Hockey: Nederland zonder puntverlies verder

De Nederlandse hockeyheren hebben ook hun laatste pouleduel op het EK in Leipzig winnend afgesloten. Tegen Spanje werd het 2-1. Oranje was al verzekerd van een plaats in de halve finales.

Net als tegen Frankrijk (5-4) en Polen (2-1) won Nederland ook zijn derde wedstrijd met slechts één doelpunt verschil. Nu was dat echter wel tegen een sterke tegenstander. Matthijs Brouwer was vandaag de matchwinnaar. De 25-jarige nieuwste aanwinst van Oranje Zwart benutte na 21 minuten de rebound van een strafcorner. Hiervoor had Taeke Taekema uit eerdere strafcorners al de lat en paal geraakt.

Nadat de Spanjaarden via Alex Fabrégas langszij kwamen, zette Nederland aan voor een slotoffensief. Tien minuten voor tijd resulteerde dit in de winnende treffer, via weer Brouwer. Opnieuw reageerde de ervaren international alert na een verkeerd aangelegde strafcorner. Nederland speelt zaterdag om 14.00 uur haar halve finale. Tegenstander is dan in ieder geval niet Duitsland, dat in de andere poule ook als groepswinnaar uit de bus kwam.


Eindstand Poule B:
* 1. Nederland 3-9 (9-6)
* 2. Spanje 3-6 (9-6)
3. Polen 3-3 (6-5)
4. Frankrijk 3-0 (8-15)