Twee Dennissen vader van twee Sofies

In het Kennemer Gasthuis in Haarlem zijn donderdag twee meisjes geboren met de naam Sofie. Niet zo bijzonder, ware het niet dat er meer toevalligheden in het spel zijn. De vaders van de kinderen heten namelijk allebei Dennis Bijster en wonen allebei in de gemeente Haarlem. Bovendien zijn beide meisjes twee weken te laat geboren.

Er onstond al verwarring toen de verpleegster de jongste Sofie Bijster wilde invoeren in de computer, maar het toeval werd pas duidelijk toen de vaders elkaar de volgende dag op het gemeentehuis tegenkwamen. Daar bleek overigens dat de mannen elkaar vaag kennen. "We zijn elkaar wel eens tegen gekomen bij het stappen. En als ik wat had uitgehaald, dan werd hij erop aangesproken", aldus de ene Dennis.


Van links naar rechts en van rechts naar links:
Dennis Bijster, Sofie Bijster, Sofie Bijster en Dennis Bijster

Beide mannen staan versteld van het toeval, dat alleen maar verder lijkt te gaan. Als de twee elkaar vertellen wat ze voor naam in gedachten hadden voor een jongen, blijkt ook dat dezelfde naam te zijn. De gelukkige vaders willen deze echter liever niet openbaar maken.