Massa niet onder de indruk van Bridgestone

Felipe Massa mocht vorige week testen in een Ferrari. Hier was Pierre Dupasquier niet blij mee. Wat hem echter wel blij zal maken, is dat Bridgestone volgens Massa een drukke winter voor de boeg heeft.

De Braziliaanse Sauber-coureur, die volgend jaar voor Ferrari zal gaan rijden, is de enige coureur die dit jaar op rubber van zowel de Japanners als de Fransen heeft getest. "Ik kan niet ontkennen dat Bridgestone momenteel wat problemen heeft", vertelt hij in het Italiaanse Autosprint. "Er moet meer ontwikkeld worden, je ziet het ook aan de prestaties van Jordan en Minardi. Zij gaan niet zo snel als ze zouden moeten gaan."

Wat zijn de grootste verschillen tussen beide banden? "De Michelins gedragen zich anders in snelle en middelsnelle bochten. In de snelle gedeeltes doen de Bridgestones het weer erg goed."

Ferrari heeft dit seizoen vaker laten weten dat haar prestaties lijden onder het Japanse rubber. Michael Schumacher heeft een tijdje geleden echter gezegd dat ze ook de hand in eigen boezem moet steken bij Ferrari. Hoe dan ook, een feit is in ieder geval dat de Duitser prolongatie van zijn wereldtitel welhaast kan vergeten.

Om de prestaties ten opzichte van de concurrentie te verbeteren wil Bridgestone in 2006 graag meer teams van banden voorzien. Williams en Red Bull zouden volgens geruchten wel interesse hebben. Ook Toyota wordt in het geruchtencircuit genoemd, maar Mike Gascoyne heeft dit al een aantal maal ontkend.