Albers niet geheel ontevreden

Olga (Nuongirl)

Midland F1 presteerde vandaag tijdens de Grand Prix van Australië naar behoren, maar reed erg kleurloos. Tiago Monteiro viel uit en punten waren voor de renstal nooit binnen bereik geweest. Na vandaag is het team samen met Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso nog de enige puntloze renstal.

Christijan Albers was vooral erg teleurgesteld omdat het weer niet lukte om te zijn waar hij wilde zijn. "Aan de ene kant is het frustrerend om niet te moeten knokken op de plek waar ik denk dat we horen, namelijk in het middenveld. Aan de andere kant denk ik dat we steeds verder verbeteren en we finishen nu gelukkig races. Dat was vorig jaar nog wel eens anders", aldus de Nederlander, waarmee hij refereerde aan zijn tijd bij Minardi.

De eerste helft van de race was Aguri-rijder Takuma Sato de kwelgeest voor velen, waaronder ook Albers. "In het eerste deel van de race zat ik vast achter Sato, samen met Barrichello en Coulthard. Het was echt teleurstellend dat dat zo lang duurde. Na de pitstop zat ik weer achter Sato maar kon ik hem op het rechte stuk buitenom passeren."

Daarnaast had Albers ook pech met zijn strategie, tussen de safetycarperiodes werd hij op een ronde gezet en werd daardoor kansloos voor punten. "De race had vier safetycarperiodes dus het was soms wat verwarrend. Ik denk echter dat we vandaag wel een punt hadden kunnen scoren."

Al met al was hij toch niet helemaal ontevreden, vooral nu het Formule 1-circus naar Europa zal reizen. "Het had nog beter gekund, maar het ziet er goed uit nu we naar Europa afreizen. De bolide liet een veelbelovende indruk achter",