FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 31 augustus 2005

Train Crash

Trein ongelukken willen het liefst voorkomen maar in sommige gevallen is het onvermijdelijk.
Ik bedoel een trein kan niet ineen keer aan de kant of even een scherpe bocht maken of in een keer vol op de rem. De slagbomen zijn ook niet voor niets ontworpen. Dan is het niet de bedoeling dat je iets voor de slagboom moet gaan staan met je auto want daaruit krijg je zulke situaties.

Zoals ik al zei zulke dingen moeten we gewoon kunnen vermijden.
Beelden kunnen schokkend zijn

Bush met Air Force One over rampgebied

Icoon Buitenlands nieuwsDe Amerikaanse president George W. Bush is vandaag met het presidentiële toestel Air Force One over het rampgebied gevlogen waar de orkaan Katrina heeft huisgehouden. De president was onderweg van zijn ranch in Crawford, Texas naar Washington. Het vliegtuig vloog op een hoogte van 1500 meter, om Bush een zo goed mogelijk zicht te geven.

Het staatshoofd van de Verenigde Staten keerde twee dagen eerder dan voorzien terug naar Washington, na een maand vakantie te hebben gehouden in Texas. Bij de vliegreis maakte hij een omweg via de rampstaten Louisiana, Alabama en Mississippi.

George Bush in de Air Force One

Ouderenomroep MAX zaterdag van start

Icoon Media nieuwsVoor het eerst in zeven jaar gaat er komend weekend een nieuwe publieke omroep van start. Ouderenomroep MAX zal direct na het achtuur-journaal op Nederland 1 starten met het programma 'Van Nul naar MAX'. Vooralsnog heeft de nieuwe omroep 3,5 uur tv- en 9 uur radiozendtijd per week.

De komst van MAX betekent tevens de terugkeer van presentatrice Catherine Keyl op de buis. Op de openingsavond zal ze een interview hebben met staatssecretaris Medy van der Laan (Mediazaken) over waarom ze MAX heeft toegelaten tot het publieke bestel.

EA onderneemt actie tegen cheaters Battlefield 2

Electronic Arts gaat actie ondernemen tegen mensen die op gerankeerde servers misbruik maken van het systeem om punten te verdienen. Deze mensen verpesten het voor andere spelers die wel serieus hoog in de wereldwijde rankings willen verschijnen. Als EA er achter komt dat iemand op deze manier cheat, worden alle statistieken van die persoon gewist. Wanneer het een clan betreft, zal EA de hele clan doorzoeken op dubieuze statistieken en eventueel ook wissen. De host van de server voor dit soort clans wordt verzocht de server ongerankeerd te maken en de clan krijgt ook een verbod op een gerankeerde server in de toekomst. Als de clan het toch voor elkaar krijgt bij een andere host een gerankeerde server te verkrijgen, dan wordt deze server geblockt.Lionhead en Activision lanceren The Movies Online

Lionhead Studios en Activision hebben vandaag aangekondigd dat er een speciale website voor zelfgemaakte films van de game The Movies komt. De website is hier te vinden. Een verwachte feature is onder meer een filmfestival onder ingestuurde filmpjes.

In The Movies kun je gebruik maken van meer dan 7000 scenes, 45 sets en talloze kostuumcombinaties. Elke ingestuurde film krijgt een eigen minisite waar bezoekers de film kunnen beoordelen en commentaar kunnen plaatsen. Hoe hoger je films scoren, hoe meer punten je verdient. Met die punten kun je nieuwe upgrades en andere spullen downloaden om je films nog gevarieerder te maken. The Movies wordt deze herfst verwacht op de PC en de consoles.'Mogelijk duizenden doden in New Orleans'

Icoon Buitenlands nieuws De orkaan Katrina heeft mogelijk aan honderden tot duizenden mensen het leven gekost in New Orleans. Dat heeft Ray Nagin, de burgemeester van de stad, vandaag verklaard. "We weten dat er een groot aantal doden in het water drijven." Ook zouden er veel mensen in hun huizen zijn omgekomen. Op de vraag over wat voor aantallen hij het had, antwoordde hij: "minimaal honderden, maar waarschijnlijk duizenden".

Er zijn nog geen precieze cijfers over het aantal slachtoffers bekend, maar volgens Nagin zouden dit er dus mogelijk zeer veel zijn. Gisteren werd het dodental nog geschat op minder dan 100.

In het getroffen gebied is dan ook de noodtoestand afgeroepen. Ongeveer 80 procent van de stad staat nog steeds onder water, en diverse dijken in het gebied zijn doorgebroken. Daarnaast vrezen de autoriteiten voor de uitbraak van besmettelijke ziekten, zoals cholera. Veel winkels en huizen in de stad worden momenteel geplunderd.

De gezamenlijke hulpdiensten zijn druk bezig met het opzetten van noodhospitalen en met het bergen van lichamen, maar voor de mensen die uit hun huizen zijn verdreven is weinig opvang beschikbaar. Volgens de Amerikaanse legerleider in het gebied stijgt het water overigens niet meer.


Grote delen van de stad staan nog onder water

Dieven plaatsen eigen foto's online

Icoon opmerkelijk nieuwsDrie Argentijnse criminelen zijn opgepakt nadat ze zonder het te weten foto's van zichzelf online plaatsten. De dieven ontvreemdden 20 ton kunstmest van het bedrijf Petrobas Energy in de stad Rosario. Ze maakten daarbij foto's van zichzelf met een eveneens gestolen mobieltje.

Wat de kunstmestrovers niet wisten is dat de foto's automatisch naar een website werden geupload. "Ze namen zoveel foto's dat het een makkie was om ze te identificeren", verklaarde een politiewoordvoerder.

Dikkerds willen graag 'gemakkelijk' bewegen

You gotta moveDikke mensen of mensen die te weinig bewegen zouden best meer willen bewegen, als dat maar gemakkelijk uitvoerbare taken zijn. Dat blijkt uit de Nationale Gezondheidstest 2004, die door TNO werd uitgevoerd onder 2330 deelnemers. Bij de test kregen Nederlanders na onder meer meting van buikomvang, spierkracht, conditie en gewicht een advies over verbetering van hun conditie.

Mensen die in beweging willen komen doen dat liever niet via een sportvereniging of fitness. Dagelijkse activiteiten als fietsen (door 83 procent genoemd), lopen (77 procent) en huishoudelijke klussen (76 procent) zijn populairder. Als ze al willen sporten dan doen ze dat het liefst met een partner. Tv kijken en met de computer werken zijn twee activiteiten die men gedeeltelijk wil opgeven om te gaan sporten. Dat kan volgens TNO ook makkelijk, aangezien een volwassen Nederlander gemiddeld twee uur per dag voor de buis hangt.

Van der Geest mogelijk niet naar WK

De deelname van Dennis van der Geest aan het WK judo in Cairo is hoogst onzeker. De judoka van Kenamju kampt met een liesblessure.

Van der Geest schat zijn kansen op het WK laag in: ”Als ik vandaag moest beslissen, zou ik niet gaan. Het gaat niet zo heel goed. Ik heb de kwetsuur een aantal maanden geleden in Japan opgelopen. Bij de Europese titelstrijd in Ahoy' en de Europa Cup is het daarna alleen maar verergerd.” Op het EK behaalde Van der Geest nochtans een bronzen medaille.

De laatste jaren heeft de oudste van de gebroeders Van der Geest altijd naar behoren gepresteerd op mondiale toernooien. Tijdens het WK 2003 in Osaka miste onze landgenoot nipt de gouden plak. Op de Spelen van Athene een jaar later veroverde Van der Geest een knappe bronzen medaille. Of een herhaling van ‘Osaka’ en ‘Athene’ mogelijk is waagt Van der Geest te betwijfelen: ”De voorbereiding is verre van ideaal geweest. Maar als het even kan, dan ga ik. Als die adrenaline eenmaal gaat stromen, wie weet wat er dan nog uitkomt. Ik ben niet zo’n afzegger.”

Ruud Berger vertrekt toch naar RKC Waalwijk

Ruud Berger gaat uiteindelijk toch voor RKC Waalwijk spelen. Alhoewel zijn club FC Zwolle hem aanvankelijk niet wilde laten gaan, zijn de club uit de Gouden Gids Divisie en RKC Waalwijk uiteindelijk toch tot overeenstemming gekomen.

De oud-speler van FC Utrecht, Cambuur en Emmen zal bij de Waalwijkers een contract voor drie jaar tekenen. Berger speelde met de gedachten om een arbitragezaak tegen FC Zwolle aan te spannen, maar die is met deze overstap nu van de baan.

'Scream Queen' eenvoudig naar derde ronde

Maria Sharapova heeft op zeer eenvoudige wijze de derde ronde van de US Open bereikt. 'Scream Queen' verloor in winderige omstandigheden maar één game van Randriantefy.

De als eerste geplaatste Russische begon meteen met een break door de service van de nummer 48 van de wereld. De volgende servicegame kon de vrouw van Madagascar nog wel behouden, maar daarna was het compleet gedaan tegen de nummer één van de plaatsingslijst. Sharapova behield al haar servicegames en brak iedere keer de service van Randriantefy. Dit betekende een makkelijke 6-1 6-0 overwinning voor de nummer twee van de wereld.

Nederhop

Het is weer eens tijd voor een update wat betreft rap uit NL. Sommige houden er wel van, andere weer niet. Ieder zijn smaak. Voor diegene die er enigzins van houden, moeten nu wel een beetje gaan opletten .
We beginnen meteen groot met de mixtape van "The Opposites". Deze jongens zijn oa. bekend van het nummer "Fok Jou" waarvan de snippet versie op de mixtape te vinden is. Over snippet versies gesproken, hier kan je de snippet van "Brainpower - Even Stil (piano remix)" horen. Van de serieuze nummers, gaan we naar "Lijn 5 - Benzine" (bekend van "Opkeplurt"), een ietwat minder serieuze nummer . Verder heb ik ook nog wat Broekzak nummers in precies dezelfde categorie. (1, 2, 3, 4) Brace (die van Lange Frans ja..) vond het leuk om weer eens een heel serieus nummertje te maken. "Brace - Drijfzand".
2Mini de neppe NL neger gaat ook leuke nummertjes maken, omdat hij niks anders te doen heeft .
Verwacht nu niet dat ze goed gaan worden ofzo hoor. Misschien maak ik wel wat leuks met usernaapmjes in verwerkt ofzo

Penders voorlopig nog niet fit

Rob Penders zal de komende weken nog niet aan spelen toekomen voor NAC Breda. De verdediger wordt morgen geopereerd aan zijn rechterkuitbeen.

Penders raakte vorig seizoen geblesseerd in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Door de doktoren werd gedacht dat deze blessure met rust wel zou herstellen en in de voorbereiding probeerde de verdediger weer de training op te pakken. Doordat hij toch last bleef houden is nu besloten tot een operatie. Na de operatie moet Penders twee weken rust houden, waarna hij langzaam weer mag starten met trainen.

Penders zelf is er kalm onder: "Je hoopt een operatie natuurlijk altijd uit te stellen. Ik bleef echter pijn houden, dus werd het tijd dat er nu wat ging gebeuren."

Cyprus wil Turkse erkenning

Cyprus wil dat Turkije het land erkent, anders dreigt het de toetredingsonderhandelingen voor het EU-lidmaatschap, die op 3 oktober van start moeten gaan, te blokkeren. Eerder deze week al liet de Franse president Chirac weten dat Turkije niets te zoeken heeft in de Europese Unie, zolang het Cyprus niet erkent.

Een ruime Kamermeerderheid in Nederland van CDA, VVD, SP, ChristenUnie en SGP, heeft vandaag laten weten dat Turkije wat hen betreft niet aan de onderhandelingen mag beginnen zonder erkenning van Cyprus. Van minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken hoeft een erkenning voorlopig echter niet. Hij vindt het belangrijker dat Turkije zich houdt aan het douaneverdrag met de EU en Cypriotische schepen toelaat tot Turkse havens. Bot kreeg in de Kamer alleen de steun van oppositiepartijen PvdA en Groenlinks.

De Europese Commissie liet gisteren een een gelijksoortige visie horen als minister Bot vandaag uitte. Ook EU-voorzitter Groot-Brittannië vindt het voorlopig voldoende dat Turkije het douaneverdrag heeft ondertekend en naleeft.

Toch neemt ook vanuit de EU de druk op Turkije toe. De ministers van Buitenlandse Zaken van de 25 EU-landen zullen waarschijnlijk morgen tijdens hun informele beraad een verklaring aannemen die de Turkse verklaring van vorige maand afwijst. Toen ondertekende de Turken wel het douaneverdrag, maar lieten daarbij noteren Cyprus niet te zullen erkennen. De Europese Commissie liet toen wel weten dat eventuele onderhandelingen met 25 lidstaten, dus inclusief Cyprus, moeten worden gevoerd.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Gül, liet vandaag weten dat Turkije pas bereid is officiële betrekkingen aan te knopen met Cyprus, als er een algehele regeling voor het eiland is getroffen. Daarbij moet er een nieuwe staat worden gevormd op basis van partnerschap tussen de Grieks- en de Turks-Cyprioten.

Molyneux: "B&W 2 misschien voor PS3 en Xbox 360"

Peter Molyneux, geestelijk vader van Black and White, heeft in een interview laten vallen dat ze Black and White 2 naar de next-generation consoles willen porten. Het porten van de game zou volgens Molyneux in technisch opzicht vrij eenvoudig zijn, er moet alleen met functionaliteit rekening worden gehouden.
quote
“We'd have to go right back to the drawing board, as we've not got a mouse. What we did with the mouse is say, 'we've got 2 buttons, a middle wheel and that's it' - we haven’t got a keyboard (in theory, although we have shortcuts). If you're going to do it on the next generation machines, we have to take a new look. It's the freedom of picking stuff up with a mouse, and you have to change it. We're thinking about it though.”

Kind gewond door uit trein gegooide steen

Muurbloempje had ons via de nieuws-submit te melden:

Een meisje van anderhalf jaar oud is maandagavond gewond geraakt door een uit een trein gegooide baksteen. Het kind, afkomstig uit Roosendaal, hield aan het voorval een hoofdwond over. Na behandeling in het ziekenhuis mocht zij naar huis.

Het incident vond plaats tussen de stations Ede-Centrum en Ede-Wageningen. Het is nog onbekend wie de steen uit de stoptrein gooide.

US Open: Clijsters naar derde ronde

De als vierde geplaatste Kim Clijsters heeft de derde ronde van de US Open bereikt. Ze was met 7-5 6-0 te sterk voor Zuluaga.

Clijsters leek in de eerste set hard weg te lopen bij Zuluaga. Ze kwam twee breaks voor, maar gaf deze voorsprong weer uit handen. Zuluaga kreeg zelfs een setpoint, maar Clijsters kon dit wegwerken en de set vervolgens winnen met 7-5.

In de tweede set had Kim Clijsters minder moeite met haar opponente. Ze gaf geen breakkans meer weg en brak zelf drie keer. Dit resulteerde na een half uurtje tennis in een 6-0 setstand en een plaats in de derde ronde voor Clijsters.

Davidson gelooft in Midland

Er lijkt een grote kans te zijn dat Anthony Davidson volgend jaar voor Midland zal gaan rijden. De coureur heeft aangekondigd in ieder geval in 2006 een racezitje te willen bemachtigen.

Het lijkt er op dat Davidson binnen een niet al te lange termijn bij BAR zal vertrekken. De Britse coureur wil snel duidelijkheid hebben over zijn toekomst en wil de kans op een racestoeltje niet voorbij laten gaan. Hij weet dat hij bij BAR zal moeten wachten hoe de situatie rond Jenson Button zich ontwikkelt en daarom hengelt hij openlijk naar Midland.

Over BAR vertelde Davidson: "Er komt een tijd dat ik moet beslissen of ik ergens anders ga racen, zelfs wanneer de kans op een racezitje bij BAR nog niet verkeken is. Als er een aanbieding komt om bij een ander team te gaan racen zal ik die pakken. Zo vaak komt er geen kans om in de Formule 1 te racen."

In de pers liet de coureur ook al weten in Midland te geloven. In tegenstelling tot vele volgers van de Formule 1 gelooft de coureur in de plannen van Alex Shnaider en Colin Kolles: "Ik heb vertrouwen in ze. Ze zijn duidelijk met een reden hierin gestapt en ik denk dat volgend jaar hun geplande 'volledige aanval' zal plaatsvinden."

Volgens verschillende bronnen is het voormalige Jordan-team ook op zoek naar een Britse coureur. Dat zou een voorwaarde van Benson & Hedges zijn om volgend jaar als sponsor aan te blijven.

Hondje

Er zijn veel mensen die vinden dat kleine hondjes heel erg lief zijn en schattig. Ik zelf hou niet van honden, ik vind het niks zo'n hond en ten tweede ik kan ook niet tegen de vacht van een hond omdat ik astma heb maar goed. Honden horen dus schattig te zijn tenminste als ze jong zijn. Er is nu een filmpje waarbij een hond zien die echt mega maar dan ook mega lelijk is.

Deze hond is de lelijkste hond die ik ooit gezien heb en als je dat niet lelijk genoeg vindt moet je deze maar eens kijken.

Hewitt eenvoudig naar tweede ronde

De als derde geplaatste Lleyton Hewitt heeft zonder problemen de tweede ronde van de US Open bereikt. Hij stond maar vier games af aan de Spanjaard Albert Costa.

Hewitt kwam geen enkel moment in de problemen. Costa, voormalig Roland Garros winnaar, had moeite om punten te scoren op zijn eigen service. De Australiër brak zijn service dan ook twee keer in de eerste set, wat een 6-1 setstand betekende.

De tweede set was niet anders, wederom twee breaks van Hewitt: 6-2. In de derde set kon Costa ook geen vuist maken en verloor zelfs drie keer zijn service: 6-1. De Australiër speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij tussen Acasuso en Horna.

Nigeriaans toptalent naar Sparta

Sparta Rotterdam heeft het Nigeriaanse talent Sani Kaita vastgelegd. De club uit Rotterdam-West troefde een aantal topploegen af in de race om de handtekening van de 19-jarige middenvelder.

De Afrikaan tekent een contract voor vier seizoenen bij de promovendus. Op dit moment worden de laatste details (zoals vergunningen) afgerond. Kaita is afkomstig van het Nigeriaanse Kano Pillars. Naast Sparta waren ook Olympique Marseille, Club Brugge en CSKA Moksou geïnteresseerd in de diensten van de middenvelder. De carrière van Kaita zit sinds het WK onder-20 duidelijk in de lift. Op het jeugdtoernooi in Nederland speelde de middenvelder mee in alle duels en was één van de sleutelspelers van de ploeg die nipt de finale verloor van Argentinië. Kaita maakte zoveel indruk dat hij aanstaande zondag waarschijnlijk al meespeelt met het Nigeriaanse elftal in de kwalificatiewedstrijd tegen Algerije.

Vrouw verstopt radarverklikker in decolleté

static en kL0j00h hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon decolleté nieuwsIn Aalten in de Achterhoek dacht een stel nog snel een radardetector te kunnen verstoppen. De twee, afkomstig uit het Duitse Vreden, werden betrapt bij een controle. Door middel van een radardetector-detector wist de politie dat zich in de auto een radarverklikker moest bevinden.

Nadat de politie het apparaatje opeiste vroeg de bestuurder zijn passagiere het bedieningskastje van de verklikker te overhandigen. De vrouw deed vervolgens een greep in haar decolleté en viste daaruit het kastje op. De radardetector is vervolgens in beslag genomen. Met een boete van 250 euro kon het Duitse tweetal zijn weg vervolgen.

Radardetectoren zijn vanaf 1 januari 2004 verboden. Het gebruik van de apparaatjes ondermijnt volgens de politie de snelheidscontroles, waardoor de verkeersveiligheid negatief wordt beïnvloed.

Racist is Back

Laatst hadden we een filmpje op de weblog staan van een Racist die Zuid-Afrikanen lastig viel met zijn KKK-pak en om benzine vroeg.
Het is een gewaagd risico die hij nam voor zijn show en hij mag van geluk spreken dat hij al zijn tanden nog heeft.
Nu is meneertje racist met iets anders bezig. Hij houdt zich voortaan met bezig met moskeeën.

Laat de mensen gewoon in zijn waarde en laat ze hun gang gaan en niet met KKK-pakken andere mensen lastig vallen.

Hushovd sprint naar ritzege

Thor Hushovd heeft de vijfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Noor toonde zich in de straten van Cuenca de sterkste van een sterk uitgedund peloton. Bradley McGee blijft leider.

De vijfde rit van Alcazar De San Juan naar Cuenca, over een afstand van 176 kilometer, werd lange tijd gekleurd door Thorwald Veneberg. De 27-jarige Rabo-renner koos na 60 kilometer samen met zeven andere renners het hazenpad.

Ondanks een maximale voorsprong van 4.20 kon het gezelschap het niet uitzingen tot het einde van de rit. Op de Alto Del Castillo, 20 kilometer van de meet, werd de kopgroep ingerekend. Diverse aanvallen van de klassementsrenners volgden, maar niemand kwam weg.

In de afdaling ontstond een groep van 35 man. Doordat geen enkele ploeg in de chaotische slotfase de controle van de wedstrijd op zich kon nemen, regende het aanvallen. Toch draaide het uit op een sprint.

Daarin trok Tom Boonen, die de klim van derde categorie goed verteerde, vreemd genoeg de sprint aan voor zijn ploegmaat Bettini, maar die faalde. Thor Hushovd profiteerde optimaal en wist zijn wiel voor die van Perdiguero over de streep te drukken.

Uitslag vijfde etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamPloegLandTijd
1T. HushovdCredit AgricoleNoorwegen3.41.52
2M. PerdigueroPhonakSpanjez.t.
3J. JufreRelaxSpanjez.t.
4J-I. GutierrezIlle BalearsSpanjez.t.
5D. BlancoComunidad ValencianaSpanjez.t.

Klassement na vijf etappes:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1B. McGeeAustralieFrançaise des Jeux18.13.53
2L. BertagnolliItalieCofidis0'32''
3J. RodriguezSpanjeSaunier Duval0'41''
4F. VillaSpanjeLampre-Caffita0'42''
5U. YusSpanjeBouygues0'53''

Real Madrid heeft miljoenen over voor Ramos

Real Madrid heeft Sergio Ramos aangetrokken. Het 19-jarige supertalent komt over van Sevilla en kost de Koninklijke tussen de 25 en 27 miljoen euro.

Ramos wordt beschouwd als één van de grootste talenten die Spanje rijk is. In mei maakte de verdediger al zijn debuut voor de nationale ploeg en momenteel bereidt hij zich voor op de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië en Montenegro. In Madrid zal Ramos de opvolger worden van Walter Samuel, die momenteel actief is bij Internazionale. Ramos speelde zijn eerste wedstrijden als rechtsback, maar heeft bewezen ook uitstekend uit de voeten te kunnen centraal in de verdediging.

Real Madrid had nog geld over nadat het gisteren Michael Owen verkocht aan Newcastle United. De aankoop van Ramos is trouwens pas de eerste Spaanse aanwinst sinds de inauguratie van president Florentino Pérez in de zomer van 2000.

Roda JC contracteert Andres Oper

Roda JC heeft een opvolger voor de vertrokken Arouna Koné gevonden. De Estse international Andres Oper heeft een éénjarig contract getekend bij de ploeg van Huub Stevens.

In de verbintenis is tevens een optie voor nog eens twee seizoenen opgenomen. De 27-jarige Oper is een zeer ervaren speler: hij speelde al 95 interlands voor de nationale ploeg en maakte daarin 27 doelpunten. Oper was in juni 2001 een plaaggeest voor de Nederlandse defensie tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd in Estland. Hij maakte toen de openingstreffer in een wedstrijd die Oranje uiteindelijk met 2-4 won. Oper is afkomstig van Torpedo Moskou. Eerder was hij actief voor Aalborg BK en Flora Tallinn.

Zakenman verkoopt lucht in een flesje

sjengsjepers had ons via de nieuws-submit te melden:

Lucht in een flesjeEen zakenman uit Wales hoopt rijk te worden door lucht te verkopen. Speciaal voor landgenoten die geëmigreerd zijn naar andere plekken op de wereld heeft hij flesjes gevuld met lucht uit de heuvels van de gebieden Brecon Beacons en Snowdonia. De flesjes zijn te koop voor 36 euro.

John Gronow (58) verkoopt de flesjes via zijn website Walesinabottle.com. Bij het flesje hoort een speciaal fluwelen doosje en een echtheidscertificaat. "Het is een echt product van 'the green, green grass of home'", stelt Gronow. Hij zegt dat de hoge prijs mede bepaald is door reiskosten om de lucht te verzamelen, en investeringen in de speciale verpakking.

Behalve lucht biedt Gronow ook de mogelijkheid speciale bestellingen te doen. "Als het in een flesje past, dan sturen we het u. Lei, steen, zand of water zijn waarschijnlijk maar een paar ideeën die u mogelijk terug doen denken aan de plek waar u opgegroeid bent", zo meldt de website.

Man vindt pony

Ben je je pony kwijt? Dan is er de kans dat je dier in het Brabantse Zegge staat. Een man vond de pony maandagnacht toen hij zijn hond uitliet. Hij nam het dier mee naar huis. Vanwege het late tijdstip besloot hij de pony in zijn tuin te stallen.

Dinsdag belde de man maar eens met de politie. Een agent kwam kijken. Samen besloten ze om het dier in een nabijgelegen tuin neer te zetten, omdat daar al meer paarden staan. Van wie het dier is, weet de politie nog niet. De eigenaar wordt dan ook verzocht zich te melden.

Capoeira in een nieuwe jasje

Capoeira is een sport die heel erg snel bekend werd en voor bepaalde mensen was het interessant om deze sport te gaan beoefenen. Veel mensen kunnen er niks van maar daarvoor oefenen ze juist en er zijn mensen die het gewoon echt heel goed kunnen en die mensen hebben we op video te pakken.

Ik heb nog nooit zulke capoeira-gasten gezien, volgens mij is er niemand in deze wereld die het beter kan dan zij.

Talpa wil geld voor programmagegevens

Talpa wil geld zien voor haar programmagegevens. En niet alle partijen zijn bereid daarvoor te betalen. Zo hoef je niet te kijken op TVgids.nl wat er op Talpa te zien is. De site van de publieke omroepen Avro, KRO, NCRV en uitgever Sanoma (25 procent) wil niet betalen voor de gegevens. De gids vermeldt slechts dat er tussen 18:00 en 02:00 uur het programma Talpa te zien is op de zender van Nickelodeon.

"Talpa heeft ons nog geen toestemming gegeven hun programmagegevens te gebruiken. Zij willen geld voor het afstaan van hun gegevens, maar dat gaat in tegen ons beleid. Wij willen de gegevens gratis", zo zegt een woordvoerder van de site. Dat de Talpa-gegevens wel in de papieren programmagidsen staan, kan de zegsman wel verklaren. "De elektronische programmagids is een neventaak van de publieke omroep, de papieren gidsen zijn een kernactiviteit."

Talpa reageert flauwtjes. "Op onze website is onze volledige programmagids wel te zien.""Ja Beau!! Als de reclame-inkomsten tegenvallen,
moeten we het maar ergens anders vandaan halen"

Belgische vrouwen krijgen motorkap niet open

Een op de vier vrouwen in België weet niet hoe ze de motorkap van hun auto moeten openen. En niet alleen bij de vrouwen blijkt er een groot gebrek aan technische kennis. Ook de mannen laten hier en daar wat steekjes vallen. Zo is het openen van de motorkap ook voor vier procent van de mannen een onoverkomelijk obstakel.

Verder blijkt dat veel bestuurder geen idee hebben hoe ze relatief eenvoudige handelingen, zoals het controleren van het oliepeil, moeten verrichten. Maar liefst 31 procent van de Belgische automobilisten weet niet hoe dit in zijn werk gaat. Een opmerkelijk percentage van 72 procent kan niet aanwijzen waar het reservoir met de remvloeistof zit. En voor 67 procent van de bestuurders is het controleren van de banden op slijtage een moeilijke opgave. Het waren overigens vooral de vrouwen die slecht scoorden op deze onderdelen.


Deze vrouw wist wel hoe ze de motorkap moest openen

Ecclestone: Géén verkoop F1

Volgens Bernie Ecclestone zijn de rechten van de Formule 1 niet te koop.

Gisteren meldde The Daily Telegraph dat Robin Saunders namens de teams een bod van $1,5 miljard had gedaan. Vandaag heeft Bernie Ecclestone echter laten weten dat de rechten niet te koop zijn.

"We zijn benaderd door een investeringsmaatschappij maar de aandelen zijn op dit moment niet te koop. De huidige eigenaren willen stabiliteit, en een verkoop staat dat in de weg," aldus Ecclestone in een verklaring van de FOM. Ecclestone heeft zelf 25% van de aandelen in handen, de andere 75% is in handen van drie banken. JP Morgan, Bayerische Landesbank en Lehmann Brothers kregen deze rechten na het faillissement van Kirch Concern, een mediagigant.

Kamer aangepast voor gehandicapte VVD'er

Janmarc LenardsVoor het nieuwe VVD-Kamerlid Janmarc Lenards (foto) zijn in de Tweede Kamer verschillende aanpassingen gedaan. Lenards, een advocaat uit Emmeloord, is gehandicapt en zit in een rolstoel. De trap in de plenaire zaal is voor hem vervangen door een helling, en een zetel heeft moeten plaatsmaken zodat er een rolstoel kan worden neergezet.

Het is voor het eerst dat in de Kamer permanente aanpassingen voor gehandicapten zijn aangebracht. Lenards werd vandaag beëdigd als opvolger voor Clemens Cornielje, die het parlement verlaat om Commissaris van de Koningin in Gelderland te worden.

De VVD'er is overigens niet het eerste Kamerlid in een rolstoel. CD'er Wil Schuurman, die in 1986 een been verloor nadat antifascisten brand hadden gesticht in het hotel waar haar partij een bijeenkomst hield, was parlementslid van 1994 tot 1998. Ze beklaagde zich er ooit in een interview over dat er voor haar destijds geen aanpassingen werden gedaan.

Brommobiel bestuurder rijdt op snelweg

XeriuM en jmve hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een boete en het advies om voortaan ergens anders langs te rijden kreeg een 47-jarige brommobiel-bestuurder die met 45 kilometer per uur over de snelweg vloog. Hij werd door een oplettende vrachtwagenchauffeur aan de kant gezet. Hij belde meteen de politie.

De bestuurder van de brommobiel, die onderweg was van Bergschenhoek naar Barendrecht, werd door zijn navigatiesysteem over de snelweg heen geleid. Het systeem gaf dat als kortste route dus volgde de man de aanwijzingen.

Videokaart PlayStation 3 minder krachtig dan een 7800?

In het laatste PlayStation Magazine liet een woordvoerder van NVidia weten dat de RSX, de speciaal door NVidia aangepaste kaart voor de PlayStation 3, bijna identiek aan de GeForce 7800 is, maar iets minder krachtig. Wat voor een GeForce 7800 (GT, GTX...) liet hij niet weten waardoor het nog steeds niet duidelijk is hoe sterk de videokaart precies is.
"[...]
The GeForce 7800 is almost identical to the RSX, the RSX is only slightly less powerful.
[...]"


Cowjob

Wat bestaan er toch zieke mensen in deze wereld.
Dieren zijn hele leuke beesten en ze zijn niet bedoeld als speelgoed. Helaas is het zo dat er toch veel misbruik gemaakt wordt van alle dieren. Daarnaast worden ook heel veel dieren gedood omdat sommige mensen dat gewoon leuk vinden.
De man in het volgende filmpje moet ze helemaal naakt tussen een aantal stieren zetten, kijken of hij dat ook nog zo leuk vind...

Het filmpje van deze idioot...

Marktplaats verwelkomt 50 miljoenste advertentie

Icoon Digital nieuwsOp Marktplaats.nl staan sinds vanochtend 09:15 uur vijftig miljoen advertenties. Een familie uit Weesp plaatste de vijftigmiljoenste advertentie op de verkoopsite. Het gezin deed een kinderzitje voor de auto in de verkoop. Ze kregen een cheque ter waarde van 500 euro cadeau. Met het bereiken van de mijlpaal werd meteen een campagne gestart waarmee Marktplaats al haar gebruikers wil bedanken. Op zaterdag 10 september zal zij aan heel Nederland een drankje aanbieden.

Directeur Oscar Diele van de site denkt niet dat zijn site het succes dankt aan de economische malaise. "Kopen op internet wordt steeds populairder. Neem de familie die de jubileumadvertentie plaatste. Die mensen hebben hun eigen auto, fietsen en televisie ook allemaal op internet gekocht."

Marktplaats.nl bestaat sinds 1999 en werd eind vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse eBay. Toch zijn bijna alle advertenties nog steeds afkomstig van Nederlandse verkopers. De waarde van de verhandelde goederen was afgelopen jaar ruim 2 miljard euro.

Wil je overigens dat gratis drankje scoren? Dan moet je volgende week zaterdag een promotieteam van Marktplaats zoeken. Deze teams delen in dertig steden aan iedereen een bierviltje uit dat recht geeft op een gratis frisdrankje, of bij de bestelling van een biertje de tweede cadeau.

NEC huurt Jasar Takak

Jasar Takak komt dit seizoen op huurbasis uit voor NEC.
De 23-jarige middenvelder was bij PSV buiten de selectie geraakt.

NEC was op zoek naar een doelgerichte, creatieve speler nadat de club is getroffen door een blessuregolf. Van den Eede, Worm en Denneboom zijn namelijk alledrie een tijdje uit de roulatie. Mede door het gebrek aan creativiteit en het blessureleed scoorde NEC maar twee doelpunten in drie wedstrijden. Vanmiddag zal Takak medisch worden gekeurd en dan volgt vanavond de presentatie. Takak speelde naast PSV in het verleden voor FC Zwolle en RKC Waalwijk.

Paus pleit voor kinderrijke gezinnen

Icoon Buitenlands nieuwsPaus Benedictus XVI heeft vandaag tijdens zijn wekelijkse audiëntie een pleidooi gehouden voor kinderrijke gezinnen 'voor het algemeen maatschappelijk welzijn'. "Kinderen hebben is een gave die bijdraagt tot het leven en het welzijn van de maatschappij", ze stelde de kerkleider tijdens de bijeenkomst die door 15.000 gelovigen werd bijgewoond.

Benedictus onderstreepte de 'stabiliteit en de kracht van een talrijk gezin', en beklaagde zich daarbij over de geboortedaling in sommige landen. Zijn mening ligt in het verlengde van de vorige paus, die in 2002 in het Italiaanse parlement betoogde dat 'Italië door zijn laag geboortecijfer in een crisis verkeert'.

Benedictus XVI

OV-bedrijven willen brandstofheffing op kaartje

Icoon economisch nieuwsGestegen brandstofprijzen moeten worden doorberekend in de prijs voor een strippenkaart. Dat stelt Mobis, de branchevereniging voor bedrijven in het Openbaar Vervoer. OV-bedrijven kunnen niet zelf de prijs van het vervoer vaststellen, maar zijn daarvoor afhankelijk van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Mobis wil het vervoerbewijs volgend jaar met 2,67 procent duurder maken. Hierin zijn de hoge brandstofkosten gedeeltelijk verwerkt. Daarnaast zou de overheid moeten bijdragen. Zonder een financiële bijdrage van de regering zou een OV-kaartje zelfs met 5 procent dienen te stijgen. De compensatie kan betaald worden uit de aardgasbaten of uit de opbrengsten van de brandstofaccijns, zo stelt Mobis. De gezamenlijke OV-bedrijven zijn dit jaar al 62 miljoen euro extra kwijt vanwege de hogere brandstofkosten.

Man probeert oude kluis DNB te kraken

jmve had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Arnhemmer Wim van den Hoogen gaat morgen proberen binnen twee dagen de geheime code van de tachtig centimeter dikke kluisdeur van De Nederlandse Bank te kraken. "Het is een uitdaging om zo'n enorme deur onbeschadigd open te krijgen. Als het me lukt, ben ik de eerste ter wereld die daar in slaagt", aldus Van den Hoogen, die eigenaar is van een beveiligingsbedrijf.

De Arnhemmer zou tot een van de tien mensen ter wereld behoren die beschikken over de techniek een dergelijke kluis te kraken. Van den Hoogen: "Als het na twee dagen niet is gelukt, boor ik een gaatje in de deur, zodat ik met een endoscoop in de binnenkant van de deur naar de juiste combinatie kan zoeken. Maar dan is de deur dus beschadigd."

Volgens Van den Hoogen zijn er honderd miljoen verschillende cijfercombinaties mogelijk. Het zou 7000 dagen van 24 uur duren om alle combinaties uit te proberen. De Arnhemmer beschikt echter over 'krakerskennis' en gebruikt een speciale techniek met een stethoscoop. "Ik laat de sloten als het ware tegen me spreken. Ik heb een half uurtje proefgedraaid en ik heb er een goed gevoel over."

Helaas voor Van den Hoogen zal hij geen berg met goud aantreffen in de kluis. De kluis, die in een pand aan het Velderplein in Arnhem staat is al lang leeg. Nadat DNB het pand in 2000 had verlaten, heeft zich een adviesbureau erin gevesigd. Die willen de ruimte nu voor andere doeleinden gebruiken.

360 Developer: Gewone DVD eigenlijk te weinig

Masanori Takeuchi, de man achter de Xbox 360 RPG Enchant Arms, heeft moeite met de capaciteit van de DVD:
"[...]
The volume of data in Enchant Arms won't fit into a single DVD. It's an RPG, so we're thinking it would be inevitable that we released it on two discs. But to be honest, that's even looking grim
[...]"


Een voordeel is wel dat een hoop developers hebben aangegeven dat de 360 makkelijk is om voor te developen.

De Xbox 360 komt later dit jaar uit in twee verschillende versies.

'Salomon Kalou snel Nederlander maken'

Rita VerdinkDe druk op minister Rita Verdonk om de jonge Feyenoord-speler Salomon Kalou via een versnelde procedure het Nederlanderschap te verlenen, neemt toe. Oud-politica Erica Terpstra, tegenwoordig voorzitter van het Nederlands Olympisch Comité (NOC*NSF), vindt dat er een uitzondering moet worden gemaakt vanwege de 'uitzonderlijke kwaliteiten' van de Ivoriaan.

Gisteren pleitte ook onafhankelijk Kamerlid Hilbrand Nawijn, als minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie de voorganger van Verdonk, voor naturalisatie van de 19-jarige Kalou, die deze week werd uitgeroepen tot talent van het jaar 2005. Nawijn stelde dat Verdonk haar boekje te buiten ging, door zich 'eigenhandig een oordeel te vormen over de voetbalkwaliteiten van Kalou'. Ze zou daarmee de aanbevelingen van erkende experts uit de voetbalwereld, zoals Johan Cruijff en Marco van Basten, naast zich neerleggen.

Terpstra wijst erop dat Verdonk ook een positief advies van het ministerie van VWS genegeerd heeft. "VWS is hierin het leidende ministerie, daar ligt de deskundigheid. Minister Verdonk had staatssecretaris Ross (Sport) niet moeten overrulen", meent Terpstra. Een woordvoerder van VWS bevestigt het positieve advies. "Vroeger werd zo'n advies zonder meer gevolgd. Het is niet zo dat we vaak vragen om de sporters versneld te naturaliseren; dat is de afgelopen tien jaar zo'n zeven, acht keer gebeurd."

In de Tweede Kamer steunt vooralsnog een meerderheid van VVD, CDA en de LPF de beslissing van Verdonk. PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie en Nawijn vinden dat er een uitzondering moet worden gemaakt. De voetballer heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen het besluit. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie volgt in principe binnen zes weken hierover een uitspraak.

Salomon Kalou (midden)
Salomon Kalou temidden van zijn ploeggenoten

Van Gogh-cactus in Oosterpark

Het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer heeft beslist dat het monument dat ter nagedachtenis aan de vermoorde film- en opiniemaker Theo van Gogh zal worden geplaatst, een cactus wordt. Samen met de familie Van Gogh heeft het stadsdeel aan kunstenaars gevraagd om schetsontwerpen in te dienen voor een kunstwerk dat ''provoceert, intrigeert en tot nadenken stemt''.

Theo van Gogh gaf vroeger zijn gasten in het tv-programma 'Een prettig gesprek' altijd een cactus cadeau. ''Een ironisch gebaar vol symboliek'', aldus de gemeente.

'Een prettig gesprek'

Een selectiecommissie, waarin onder anderen familieleden en vrienden van Theo van Gogh zitten, kiest uit de inzendingen tien ontwerpen uit. Deze worden gepresenteerd op 2 november, tijdens de herdenking van de moord op Van Gogh. Uit deze inzendingen maakt de commissie een keuze voor een definitief ontwerp.

De cactus zal worden neergezet bij de muziekkoepel in het Oosterpark. In het park staan ook diverse andere kunstwerken: Jan Wolkers' Tachtigers, Hans Baayens' Titaantjes en het Slavernijmonument. Het park staat ook in verbinding met met de Linnaeusstraat, de plek waar de filmmaker vorig jaar november werd vermoord.

Scholieren wilden docent vermoorden

XeriuM had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Amerikaanse staat Tennessee zijn drie tieners aangeklaagd wegens het beramen van een moord op een docente. De vrouw had één van de jongens een paar dagen eerder gestraft. Dit was reden voor de leerlingen om een geladen pistool mee naar school te nemen. De drie, twee 12-jarigen en een 14-jarige, moeten eind september voor een jeugdrechter verschijnen.

De drie jeugdigen vielen door de mand, doordat het pistool plotseling afging terwijl ze het in een toilet aan het bestuderen waren. De kogel ging door een deur en raakte een scholier in het been. Overigens was de lerares van de Maury Middle School in het stadje Dandridge die dag sowieso al niet op school, omdat ze ziek thuisgebleven was, zo meldde sheriff David Davenport.

Weerman

Een weerman is een saaie beroep vind ik, maar dat is natuurlijk mijn mening. Sommige mensen vinden het geweldig zoals een Piet Paulusma. De weerman krijgt meestal maar 5 of 10 min om zijn verhaal over het weer uit te leggen tenminste hij moet het oplezen vanaf een schermpje dus het is niet eens zijn eigen verhaal.

Soms worden deze mensen onderbroken als ze hun verhaaltje aan het vertellen zijn, ik bedoel ze krijgen maar 5 min de tijd laat ze gewoon uitpraten.

Piemel brengt voetbalclub in verlegenheid

DutchBird had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen geslachtsdeel heeft de amateurvoetbalclub RKAVV uit Leidschendam-Voorburg in verlegenheid gebracht. Een speler vond het wel grappig om op de elftalfoto zijn piemel nonchalant uit de broek te laten hangen. De grap werd door het bestuur van de club niet gewaardeerd. De speler is voorlopig geschorst.

Aangezien het geslachtsdeel nauwelijks zichtbaar is, werd het in eerste instantie niet opgemerkt. De gids van de club met de bewuste elftalfoto was dan ook al verspreid onder hoofdsponsors en donateurs. "Je moet het echt weten, wil je het zien", zo verklaarde een woordvoerder van RKAVV woensdag. Donderdag zal op een bestuursvergadering worden besloten of de gids opnieuw gedrukt moet worden, en of eventuele schade op de eigenaar van de piemel zal worden verhaald.

Imam cel in voor meertalige preek

In Indonesië is gisteren een imam tot twee jaar cel veroordeeld wegens het preken in twee talen. De imam preekte in een islamitisch internaat op Oost-Java buiten het Arabisch ook in het Indonesisch.

Religieuze leiders hadden hem al eerder gewaarschuwd dat hij niet in een andere taal dan het Arabisch mocht preken. De rechter sloot zich daarbij aan en verooordeelde de imam tot twee jaar gevangenisstraf. De imam preekte waarschijnlijk in het Indonesisch omdat verreweg de meeste moslims daar geen Arabisch spreken. Indonesië telt 220 miljoen inwoners, waarvan 90% moslim is.

Werkstraf geëist voor bezit kinderporno

De 28-jarige M. M. uit Apeldoorn hoorde gisteren 240 uur werkstraf tegen zich eisen wegens bezit van kinderporno. Tijdens een inval vond de politie een cd en een usb-stick vol verboden materiaal. Op zijn laptop werden nog verschillende verwijzingen naar betaalde kinderpornosites gevonden. De politie kwam in actie na een tip uit een grootschalig internationaal onderzoek.

M. vond zelf dat het om materiaal gaat wat ''te ranzig voor woorden'' is. Hij verleende volledige medewerking aan justitie en wees een man aan uit Veenendaal, die hem drie cd's met kinderporno had geleverd. M. zei de kinderporno te hebben bekeken omdat hij 'nieuwsgierig' was.

De verdachte zei de plaatjes te hebben gekopieerd naar zijn laptop en dat hij er toen pas achter kwam wat er op stond. Hij verwijderde ze daarna. De cd's retourneerde hij naar de man in Veenendaal. Toch vond de politie tijdens de huiszoeking nog één cd. Die was hij vergeten terug te sturen, zo zei M. Datzelfde gold voor de usb-stick vol kinderpornoplaatjes, die ergens achter in een la werd gevonden. Vergeten te wissen.

Erg ongeloofwaardig vond de Officier van Justitie. Op het bezit van kinderporno staat in zo'n geval normaal gesproken één jaar cel. Omdat M. heeft meegewerkt aan het onderzoek, hij tot nu toe een blanco strafblad had, en uit een rapport blijkt dat hij waarschijnlijk niet in herhaling zal vallen, volstond zij met de eis van 240 uur onbetaalde arbeid.

Gebroeders Osa naar Liberty Seguros

Aitor en Unai Osa rijden vanaf volgend seizoen voor een andere Spaanse werkgever. De broers, die moesten vertrekken bij Illes Balears, hebben een contract getekend bij Liberty Seguros.

De ploeg van Manolo Saiz stak met de overgang van de Spaanse gebroeders, die momenteel de Vuelta rijden, CSC de loef af. Bjarne Riis had de Osa-broers immers ook graag willen inlijven.

Aitor, de oudste telg van de familie, is dit jaar aan een sterk seizoen bezig. De 31-jarige renner werd dit jaar onder meer vierde in de Ronde van het Baskenland, achtste in de Waalse Pijl en vijfde in de de Ronde van Catalonië.

De resultaten van Unai Osa steken daar dit seizoen schril tegen af. De jongste broer reed dit jaar weinig aansprekende resultaten bij elkaar. Al werd hij wel zestiende in de Giro.

Dansvloer

Je bent lekker met je vrienden opstap in een discotheek en het is behoorlijk druk op de dansvloer. Je bestelt een paar biertjes voor je maten en jezelf natuurlijk, je gaat weer lekker verder dansen. Er is ook nog iemand aan het filmen en die filmt alles wat er gaande is en alles wat er nog gaat gebeuren. Je staat te dansen en opeens verlies je je evenwicht en je denkt he hoe kan dit nou?

Blijkt dat het volgende zich voor gedaan heeft.

Backstedt valt record Pronk aan

Magnus Backstedt heeft zijn zinnen gezet op het werelduurrecord achter de derny. Op 29 oktober wil hij in de Newport Veldrome in Wales een aanval doen op het huidige record, dat op naam staat van Mathé Pronk: 66 kilometer en 114 meter.

De noeste Zweed, die vorig jaar Parijs-Roubaix op zijn naam schreef, rijdt momenteel in Spanje de Vuelta ter voorbereiding op het wereldkampioenschap in Madrid. Hierna wil hij zich volledig op de baan focussen en zich prepareren voor de aanval op het werelduurrecord.

“Ik het in de winterperiode heel wat tijd doorgebracht op de baan. Dit is een record dat me moet liggen. De baan in Newport Velodrome in Wales ligt ook niet zo ver van waar ik woon, dus ik hoop dat de mensen willen komen kijken naar dit evenement", aldus de hardrijder van Liquigas - Bianchi.

AZ haalt Steinsson als opvolger Kromkamp

AZ heeft zich versterkt met de IJslander Gretar Steinsson. De 23-jarige international moet de vertrokken Jan Kromkamp doen vergeten.

Steinsson tekent een contract voor vijf seizoenen bij de huidige koploper in de eredivisie. De verdediger is afkomstig van het Zwitserse Young Boys, waar hij het afgelopen seizoen een basisplaats veroverde. Steinsson, die zes interlands speelde, begon zijn loopbaan bij IA Akranes. AZ gaf de voorkeur aan Steinsson boven Zurab Khizanishvili. De Georgiër van Glasgow Rangers was ook een van de kandidaten om Jan Kromkamp op te volgen, maar AZ heeft hem niet één wedstrijd in actie gezien en besloot daarom Steinsson in te lijven.

Lamey kan 'Super Eagle' worden

Michael Lamey is komende zomer wellicht met Nigeria te zien op het WK in Duitsland. De PSV'er heeft een uitnodiging voor een WK-kwalificatieduel van het Afrikaanse land op zak.

De rechtsback is door de Nigeriaanse bondscoach gevraagd om komende zondag mee te spelen in het cruciale WK-kwalificatieduel met Algerije. Bij winst zetten de Super Eagles een grote stap in de richting van het WK in Duitsland.

Lamey mag voor Nigeria voetballen omdat zijn moeder Nigeriaans is. De oud-RKC'er heeft tevens buiten optredens voor Nederlandse jeugdselecties nog nooit voor het grote Oranje gespeeld, waardoor hij nog voor het geboorteland van zijn moeder mag uitkomen.

Spurs actief op 'deadline day'

Tottenham Hotspur blijft zich roeren op de spelersmarkt. Vandaag rondde de club van Martin Jol de komst van Jermaine Jenas en Young-Pyo Lee af en werd er afscheid genomen van Erik Edman.

Lee onderging gisteren een medische keuring en volgens zijn zaakwaarnemer Chin Sung-won is alles rond: ”Hij heeft vanochtend in de vroege uurtjes een contract getekend. Wanneer hij later vandaag zijn visa krijgt zal hij officieel gepresenteerd worden.” Lee zou een vierjarig contract hebben getekend bij de Spurs. PSV ontvangt drie miljoen euro voor de Zuid-Koreaanse verdediger.

Ook Jermaine Jenas is dit seizoen actief op White Hart Lane. De 22-jarige middenvelder komt voor liefst dertien miljoen euro over van Newcastle United. Jenas had geen trek meer in een langer verblijf op St James’ Park, ondanks het feit dat hij het seizoen startte als basisspeler. Volgens Jenas was spelen voor Newcastle even saai ‘als leven in een goudviskom.’

Erik Edman verkast ondertussen naar Stade Rennes en ontmoet daar zijn landgenoten Isaksson en Källström. De voormalige verdediger van
SC Heerenveen was bij Tottenham Hotspur niet meer verzekerd van een basisplaats door de komst van Lee.

Xbox 360 Live prijs bekend

Na de brochure die is uitgelekt over de Xbox 360 accesoires, zijn er nu ook details uitgelekt van de Xbox Live pakketten. Het was al bekend dat er twee soorten Xbox Live komen, namelijk Silver (gratis) en Gold (tegen betaling). Met Silver kun je content downloaden en chatten, maar geen online games spelen. Online gaming is alleen voor de Gold-leden.

Xbox Live France heeft nu gevonden hoe duur een Gold-abbo zal worden. Je kunt nu ook zonder credit-card een Xbox Live-abbo kopen. Je zal ook losse maanden kunnen kopen, maar ook drie maanden.

De verschillende prijzen op een rijtje:

- 12 maanden premium pakket voor 70 dollar. Dit pakket bevat 12 maanden Gold-abbo, een headset, de Xbox Arcade game Billiards, 20 dollar korting op een spel en 200 Xbox Live Marketplace punten.


- 12 maanden voor 60 dollar. Bij dit pakket krijg je één maand extra gratis.


- 3 maanden premium pakket voor 40 dollar. Dit pakket bevat 3 maanden Gold-aboo, een headset, de Xbox Arcade game Joust, 10 dollar korting op een spel en 100 Xbox Live Marketplace punten.


- 3 maanden voor 20 dollar. Zonder een maand extra.


- 1 maand voor 8 dollar. Een abbo voor maar één maand.

'Bush wil meer lucht kunnen vervuilen'

The Washington Post zegt stukken te hebben die aangeven dat de Amerikaanse regering kolencentrales in het land wil toestaan om meer vervuilende stoffen uit te stoten. De krant kwam is het bezit van een ontwerpregeling die zowel verouderde als gemoderniseerde centrales weinig in de weg legt qua uitstoot.

President George Bush wil al jaren het relatief stringente milieubeleid van zijn voorganger Bill Clinton wijzigen. Clinton voerde strengere eisen in betreffende de uitstoot van kolencentrales en hij dwong verouderde centrales tot investeringen.

De Verenigde Staten zijn de nummer één luchtvervuiler in de wereld. Het zijn vooral de kolencentrales die veel stoffen uitstoten die jaarlijks zorgen voor tot 20.000 voortijdige sterfgevallen in Amerika.

Bleekwatergooier weer op vrije voeten

Icoon misdaad nieuwsEen 25-jarige man uit Surhuisterveen die werd aangehouden nadat hij maandag bleekwater naar een meisje van Ethiopische afkomst had gegooid is gistermiddag weer op vrije voeten gesteld. De 16-jarige Marianne Visser, een meisje dat op jonge leeftijd door een Nederlands gezin werd geadopteerd, moest 'eventjes witgewassen' worden.

De politie sprak gisteren nog van een schokkend geval van mishandeling en zei de zaak hoog op te nemen. De verdachte, die tevens racistische opmerkingen zou hebben gemaakt, wordt openlijke geweldpleging en poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Omdat hij zijn daad heeft bekend ziet de politie geen reden hem nog langer achter de tralies te houden, zo meldde een woordvoerder woensdag.

foto: Omroep Friesland
Het slachtoffer Marianne Visser

Snake Truc

Mensen voor de gek houden is een leuk iets. Mensen proberen nieuwe dingen te bedenken zodat ze andere personen kunnen laten schrikken.
Soms zitten er echt goede tussen net als die texas chainsaw grap die de vader uithaalde bij zijn kinderen. Die kinderen zullen waarschijnlijk nog steeds nachtmerries hebben na die grap maar goed het was lachen.

In het volgend filmpje gebruiken ze een echte slang om mensen te laten schrikken en het beste moment is op het einde.

Räikkönen geeft titel niet op

Kimi Räikkönen geeft de strijd om het Wereldkampioenschap niet op. De Fin staat momenteel 24 punten achter op leider Fernando Alonso.

Räikkönen moet de laatste vijf races dit seizoen gemiddeld 4,8 punten meer behalen dan Alonso om de titel te kunnen binnenslepen, wat bij vijf overwinningen voor de Fin zou betekenen dat Alonso telkens niet hoger zou mogen finishen dan vierde. Räikkönen voelt zich gesterkt in deze uitdaging door de goede prestaties tijdens de Grand Prix van Turkije.

"We hadden een fantastische race in Turkije en de wagen was sterk en snel," aldus Räikkönen. "De situatie in beide kampioenschappen ligt nog open. Onze wagen heeft de snelheid om te winnen en ik zal de strijd niet opgeven."

Benfica huurt Miccoli van Juventus

Benfica doet er, nu het nog even kan, alles aan om haar selectie te versterken. Vandaag maakte de ploeg van Ronald Koeman de komst van Fabrizio Miccoli bekend. Hij wordt voor één seizoen geleend van Juventus.

Miccoli is een 26-jarige aanvaller die tien keer uitkwam voor de Italiaanse nationale ploeg. Vorig seizoen leende Juve Miccoli uit aan Fiorentina, waar hij een redelijk jaar doormaakte met twaalf doelpunten. In Turijn was een basisplaats voor Miccoli echter niet realistisch en daarom hapt Benfica nu toe. Indien Benfica de Italiaan volgend jaar definitief wil vastleggen moet het vijf miljoen euro aan Juventus overmaken.

De Portugezen kunnen wel wat aanvallende kracht gebruiken, want in de competitie scoorden de Adelaars nog niet eenmaal. Gisteren werd met de komst van Giorgios Karagounis ook al de nodige creativiteit binnengehaald.

Activision aangeklaagd

De ontwikkelaar van Call of Duty: Finest Hour, Spark Unlimited, klaagt Activision aan voor 10 miljoen dollar om reden van fraude, contractbreuk en het stelen van medewerkers en ideeën.

Call of Duty: Finest Hour is een groot succes geweest, ondanks de matige cijfers, en is een belangrijke game geweest voor Activision tijdens het vakantie-seizoen. Meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht en het spel stond in de top-10 van verkochte games tot Februari 2005. Het spel werd ontwikkeld door een onafhankelijke game-ontwikkelaar genaamd Spark Unlimited.

Gezien het succes van Finest Hour kwam het niet als een verrassing dat er een vervolg werd aangekondigd door Activision. Deze wordt echter ontwikkeld door interne studio's van Activision zelf. Op dezelfde dag kondigde Spark Unlimited ook aan dat ze een contract zijn aangegaan met Atari om games te maken voor de next-gen consoles.

De reden voor deze splitsing is een tijd lang onbekend gebleven, maar is dus nu bekend geworden. Spark wil 10 miljoen dollar schadevergoeding van Activision en ze proberen de release van Call of Duty: Big Red One tegen te houden. Activision wordt ervan beschuldigt fraude te hebben gepleegd, evenals contract breuk. Volgens Spark stond er in het contract dat ze ook het vervolg op Finest Hour mochten ontwikkelen, in totaal zelfs drie games. Maar Activision heeft hiervan dus afgezien en ontwikkelt de twee vervolgen in hun eigen studio's en zegt nu dat ze nooit hebben toegezegd dat Spark de vervolgen mocht ontwikkelen.

"Activision induced Spark into reducing and delaying certain of its rights under the contract by falsely promising that it would continue to partner with Spark to develop the second and third titles in the Finest Hour line, when in fact Activision had already decided to bring the development of the sequel in-house at Activision so it could realize an even higher level of profit on the sequels than it had on the original game." Aldus Spark.

Maar daar houdt de aanklacht niet mee op. Activision wordt ook aangeklaagd om het feit dat ze de ideeën en verschillende werknemers van Spark hebben afgepakt. Volgens de aanklacht wilde Activision hiermee Spark zo verzwakken dat ze hun rechten niet meer konden verdedigen. Een andere beschuldiging is dat Spark extra heeft moeten werken om een online-mode (die niet in de originele planning stond) in het spel te maken, maar dat ze hiervoor niet betaald zijn. Spark wil nu dus geld zien en de ideeën van hun (die gebruikt zijn in Red Big One) willen ze graag terug.

Zoals met veel rechtszaken lijkt dit het begin van een langslepende rechtzaak tussen Spark en Activision. Meestal wint degene met het meeste geld, wat in dit geval Activision is.

Rotterdamse agenten vervolgd voor woningfraude

jmve had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsDrie Rotterdamse agenten zijn betrokken bij hypotheekfraude in de havenstad. De politiemannen werden door drie vastgoedhandelaren ingezet als stroman om panden aan te kopen. Deze woningen werden vervolgens tegen de hypotheekafspraken in onderverhuurd en regelmatig doorverkocht.

Behalve de handelaren en de agenten worden meer personen juridisch vervolgd. De vastgoedhandelaren, broers van elkaar, en hun stromannen worden onder meer voor oplichting, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie aangeklaagd. Tevens zouden een aantal taxateurs en makelaars betrokken zijn bij de woningfraude. Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt ook vervolging van die mensen.

Tijger doodt plassende bulldozer-chauffeur

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bestuurder van een bulldozer op het Indonesische eiland Sumatra moest zo nodig plassen dat hij zijn voertuig verliet en een boom opzocht. Terwijl hij zijn blaas ledigde werd hij echter aangevallen door een tijger. Het ongelukkige slachtoffer overleefde de ontmoeting met het roofdier niet.

De chauffeur was een medewerker aan een houtkapproject. De houtkap op het Indonesische eiland bedreigt het voortbestaan van de Sumatraanse tijger, waarvan de leefgebieden steeds kleiner worden. Naar schatting zijn er nog vierhonderd tot vijfhonderd exemplaren van het roofdier. Door de kleinere leefgebieden komen de tijgers vaker oog in oog te staan met mensen. Zeker veertig personen werden daarbij in de afgelopen vijf jaar gedood.

Charles Groenhuijsen toch presentator journaal

Charles GroenhuijsenCharles Groenhuijsen wordt toch de belangrijkste anchorman van het NOS Journaal. De voormalige correspondent voor de NOS in de Verenigde Staten gaat per 1 januari 2006 het achtuur-journaal presenteren. Op een persconferentie later vandaag zal dit officieel bekend gemaakt worden.

Groenhuijsen volgt Philip Freriks op, die met pensioen gaat. Zijn aanstelling werd in maart 2004 al aangekondigd, maar kwam onlangs op losse schroeven te staan door een conflict over de arbeidsvoorwaarden. Zo wilde Groenhuijsen in Washington blijven wonen, en om de week naar Nederland overvliegen, maar de NOS weigerde daarmee in te stemmen. De kwestie liep zo hoog op, dat beide partijen via advocaten met elkaar onderhandelden, maar uiteindelijk heeft Groenhuijsen besloten zich toch in Nederland te vestigen.

Charles Groenhuijsen (51) was jarenlang correspondent voor de NOS in Washington. Daarvoor was hij presentator van NOS-Laat (de voorloper van NOVA) en het NOS Journaal. In een interview met HP/De Tijd baarde hij onlangs opzien door stevig uit te halen naar zijn collega's bij de NOS. Met mede-correspondent in Amerika Twan Huijs wilde Groenhuijsen 'niets te maken hebben' en de Journaal-redactie leed aan 'intellectuele luiheid en zelfingenomenheid'. In het interview noemde hij politicus Geert Wilders 'een interessante jongen' en bestempelde hij VVD'er Hans Wiegel als de enige die 'de in elkaar gestorte Nederlandse mierenhoop' weer kan opbouwen.

-
In april 2003 had FOK! een telefonisch interview met Charles Groenhuijsen.

Honderden pelgrims van brug Bagdad gestort

IcoonIn Bagdad zijn mogelijk meer dan 600 moslimpelgrims om het leven gekomen, nadat paniek uitbrak op een brug. De moslims op de brug waren Iraakse sjiieten, die bij een religieus feest in de stad aanwezig waren.

De paniek brak uit na een mortieraanval op een rij wachtenden voor een moskee. Ook ging er het gerucht dat er zelfmoordcommando's tussen de pelgrims liepen. In het gedrang begaf de brug het deels, waardoor velen in de rivier de Tigris stortten. Hoeveel doden er exact zijn gevallen is nog onduidelijk, maar het zijn er zeker enkele honderden, aldus een minister.

Portillo op huurbasis naar Club Brugge

Op de laatste dag voor het verstrijken van de transferdeadline verwelkomt Club Brugge een topspits: Javier Portillo wordt voor één seizoen gehuurd van Real Madrid.

Sportdirecteur Marc Degryse van Club Brugge heeft dit tegenover Sporza bevestigd: ”Portillo landt vandaag en als de medische test goed gaat, tekent hij een contract. Die jongen wil spelen en bij ons zal hij die kans krijgen.”
Real Madrid wilde de 23-jarige spits per se verhuren, omdat het nog altijd gelooft in de definitieve doorbraak van het supertalent.

Het afgelopen seizoen werd Portillo aan Fiorentina uitgeleend, maar viel hij met slechts één treffer wat tegen. De Spanjaard zou vooral voor Club Brugge hebben gekozen vanwege de Champions League deelname van de Belgen. Mocht Brugge echter Real Madrid ontmoeten in een later stadium, dan mag Portillo niet worden opgesteld. Club Brugge treft in poule A van de Champions League Juventus, Bayern München en Rapid Wien.

Slecht Weer

Als het slecht weer is dan moet je niet als een dolle dwaas gaan gassen met je auto en vooral niet in scherpe bochten. Tijdens een autorace loopt het heel erg slecht af voor de coureurs want ze hebben de auto's niet meer onder controle waardoor ze uit de race glijden. Het is niet 1 coureur maar meerdere coureurs. Dit betekent dus eigenlijk dat het of heel erg glad is of dat ze slechte coureurs zijn.

Bekijk dit ongeval hier.

Cofidis toch niet verder met Koerts

Jans Koerts krijgt toch geen nieuw contract aangeboden bij Cofidis. Een maand geleden leek het er nog op dat het Franse ProTour-team verder wilde met de Nederlander, maar deze week kreeg Koerts een totaal ander geluid te horen.

Koerts baalt behoorlijk van de ommezwaai van Cofidis: ”Dit is een hele zware tegenvaller. Na allerlei positieve geluiden over mijn inzet had ik dit totaal niet verwacht. Ze willen ineens allemaal klimmers aantrekken. Dat is funest geworden voor mij. Het zal niet meevallen nu nog een andere ploeg te vinden, zeker omdat ik dit jaar geen wedstrijden meer kan rijden. Ik zit eigenlijk wel met mijn handen in het haar.”

De 36-jarige Koerts komt dit jaar niet meer in actie omdat hij nog altijd herstellende is van een zware valpartij in juli, waarbij hij diverse botbreuken opliep. ”Het enige wat ik de komende tijd kan doen is lobbyen. Voor mijn val heb ik laten zien dat ik keihard voor een ploeg kan werken. Ik hoop dat ploegleiders dat ook hebben gezien. Anders komt het einde van mijn loopbaan wel heel dichtbij,” aldus een radeloze Koerts.

Nederland zeer goede armoedebestrijder

Nederland is relatief gezien de op één na beste armoedebestrijder ter wereld. Dat blijkt uit een lijst van het Center for Global Development (CGD), een Amerikaanse groep die zich op armoedebestrijding richt.

Gekeken werd naar de 21 rijkste landen in de wereld. Bij de samenstelling van de lijst werd rekening gehouden met het inwoneraantal en de omvang van de economie. CGD vergeleek onder meer het percentage van het nationaal product dat voor directe ontwikkelingshulp wordt uitgetrokken. De internationale norm is 0,7%; Nederland zit daar ruim boven. Verder heeft het centrum gekeken naar het ontwikkelingsbeleid ten opzichte van handel, investeringen, migratie, milieu, veiligheid en technologie.

Op één staat Denemarken. Twee dus Nederland gevolgd door Zweden en Australië. De Verenigde Staten staan op 12, en onderaan op 21 komt Japan. Ons land wordt in de lijst onder meer geroemd op het gebied van investeringen in arme landen, zoals het opzetten van fabrieken. Ook doen 'we' het goed wat betreft veiligheidshandhaving, zoals bijdrages aan vredesmissies in conflictgebieden.

-
De lijst.

Vrouw levert oude bankbiljetten net op tijd in

Een bejaarde vrouw uit Oostenrijk heeft gisteren drie uur voor het verstrijken van de deadline 119 briefjes van 1000 schilling ingewisseld bij de bank. De zogeheten Bertha von Suttner-bankbiljetten waren al twintig jaar geen wettig betaalmiddel meer in Oostenrijk en zijn per vandaag niet meer in te wisselen.

Naast de 119 briefjes met een tegenwaarde van ruim 8.600 euro, liet de vrouw ook nog eens 375.320 schilling omwisselen voor 27.275 euro. Toen de bankbediende haar vroeg waar ze het geld al die jaren bewaard had, antwoordde ze "Dat is geheim".

De vrouw werd wegens het hoge geldbedrag politiebescherming voor de reis terug aangeboden. Hoewel ze dit uiteindelijk accepteerde, had ze eigenlijk alleen naar huis willen gaan: "Ik heb mijn kaartje voor de terugweg immers al gekocht."


Nobelprijswinnares Bertha von Suttner was van 1970 tot 1985 op een bank-
biljet van 1000 schilling te zien, tegenwoordig siert ze de Oostenrijkse 2-euromunt

'Mobieltje veroorzaakt geen hersentumor'

MobieltjeMobiel bellen leidt niet tot een verhoogde kans op een hersentumor. Dat blijkt uit een onderzoek van het Engelse Institute of Cancer Research. Het instituut volgde vierduizend personen uit Engeland, Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden, landen waar al meer dan tien jaar veelvuldig gebruik wordt gemaakt van het mobieltje.

Geconcludeerd werd dat er geen verband is tussen het voorkomen van een tumor, en het gebruik van de mobiele telefoon. Het maakte daarbij niet uit of er digitaal of analoog was gebeld, en of er al dan niet hands-free was gebeld. In het rapport wordt tevens gesteld dat gsm-antennes waarschijnlijk geen kanker veroorzaken, omdat de afstand tussen antennes en personen vaak te groot is. De invloed van gsm-antennes is echter niet diepgaand onderzocht.

Drie jaar geleden bleek uit een Amerikaans onderzoek al dat kanker niet veroorzaakt wordt door straling van een gsm. Een onderzoek van het Institute of Medical and Veterinary Science in Australische Adelaide, die de invloed van de straling op muizen onderzocht, bevestigde dat. Een Zweeds onderzoek dat zich met name richtte op de eerste generatie mobiele telefoons concludeerde echter dat er wel degelijk een fors grotere kans was op het ontwikkelen van een hersentumor.

'Burgemeester Londen beledigde joodse journalist'

Ken LivingstoneBurgemeester van Londen Ken Livingstone ligt onder vuur wegens het beledigen van een joodse journalist. Hij zal vermoedelijk in december moeten verschijnen voor de Standard Board for England, een orgaan dat toeziet op fatsoensregels in de publieke sector. Livingstone had Oliver Finegold vergeleken met een bewaker van een concentratiekamp.

De linkse burgemeester en de rechtse krant Evening Standard, waarvoor Finegold werkt, zijn al jaren in een onderlinge strijd verwikkeld. Toen Finegold namens de Evening Standard in februari Livingstone om een reactie vroeg na afloop van een bijeenkomst op het Londense stadhuis viel de burgemeester de journalist verbaal aan. "Heeft u erover gedacht psychiatrische behandeling te zoeken?", reageerde Livingstone toen de journalist zei voor de Evening Standard te werken. Finegold reageerde verbolgen toen 'Rooie Ken' hem vervolgens met een Duitse oorlogsmisdadiger vergeleek. "Ik ben joods, en ik voel me hierdoor beledigd."

Voor Livingstone was de kous hiermee nog niet af. "U bent als een bewaker van een concentratiekamp, u doet dit alleen omdat u er geld voor krijgt. Misschien moet u eens overwegen voor een krant te gaan werken die niet ooit het fascisme steunde", zo beet Livingstone Finegold toe. Een joodse belangenorganisatie diende daarop een klacht in bij de Standards Board. Deze kan de politicus voor maximaal vijf jaar uit zijn functie zetten, indien 'Rooie Ken' schuldig wordt bevonden aan wangedrag.

Vrouwen en auto's

Vrouwen en auto's, het blijft een moeizame combinatie. Dat lijkt tenminste de conclusie uit een onderzoek van de Belgische automobielorganisatie VAB. Uit dit onderzoek blijkt dat meer dan 25% van de vrouwen niet eens weet hoe de motorkap open moet. Kijken of de banden nog voldoende profiel hebben is zelfs voor 80% van de vrouwen een onmogelijke opgave. Tja, dan krijg je natuurlijk al snel grapjassen die roepen dat vrouwen beter helemaal van auto's kunnen afblijven, maar die hebben het natuurlijk mis.

Vrouwen zijn kennelijk gewoon een stuk moderner dan mannen. Onderhoud aan je auto, dat is namelijk iets voor een garage of iemand van de wegenwacht. Wie in deze tijd nog zelf aan zijn auto gaat zitten klooien is of een vrek of iemand die tijd teveel heeft en bovenal kennelijk een man. Dus dames, gewoon op deze manier volhouden en wachten op de wegenwacht of anders even je charmes gebruiken om zo'n sukkel van een man aan te houden die nog wel aan auto's wil rommelen.

De Ridder naar Celta de Vigo

Daniël de Ridder heeft kort voor het sluiten van de internationale transfermarkt toch nog een buitenlandse club gevonden.

De 21-jarige rechtsbuiten van Ajax zal de rest van het seizoen op huurbasis voor Celta de Vigo gaan spelen. Ajax-trainer Danny Blind liet De Ridder onlangs weten dat de speler niet op een basisplaats hoefde te rekenen.

Sindsdien werd De Ridder al met diverse Engelse en Franse clubs in verband gebracht, maar het is uiteindelijk Spanje geworden. Celta, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Primera División, bedong tevens een optie tot koop. De Ridder heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2007.

Britten willen extreme internet-porno weren

IcoonVerspreiding van extreme pornografie via internet wordt wellicht verboden in Groot-Brittannië. Er zijn overheidsvoorstellen in de maak om een verbod te creëren. De distributie van extreme pornografie is op zich al onwettig in de UK maar dit beïnvloedt geen buitenlandse websites. Met een nieuwe wet zou ook de toegang tot dergelijke sites vanuit de UK verboden moeten worden.

Politici zijn in actie gekomen na de moord op Jane Longhurst. Zij werd omgebracht door een man die dagelijks grote hoeveelheden gewelddadige porno via internet bekeek. Het gaat dan om beelden waarin vrouwen worden mishandeld, verkracht en gewurgd, of waarin men seks heeft met lijken.

Voorgesteld wordt om maximaal 3 jaar gevangenisstraf te geven aan hen die doelbewust zulke porno downloaden, verspreiden of bekijken. De nieuwe wetten zouden mensen die toevallig in contact komen met dergelijk pornografisch materiaal, vrijuit moeten laten gaan.

Politie pakt illegale escortdames op

Icoon misdaad nieuwsIn Helmond heeft de politie drie illegale escortdames in de val gelokt en opgepakt. Het Prostitutie Controle Team van de politie Brabant Zuid-Oost had vanuit een woning bij tien verschillende bedrijfjes een dame besteld. Zes daarvan stuurden iemand. Drie hoeren bleken vervolgens hun zaakjes niet op orde te hebben.

Een 45-jarige Bulgaarse verbleef illegaal in Nederland, en een 23-jarige eveneens Bulgaarse had slechts een verlopen verblijfsvergunning waarop aangetekend stond dat ze niet mocht werken. Een 33-jarige Hongaarse die zei zelfstandig te opereren had daarvoor geen vergunning. Behalve de hoeren werden ook de bedrijfjes waarvoor de Bulgaarse dames werkten aangepakt. Tegen hen wordt een procesverbaal opgemaakt in verband met de Wet Arbeid Vreemdelingen. Eén bedrijf krijgt een waarschuwing omdat het geen vergunning heeft voor de escortbranche.

Vermeer langer bij Ajax

Ajax heeft het contract van Kenneth Vermeer verlengd tot medio 2008. De 19-jarige doelman zou aanvankelijk aan het einde van dit seizoen transfervrij zijn.

Kenneth Vermeer is dit seizoen op papier de vierde keeper van Ajax, maar door de blessure van Maarten Stekelenburg is hij momenteel derde keus. Volgens Vermeers zaakwaarnemer Winnie Haatrecht is Vermeers positie in de pikorde niet van invloed geweest bij de beslissing het contract te verlengen: ”Ondanks het feit dat Kenneth nu derde keeper is, heeft Danny Blind in een gesprek aangegeven het heel erg in hem te zien zitten. Hij heeft ons overtuigd de verbintenis te verlengen.”

Mocht Vermeer volgend seizoen nog geen tweede keeper zijn dan is verhuur een reële optie. Bij het WK onder-20 was Vermeer één van de uitblinkers van de Nederlandse ploeg. Vermeer maakte vooral indruk door zijn meevoetballende kwaliteiten.

De Mooie Romantiek

In "La Bella Romanza" is het de bedoeling dat je de rol overneemt van Elena. Het doel van deze rol is dat je evoor zorgt dat de ontelbare rampen die de levens van je vrienden en familie rijk zijn op te lossen. Maar terwijl je dit doet moet je zelf ook rekening houden met je eigen carrière, je gezondheid en je persoonlijk evenwicht zodat je een stabiele relatie krijgt met genoeg voldoening.

Deze dus, succes...

WK roeien: dubbelvier vrouwen naar finale

De dubbelvier vrouwen lichtgewicht heeft zich woensdag bij het wereldkampioenschap roeien in Japan een plek in de finale behaald. Julie Tabbers, Linde Verbeek, Katrien Hautvast en Eeke Thomee eindigden in de herkansing op de derde plaats na de vieren van Groot-Brittannie en Frankrijk. Ook Japan (vierde) plaatste zich voor de eindstrijd.

De lichtgewicht twee-zonder-stuurman bemand door Wolter Blankert en Paul Drewes behaalde in de herkansing een overwinning op de duo's van Australië, Ierland, Duitsland en Japan en kwalificeerde zich daarmee voor de halve finales.

De vier-zonder-stuurman lichtgewicht wist zich niet voor de halve finales te plaatsen. Het kwartet Roy Delis, Karel Dormans, Arnoud Greidanus en Tom van den Broek roeide in de herkansing zwak en grepen naast een plaats in de halve finales.

De Nederlandse mannenacht wist zich ook niet voor de finale te plaatsen. De jeugdige ploeg van coach Mark Emke, bestaande uit Simon Glazenborg, Christof Coenders, David Kuiper, Rogier Blink, Jurrien Rom Colthoff, Peter Vos, Olaf van Andel, Mitchel Steenman en stuurman Chung Wei Cheung, eindigde woensdag in de herkansing op de vierde plaats achter Polen, Rusland en Frankrijk.

US Open: Overzicht Dag 2

Andy Roddick is al in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De Amerikaan, winnaar in 2003, verloor van de Luxemburger Gilles Müller in drie tiebreaks. Ook Tim Henman verloor in straight sets zijn eerste ronde partij. In het vrouwentoernooi vonden geen verrassingen plaats.

Roddick begon uiteraard als grote favoriet aan de avondpartij. De Amerikaan, die zijn 23e verjaardag vierde, startte sterk en nam al vroeg een 5-3 voorsprong. Toch wist Müller er nog een tiebreak uit te slepen, die hij met 7-4 naar zich toetrok. Vanaf dat moment had de Luxemburger het betere van het spel en domineerde elke rally. Roddick bleef dankzij zijn uitmuntende service wel steeds bij, maar verloor nog eens twee tiebreaks, met 10-8 en 7-1.

”Ik kan me niet herinneren dat ik me nog eens zo slecht heb gevoeld na een nederlaag. Ik heb een van de beste voorbereidingen achter de rug en speel hier graag. Ik zou er alles voor over hebben om de klok vier uur terug te draaien,” aldus een hevig teleurgestelde Roddick.

Tim Henman mag ook na één ronde zijn koffers pakken. De Brit, geteisterd door een rugblessure, ging in straight sets af tegen Fernando Verdasco. Het was sowieso niet de dag der Britten, want Rusedski was kansloos tegen James Blake. Jongeling Andrew Murray won wél: in een titanengevecht was de Roemeen Pavel net de mindere.

Roger Federer stelde al in de vroege middaguren zijn kandidatuur voor de titel door heel simpel Ivo Minar opzij te zetten: 6-1, 6-1, 6-1. Ook David Nalbandian maakte indruk in zijn ontmoeting met Bogomolov. De Argentijn treft in de volgende ronde onze landgenoot Peter Wessels, die in vier sets Christophe Rochus de baas was.

In het vrouwentoernooi waren er geen sensationele ontwikkelingen of verrassingen. Henin, Davenport, Mauresmo en Dementieva stonden alle vier geen set af. Ook outsiders als Pierce en Myskina kenden geen moeite in de openingsronde.


Uitslagen 1e Ronde- Mannen:
P. Wessels (Ned) – C. Rochus (Bel) 6-7, 6-3, 6-4, 6-4
R. Federer (Zwi/1) – I. Minar (Tsj) 6-1, 6-1, 6-1
T. Henman (Eng/12) – F. Verdasco (Spa) 4-6, 2-6, 2-6
F. Volandri (Ita) – F. Lopez (Spa/26) 2-6, 6-4, 6-7, 1-6
G. Weiner (USA) – V. Spadea (USA) 4-6, 2-6, 0-6
H. Lee (ZKo) – M. Ancic (Kro/22) 2-6, 1-6, 5-7
O. Hernandez (Spa) – S. Grosjean (Fra) 2-6, 3-6, 2-6
F. Santoro (Fra) – J. Melzer (Oos) 6-2, 6-1, 6-3
P. Mathieu (Fra) – P. Capdeville (Chi) 2-6, 6-4, 5-7, 2-6
P. Starace (Ita) – R. Schüttler (Dui) 1-6, 4-6, 6-1, 6-7
S. Wawrinka (Zwi) – R. Ram (USA) 2-6, 6-4, 7-6, 6-7, 7-5
G. Monfils (Fra) – N. Djokovic (SeM) 5-7, 6-4, 6-7, 6-0, 5-7
C. Moya (Spa/31) – M. Llodra (Fra) 6-4, 6-4, 2-1 opgave
G. Rusedski (Eng/28) – J. Blake (USA) 5-7, 6-7, 3-6
D. Nalbandian (Arg/11) – A. Bogomolov (USA) 6-2, 7-5, 6-4
P. Goldstein (USA) – G. Kuerten (Bra) 2-6, 7-6, 3-6, 6-7
D. Sanguinetti (Ita) – W. Arthurs (Aus) 6-3, 6-3, 7-6
G. Müller (Lux) – A. Roddick (USA/4) 7-6, 7-6, 7-6
M. Mirnyi (WRu/30 – J. Gimelstob (USA) 6-2, 7-5, 6-2
R. Ginepri (USA) – G. Garcia Lopez (Spa) 6-3, 6-2, 7-6
A. Pavel (Roe) – A. Murray (Sch) 3-6, 6-3, 6-3, 1-6, 4-6
J. Ferrero (Spa/20) – A. Clement (Fra) 5-7, 5-7, 1-6
T. Zib (Tsj) – N. Davydenko (Rus/6) 2-6, 0-6, 4-6
A. Popp (Dui) – B. Phau (Dui) 1-6, 3-6, 3-6
W. Moodie (ZAf) – F. Gonzalez (Chi/21) 6-4, 4-6, 5-7, 5-7
N. Kiefer (Dui) – J. Vanek (Tsj) 6-4, 6-2, 6-3
P. Srichaphan (Tha) – Y. El Aynaoui (Mar) 6-4, 6-3, 6-0
D. Toersoenov (Rus) – M. Baghdatis (Cyp) 6-4, 6-3, 6-7, 6-2
A. Montanes (Spa) – V. Hanescu (Roe) 6-4, 3-6, 6-3, 2-1 opgave
J. Nieminen (Fin) – K. Beck (Slw) 6-4, 2-6, 7-5, 0-6, 7-5
R. Vik (Tsj) – O. Rochus (Bel) 7-5, 2-6, 2-6, 2-6
F. Serra (Fra) – S. Koubek (Oos) 6-2, 6-1, 6-3
N. Lapentti (Ecu) – R. Stepanek (Tsj/16) 5-7, 6-7, 1-6


Uitslagen 1e Ronde- Vrouwen:
S. Karatantcheva (Bul) – M. Shaughnessy (USA) 2-6, 7-5, 7-5
N. Llagostera Vives (Spa) – E. Linetskaya (Rus) 6-3, 4-6, 4-6
S. Asagoe (Jap/24) – S. Cohen-Aloro (Fra) 6-1, 6-4
J. Jankovic (SeM/17) – D. Chladkova (Tsj) 7-5, 6-3
Y. Fedak (Oek) – A. Glatch (USA) 4-6, 3-6
R. Vinci (Ita) – A. Mauresmo (Fra/3) 3-6, 2-6
T. Garbin (Ita) – E. Likhovtseva (Rus/19) 4-6, 1-6
N. Dechy (Fra/15) – S. Beltrame (Fra) 6-4, 7-5
E. Gagliardi (Zwi) – M. Maleeva (Bul) 1-6, 3-6
Y. Cho (ZKo) – A. Parra Santonja (Spa) 6-4, 2-6, 6-4
J. Henin-Hardenne (Bel/7) – Z. Ondraskova (Tsj) 6-3, 6-0
E. Dementieva (Rus/6) – L. Safarova (Tsj) 7-5, 6-3
[u]A. Myskina (Rus/13)
– T. Tanasugarn (Tha) 6-3, 6-1
N. Li (Chi) – L. Davenport (USA/2) 4-6, 4-6
M. Santangelo (Ita) – M. Pierce (Fra/12) 2-6, 4-6
M. Diaz-Oliva (Arg) – B. Mattek (USA) 6-4, 6-3
V. Ruano Pascual (Spa) – T. Golovin (Fra/23) 3-6, 6-2, 6-7
M. Sanchez Lorenzo (Spa) – A. Haynes (USA) 7-5, 7-6
C. Martinez (Spa) – P. Schnyder (Zwi/11) 6-4, 4-6, 2-6
V. Razzano (Fra) – A. Spears (USA) 7-6, 6-3
K. Koukalova (Tsj) – V. King (USA) 3-6, 6-3, 1-6
V. Kutuzova (Oek) – A. Chakvetadze (Rus/29) 3-6, 6-3, 5-7
J. Craybas (USA) – J. Jackson (USA) 6-4, 2-6, 7-5
A. Groenefeld (Dui/31) – K. Brandi (Per) 6-2, 6-3
A. Frazier (USA) – C. Gullickson (USA) 6-4, 7-5
M. Sucha (Slw) – S. Bammer (Oos) 4-6, 6-4, 7-5
T. Sun (Chi) – S. Stosur (Aus) 6-3, 7-6
A. Smashnova (Isr) – S. Kloesel (Dui) 6-3, 6-3
S. Foretz (Fra) – G. Dulko (Arg/27) 3-6, 2-6
K. Srebotnik (Slw) – S. Hsjeh (Tai) 6-0, 6-2
A. Serra Zanetti (Ita) – . Parmentier (Fra) 6-2, 3-6, 4-6
A. Medina Garrigues (Spa/32) – K. Sprem (Kro) 6-2, 6-3

Altijd lachen in Den Haag

Het is weer ouderwets gezellig in Den Haag. Nog maar twee dagen zijn de dames en heren weer begonnen en de fractievoorzitters buitelen al weer over elkaar heen. Twistpunt zijn de miljoenennota en de begrotingen van de ministeries voor 2006. Deze worden mogelijk pas een week later dan normaal beschikbaar gesteld omdat er vorig jaar nogal wat informatie was gelekt. Dat dit tot irritatie leidt is duidelijk aangezien Balkenende vorige week al in een persconferentie de halve miljoenennota heeft voorgelezen.

Ook gezellig is het voor Minister Veerman die nu op het éne na het andere slordigheidje wordt betrapt, waar het gaat om het afstand nemen van zijn ondernemingen. Veerman heeft ruiterlijk toegegeven dat hij slordig is geweest en zal het wel overleven. Het wachten is op het volgende foutje van Veerman, dat absoluut nog wel naar boven komt binnenkort en dan is het natuurlijk wel afgelopen voor Ceesje.

Treurnis alom dus in Den Haag, maar er is toch ook wat leuks te melden, minister Maria van der Hoeven en staatssecretaris Mark Rutte gaan meedoen aan Lingo. Op zich niet zo boeiend, maar het is natuurlijk wel leuk dat voor deze gelegenheid wordt teruggegaan naar Lingo met 5 letters. Het moet natuurlijk niet te moeilijk worden voor deze kanjers, die kennelijk wel vaker wat moeite met letters hebben.

Erik de Vlieger openbaart strafdossier

Zakenman Erik de Vlieger heeft een groot deel van zijn eigen strafdossier op internet openbaar gemaakt. Het is eerste keer dat een verdachte een deel van zijn strafdossier openbaar maakt nog voor zijn berechting, stelt de Telegraaf, dat de stukken online heeft staan.

De Vlieger wordt verdacht van afpersing en bedreiging, en moet nog terecht staan. Door de stukken op internet te publiceren wil hij laten zien dat hij ten onrechte door het Openbaar ministerie wordt verdacht. "Justitie heeft geen zaak en dat moet nu maar eens duidelijk zijn", zegt De Vlieger. Hij openbaart zijn dossier in de hoop dat "het controlemechanisme van de democratie werkt" en er een enquête zal komen naar zijn zaak.Ozonlaag herstelt zich langzaam

Het gaat langzaam beter met de ozonlaag. Dat schrijven Amerikaanse wetenschappers in het vakblad Journal of Geophysical Research. De laag, die de aarde tegen ultraviolette straling berschermt, is wel dunner dan hij zou horen te zijn maar krimpt niet meer. Volgens de wetenschappers is de ozonlaag op een aantal plaatsen in de wereld de afgelopen jaren zelfs dikker geworden.

Toch zal het nog vele tientallen jaren duren voor de ozonlaag zich overal volledig heeft hersteld. De onderzoekers schrijven de positieve ontwikkeling deels toe aan het Protocol van Montreal uit 1987. 180 landen besloten toen om het gebruik van schadelijke CFK-gassen terug te dringen. Die werden op grote schaal gebruikt in koelkasten en spuitbussen, maar zijn nu bijna helemaal uitgebannen.

Geen post in steegjes Staphorst

static had ons via de nieuws-submit te melden:

TPG hoeft in steegjes die uitkomen op de Rijksweg in Staphorst geen post te bezorgen. Dat is het gevolg van een uitspraak van de gemeenteraad van het Overijsselse dorp. Die heeft bepaald dat de vijfhonderd steegjes niet behoren tot de openbare weg, maar het karakter hebben van in- en uitritten. "Er was in dit geval meer sprake van een in- en uitrit. Bovendien was alleen het buurtbelang gediend bij een instemming van de gemeente, en niet het algemeen belang", aldus verantwoordelijk wethouder W. Bron.

TPG, dat alleen aan de openbare weg hoeft te bezorgen, weigert zijn postbodes de steegjes in te sturen. Daardoor hebben sommige bewoners al een jaar geen post gekregen. TPG wil dat de bewoners brievenbussen langs de Rijksweg plaatsen, maar dat wil de gemeente niet. "Tientallen brievenbussen langs de historische bebouwing vormen een inbreuk op het karakter van de streek", zo zegt Bron.

Zonne-energie voor PSP en DS

Het opladen van je handheld kost jaarlijks een hoop stroom. Dit is niet goed voor het milieu, en niet goed voor je portemonnee. Investeer daarom vandaag nog in een zonne-energie-oplaadunit voor je handheld.

Features :

Recharge the PSP, Nintendo DS or GBA-SP without a power source
Portable and environmentally friendly
Built in 1800mAh Li-ion battery
No mains supply required
Cables to connect to PSP, DS & GBA-SP provided
Recharges in 4 hours in bright sunlight
Can be used in Sunlight or Cloudy Conditions, plus can also be used in artificial (indoor) light
Dimension : 84 x 82 x 22 mm

Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.