Ouders klagen Blizzard aan voor dood van zoon

De ouders van een 13-jarige jongen die om het leven kwam door een val van een gebouw, klagen ontwikkelaar van World of Warcraft, Blizzard, aan. De ouders zeggen dat de MMORPG verantwoordelijk is voor de dood van hun zoon.

Volgens het Chinese nieuwsbureau Xinhua zeggen de ouders dat de jongen zichzelf te pletter sprong toen hij een scène uit het spel na wilde spelen. Zij worden in hun aanklacht ondersteund door Zhang Chunliang, een bekende activist die campagne voert om de gevaren van internetverslaving onder de aandacht te brengen.

Chunliang, die zegt met meer dan zestig ouders te hebben gesproken wiens kinderen verslaafd zijn geraakt aan online gamen, gaat nu de aanklacht indienen tegen Blizzard vanwege de dood van de jongen.

In China zijn meer dan 1,5 miljoen spelers van World of Warcraft. Het land levert daarmee meer dan een derde van alle WoW abonnees. Het bedrijf The9 dient als partner van Blizzard in de regio en zorgen voor ondersteuning voor het spel. Zowel Blizzard als The9 waren niet beschikbaar voor commentaar.