Ouders klagen Blizzard aan voor dood zoon

Icoon Games De ouders van een dertienjarige jongen die zichzelf om het leven heeft gebracht door van een gebouw te springen, hebben een aanklacht ingediend tegen Blizzard. Ze vinden dat het spel World of Warcraft van Blizzard verantwoordelijk is voor de dood van hun zoon. Volgens het Chinese nieuwsbureau Xinhua zeggen de ouders dat de jongen zijn dood tegemoet sprong toen hij een scčne uit het spel na wilde spelen.

De ouders worden in hun aanklacht ondersteund door Zhang Chunliang, een bekende activist die campagne voert om de gevaren van internetverslaving onder de aandacht te brengen. Chunliang, die zegt met meer dan zestig ouders te hebben gesproken wier kinderen verslaafd zijn geraakt aan online gamen, gaat nu de aanklacht indienen tegen Blizzard vanwege de dood van de jongen.

World of Warcraft (WoW) is een zogenaamde MMORPG, een Massive Multiplayer Online Role-Playing Game, waarbij een grote groep mensen online tegen elkaar speelt. In China zijn meer dan 1,5 miljoen spelers van WoW, meer dan een derde van alle abonnees van het spel. Blizzard was nog niet beschikbaar voor commentaar op de rechtszaak.

Voor meer Games-nieuws kijk je natuurlijk op FOK!games!