FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 november 2005

Sinterklaasjournaal zorgt voor onrust

Icoon Shocking Geschrokken burgers in de omgeving van Leiden hebben zondag de politie gebeld, nadat ze op verschillende huizen met krijt gemaakte cirkels en kruizen ontdekten. De politie wist vandaag de 'boosdoener' aan te wijzen: het Sinterklaasjournaal.

In het Sinterklaasjournaal, dat elke dag wordt uitgezonden op Nederland 3, werd verteld dat het pietenhuis is afgebroken en dat alle zwarte pieten nu een slaapplek zochten. Naar aanleiding van de uitzending zetten kinderen de tekens op de muren. Zo konden de pieten zien waar ze wel en niet een nachtje mochten blijven pitten. Een kruis op de muur betekende dat de piet bij een ander gezin op zoek moest naar een slaapplek. Bij een cirkel was de piet wel welkom.

Infinity Ward zet zich in voor het goede doel

Ontwikkelaar van Call of Duty, Infinity Ward, heeft ook de filantropensmaak te pakken. Na de jongens van Penny Arcade en nog enkelen, komt nu ook Infinity Ward met een actie voor het goede doel. Zij hebben namelijk een veiling opgezet ten behoeven van de Starlight Starbright Children's Foundation, een stichting die zich inzet voor zieke kinderen en hun familie. Je kunt via Ebay bieden op een dagje meelopen met het ontwikkelingsteam van Infinity Ward. Erg hard loopt het helaas niet. De teller staat momenteel pas op 152 dollar.



GroenLinks: Pormes moet weg als senator

Sam Pormes © 2001Het partijbestuur van GroenLinks heeft besloten dat senator Sam Pormes de Eerste Kamerfractie moet verlaten. Uit een eigen onderzoek van GroenLinks is gebleken dat Pormes in de jaren 70 banden had met extremistische groepen.

Het eigen onderzoek komt na aanhoudende geruchten dat het nu 51-jarige Eerste Kamerlid eind jaren 70 heeft deelgenomen aan guerrilla-trainingen in Jemen. Na het zoveelste artikel daarover, in weekblad HP/De Tijd, besloot GroenLinks de zaken zelf uit te zoeken omdat Pormes steevast ontkent daar aanwezig te zijn geweest. Het GroenLinks-onderzoek concludeert dat er voldoende feiten zijn om aannemelijk te maken dat Pormes over zijn deelname aan het trainingskamp in Jemen niet de waarheid heeft gesproken.

Pormes, van Molukse komaf, lag al jaren onder vuur onder meer omdat hij betrokken zou zijn geweest bij gewelddadige acties van Molukkers in de jaren 70. Hij zou betrokken zijn geweest bij de Molukse treingijzelingen, en zat in 1982 ruim een half jaar vast wegens het schieten op een politieauto in Assen. In hoger beroep werd hij daarvan wel vrijgesproken, maar er bleef een zweem van onduidelijkheid hangen. Ook heeft hij ten onrechte WW ontvangen. Volgens het partijbestuur van GroenLinks blijkt dat Pormes in veel gevallen informatie heeft achterhouden en dat hij daarom de partij moet verlaten

Het partijbestuur van GroenLinks zegt dat het zelf te goed van vertrouwen is geweest in de zaken rondom Pormes, en dat het eerder onderzoek had moeten doen. Hij is gevraagd zijn zetel in de Eerste Kamer ter beschikking te stellen. Pormes liet in het tv-programma NOVA weten nog geen besluit te hebben genomen of hij de Eerste Kamer zal verlaten. In NOVA bleef hij ontkennen dat hij in Jemen is geweest. Ook zei hij nooit op een politieauto te hebben geschoten en dat dat ook niet vanuit zijn huis is gebeurd.

-
Rapport GroenLinks over Pormes.

Politie rukt uit voor rookworst

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Agenten in Zutphen moesten zaterdagnacht uitrukken wegens een rookworst. Rond 01.00 uur kwam er een melding op het bureau binnen over een luid alarm bij een woning aan de Buitensingel.

Agenten gingen meteen een kijkje nemen en troffen een woonkamer vol rook aan. Er was echter geen vuur te ontdekken. Na meerdere malen aangebeld te hebben, opende de bewoner de deur. Deze verklaarde een rookworst te hebben willen opwarmen. Ondertussen was hij in slaap gevallen en had zijn brandalarm niet gehoord. De man besloot zelf de woning te luchten, assistentie van de brandweer vond hij niet nodig.

Censuur Volkskrant?

Sinds enige tijd wordt ik bestookt met mailtjes van De Volkskrant om een eigen weblog te beginnen op www.volkskrantblog.nl:
quote:
Nieuwsfeiten en meningen die u belangrijk vindt, halen soms de krant niet. Wilt u dat nieuws tóch onder de aandacht brengen, of uw persoonlijke visie delen met andere lezers en de redactie van de Volkskrant? Start dan nu uw eigen weblog op www.volkskrantblog.nl. U bepaalt zélf waarover u schrijft: bijvoorbeeld over uw hobbies, uw werk, de politiek of sport.
Klinkt op zich wel leuk omdat ik De Volkskrant altijd met veel plezier lees. Ik heb me dus eens even verdiept in wat het webloggen bij De Volkskrant inhoudt. Dat valt echter een beetje tegen. Als ik zoek naar informatie over webloggen bij De Volkskrant, dan stuit ik op allerlei censuurverhalen. En ik kom ook een hier wel bekende naam tegen, namelijk StarSignLeo.

Hmm, het verhaal onder het StarSignLeo-linkje is van dezelfde schrijver als het stukje onder dit linkje, maar de strekking is toch wel heel anders. Kennelijk past de Volkskrant inderaad censuur toe op op de persoonlijke weblogs. StarSignLeo bevestigt dit en hij vertelt dat De Volkskrant ook regelmatig reacties verwijdert en hij is zelfs een actie gestart tegen De Volkskrant: Actie SSL.

Ondertussen kennen we StarSignLeo hier natuurlijk wel een beetje en het is de vraag of De Volkskrant al zijn berichten in persoonlijke blogs zomaar moet laten staan. Gevoelsmatig zeg ik van wel, zeker gezien de reclame die ze maken, maar ik ben benieuwd hoe er door de FOK!Weblog bezoekers over wordt gedacht.

Update: Een nachtje slapen heeft me goed gedaan. Er zijn bij nader inzien best situaties mogelijk waar censuur geoorloofd is. Kijk maar naar dit bericht. En zo kan ik eigenlijk nog wel een paar voorbeelden verzinnen.

Update 2: Altijd leuk als er reclame voor je wordt gemaakt. Lezen is ook een vak kennelijk. Het linkje bij update 1 betreft een strafbaar feit, namelijk oproepen tot rellen. Daarnaast zijn er inderdaad meer situaties denkbaar waar ik geen problemen heb met censuur. Bijvoorbeeld reacties of blogjes waarin de holocaust ontkent wordt, waarin ernstige recistische opmerkingen staan, etc.

Jammer dat andere bloggers dat soort zaken niet verachten, al denk ik dat die conclusie net zo kort door de bocht is als het blogje van Robert Engel.

Bedplasser verbrandt huis met haardroger

Icoon OpmerkelijkToen een dronken Duitser in zijn bed had geplast, probeerde hij zijn matras te drogen met een haardroger. Hierbij vloog zijn appartement in brand. Op deze manier legde de 60-jarige man uit de stad Mühlheim am Main ongewild zijn hele huis in de as.

De Duitser verliet zijn huis nadat hij zijn bed had gedroogd. Hij had echter niet door dat de haardroger nog aanstond. Toen de man een tijd later weer terugkwam, waren al zijn spullen en zijn hele huis volledig verbrand.

Contract Gretzky te koop

Het eerste profcontract dat Wayne Gretzky tekende wordt op een veilingsite te koop aangeboden.

Op veilingsite Lelands.com wordt het 10-jarige contract dat Gretzky op 18-jarige leeftijd tekende te koop aangeboden. In 1979 was het contract het langstlopende in de geschiedenis van het ijshockey. Het contract is ondertekend door Gretzky zelf, zijn vader Walter, manager L.D. Gordon en eigenaar Peter Pocklington van de Edmonton Oilers. Zijn basissalaris voor het eerste seizoen bedroeg het onwaarschijnlijke bedrag van 25.000 Amerikaanse dollars. Toen het contract getekend werd waren de Oilers lid van de World Hockey Association. Van contracten werden drie versies gemaakt: een voor de speler, een voor de club en een voor de WHA zelf. Toen de WHA ophield te bestaan werden de eigendommen van de organisatie ofwel weggegooid ofwel achterover gedrukt door een ieder die er brood in zag. Dat er in dit contract brood zit moge duidelijk zijn. Op moment van schrijven is het openingsbod van 5000 dollar al met meer dan 1600 dollar overschreden.

Indien je interesse hebt is het contract hier te vinden. De veiling sluit op 16 december.

Einde seizoen voor McNabb

Donovan McNabb gaat onder het mes. De quarterback van de Philadelphia Eagles zal daardoor hoogstwaarschijnlijk de rest van het seizoen moeten missen. Er werd al langer gespeculeerd over een operatie, maar vorige week maandag liep McNabb nog een liesblessure op waardoor de beslissing versneld werd.

McNabb zal worden geopereerd aan een liesbreuk, een blessure waar hij al een tijd mee rondloopt. Hoewel hij had gehoopt het seizoen uit te kunnen zingen en pas daarna een operatie te ondergaan werd hem door twee onafhankelijke artsen te verstaan gegeven dat hij maar beter niet meer in actie kon komen. Mike McMahon nam afgelopen zondag al de honneurs waar in de met 17-27 verloren wedstrijd in New York tegen de Giants, waardoor de Eagles naar zes verloren partijen tegen vier overwinningen vielen. Vorig seizoen bereikten de Eagles nog de Superbowl om die wedstrijd tegen de New England Patriots te verliezen. Voorafgaand aan het seizoen schaarden verscheidene experts de Eagles opnieuw onder de favorieten om de Superbowl, die dit seizoen op 2 februari in Detroit gehouden wordt, te spelen.

Naast McNabb viel in de wedstrijd tegen de Giants ook cornerback Lito Sheppard uit met een verstuikte enkel. Hij zal hieraan worden geopereerd en ook voor hem is het seizoen voorbij. Verder missen de Eagles nog Terrell Owens, die om disciplinaire redenen uit de selectie is gezet.

FOK!radio: Cerror en Nikky over FOK!muziek

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: Je zou er al een hele cd mee kunnen samenstellen: alle platen die FOK!kers speciaal hebben gemaakt voor FOK!radio over FOK! Er zitten nogal wat mensen die zelf muziek maken op de pc op FOK! Een van hen hebben we vanavond in de uitzending. Cerror maakte al menig muziekwerk over verschillende FOK!users. Met hem babbelen we dus over FOK!muziek, maar ook over zijn avonturen op het FOK!forum. Vanaf 20:00 uur zijn we live!

We gaan ook prijzen weggeven vanavond! Dus luister daarom zeker.

Vorige week nam Cynix afscheid als FA. Het betekende ook meteen het einde van zijn 'week van Cynix'. Vandaag introduceren we een nieuw item: de 'week van Nikky'. Oftwel: een andere FA neemt het over, en nog een vrouwelijke ook. Vanavond hoor je hoe en wat. Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Yvonne gaat weer lekker roddelen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Oudste WO1-veteraan overleden

yvonne herschreef en submitte het onderstaande bericht:

Icoon AlgemeenAlfred Anderson, de oudste man van Schotland en de langst levende van de WO1-veteranen, is op 109-jarige leeftijd overleden in een verpleeghuis. Anderson diende in het 5e Bataljon van The Black Watch en was een van de laatste getuigen van The Christmas Truce, een unieke gelegenheid die plaatsvond rond Kerst 1914, toen Duitse en Britse troepen uit hun loopgraven kwamen om elkaar in No-Mans Land de hand te schudden.

Anderson raakte gewond in 1916 en voor hem was de oorlog toen voorbij. Recent vertolkte hij nog een van de hoofdrollen in de Britse documentaire "The Last Tommy", een programma over veteranen en hun eigen verhaal. De veteraan wilde zijn verhaal nog doen voor hij stierf: "Ik hoopte erop vredig te sterven, maar nu komt alles weer boven en achtervolgt het me".

Alfred Anderson
Alfred Anderson

Onzekerheid over spelen Cocu en Ooijer

Er is een grote kans dat PSV woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Schalke 04 niet kan beschikken over enkele bepalende spelers. Aanvoerder Philip Cocu en verdediger André Ooijer zijn ziek en middenvelder Ibrahim Afellay heeft last van zijn knie.

De technische staf van de Eindhovenaren zal op het laatste moment een beslissing nemen of ze alsnog kunnen spelen. Trainer Guus Hiddink neemt Cocu, Ooijer en Afellay wel op in zijn selectie voor de wedstrijd. Bij winst tegen Schalke plaatsen de Eindhovenaren zich voor de tweede ronde van de Champions League.

"Ik verwacht niet dat we ons woensdag al plaatsen. Met een gelijkspel kunnen we niet ontevreden zijn," aldus Hiddink. Als PSV woensdag niet weet te winnen, dan heeft het team alles nog in eigen hand. Op 6 december volgt de laatste poulewedstrijd in Eindhoven tegen Fenerbahçe. Winst in die wedstrijd is voor de Eindhovenaren ook voldoende om door te mogen.

Sexhandelingen tijdens werken bij McDonald's

McDonald's is sowieso een bedrijf waar je liever niet wilt werken. In het volgende filmpje krijg je een schokkende gebeurtenis te zien van een meisje wat sexuele handelingen moet verrichten voor de leidinggevende van het filiaal.

De gebeurtenis die je in het filmpje ziet is helaas niet de enige keer dat dit is voorgekomen. Er zijn meerdere mensen slachtoffer geworden van deze mysterieuze telefoontjes die leiden tot dit soort misbruik.

Laten we hopen dat het meisje in het filmpje nog gewoon ergens durft te gaan werken zonder dat ze hierhaan moet terug denken, en dat de mensen die haar dit aangedaan hebben op gepaste wijze worden bestraft.

ATP wijzigt regels dubbelspel

De ATP heeft de regels van het dubbelspel gewijzigd. Vanaf 2006 zal er bij een stand van 1-1 in sets een "super tie-break" plaatsvinden. Dit houdt in dat de partij die als eerste bij de tien punten ( met twee punten verschil) is, heeft gewonnen.

Ook wordt het advantage-systeem afgeschaft. Bij deuce (40-40) mag de ontvangende partij voortaan kiezen wie mag ontvangen. Het duo dat dat punt wint, wint tevens de game. Deze wijzigingen worden doorgevoerd in alle ATP-toernooien. Dit betekent dat de Davis Cup en de Grand Slams niet aan deze wijzigingen onderhevig zijn. Zij worden namelijk georganiseerd door de ITF.

Al deze wijzigingen zijn gemaakt met het oog de wedstrijden spannender te maken en meer aandacht en toeschouwers te trekken.

Sterftekans ouderen fors verlaagd door griepprik

Icoon GezondheidEen jaarlijkse griepprik reduceert de sterftekans voor ouderen aanmerkelijk. Er is een verschil van 24 procent voor ouderen die elk jaar een prikje komen halen. Als er een griepepidemie is, wordt de kans om te overlijden zelfs met 28 procent verlaagt. Risico's op lagere luchtweginfecties zoals bronchitis en longontsteking worden eveneens door de prik verlaagd. Dit is gebleken uit een onderzoek door Bettie Voordouw, onderzoekster medische informatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het onderzoek bekijkt in hoeverre het jaarlijks inenten van alleenwonende ouderen effect heeft op de sterftekans en het risico op lagere luchtweginfecties. Bij de eerste griepprik wordt de sterftekans al met tien procent verlaagd. Gezonde ouderen die zich jaarlijks laten inenten hebben de helft minder kans op longontsteking en 33 procent minder kans op andere lagere luchtweginfecties.

Online ranking en wedstrijd Hitman: Blood Money

Eidos heeft bekendgemaakt dat het nieuwe deel Hitman: Blood Money een online rankingssysteem gaat krijgen.

Het systeem zal heten H. O. R. S., wat staat voor Hitman Online Ranking System.
Online zullen de prestaties van alle spelers worden bijgehouden. De manier waarop, zachtjes sluipend of met diverse wapens alles overhoop knallen maakt niet echt uit, H. O. R. S. zal eerder kijken naar hoe effectief het doelwit is bereikt.

Enkele van de categorieën waarin de statistieken zullen worden onderverdeeld zijn: "Highest Paid", "Most Wanted", "Fastest", "Most Accurate", "Create the Most Accidents" en natuurlijk "Best Hitman".

Het rankingssysteem zal ingame te zien zijn en spelers van de console versie van Hitman: Blood Money kunnen tevens meedoen met een wedstrijd waarin diverse prijzen te winnen zullen zijn. Er zal ook een hoofdprijs zijn voor de beste Hitman. Wat dat is zal rond de release bekend gemaakt worden.

FIFA wijst protest Bahrein af

De wereldvoetbalbond FIFA heeft het protest van Bahrein afgewezen. Het land had geprotesteerd na de nederlaag in de playoff van de kwalificatie van het wereldkampioenschap voetbal tegen het Trinidad & Tobago van bondscoach Leo Beenhakker.

In de slotfase zou er volgens de oliestaat ten onrechte een doelpunt van Bahrein door de scheidsrechter zijn afgekeurd. Trinidad & Tobago won de wedstrijd met 1-0 en plaatste zich voor het WK. Bij een gelijke stand zou er een verlenging nodig zijn geweest.

Ouders van Nu

Dat de ouders van tegenwoordig niet helemaal lekker zijn, dat wisten we natuurlijk al. Allebei full time werken vanwege de torenhoge hypotheek, de dubbele vakantie en de ruige home cinema set. De kinderen plaatsen ze in de kinderopvang of, als de kiddo's wat ouder worden, voor de TV, naast de Nintendo of achter de computer. Want dat is heerlijk rustig en zo heb je als ouderpaar ook nog eens wat tijd voor elkaar.

Gelukkig vinden de meeste ouders ineens wel een berg tijd om te klagen over de inzet van leraren of de kwaliteit van kinderdagverblijven als blijkt dat hun grut langzaam maar zeker volledig ontspoord. Dat is allemaal tot daar aan toe, maar in China zijn ze helemaal van het padje af.

Blizzard, je weet wel, die van World of Warcraft, wordt aangeklaagd door een Chinees ouderpaar omdat hun kind van een gebouw af is gesprongen. Hij wilde zogenaamd een scène uit WoW naspelen. Is dat even makkelijk! Als ik de advocaat van Blizzard was in die zaak zou mijn eerste vraag aan de ouders zijn: 'en waar was u toen uw zoon 18 uur per dag achter zijn computer zat?' en de tweede vraag: 'en wie betaalt die computeraansluiting?'

Nee, dat je van gewelddadige computerspelletjes als 13 jarige een beetje labiel kan worden dat geloof ik best, maar dat je als ouder denkt hierin geen enkele verantwoordelijkheid te hebben is krankzinnig. Hoe tragisch ook, ik weet wel wie verantwoordelijk is voor de dood van die jongen, en het is niet Blizzard.

Japanner eet 67 hamburgers in acht minuten

Takeru Kobayashi heeft zijn titel 'kampioen hamburger-eten' succesvol verdedigd. De Japanner verorberde 67 hamburgers in slechts acht minuten tijdens de 'Krystal Square Off World Hamburger Eating Champion 2005' in Tennessee.

Kobayashi eindigde net onder zijn record van vorig jaar, 69 hamburgers. Verder is de 77 kilo zware Japanner ook eigenaar van de wereldtitel hotdogs-eten: 49 stuks in twaalf minuten. Met het behalen van zijn titel, wint Kobayashi meteen tienduizend dollar. In totaal streden vijftien deelnemers om de prijs. De Amerikaan Joey Chestnut eindigde op de tweede plaats met zestig hamburgers achter zijn kiezen. Hij won hiermee vijfduizend dollar.

Klik hier om de kampioen te zien eten.


Kobayashi propt de hamburgers in zijn mond

Raúl lange tijd uit de roulatie

Real Madrid verloor afgelopen weekend niet alleen kansloos met 0-3 van aartsrivaal FC Barcelona, het verloor ook nog eens Raúl voor zeker twee maanden.

Een half uur voor het einde in de topper tegen Barça moest Raúl afhaken. Een blessure aan de knie van de Spanjaard zorgde ervoor dat de spits niet meer verder kon spelen. De medische staf van Real Madrid weet nog niet zeker wat de ernst van het kwetsuur is, maar het houdt wel rekening met een absentie van zeker twee maanden. Uit de scan die Raúl onderging werd duidelijk dat hij meerdere kniebanden heeft beschadigd. Bij een operatie staat de Madrileen mogelijk vier maanden buiten de lijnen.

FOK! Prijswinnaars week 46

Natuurlijk stonden er ook vorige week weer een aantal prijsvragen op de Frontpage. Allereerst kon je een Twister Dekbed (King Size Edition!) van X-toys.nl (18+) winnen. Mocht je niet gewonnen hebben, kun je er alsnog eentje kopen met een speciale FOK!korting van 2,50 euro. Geef daarvoor bij je bestelling (van een dekbed of van iets anders) de kortingscode '193466' op. De winnaar is:

snopprinses


Bovendien mochten we vijf prijzenpakketten met een fotolijstje en foamdecoratie van Chicken Little weggeven. De winnaars daarvan zijn:

gateway
Gh0stw4lk3r
Hetser
pietnelemans
Robinhawk


Alsof dat nog niet genoeg was, hadden we ook nog drie prijzenpakketten van The Constant Gardener in de aanbieding. De drie winnaars van een pakket, met twee vrijkaartjes, een boek en een soundtrack, zijn:

AnthonyZeus
Capone
ChickenMan


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk opgestuurd krijgen. Iedereen namens de hele FOK!crew natuurlijk gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons e-mailen.

Broken Sword 4 subtitel uitgelekt

Eerder kondigden Revolution Software en THQ aan dat er gewerkt ging worden aan het nieuwste deel in de Broken Sword serie.

In de tussentijd zijn er niet veel details bekend gemaakt over Broken Sword 4 behalve dat deze gepland is voor een release in 2006.

Echter op de website van het Bradford Animation Festival (BAF) en uit de releaselijsten die de Duitse website Adventure-Treff heeft gekregen is gebleken dat het nieuwe deel van de serie waarschijnlijk Broken Sword: The Angel of Death gaat heten.

"[...]
Exclusive examples from forthcoming game, Broken Sword 4: The Angel of Death will be used to illustrate the subject.
[...]"


THQ en Revolution Software hebben nog geen reactie gegeven op dit nieuws.

[Upd]Fortes Rodriguez ontslagen bij RBC

José Fortes Rodriguez is op staande voet ontslagen bij RBC Roosendaal. De club besloot dit naar aanleiding van de uitspraken die de verdediger deed in een interview op Talpa na de verloren competitiewedstrijd tegen Heracles.

De 33-jarige Rodriguez suggereerde dat scheidsrechter Temmink, die hem zondag tegen Heracles uit het veld had gestuurd na een tweede gele kaart, de uiterlijke kenmerken vertoonde van iemand die aan het syndroom van Down lijdt.

Ook Temmink was niet erg blij met de uitspraak. "Er kijken miljoenen mensen. Spelers moeten zich realiseren wat voor schade zo'n uitspraak kan aanrichten."

Inmiddels is de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek gestart.

Update 15:18

Rodriguez blijkt niet ontslagen te zijn, de voetballer is slechts voorlopig op non-actief gesteld. RBC Roosendaal zal later deze week bekendmaken welke verdere maatregelen er tegen de verdediger genomen zullen worden.

Ouders klagen Blizzard aan voor dood zoon

Icoon Games De ouders van een dertienjarige jongen die zichzelf om het leven heeft gebracht door van een gebouw te springen, hebben een aanklacht ingediend tegen Blizzard. Ze vinden dat het spel World of Warcraft van Blizzard verantwoordelijk is voor de dood van hun zoon. Volgens het Chinese nieuwsbureau Xinhua zeggen de ouders dat de jongen zijn dood tegemoet sprong toen hij een scène uit het spel na wilde spelen.

De ouders worden in hun aanklacht ondersteund door Zhang Chunliang, een bekende activist die campagne voert om de gevaren van internetverslaving onder de aandacht te brengen. Chunliang, die zegt met meer dan zestig ouders te hebben gesproken wier kinderen verslaafd zijn geraakt aan online gamen, gaat nu de aanklacht indienen tegen Blizzard vanwege de dood van de jongen.

World of Warcraft (WoW) is een zogenaamde MMORPG, een Massive Multiplayer Online Role-Playing Game, waarbij een grote groep mensen online tegen elkaar speelt. In China zijn meer dan 1,5 miljoen spelers van WoW, meer dan een derde van alle abonnees van het spel. Blizzard was nog niet beschikbaar voor commentaar op de rechtszaak.

Voor meer Games-nieuws kijk je natuurlijk op FOK!games!

Naked skatergirl

Nu Tolgashakur wat minder post de laatste tijd moeten we ook zijn leuke skatefilmpjes missen. Oké, ik geef toe dat het vaak op elkaar lijkt dat skategedoe, maar het was toch altijd een welkome afwisseling.

Ik heb dus even mijn best gedaan om zelf een skatefilmpje te vinden en dat is een soort van gelukt. Zelfs voor de bezoekers die niet zo van skaten houden, is het volgende filmpje misschien toch wel aardig. En anders de skater wel...

Kijk zelf maar even: skatergirl

Voetballer Rodriguez op non-actief gesteld

Klingon, goober en Clint_Eastwood hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VoetbalJosé Fortes Rodriguez is vandaag op staande voet ontslagen bij RBC Roosendaal. De voetbalclub besloot dit naar aanleiding van de uitspraken die de verdediger gisteren deed in een interview met Talpa. Rodriguez suggereerde hierin dat scheidsrechter Temmink de uiterlijke kenmerken vertoont van iemand die aan het syndroom van Down lijdt.

Rodriguez werd gisteren door Temmink van het veld gestuurd in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo. De 33-jarige speler stond op dat moment net enkele minuten in het veld. Hij was het absoluut niet eens met de rode kaart en liet zich na afloop gaan in een interview. Het bestuur van RBC Roosendaal was geschokt door zijn uitspraken en liet weten zich hier totaal van te distantiëren. Na een gesprek met Rodriguez is besloten hem te ontslaan.

Ook Temmink was niet erg blij met de uitspraken van de voetballer. "Er kijken miljoenen mensen. Spelers moeten zich realiseren wat voor schade zo'n uitspraak kan aanrichten", zo zei de scheidsrechter. Inmiddels is de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek gestart.

Update 15:03
Rodriguez blijkt niet ontslagen te zijn, de voetballer is slechts voorlopig op non-actief gesteld. RBC Roosendaal zal later deze week bekendmaken welke verdere maatregelen er tegen de verdediger genomen zullen worden.

Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!

Ajax zonder Babel tegen Sparta Praag

Trainer Danny Blind van Ajax zal dinsdagavond tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Sparta Praag niet kunnen beschikken over Ryan Babel. De aanvaller heeft nog te veel last van een blessure aan zijn lies.

Behalve Babel kent Blind nog meer personele problemen. Tomas Galásek is voor de wedstrijd tegen zijn landgenoten geschorst. Julien Escudé ontbreekt wegens een rugblessure, net als de langdurig geblesseerden Maxwell en Mitea. Ook Angelos Charisteas en Bogdan Lobont zijn nog niet wedstrijdfit, zij zullen maandagavond met het tweede van Ajax tegen Willem II spelen.

Bij een zege zijn de Amsterdammers zeker van deelname aan de tweede ronde van de Champions League. Bij een gelijkspel zijn de Amsterdammers afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen FC Thun en Arsenal.

'Piquet vrijdagcoureur Honda'

Nelson Piquet Jr, op dit moment uitkomend in de A1GP, staat hoog op Honda's verlanglijstje om daar vrijdagcoureur te worden. De Braziliaan zal volgende maand op Jerez gaan testen voor Honda.

Volgens de Braziliaanse krant Folha de São Paulo zal de 20-jarige Piquet, die afgelopen seizoen als achtste eindigde in de GP2 serie, op 15 en 16 december zijn testritten gaan rijden. Dit voedt de geruchten dat hij in de race is voor een 'vrijdagstoeltje' bij het team.

De voormalig Formule 3 kampioen testte in februari van dit jaar al eens eerder voor BAR. Volgens de berichten was dit op verzoek van British American Tobacco.

Michel fluit Schalke 04 - PSV

Lubos Michel is woensdag de scheidsrechter bij de Champions League-wedstrijd Schalke 04 - PSV. Voor PSV is de 37-jarige Slowaak geen onbekende, hij floot al drie maal eerder een wedstrijd van de Eindhovenaren in Europees verband.

Op 16 september 1998 leidde hij de wedstrijd tussen PSV en HJK Helsinki (2-1), op 30 oktober 2001 was hij arbiter bij Galatasaray - PSV (2-0) en op 25 september 2002 floot hij PSV - Arsenal (0-4).

Twee Dennissen vader van twee Sofies

In het Kennemer Gasthuis in Haarlem zijn donderdag twee meisjes geboren met de naam Sofie. Niet zo bijzonder, ware het niet dat er meer toevalligheden in het spel zijn. De vaders van de kinderen heten namelijk allebei Dennis Bijster en wonen allebei in de gemeente Haarlem. Bovendien zijn beide meisjes twee weken te laat geboren.

Er onstond al verwarring toen de verpleegster de jongste Sofie Bijster wilde invoeren in de computer, maar het toeval werd pas duidelijk toen de vaders elkaar de volgende dag op het gemeentehuis tegenkwamen. Daar bleek overigens dat de mannen elkaar vaag kennen. "We zijn elkaar wel eens tegen gekomen bij het stappen. En als ik wat had uitgehaald, dan werd hij erop aangesproken", aldus de ene Dennis.


Van links naar rechts en van rechts naar links:
Dennis Bijster, Sofie Bijster, Sofie Bijster en Dennis Bijster

Beide mannen staan versteld van het toeval, dat alleen maar verder lijkt te gaan. Als de twee elkaar vertellen wat ze voor naam in gedachten hadden voor een jongen, blijkt ook dat dezelfde naam te zijn. De gelukkige vaders willen deze echter liever niet openbaar maken.

Duckhunt in een nieuw jasje

De Nederlandse publisher Xing Interactive heeft vandaag aangekondigd om in samenwerking met het Zweede Twinno Software het spel Crazy Duck Hunter uit te gaan brengen. Over het spel valt eigenlijk weinig te vertellen. Het is een realistisch jachtspel waarbij je, jawel, arme, schattige, kleine eendjes af moet schieten. En ze hebben het al zo zwaar in de winter... Het spel staat in ieder geval gepland voor het eerste kwartaal van 2006 en zal beschikbaar zijn in het Engels, Nederlands, Zweeds, Duits, Italiaans en Spaans. Of er ook een optie in het spel komt om mussen neer te knallen is niet bekend.





Vermiste jongen slaapt bij de buren

Een negenjarige jongen uit het Duitse Willich, net over de grens bij Venlo, heeft zaterdagnacht vijftig politieagenten en dertig brandweerlieden beziggehouden. De hulpverleners waren op zoek naar het kind, dat bij de buren bleek te slapen.

Midden in de nacht nam de vader van de jongen een kijkje in diens slaapkamer en kwam tot de ontdekking dat zijn zoon niet in zijn bed lag. Toen hij de jongen nergens kon vinden, alarmeerde hij de politie, die een zoekactie in de buurt startte. Om vijf uur 's morgens verplaatste het onderzoek zich weer naar de woning en kwam één van de agenten op het idee om het antwoordapparaat af te luisteren.

Op het bandje stond een bericht van de buren, die aangaven dat de vermiste jongen bij hen sliep. Het kind was vermoedelijk al slaapwandelend naar buiten gegaan en kwam daarna zijn huis niet meer binnen. Hij kreeg het niet voor elkaar zijn familie wakker te maken en zocht hulp bij de buren die hem een slaapplekje gaven.

Ouders klagen Blizzard aan voor dood van zoon

De ouders van een 13-jarige jongen die om het leven kwam door een val van een gebouw, klagen ontwikkelaar van World of Warcraft, Blizzard, aan. De ouders zeggen dat de MMORPG verantwoordelijk is voor de dood van hun zoon.

Volgens het Chinese nieuwsbureau Xinhua zeggen de ouders dat de jongen zichzelf te pletter sprong toen hij een scène uit het spel na wilde spelen. Zij worden in hun aanklacht ondersteund door Zhang Chunliang, een bekende activist die campagne voert om de gevaren van internetverslaving onder de aandacht te brengen.

Chunliang, die zegt met meer dan zestig ouders te hebben gesproken wiens kinderen verslaafd zijn geraakt aan online gamen, gaat nu de aanklacht indienen tegen Blizzard vanwege de dood van de jongen.

In China zijn meer dan 1,5 miljoen spelers van World of Warcraft. Het land levert daarmee meer dan een derde van alle WoW abonnees. Het bedrijf The9 dient als partner van Blizzard in de regio en zorgen voor ondersteuning voor het spel. Zowel Blizzard als The9 waren niet beschikbaar voor commentaar.

Neurenberg-processen herdacht in Duitsland

In het Duitse Neurenberg is dit weekeinde herdacht dat zestig jaar geleden de zogenoemde Neurenberg-processen begonnen. Tijdens deze rechtszaken kregen twaalf nazi-kopstukken de doodstraf opgelegd en werden zeven personen veroordeeld tot een lange gevangenisstraf.

Het Internationale Militaire Tribunaal in Neurenberg werd in 1945 door de geallieerden opgezet om de grootste nazi's te veroordelen. De bedoeling achter het tribunaal was niet alleen om de misdadigers te bestraffen, maar ook om de wereld te laten zien dat dergelijke daden niet vergeten mogen worden.


Eén van de processen

Van de twaalf personen die de doodstraf opgelegd kregen, zijn er tien daadwerkelijk opgehangen. Rijksmaarschalk Hermann Goering pleegde op de dag van zijn executie zelfmoord in zijn cel. Hitlers rechterhand Martin Bormann werd veroordeeld zonder dat hij bij het proces aanwezig was en bleek later al te zijn overleden. Adolf Hitler zelf heeft nooit terechtgestaan. Hij pleegde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zelfmoord in zijn bunker in Berlijn.

De Neurenberg-processen hebben gediend als voorbeeld voor latere processen tegen oorlogsmisdadigers, zoals de Servische leider Slobodan Milosevic. Ook werden tijdens de processen termen als misdaden tegen de menselijkheid geïntroduceerd. Deze zijn tegenwoordig terug te vinden in de statuten van andere internationale gerechten.

BREIN slaat toe op Mega Platen & CD Beurs

MisdaadStichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) heeft dit weekend 2.200 illegale cd's en dvd's in beslag genomen op de Mega Platen & CD Beurs in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Een woordvoerder van de stichting noemt dat opmerkelijk, omdat vooraf bekend was dat men zou gaan controleren op 's werelds grootste platenbeurs.

Bij de opbouw vrijdag nam BREIN al 1.600 cd's en dvd's in beslag. De stichting signaleerde reeds eerder dat het aanbod van illegale opnames van concerten, niet-uitgebrachte studio-opnames of remixen toenam. Vooral buitenlandse handelaren verhandelen dat spul. Van de dit weekend betrapte 21 handelaren kwamen er 12 uit Nederland. Alle aanbieders tekenden een zogeheten 'onthoudingsverklaring'. Wanneer ze wederom in de fout gaan levert ze dat per illegale cd of dvd een boete van 500 euro op.

Nalbandian dendert top 10 binnen

David Nalbandian is door zijn overwinning zondag in de Masters Cup flink gestegen op de wereldranglijst. De Argentijn klom op de nieuwe ranglijst van de twaalfde naar de zesde plaats.

Het verlies van Roger Federer in de finale had geen gevolgen voor zijn positie, hij eindigt dit tennisjaar als de onbetwiste nummer één van de wereld met bijna 2000 punten meer als de tweede op de lijst, de Spanjaard Rafael Nadal. Federer won dit jaar 81 partijen en verloor er maar vier.

Het tennisjaar 2005 eindigt zonder Nederlanders bij de beste honderd. Raemon Sluiter is de hoogst genoteerde Nederlander, hij staat 126e. Het bereiken van de finale van het challenger toernooi in Dnjepropetrovsk leverde de Rotterdammer weer wat punten op.

Stand ATP-ranking per 21-11:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI6725
2R. NadalSPA4765
3A. RoddickUSA3085
4L. HewittAUS2490
5N. DavydenkoRUS2390
6D. NalbandianArg2370
7A. AgassiUSA2275
8G. CoriaArg2190
9I. LjubicicKro2190
10G. GaudioARG2050
126R. SluiterNED362
128P. WesselsNED353
144M. van GemerdenNED293
229S. SchalkenNED158

Uitslagen Italië Speelronde 12

Juventus is in de twaalfde speelronde van de Italiaanse Serie A uitgelopen op concurrent AC Milan. De kampioen van vorig seizoen won overtuigend van AS Roma en zag Milan onderuit gaan bij Fiorentina. Internazionale weet nog net aan te haken achter de top drie door een zege op Parma.

Juventus trad in het Stadio Olimpico aan tegen AS Roma. De Oude Dame had het in de eerste helft lastig tegen het elftal van Luciano Spalletti. Juve kwam net voor rust op een onverdiende voorsprong nadat Tsjechisch international Pavel Nedved de bal achter keeper Doni kopte. In het tweede bedrijf liep de club uit Turijn gemakkelijk uit op de Romeinen. In een tijdsbestek van vijf minuten stond er al een score van 4-0 op het scorebord. Ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic breidde in de 56e minuut de score uit door op zijn bekende wijze een solo in te zetten en af te ronden. Amper twee minuten later was het David Trezeguet die op aangeven van Zambrotta de 3-0 binnen kopte. Opnieuw twee minuten later prikte de Fransman weer een bal binnen na een assist van Ibrahimovic. Juventus eindigde het duel nog met tien man nadat Thuram met rood van het veld werd gestuurd. Francesco Totti redde vervolgens de eer door vanaf elf meter te scoren: 1-4.

Fiorentina hielp Juventus door in eigen huis AC Milan te verslaan. De club uit Florence, die dit seizoen weer helemaal opgebloeid is na een aantal slechte seizoenen, kwam al snel op voorsprong door wie anders dan Luca Toni. De topscorer van de Serie A klopte doelman Dida via een kopbal in de negende minuut. Halverwege het eerste bedrijf zette Gilardino met een kopbal de rossoneri onverwacht weer op gelijke hoogte. In de tweede helft kwam Viola alweer snel op voorsprong door een treffer van Jørgensen. Na 35 seconden profiteerde de Deen van een fout van verdediger Nesta. Luca Toni besliste met zijn vijftiende treffer van het seizoen de wedstrijd; de spits kopte in de slotfase de 3-1 binnen. Fiorentina en AC Milan hebben nu allebei 28 punten uit twaalf wedstrijden en vijf punten achterstand op Juve.

De stadsgenoot van Milan – Internazionale – wist wel te winnen. In het Stadio Giuseppe Meazza was het de baas over Parma. Gemakkelijk ging dat niet, want het eerste doelpunt viel pas diep in de tweede helft. In de 70e minuut schoot Luis Figo de 1-0 binnen voor de ploeg van Roberto Mancini. Esteban Cambiasso bracht de eindstand vijf minuten voor tijd op 2-0 nadat hij een rebound van een schot van Adriano simpel binnen kon tikken. Internazionale stijgt met de zege naar de vierde plaats, maar heeft al wel vijf punten achterstand op de rechtstreekse Champions League plaatsen.

Uitslagen Speelronde 12:

Fiorentina - AC Milan 3-1
Sampdoria - Lazio Roma 2-0
Livorno - Empoli 2-0
Chievo - Ascoli 1-1
Reggina - Cagliari 3-1
Treviso - Palermo 2-2
Lecce - Siena 3-0
Internazionale - Parma 2-0
AS Roma - Juventus 1-4
Udinese - Messina 1-0

Stand na Speelronde 12:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 12 33 26-6
2 AC Milan 12 28 27-12
3 Fiorentina 12 28 27-13
4 Internazionale 12 23 22-10
5 Livorno 12 21 13-13
6 Sampdoria 12 20 23-17
7 Chievo 12 20 16-12
8 AS Roma 12 18 18-14
9 Palermo 12 17 19-18
10 Empoli 12 17 15-17
11 Udinese 12 17 13-16
12 Lazio Roma 12 16 13-15
13 Siena 12 14 18-23
14 Ascoli 12 12 12-15
15 Reggina 12 12 13-19
16 Parma 12 9 10-21
17 Messina 12 8 10-18
18 Treviso 12 7 7-18
19 Lecce 12 7 8-21
20 Cagliari 12 5 8-20

Topscorer:

Luca Toni - Fiorentina - 15 goals

Jol kwaad over spreekkoren tegen Mido

Manager Martin Jol van Tottenham Hotspur is erg boos over de racistische spreekkoren van supporters van West Ham United aan het adres van speler Ahmed 'Mido' Hossam. De Egyptische aanvaller van Tottenham kreeg verwensingen naar zijn hoofd geslingerd vanwege zijn moslimgeloof.

"Dit was onsmakelijk", aldus Jol. Jol prijsde vervolgens zijn eigen supporters. "Onze supporters gaven Teddy Sheringham een groots onthaal bij zijn terugkeer. Dat is de manier zoals we hier met elkaar omgaan."

Paul Stalteri, ploeggenoot van Mido bij Tottenham, veroordeelde ook het gedrag van de supporters van West Ham. "Dit hoort niet thuis in de sport. Het is een vorm van racisme."

Mido wist de spreekkoren te beantwoorden door zijn club op voorsprong te zetten, maar het doelpunt was niet voldoende voor de winst. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Anton Ferdinand de 1-1.

Moord A'dam geen liquidatie in rijtje topcriminelen

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadDe moord vrijdagavond in Amsterdam ter hoogte van het Gerbrandypark, was geen liquidatie die in het rijtje met bekende Amsterdamse criminelen past. De vermoorde man was een 27-jarige inwoner uit de hoofdstad van Surinaamse komaf. De man is wel een bekende van de politie, maar heeft voorzover bekend geen banden met de top van de Amsterdamse onderwereld. Het rechercheteam dat de moord onderzoekt ziet dan ook geen verband met de verschillende liquidaties van de afgelopen periode.

Het slachtoffer werd achtervolgd door één of twee schutters, die hem op meerdere plekken beschoten. Een broer van de gedode man heeft aan de media laten weten dat het slachtoffer, die de bijnaam Triks had, niet in het criminele circuit werkzaam was.

Snelle update: Inmiddels heeft de politie laten weten een 24-jarige man uit Kudelstaart te hebben aangehouden in verband met de moord. Hij was een kennis van het slachtoffer en zou reeds hebben bekend. De verdachte heeft de Nederlandse nationaliteit en is net als het slachtoffer van Surinaamse komaf.

Nieuwszenders gematigd over Xbox 360

Nieuwszenders FOXNews en CNN hebben beiden hun hand weten te leggen op de Xbox 360, en hebben de nieuwe console uitgebreid getest. Helaas zijn de nieuws-magnaten niet te spreken over Bill Gates' nieuwe console. Zo kopt FOX: "Don't Buy the Xbox 360", en raadt CNN iedereen aan de console niet op dag één te kopen. FOX is kritisch vanwege het hoge kostenplaatje voor de gehele Xbox 360 "experience". CNN ziet nog een hoop tekortkomingen op het gebied van games. De beide sites zijn het er wel over eens dat de console een innovatief stukje techniek is, maar dat kopers nog niet ten volle van hun console kunnen genieten.

Willem II ontslaat trainer Maaskant

fuskergalleries had ons via de nieuws-submit te melden:

Willem IIWillem II heeft trainer Robert Maaskant aan de kant gezet. De oefenmeester moet vertrekkken vanwege de matige prestaties van de Tilburgers. Technisch manager Kees Zwamborn zal de leiding over de selectie voorlopig overnemen.

Momenteel staat Willem II een na laatste in de eredivisie. In 12 wedstrijden werden er slechts acht punten gehaald. Vorig seizoen behaalde de club nog wel de finale van de beker, maar in de competitie eindigden de Tilburgers als tiende.

Maaskant is de eerste trainer in het Nederlandse betaalde voetbal die dit seizoen zijn biezen moet pakken. Afgelopen vrijdag ging Willem II met 3-4 ten onder tegen Vitesse. Supporters riepen tijdens het duel om het ontslag van Maaskant. Ook in de weken voorafgaand aan het treffen met Vitesse roerden zij zich. De druk op Maaskant werd daardoor steeds groter.

Dungeons & Dragons Online krijgt voicechat

Vrijwel iedereen die MMORPG's speelt is het wel een keer tegen gekomen. Je zit midden in een battle, plots ontdek je dat je health low is, je wilt snel typen dat je healing nodig hebt, maar net als je op enter drukt is het al te laat. Dood. Had je maar geleerd 100 woorden per minuut te tikken. Wel nu hoeft dat niet meer.

Dungeons and Dragons Online wordt de eerste MMORPG met geïntegreerde voicechat. Anders dan in andere MMORPG's is het niet nodig je eigen systeem en bandbreedte ervoor te gebruiken, of 3rd party chat programma's te laten draaien terwijl je speelt. Alles is volledig in het systeem geïntegreerd en zo aan te passen via je options screen. Voice Chat werkt alleen tussen spelers in dezelfde party, dus je hebt ook geen last van Amerikaanse pubers die keihard door hun mic schreeuwen en iedereen irriteren.

Met Voice chat kan een rogue de aanstormende, duidelijk niet nadenkende dwarf, waarschuwen voor een trap en Clerics kunnen vechten zonder bang te zijn dat iemand geheald moet worden en ze het niet zien. Het voice chat systeem zorgt ervoor dat mensen de vele uitdagingen in Eberron rustig kunnen bespreken, net zoals ze dat zouden doen boven de keukentafel met pen en papier bij de hand.



Koerden doodgeschoten in Turkije

In de Zuid-Turkse stad Mersin is gisteren bij botsingen tussen Koerdische demonstranten en de politie een betoger doodgeschoten. Een tweede demonstrant liep schotwonden op. Het is nog niet zeker of de schoten door de politie zijn gelost.

Afgelopen week schoot de Turkse politie in Yuksekova wel al drie Koerdische demonstranten dood. In Kucukcekmece, een voorstad van Istanbul, staken Koerdische demonstranten gisteren een gepantserde politieauto in brand. De politie arresteerde 12 betogers. Ze scandeerden leuzen ter ondersteuning van de veroordeelde Koerdische rebellenleider Abdullah Öcalan en sommigen droegen de verboden PKK-vlag met zich mee. In Silopi, in het zuidoosten van Turkije, gooiden Koerdische rebellen twee granaten naar een politiebureau. Niemand raakte gewond.

Paramilitaire politie
De onlusten tussen de Turkse politie en de Koerden heeft zijn oorzaak in een bomaanslag die op 9 november werd gepleegd in Sendimli in het zuidoosten van Turkije. Een veroordeelde Koerdische rebel was het doelwit van die aanslag, die zou zijn gepleegd door de paramilitaire politie. De rebel bleef ongedeerd, maar iemand anders kwam wel om door de explosie.

Voor de bomaanslag zijn inmiddels drie sergeanten van de paramilitaire politie en een PKK-informant in staat van beschuldiging gesteld. In het begin van de jaren '90 maakten paramilitaire troepen zich geregeld schuldig aan buitengerechtelijke executies van Koerdische rebellen. Premier Recep Tayyip Erdogan vertrok gisteravond onverwacht naar het zuidoosten van het land voor een bezoek aan de regio.

Deze week beslissing coureur BMW

BMW Sauber zal uiterlijk deze week haar tweede racecoureur bekend maken. Nick Heidfeld was eerder al bevestigd als coureur bij het team.

Het is nog steeds uiterst onzeker wie de tweede coureur zal worden bij het BMW-team. Jacques Villeneuve is niet zeker van de voortzetting van zijn huidige contract, en de namen van onder andere Heikki Kovalainen, Alexander Wurz en IRL-kampioen Dan Wheldon worden genoemd.

Maaskant ontslagen bij Willem II

Vanwege de tegenvallende resultaten van Willem II is trainer Robert Maaskant maandag ontslagen. Maaskant was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Tilburgers.

Momenteel staat Willem II 17e in de eredivisie, in 12 wedstrijden werden er slechts acht punten gehaald. Vorig seizoen behaalde de club nog wel de finale van de beker, maar in de competitie eindigden de Tilburgers als tiende.

Grootste kanshebber om Maaskant op te volgen is Kees Zwamborn, nu nog Technisch Manager bij Willem II. Ook de namen van Johan Neeskens en Willem van Hanegem worden in Tilburg genoemd.

Capcom Classics ook naar PSP

Vandaag kondigde Capcom aan ook classics voor de PSP uit te brengen. Capcom Classics Collection Remixed bevat een collectie van twintig all-time favourite games. Een aantal van deze games zijn:


o 1941 - A vertical shooter that challenges player to shoot down enemy fighters, buildings, ships andvehicles.
o Avengers - A unique top down, vertically scrolling beat 'em up has players roving through the gang riddled streets of Paradise City in search of the ring leader who has taken hostages.
o Block Block - An innovative twist to the block breaking genre, Block Block features a two player co-op mode, allowing for the cooperative destruction of blocks. Also unique to this title was the constantly shrinking paddle that forced player to finish each board as quickly as possible.
o Captain Commando - Following in the footsteps of several great side-scrolling brawler titles, this four player co-op game tracks the adventures of four intergalactic space rangers who must enforce peace throughout the galaxy.
o Magic Sword - An intense side-scrollinggame that takes players through 50 levels of the ominous Dragon Tower in order to defeat the evil Drokkmar.
o Quiz and Dragons - The most innovative quiz game of its time which features integrated RGP style gameplay. Taking place on a virtual board game, players would roll the dice to determine their progression. A battle would ensue if characters landed on an enemy. Knowledge is power as quizzes are provided with each confronted challenger. Answering correctly is a strike against the enemy. A wrong answer is a strike against the player.
o Street Fighter - The game that started the entire fighting phenomenon and created a generation of video game brawlers. The first Capcom fighting game only had two playable characters, Ken and Ryu, who would travel the world to compete in martial arts tournaments.
o Strider - An inventive action platform game that follows Strider Hiryu who must save the earth from the clutches of the evil Grandmaster Meio and his minions.
o Three Wonders - A compilation of three games in one that covered three different genres: horizontal scrolling platformer (Midnight Wanders), horizontal scrolling shooter (Chariot) and a puzzle game (Don't Pull).
o Varth - A scrolling aerial vertical shooter that has players in the cockpit ofa plane firing shots on the offensive or defensive.





Meisje uit Waal door moeder vermoord

Het negenjarig Duitse meisje Salina Ercan dat zaterdag dood in de Waal bij Nijmegen werd gevonden, is mogelijk door haar moeder omgebracht. Dat heeft de politie in Duisburg laten weten. De moeder, de 39-jarige Doris S., heeft anderhalve week geleden tegen de politie gezegd dat ze het meisje minutenlang onder water heeft gehouden. Daarna zou het kind door de stroom zijn meegevoerd.

Wat het motief van de moeder is, is niet duidelijk. De vrouw is direct na het afleggen van haar verklaring vastgezet. De Duitse politie wil zo snel mogelijk sectie laten verrichten op het lichaam van het dode meisje. De Duitse politie verwacht vandaag definitief het meisje als Salina te kunnen identificeren. "Het ziet ernaar uit dat ze het is. Dezelfde leeftijd, dezelfde kleding", zegt een woordvoerder in Duisburg.

Het sinterklaasfeest werd afgelopen zaterdag verpest nadat het lijkje was gevonden. De Sint zette daarop koers naar Rossum.

'Publieke Omroep reclamevrij'

Icoon MediaAls het aan het CDA ligt, worden de zenders Nederland 1, 2 en 3 reclamevrij. CDA-Kamerlid Atsma gaat dit vandaag in het debat over de mediabegroting aan staatssecretaris Van der Laan voorstellen.

De partij wil de STER-spotjes schrappen en het verlies aan inkomsten van de Publieke Omroep gaan compenseren. De PvdA noemt de afschaffing bespreekbaar als de inkomsten die de STER-spotjes genereren, blijven dalen. Dit zou voor een kamermeerderheid voor het voorstel zorgen. De VVD is ook voor het verdwijnen van de reclames, maar wil dit compenseren door Nederland 3 op te heffen. Hier is Atsma het echter niet mee eens.

Eerder kondigde het kabinet al aan dat de Publieke Omroep meer moet doen aan het genereren van eigen inkomsten. Opvallend is dat de zenders toen juist de toezegging kregen om vanaf volgend jaar tien procent van de zendtijd aan reclame te mogen besteden. Op dit moment mag 6,5 procent van de zendtijd nog uit spotjes bestaan.

Ralf blijft vijf jaar bij Toyota

Ralf Schumacher blijft langer bij Toyota rijden dan eerst werd gedacht. Hij blijft minstens tot eind 2009 bij het team, zo verklaarde hij.

Algemeen werd aangenomen dat Ralf dit jaar een driejarig contract had getekend met Toyota, maar de coureur zei in een interview met een Engels magazine: "Ik zie geen reden om te verhuizen. Ik heb een contract van vijf jaar en prijs me gelukkig dat ik bij dit team zit. Tot nu toe gaat het beter dan verwacht."

Punten 12e ronde

Hieronder vind je de punten van alweer de twaalfde speelronde van de FOK! voetbalmanager.

dolle_hond was de winnaar van deze ronde, hij behaalde 73 punten. Op de tweede plaats eindigden drie users, jorissmit, MJAReezit en Suke behaalden allen 67 punten. Tolly eindigde met 66 punten als vijfde.

In het algemeen klassement gaat DeVinger met 537 punten nog steeds aan de leiding. BassieD wisselde met -Schorpioen- van plaats en staat nu tweede met 522 punten. Nieuw in de top 5 is bork op de vierde plaats met 518 punten. DjMark sluit met 514 punten de top 5 af.

Bij de subleagues ging de overwinning deze week naar Twijzel boppe met 56 punten. Egmundo eindigde met 52 punten als tweede. Op een gedeelde derde plaats eindigde II Mondo en URK, beiden hadden 46 punten.

In het algemeen klassement bij de subleagues is het spannend. Scribbly gaat aan de leiding met 462 punten, een punt meer dan de nummer twee, II Mondo. Tha League staat met 457 punten op de derde plaats.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot vrijdag 25 november 18:00 uur.

Huub Stevens in opspraak

Huub Stevens is in opspraak geraakt. De trainer van Roda JC werd door scheidsrechter Van Egmond in de wedstrijd tegen Feyenoord van het veld af gestuurd. In de catacomben van het Parkstad Limburg Stadion gedroeg hij zich agressief in de richting van een fotograaf.

Het is niet de eerste keer dat Huub Stevens in opspraak raakt. Na de wedstrijd van Roda JC tegen NAC Breda twee weken geleden ging hij openlijk in discussie met Bredase spits Pierre van Hooijdonk. Aan het begin van het seizoen, na de wedstrijd tegen SC Heerenveen, ging Stevens in conclaaf met de scheidsrechter. Die wedstrijd was gekenmerkt door het rare score verloop. Roda kwam met 2-0 voor, stond vervolgens met 5-2 achter, om in de slotfase er nog 5-4 van te maken.

Stevens was kwaad geworden op de scheidsrechter nadat hij aan het eind van de wedstrijd Pa Modou Kah van het veld afstuurde met rood. De trainer schoot daarop een bal hard in de richting van de arbiter, waarna hij kon vertrekken in de richting van de tribune. „Ik vond het in zo'n topwedstrijd niet nodig om in de laatste minuten een rode kaart te geven en een trainer weg te sturen. En inderdaad, ik schiet dan die bal terug omdat ik vaart in de wedstrijd wilde houden. Hij weet waarschijnlijk niet dat we dat vroeger harder deden dan tegenwoordig. Maar als hij zijn been had uitgestoken, had hij de bal gewoon tegen kunnen houden.”, aldus de kwade trainer. Roda verloor de wedstrijd met 3-2.

Stevens uitte zijn woede op een fotograaf, nadat hij deze had duidelijk gemaakt dat hij niet op de foto gezet wilde worden. „Ik had die man al drie keer gewaarschuwd, maar hij ging gewoon verder. Toen heb ik inderdaad zijn camera even vastgepakt. Ik heb een hele leuke pot voetbal gezien, maar het randgebeuren zal wel weer belangrijker gemaakt worden door de pers.”, zegt Stevens. Niet alleen Stevens kwam in opspraak, assistent-trainer Raymond Atteveld deed ook een duit in het zakje en greep de fotograaf bij zijn keel.

Voetballer: "Scheids heeft syndroom van Down

Voetballer José Fortes Rodriquez heeft zijn ploeg RBC in verlegenheid gebracht door voor een tv-camera te suggereren dat scheidsrechter René Temmink de uiterlijke kenmerken vertoont van iemand die lijdt aan het syndroom van Down.

Interim-directeur Mascha Simons zegt zich 'rot geschrokken' te zijn. "We gaan hier zeker met José over praten", liet ze weten.

Het lijdend voorwerp in de kwestie reageerde eveneens verontwaardigd. "Miljoenen mensen zitten te kijken, onder wie veel kinderen en families die misschien iemand hebben met dit ziektebeeld. Daar ben ik nog het meest kwaad over. Je hebt een voorbeeldfunctie en moet je realiseren wat voor een schade je kunt aanrichten met dergelijke uitlatingen", verklaarde Temmink in het radioprogramma ''t Hek van de dam'.

De oorzaak van de omstreden uitlating was een rode kaart die Fortes Rodrigues gistermiddag kreeg. Volgens Temmink was de vergelijking echter niet gemaakt kort nadat de speler het veld moest verlaten, maar in alle rust zittend op een bankje. "Dat was minuten later. Buiten mij heeft hij heel veel mensen geraakt, beschadigd. Hij zou eens een dag mee moeten lopen in een tehuis waar mensen met dit ziektebeeld worden verzorgd."

Direct na het verloren duel tegen Heracles had trainer Dolf Roks van RBC Roosendaal al aangekondigd intern overleg te willen over het gedrag van de verdediger, die binnen twee minuten nadat hij was ingevallen met twee keer geel weer naar de kant kon. In het vorig seizoen had Fortes Rodriguez al eens zes wedstrijden schorsing gehad, na een elleboogstoot. De speler raakte ook bij zijn vorige club AZ in opspraak, toen hij na een conflict met trainer Co Adriaanse uit de selectie werd gezet en mocht vertrekken.

Geen nominatie viermansbob Glas

Ook in de viermansbob heeft Bobsleeër Arend Glas nog geen Olympische nominatie in de wacht kunnen slepen. Samen met Sybren Jansma, Arnold van Calker en Arno Klaasen bleef Glas bij de wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Lake Placid steken op de zeventiende plaats. Op de geschoonde lijst, met twee bobs per land, eindigde hij als zestiende.

Om in aanmerking te komen voor een Olympische nominatie moest het Nederlandse team bij de beste vijftien eindigen.

Uitslagen Portugal Speelronde 11

Co Adriaanse heeft in de Portugese competitie met FC Porto aansluiting gehouden bij koploper Sporting Braga. Porto won met 5-1 van Académica Coimbra en kwam daardoor weer op twee punten achterstand van Braga. De lijstaanvoerder versloeg zaterdag Benfica met 3-2.

Na tien minuten scoorde Lucho Gonzalez de 1-0 voor Porto en negen minuten later stond het al 2-0 dankzij een treffer van Lisandro López. In de tweede helft scoorden César Peixoto en weer Lisandro López en in blessuretijd zette Lucho Gonzalez met een boogballetje de 5-0 op het scorebord. Een minuut later wist Marcel de eer nog een beetje te redden voor Académica Coimbra.

Sporting boekte zondag een moeizame maar belangrijke 0-1 overwinning bij degradatiekandidaat Penafiel. Sporting had al sinds 28 augustus van dit jaar niet meer gewonnen op vreemde bodem. Sporting klimt door deze overwinning naar de vierde plaats, twee punten voor Benfica.

Uitslagen:

Sporting Braga - Benfica 3-2
Vitória Guimarães - Gil Vicente 2-0
FC Porto - Académica Coimbra 5-1
Boavista - União Leiria 2-0
Estrela Amadora - Paços Ferreira 0-0
Rio Ave - Nacional Madeira 0-2
Penafiel - Sporting Lissabon 0-1
Naval - Vitória Setúbal 0-3

Stand na 11 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Sporting Braga112613 - 4
2FC Porto112418 - 7
3Nacional Madeira102414 - 4
4Sporting P. 112015 - 14
5Vitória Setúbal 11209 - 3
6Benfica111819 - 12
7Boavista111817 - 10
8Rio Ave111515 - 16

Premier Sharon stapt uit eigen partij

De Israelische premier Sharon stapt uit de Likudpartij en wil met een nieuwe beweging aan de vervroegde verkiezingen meedoen. Op dit moment brengt hij een bezoek aan President Katsav. Hij zal de president vragen om de Knesseth, het Israelische parlement, te ontbinden. Op die manier kunnen er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

Sharon hielp de Likudpartij in 1973 oprichten. Hij zou de partij vooral de rug toekeren uit teleurstelling over het verzet tegen zijn Gazaplan. Vorige week kwamen Sharon en Amir Peretz, de nieuwe leider van de Arbeidspartij, al overeen dat er in het voorjaar nieuwe verkiezingen komen.

De Israelische kranten schrijven dat de stap van Sharon om een nieuwe partij op te richten het politieke krachtenveld grondig zal veranderen. Het voornaamste doel van Sharons nieuwe partij zou een definitief vredesakkoord met de Palestijnen zijn.

Uitslagen Frankrijk speelronde 15

In de Franse Ligue 1 hebben zowel AS Monaco als Olympique Marseille hun competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. Marseille won met 2-1 van FC Nantes, terwijl Monaco de topper tegen Saint-Etienne met miniem verschil naar zich toe trok, het werd 1-0.

Marseille speelde een aardige wedstrijd. Oruma bracht de thuisspelende club op voorsprong, en daarna probeerde Marseille door te drukken, maar vond daarbij tegenstand van Nantes, dat niet opgaf, maar bleef vechten voor zijn kansen. In de tweede helft resulteerde dit tot de gelijkmaker van Bamogo. Toch bleven de drie punten in Marseille, omdat Ribery een kwartier later de winnende treffer wist te scoren.

AS Monaco, kreeg Saint-Etienne op bezoek. Die ploeg staat derde in de competitie, maar een echte topper konden beide teams er niet van maken. De enige goal viel na rust, en werd gescoord door Meriem die zijn club daardoor langs de bezoekers op de ranglijst schoot.

Paris Saint-Germain nam de tweede plaats over van Girondins Bordeaux na een 2-0 zege in de rechtstreekse ontmoeting. In de 36ste minuut kopte Mario Yepes PSG op voorsprong. En vlak na rust zorgde Pedro Pauleta voor de 2-0. Het was voor het eerst sinds 1988 dat de club uit Parijs won bij Girondins.

Uitslagen:

Ol. Lyon - Troyes 2-1
AS Monaco - Saint-Etienne 1-0
AS Nancy - Le Mans 1-0
Ol. Marseille - FC Nantes 2-1
AC Ajaccio - Sochaux 0-1
AJ Auxerre - Lille 3-2
RC Lens - Metz 0-0
RC Strasbourg - Olympique Nice 0-0
Bordeaux - Paris St. Germain 0-2
Rennes - Toulouse 4-1

Stand na 15 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1OL. Lyon153926 - 9
2PSG152717 - 11
3Bordeaux152715 - 9
4AJ Auxerre 152620 - 19
5Saint-Etienne 152415 - 9
6AS Monaco152415 - 11
7Lille152322 - 13
8Rennes152320 - 26
9RC Lens152219 - 10
10Le Mans152216 - 10

Nieuwe rel rond Domino Day

Icoon TelevisieNa de affaire rond de mus is er een nieuwe rel rond de uitzending van Domino Day van afgelopen vrijdag. Heel veel kijkers vinden namelijk dat het nieuwe record ongeldig is.

Bij het bouwen van de derde zogenaamde 'Builders Challenge' in de show, op het moment dat nog 500.000 steentjes moesten vallen, schijnt één van de bouwers met een balk de steentjes die bleven staan een zetje te hebben gegeven. Het veld dat daardoor alsnog viel, was volgens één van de criticasters, Henk Welleweerd uit Apeldoorn, 180.000 steentjes groot en zonder dat veld zou het record dus niet gebroken zijn.

Volgens uitvoerend producent Willem Bol van Endemol is dat niet juist. Volgens Bol besloeg het veld slechts 150.000 steentjes, dus staat de geldigheid van het wereldrecord buiten kijf: "Dat kan ik zo op de plattegrond laten zien. We kunnen elk steentje traceren. Als er 180.000 in beeld stond was daar de 'aanlooplijn' bij en die telt wel gewoon mee voor het record."

De beelden van het bewuste moment staan inmiddels op de weblog, waar gisteren ook al discussie was over het record.





Studenten leren te weinig!

Staatssecretaris Mark Rutte is wederom op het oorlogspad. Nadat hij eerder ten strijde trok tegen plagiaat, gaat hij nu vechten tegen de bijbaantjes van studenten. Rutte heeft namelijk ontdekt dat studenten van de universiteit slechts 29 uur per week met hun studie bezig zijn en rechtenstudenten slechts 24 uur. Studenten zijn teveel bezig met stappen en bijbaantjes.

Onaanvaarbaar volgens Rutte. Voor de concurrentiestrijd met de VS en China hebben we immers nieuwe leiders nodig en die moeten uit het hoger onderwijs komen. Volgens Rutte moeten universiteiten de studie uitdagender maken zodat studenten 35 uur per week nuttig worden beziggehouden.

Nou jullie horen het allemaal, die bijbaantjes zijn niet nuttig. Dat de politiek keer op keer op de studiebeurs heeft beknibbeld en een normaal studentenleven zonder bijbaantje niet meer mogelijk is, doet niet ter zake. Opzeggen dat baantje die studiebeurs is ruim voldoende!

CD: Riverside - Second Life Syndrome

Ondanks mijn Poolse roots ben ik onbekend met muziek uit Polen. Ik weet dat Vader uit het nieuwe EU-land komt maar, daar houdt mijn kennis van Poolse muziek dan ook op. Onbewust heb ik misschien zoiets van: die arme schelmen hebben de middelen er niet voor om mooie muziek te maken. Tot ik deze cd van Riverside tegenkwam in lovende recensies. Kijk, dat maakt mij wel nieuwsgierig, vooral omdat ik het land waar mijn opa zaliger vandaan kwam wel wil steunen.


Veel fraude met faillissementen

Er is iets mis met 43% van de faillissementen, bij zeker een kwart van de zaken is er sprake van fraude. Dit maakte het tv-programma Zembla op basis van een nog geheim rapport van het ministerie van Justitie bekend.

Uit het rapport blijkt dat er bijna geen opsporing plaatsvindt naar fraude met bv's. Het wegsluizen van geld, lozen van personeel of het laten verdwijnen van de boekhouding. De schade die ontstaat door fraude met faillissementen is tussen de 600 miljoen en 1 miljard euro.

Ondanks dat de fraude met faillissementen meer kost dan bijvoorbeeld fraude met uitkeringen (160 miljoen) zijn er maar 55 rechercheurs mee bezig. Voor uitkeringsfraude zijn er 1154 rechercheurs. De afgelopen 25 jaar is weinig veranderd in de bestrijding van faillissementsfraude volgens Zembla. In het begin van de jaren 80 is een zelfde rapport verschenen, hieruit bleek dat bij 37% van de faillissementen iets niet in de haak was.

In het nieuwste rapport staat ook dat er adviseurs zijn die mensen advies geven over het frauduleus afhandelen van een faillissement. Zembla probeerde het uit en kocht een tweedehands bv zonder dat er een notaris om identificatie van de koper vroeg, dit is een notaris wel verplicht. De notaris is daardoor mogelijk schuldig aan het medeplegen van valsheid in geschrifte.

'Studenten moeten harder studeren'

Icoon OnderwijsStudenten aan de universiteit besteden gemiddeld slechts 29 uur per week aan studeren. Dat blijkt uit de Studentenmonitor 2004. VVD-staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs vindt dan ook dat studenten zich meer met hun studie bezig moeten houden.

Rutte stuurt de Studentenmonitor 2004 vandaag naar de Tweede Kamer. Hieruit blijkt ook dat rechtenstudenten maar 24 uur per week met hun studie bezig zijn. "Ik ben daar enorm van geschrokken. Hoger onderwijs wordt de komende jaren nog belangrijker dan het al is. We moeten onze concurrentiepositie ten opzichte van China en de VS verbeteren, en dat vraagt om nieuwe leiders in ons land. Die moeten voor een belangrijk deel uit het hoger onderwijs komen", zo zegt Rutte in De Telegraaf.

De staatssecretaris vindt verder dat universiteiten en hogescholen studenten meer moeten uitdagen door bijvoorbeeld de studiedruk op te voeren. "De samenleving steekt veel geld in het hoger onderwijs en mag dan ook verwachten van de onderwijsinstellingen dat ze hun studenten zinvol aan het werk zetten", aldus Rutte.

Davis pakt wereldrecord kilometer

Shani Davis heeft dankzij een waanzinnige slotronde het wereldrecord van Gerard van Velde verbeterd. Daarmee won de Amerikaan met groot verschil, net als gisteren, de 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Erben Wennemars was de beste Nederlander op een tweede plaats, Jan Bos werd vierde.

Ruim over de helft van de in totaal 36 ritten was het Remco Olde Heuvel die tekende voor een nieuw persoonlijk record. Een rit later reed Simon Kuipers alleen een matige rit waarin hij maar net onder de 1.10 bleef. Lange tijd stond de Zuid-Koreaan Joon Mun bovenaan met een tijd van 1.08,53. De eerste die onder deze tijd kwam, was de Japanner Imai.

Pas in de allerlaatste ritten kwamen de 'grote mannen' op het ijs en werden de tijden echt snel. De Koreaan K-Y Lee kwam als eerste in de buurt van de grens van 1.08. Jan Bos kwam met 1.08,10 nog iets onder de tijd van Lee. Erben Wennemars verbeterde in de één-na-laatste rit de tijd van de Hierdenaar en reed precies 1.08. In de slotrit bleek dat dit niet genoeg was voor de winst tijdens de tweede 1.000 meter om de wereldbeker in Salt Lake City. De slotronde van Davis was zelfs zo sterk dat hij zelfs het wereldrecord van Van Velde uit 2002 verbeterde naar 1.07,03. Wennemars werd nog wel tweede, net voor Wotherspoon.

Uitslag tweede 1.000 meter wereldbeker Salt Lake City

PlaatsNaamLandTijd
1S. DavisVerengide Staten1.07,03 (WR)
2E. WennemarsNederland1.08,00
3J. WotherspoonCanada1.08,08
4J. BosNederland1.08,10
5K. LeeZuid-Korea1.08,16
6C. FitzrandolphVerengide Staten1.08,27
7Y. ImaiJapan1.08,47
8J. MunZuid-Korea1.08,53
9R. Olde HeuvelNederland1.08,80
10S. GroothuisNederland1.09,00

Kato opnieuw de sterkste op 500m

De jonge Japanner Joji Kato heeft, net als gisteren, de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City gewonnen. Ook de tweede (K-S Lee) en derde (Wotherspoon) plaats waren voor dezelfde schaatsers als op de eerste 500 meter.

De rol van de Nederlanders was op de tweede 500 meter niet van grote betekenis. Zo viel Jacques de Koning door op een blokje te gaan staan. Simon Kuipers, gisteren nog achtste, Erben Wennemars, gisteren gevallen, en Gerard van Velde stelden teleur met allemaal tijden boven de 35,00. Alleen Beorn Nijenhuis zette een goede tijd neer door met exact 35 seconden een persoonlijk record neer te zetten.

Opnieuw was de Zuid-Koreaan Kang-Seok Lee sterk met 34,55. Deze tijd was zelfs nog iets sneller dan gisteren. De winnaar van gisteren, Joji Kato, leek net als gisteren op weg naar een wereldrecord toen hij een tiende sneller opende. De volle ronde liep hij wat minder, maar goed genoeg om opnieuw de winst voor zich op te eisen. Zijn tegenstander Wotherspoon pakte de bronzen medaille.

Uitslag tweede 500 meter mannen wereldbeker Salt Lake City

PlaatsNaamLandTijd
1Joji KatoJapan34,45
2Kang-Seok LeeZuid-Korea34,55
3Jeremy WotherspoonCanada34,63
4Mike IrelandCanada34,71
5Kip CarpenterVerenigde Staten34,72
6Fengtong YuChina34,79
7Casey FitzrandolphVerenigde Staten34,85
12Beorn NijenhuisNederland35,00
17Erben WennemarsNederland35,13
19Gerard van VeldeNederland35,25

Weergaloos WR Klassen op 1500m

Cindy Klassen heeft op fantastische wijze de wedstrijd om de wereldbeker 1.500m in Salt Lake City gewonnen. Ze verbeterde het wereldrecord van Friesinger met bijna anderhalve seconde en schaatste als eerste vrouw onder de 1.53. Ireen Wüst tekende voor een nieuw Nederlands record.

Het wereldrecord van 1.53,22 van Anni Friesinger kwam voor het eerst in het geding toen Friesinger zelf aan de start verscheen. De Duitse reed op haar eigen schema, maar hield op de streep drie honderdsten over: 1.53,19. Haar tegenstandster in de rit, Ireen Wüst, schaatste een nieuw Nederlands record van 1.54,93. Het oude record was sinds vorige week in handen van Paulien van Deutekom. Cindy Klassen reed in de slotrit, ze ging snel van start met een eerste ronde van 27,2. Ze was na 700 meter al een seconde sneller dan het toenmalige wereldrecord van Friesinger. Dit zette zij goed voort, waardoor Klassen zelfs onder de 1.52 kwam, haar eindtijd was 1.51,79.

De reactie van Wüst op deze bizarre tijd van de Canadase was tekenend voor de prestatie van Klassen: "Na Klassens rit voelde ik me wel een beetje een prutser".

Uitslag wereldbeker 1.500 meter vrouwen Salt Lake City

PlaatsNaamLandTijd
1Cindy KlassenCanada1.51,79 (WR)
2Anni FriesingerDuitsland1.53,19
3Christine NesbittCanada1.54,43
4Maki TabataJapan1.54,56
5Sabine VölkerDuitsland1.54,57
6Jennifer RodriguezVerenigde Staten1.54,61
7Ireen WüstNederland1.54,93 (NR)
9Renate GroenwoldNederland1.55,29
18Paulien van DeutekomNederland1.57,10
20Barbara de LoorNederland1.57,63

Win Fable: The Lost Chapters voor de XBox


Het originele Fable werd met gemenge gevoelens ontvangen. Het was wel een goed spel, maar er mistte toch een hele hoop dingen die Molyneux ons beloofd had. Reden genoeg om een uitgebreidere versie te bouwen en die dan voor zowel PC als Xbox uit te brengen. Deze nieuwe versie werd door ons goed ontvangen en beloond met een score van 80%.

In Fable speel je een jongetje die wilt weten wat er gebeurd is met je familie, nadat je dorp is overvallen door een grote groep schurken. De tijd staat uiteraard niet stil en je zult uitgroeien tot de meest bekende held van het land. Je daden spreken voor zich, maar je bent voor vrij om te kiezen hoe je daden eruit zien. Help je iedereen een handje of sla je ze liever op hun bek. Deze keuze tussen goed en kwaad is waar Fable over gaat.




Reden genoeg om vijf exemplaren Fable: The Lost Chapters voor de XBox weg te geven.Al zul je er uiteraard weer wat voor moeten doen. Deze keer moet je beschrijven hoe jouw droomwereld eruit ziet, waar jij lekker de held uit kan hangen.

Meedoen kan tot en met 24 november 23:59

DTvOH

Strever drukte op een knop van de telefoon en de projectie verdween van de muur. Het document over Unteto had hij laten opslaan op zijn computer. Daar zou hij later nog wel een keer naar kijken, voor nu wist hij genoeg. Vanaf de bank had hij uitzicht op het parkje dat tegenover het flatgebouw lag waar hij een appartement op de tweede etage huurde. Het regende en druppels langs de ramen vervormde de donkere wereld buiten.

Het was stil op straat sinds Het Spel een vlucht had genomen en meer en meer mensen zich als speler hadden aangemeld. Ieder moment waren er meer dan een miljard mensen online. Het Spel zelf was nagenoeg self-supporting geworden. De enorme servers in de streng beveiligde kelders onder het hoofdkantoor draaiden probleemloos en slechts een handjevol beheerders was nodig om onderhoud te plegen. Ook voor de ingame support waren nauwelijks mensen nodig. Hulp voor de spelers in Het Spel kwam van de virtuele assistenten die allen draaiden op de sterk ontwikkelde AI die inmiddels op een punt was aanbeland waar het zichzelf, zonder hulp van programmeurs, verder ontwikkelde. Zelfs de ingeprogrammeerde basis emoties waren aan het evolueren en sommige assistenten vertoonden al een heel scala aan emotionele reacties. Het was alleen niet duidelijk of dat van invloed was op Het Spel. Strever had er al onderzoek naar moeten doen, maar had nog niet de tijd gevonden.

De echte knappe koppen werkten in ieder geval in het diepste geheim aan uitbreidingen van de virtuele wereld en Strever verwachte ieder moment een update. De zes continenten waar Het Spel nu uit bestond waren langzaam aan het volstromen en dat kwam de kwaliteit en het speelplezier niet ten goede.

Meer dan een miljard mensen. Het was bijna niet meer te bevatten. Strever werkte in Het Spel en kon zo het nuttige met het aangename verenigen, maar vroeg zich regelmatig af hoe mensen die een baan buiten Het Spel hadden, nog aan hun speeltijd kwamen of anders gezegd, hun echte leven in de hand wisten te houden. In sommige delen van de wereld ging het in ieder geval goed mis. Toen Het Spel pas bestond waren er nog wel eens verhalen over mensen die hun baan verloren door teveel met het spel bezig te zijn, maar nu gingen hele economieën eraan onderdoor en ondanks de vele actiegroepen en overheidsmaatregelen, groeide het aantal gebruikers nog steeds gestaag.

Strever was er altijd vanuit gegaan dat de problemen het directe gevolg waren van de hoeveelheid tijd die spelers in Het Spel verbleven, waardoor ze hun echte leven verwaarloosden, maar na het lezen van het document over Unteto was hij hier niet meer zo zeker van. Hij wilde eigenlijk zo snel mogelijk weer Het Spel in, maar er waren nog 3 uur over van de verplichte 5 uur buiten Het Spel. Misschien toch nog maar even proberen te slapen. Strever ging op zijn bank liggen en sloot tegen beter weten in zijn ogen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.