Halfnaakte Yvon Jaspers boos over publicatie foto

SunChaser had ons via de nieuws-submit (herschreven) te melden:

Yvon Jaspers zal zich wel tweemaal bedenken voordat ze weer een fotografe in de arm neemt om wat privékiekjes te schieten. De onlangs bevallen presentatrice liet zich halfnaakt fotograferen toen ze hoogzwanger was. De foto's waren bedoeld voor haarzelf en haar echtgenoot, maar vanochtend stond één van de foto's in De Telegraaf.

Fotografe Melanie Rijkers blijkt de foto's doorgespeeld te hebben. Jaspers is boos over de publicatie en liet eerder vandaag weten de fotografe aan te willen klagen. Op haar website heeft de fotografe inmiddels een statement geplaatst:

"Als kunstenaar heb ik helaas te graag willen bewijzen dat ik de maker was van de foto en het geboortekaartje van baby Keesje (naamsvermelding is ten alle tijden verplicht, maar werd o.a. door SBS & RTL niet gedaan) en hiermee heb ik Yvon's vertrouwen aangetast door haar foto te gebruiken als bewijs naar de media toe."

"De bewuste foto is klakkeloos overgenomen en niet door mij verkocht. Ik heb dan ook geen rooie cent ontvangen voor deze publicatie, in tegenstelling tot Nanninga's (de Telegraaf) beweringen. Privé heeft bij niemand geverifiëert hoe de vork aan de steel zat met dit als resultaat. Mijn fout is dat ik trots ben op deze en al mijn andere foto's en dat ik dit niet zo hard zou moeten willen bewijzen..."

Of de hele collectie foto's is doorgespeeld aan De Telegraaf is niet bekend, maar de kans is klein dat de andere foto's, waarover De Telegraaf spreekt, ook gepubliceerd gaan worden. Hieronder de gewraakte foto:

Yvon Jaspers