Voetballer Rodriguez op non-actief gesteld

Klingon, goober en Clint_Eastwood hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VoetbalJosÚ Fortes Rodriguez is vandaag op staande voet ontslagen bij RBC Roosendaal. De voetbalclub besloot dit naar aanleiding van de uitspraken die de verdediger gisteren deed in een interview met Talpa. Rodriguez suggereerde hierin dat scheidsrechter Temmink de uiterlijke kenmerken vertoont van iemand die aan het syndroom van Down lijdt.

Rodriguez werd gisteren door Temmink van het veld gestuurd in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo. De 33-jarige speler stond op dat moment net enkele minuten in het veld. Hij was het absoluut niet eens met de rode kaart en liet zich na afloop gaan in een interview. Het bestuur van RBC Roosendaal was geschokt door zijn uitspraken en liet weten zich hier totaal van te distantiŰren. Na een gesprek met Rodriguez is besloten hem te ontslaan.

Ook Temmink was niet erg blij met de uitspraken van de voetballer. "Er kijken miljoenen mensen. Spelers moeten zich realiseren wat voor schade zo'n uitspraak kan aanrichten", zo zei de scheidsrechter. Inmiddels is de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek gestart.

Update 15:03
Rodriguez blijkt niet ontslagen te zijn, de voetballer is slechts voorlopig op non-actief gesteld. RBC Roosendaal zal later deze week bekendmaken welke verdere maatregelen er tegen de verdediger genomen zullen worden.

Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!