Dungeons & Dragons Online krijgt voicechat

Inge (inkie1010)
Vrijwel iedereen die MMORPG's speelt is het wel een keer tegen gekomen. Je zit midden in een battle, plots ontdek je dat je health low is, je wilt snel typen dat je healing nodig hebt, maar net als je op enter drukt is het al te laat. Dood. Had je maar geleerd 100 woorden per minuut te tikken. Wel nu hoeft dat niet meer.

Dungeons and Dragons Online wordt de eerste MMORPG met geïntegreerde voicechat. Anders dan in andere MMORPG's is het niet nodig je eigen systeem en bandbreedte ervoor te gebruiken, of 3rd party chat programma's te laten draaien terwijl je speelt. Alles is volledig in het systeem geïntegreerd en zo aan te passen via je options screen. Voice Chat werkt alleen tussen spelers in dezelfde party, dus je hebt ook geen last van Amerikaanse pubers die keihard door hun mic schreeuwen en iedereen irriteren.

Met Voice chat kan een rogue de aanstormende, duidelijk niet nadenkende dwarf, waarschuwen voor een trap en Clerics kunnen vechten zonder bang te zijn dat iemand geheald moet worden en ze het niet zien. Het voice chat systeem zorgt ervoor dat mensen de vele uitdagingen in Eberron rustig kunnen bespreken, net zoals ze dat zouden doen boven de keukentafel met pen en papier bij de hand.