Uitslagen derde ronde NFL Europe

Dit weekend is de derde reeks wedstrijden gespeeld in de NFL Europe: Berlin Thunder kwam uit tegen de Hamburg Sea Devils, de Admirals ontvingen de Frankfurt Galaxy en Rhein Fire ging op bezoek bij de Cologne Centurions.

Vijftienduizend mensen waren aanwezig in de AOL Arena van de Sea Devils om de spannende wedstijd te aanschouwen. De thuisploeg wist maar liefst zeventien punten binnen te slepen in de laatste twintig minuten van de eerste helft. Sea Devils quarterback James Kilian was goed voor twee passes die tot touchdowns leidden. In de tweede helft kwam de Thunder sterk terug, ook zij kwamen tot twee touchdowns en een field goal. Hiermee kwamen zij op gelijke hoogte met de Sea Devils totdat de wedstrijd aan zijn einde kwam. Aangezien een gelijkspel doorgaans vermeden wordt in het American Football werd er een verlenging gespeeld. Uit deze verlenging kwam geen winnende actie en hierdoor moesten beide teams toch met een gelijkspel naar huis.

In de Amsterdam ArenA kwamen de twee meest aanvallende teams elkaar tegen, de thuisspelende Admirals en haar tegenstander Frankfurt Galaxy. Meer dan negenduizend mensen zagen hoe de Admirals met grote cijfers de wedstrijd naar zich toe trokken. Het was Frankfurt dat tijdens haar eerste balbezit scoorde met een touchdown. De volgende touchdown was voor de Amsterdammers. De tweede touchdown voor de Admirals kwam niet zonder geluk tot stand. Zeven minuten voor het einde van de eerste helft ontglipte Admirals-quarterback Gibran Hamdan enkele seconden de bal. Hij wist hem zelf weer terug te veroveren om Amsterdam te behoeden voor balverlies. Even later liep running back Diamond Ferri de Duitse endzone binnen. Daarna kwamen de Admirals op gang; halverwege de eerste helft combineerden quarterback Reggie Robertson en wide receiver Skyler Fulton voor 62 yards om de 21 punten op het scorebord van de Amsterdammers te zetten. Nadat Amsterdam in de tweede helft nogmaals twee touchdowns scoorde kon haar de overwinning niet meer ontgaan. Frankfurt kwam tot twintig punten en de Admirals eindigden met 38 punten.

In Keulen vond de derde wedstrijd plaats. De Cologne Centurions ontvingen Rhein Fire uit Düsseldorf. In de eerste helft gingen beide teams gelijk op, ze kwamen beiden op een aantal van tien punten door een touchdown en een field goal. In de tweede helft nam Rhein Fire afstand. Halverwege en aan het einde van tweede helft scoorde het team uit Düsseldorf nog een touchdown en een field goal waardoor zij met een score van twintig tegen tien de wedstrijd won.

Uitslag van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Hamburg Sea Devils - Berlin Thunder17 - 17
Amsterdam Admirals - Frankfurt Galaxy38 - 20
Cologne Centurions - Rhein Fire10 -20

Stand na week 3

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Rhein Fire3300
Amsterdam Admirals3210
Berlin Thunder3111
Frankfurt Galaxy3120
Cologne Centurions3120
Hamburger Sea Devils3021