Moord A'dam geen liquidatie in rijtje topcriminelen

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadDe moord vrijdagavond in Amsterdam ter hoogte van het Gerbrandypark, was geen liquidatie die in het rijtje met bekende Amsterdamse criminelen past. De vermoorde man was een 27-jarige inwoner uit de hoofdstad van Surinaamse komaf. De man is wel een bekende van de politie, maar heeft voorzover bekend geen banden met de top van de Amsterdamse onderwereld. Het rechercheteam dat de moord onderzoekt ziet dan ook geen verband met de verschillende liquidaties van de afgelopen periode.

Het slachtoffer werd achtervolgd door één of twee schutters, die hem op meerdere plekken beschoten. Een broer van de gedode man heeft aan de media laten weten dat het slachtoffer, die de bijnaam Triks had, niet in het criminele circuit werkzaam was.

Snelle update: Inmiddels heeft de politie laten weten een 24-jarige man uit Kudelstaart te hebben aangehouden in verband met de moord. Hij was een kennis van het slachtoffer en zou reeds hebben bekend. De verdachte heeft de Nederlandse nationaliteit en is net als het slachtoffer van Surinaamse komaf.