De Cler, De Jong, Heitinga vallen af

Tim de Cler, John Heitinga en Nigel de Jong zijn de afvallers in de selectie van Oranje voor de wedstrijd in en tegen Armenië. Vooraf was al duidelijk dat de 23-koppige selectie zou worden teruggebracht tot negentien voor de kwalificatiewedstrijd van aanstaande zaterdag.

De Cler maakte tegen Duitsland een uitstekend debuut, maar heeft de pech dat Giovanni van Bronckhorst weer hersteld is van een blessure. Gio geniet bij Van Basten nog altijd de voorkeur als linksback. Indien Van Bronckhorst zaterdag tegen een gele kaart en daarmee een schorsing oploopt, dan zal De Cler als vervanger fungeren in het duel met Andorra op 7 september. Eerder op de dag viel ook Roy Makaay al af wegens een blessure aan zijn rechterknie. Mede door de kwetsuur van de topscorer van de Bundesliga maakt Jan Vennegoor of Hesselink deel uit van de definitieve selectie.

Selectie Nederlands elftal voor de wedstrijd van 3 september tegen Armenië:

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (AZ)

Verdediging: Boulahrouz (Hamburger SV), Bouma (Aston Villa), Van Bronckhorst (FC Barcelona), Kromkamp (Villareal) , Lucius (PSV), Opdam (AZ).

Middenveld: Cocu (PSV), Landzaat (AZ), Maduro (Ajax), Sneijder (Ajax), Van der Vaart (Hamburger SV).

Aanval: Babel (Ajax), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Vennegoor of Hesselink (PSV).