Make-a-Game: Maak je eigen educatieve game

Kennisnet en SURFnet organiseren een wedstrijd waarin leerlingen in het voortgezet onderwijs hun eigen educatieve game moeten maken, die in lessen gebruikt zou kunnen worden. Zo willen de twee internetsites het gebruik van games op school voor educatieve doeleinden stimuleren. Vanaf 12 september kunnen groepen scholieren (2 tot 5 personen) zich onder leiding van een docent inschrijven. Dit kan tot eind november. De teams krijgen dan tot maart 2006 de tijd om hun eigen game te ontwikkelen met behulp van een speciaal softwarepakket, ontworpen door Mark Overmars (niet te verwarren met de voetballer Marc Overmars), professor aan de Universiteit van Utrecht. Overmars heeft al eerder dit soort softwarepakketten ontworpen en geeft ook les aan de Game and Media Technology masteropleiding.

Inschrijven kan via www.make-a-game.nl. Hier is alle informatie over de wedstrijd te lezen. Bovendien zijn er ideeën voor onderwerpen te vinden die in de game terug zouden kunnen komen. Binnenkort zal een forum worden opgezet waar teams kunnen overleggen.

Natuurlijk moet er ook een winnaar worden uitgekozen en dit zal uiteraard gebeuren door een vakkundige jury. Games worden beoordeeld op fun en op de educatieve aspecten. Deelnemers aan de wedstrijden geven zelf nog een deelnemersprijs weg. Wat er nou eigenlijk te winnen valt is niet duidelijk.