FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 augustus 2005

'Miss Ellie Ewing' (82) overleden

Icoon Showbiz nieuwsBarbara Bel Geddes, beter bekend als Miss Ellie Ewing uit de tv-serie Dallas, is maandag in haar huis in de Amerikaanse staat Maine overleden. De actrice, die al enige tijd aan longkanker leed, is 82 jaar oud geworden. De familie van Bel Geddes wilde geen nadere bijzonderheden over haar dood publiek maken.

"Ze was de rots in de branding van Dallas", liet collega-acteur Larry 'JR Ewing' Hagman in een reactie weten. "Ze was simpelweg een erg aardige vrouw en een fantastische actrice. Ze was de lijm die de groep bijeen hield." Bel Geddes speelde de rol van Miss Ellie tussen 1978 en 1990, slechts onderbroken door een half jaar in seizoen 1984/1985 toen ze moest revalideren na een zware hartaanval. Na het stoppen van de serie trok ze zich volledig terug uit het publieke leven.

De actrice startte haar carrière al in 1945 in een toneelstuk op Broadway. In 1947 speelde ze haar eerste rol in een film, The Long Night. Ze was genomineerd voor een Oscar in 1948 en won een Emmy in 1980 als beste actrice in een tv-serie. Begin jaren zeventig was ze al eens gestopt met acteren nadat haar echtgenoot ernstig ziek werd en overleed. Financiële problemen noopten haar ertoe de rol van Miss Ellie aan te nemen.

Barbara Bel Geddes (1922 - 2005)

CDA: massaal protest tegen spermashow

SpermadonorCDA-Kamerlid Joop Atsma gaat vragen stellen aan de ministers Hoogervorst (Volksgezondheid), Donner (Justitie) en staatssecretaris Van der Laan (Media) over de uitzending van het tv-programma 'Ik wil je kind en verder niets'. In het programma moet een ongehuwde vrouw uit een groep mannen een spermadonor kiezen. Tv-zender Talpa wil eind augustus een proefuitzending op de buis brengen.

Atsma noemt het idee 'volstrekt verwerpelijk' en hoopt op een massaal verzet onder de tv-kijkers. De politicus meent dat het programma in strijd is met de embryowet, welke het commerciële gebruik van eicel en sperma verbiedt. "Je zult maar het kind zijn van zo'n show", verzucht de CDA'er. Hij veronderstelt dat het programma ook in strijd is met de internationaal vastgelegde rechten van het kind.

Volgens Talpa maakt het programma deel uit van een competitie waarin vijf tv-producenten een concept voor een nieuwe serie op de buis mogen brengen. "De 'pilot' die van de kijkers de meeste stemmen krijgt, komt als serie op de buis", aldus een woordvoerder van de zender van John de Mol. Atsma hoopt dat de weerstand tegen het programma zo groot zal zijn, dat er geen verbod nodig is. In 2001 leidden eerdere ideeën voor het programma ook al tot Kamervragen van Atsma. De plannen werden destijds uiteindelijk naar de prullenbak verwezen.

Grote namen maken hun opwachting in Civilization IV

Civilization IV zal een hoop personages herbergen waarvan de meeste iets voor de wereld hebben betekend. Denk aan Leonardo da Vinci, Marco Polo en Winston Churchill. Deze figuren zullen een belangrijke rol in de game en dus voor jouw gekozen volk gaan spelen. Er zullen in totaal vijf soorten van dit soort mensen verschijnen, namelijk artiesten, handelaren, waarzeggers, wetenschappers en ingenieurs. Civilization IV wordt op 14 november in de Amerikaanse winkels verwacht.Patch tegen seks in GTA: San Andreas uitgebracht

Icoon Games nieuwsGamers kunnen zich nu eindelijk weren tegen alle immorele schunnigheid die present is in de PC versie van Grand Theft Auto: San Andreas. Rockstar Games, de maker van GTA:SA, heeft namelijk een patch gereleased voor deze game, die naast dat het een paar bugfixes bevat ervoor zorgt dat de beruchte Hot Coffee-mod niet meer werkt.

De Hot Coffee-mod is een mod die wanneer opgezocht, gedownload en geïnstalleerd een seks minigame unlockt binnen de game. Iets dat voor veel ophef zorgde in de Verenigde Staten, waar onder meer senator Hillary Clinton op het standpunt staat dat het doodknuppelen van politieagenten wel geschikt is voor 17-jarigen, maar soft-core seks-scenes niet. Hierdoor werd de rating van GTA:SA aangepast van Mature naar Adult Only, wat als gevolg had dat GTA:SA uit de schappen van onder andere grote warenhuizen gehaald werd.

Gamers die de Hot Coffee mod al geïnstalleerd hebben zullen de game opnieuw moeten installeren om vervolgens de patch toe te passen. Doet men dit niet dan zal het zorgen voor bugs tijdens het spelen.

GTA Hot Coffee Mod
Rockstar heeft een patch uitgebracht tegen deze schunnigheid

-
Het laatste gamenieuws lees je uiteraard op FOK!games!!

[upd] Tbs'er Marciano Ernst aangehouden in Belgi

junkieXXXL en Daantje20 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsDe ontsnapte tbs'er Marciano Ernst heeft zich vandaag bij de Nederlandse ambassade in Brussel gemeld. Hij is vervolgens door de Belgische politie aangehouden. Ernst was sinds afgelopen donderdag voortvluchtig, toen hij uit een kliniek in Halsteren wegliep. Zaterdag werd door de politie een opsporingsbericht verspreid.

De Nederlander van Surinaamse afkomst werd in 1997 tot 2 jaar cel en tbs veroordeeld na de moord op de minnaar van zijn ex-vriendin. De officier van justitie noemde Ernst indertijd een 'ernstig ziek' persoon. In het opsporingsbericht werd gesteld dat hij gevaarlijk kan worden op het moment dat hij geen medicijnen neemt. De ontsnapping van Ernst, die zonder begeleiding mocht rondlopen op het niet afgesloten terrein van de geestelijke gezondheidskliniek, leidde tot vraagtekens bij verschillende politici.

Marciano Ernst
Marciano Ernst

Update 22.20 uur
Volgens een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Brussel heeft Ernst zich niet zelf aangegeven, maar liep hij tegen de lamp toen hij onder een valse naam om geld vroeg. De officier van justitie, die eerder meldde dat Ernst zichzelf had aangegeven, heeft deze lezing inmiddels ingetrokken.

De tbs'er had dinsdagavond al gebeld naar de ambassade. Onder het pseudoniem Ernst Marshall deed hij het verzoek om een nummer in Nederland te bellen. Een ambtenaar vroeg hem woensdag langs te komen. Later kreeg hij argwaan door het verwarde verhaal en het Surinaamse accent van de beller. Woensdagmiddag meldde de persoon zich inderdaad aan de balie. Door de gealarmeerde politie is hij daarop ingerekend en meegenomen.

Alizée

We kennen deze Franse dame natuurlijk van het hitsige nummer 'Moi Lolita'.
Sinds kort heeft een of andere lucky bastard een kindje samen met Alizéé, wat haar een zeer jonge moeder maakt. Maar niet getreurd, want we kunnen altijd nog genieten van haar oude videoclips.
Neem bijvoorbeeld deze video, waarin ze in een kort zwart pakje wat Frans zit te brabbelen, of deze waarin ze La isla bonita van Madonna zingt. En als afsluiter deze fraaie video waarin Alizéé veelal met haar achterwerk staat te draaien...
En oh, klik ook eens op haar foto hier linksboven.

'Jeugd ongevoelig voor anti-alcoholcampagnes'

Icoon Breezah nieuwsDe jeugd is niet ontvankelijk voor campagnes tegen overmatig alcoholgebruik. Dat denkt de directeur van de Stichting Alcoholpreventie (STAP) Wim van Dalen. Van Dalen denkt dat hardere maatregelen als duurdere Breezers en geringere beschikbaarheid wel zoden aan de dijk kunnen zetten. Daar was echter in de politiek geen draagvlak voor.

"Alcohol is leuk, aantrekkelijk en alom aanwezig. Jongeren zijn niet zo gevoelig voor verhalen over de risico's op langere termijn, zelfs niet als gezegd wordt dat het je hersenen kan schaden. Ze denken: als ik ouder word, ga ik minder drinken en dan komt het wel goed", zegt Van Dalen. Hij waarschuwt ervoor dat er zo goed campagne wordt gevoerd dat er verder niets hoeft te veranderen. In mei keerde de Tweede Kamer zich tegen plannen van minister Hoogervorst om de accijnzen op bier en mixdrankjes te verhogen. Sindsdien zit het anti-alcoholbeleid in een impasse, vindt Van Dalen.

WK atletiek: Clay winnaar tienkamp

Bryan Clay heeft in Helsinki de wereldtitel op de tienkamp veroverd. De 25-jarige Amerikaan versloeg na twee dagen olympisch kampioen Roman Sebrle. Clay behaalde over de tien onderdelen 8732 punten. Sebrle pakte het zilver met 8521 punten. Het brons was voor de Hongaar Attila Zsivoczky met 8385 punten.

Vorig jaar won Clay zilver bij de tienkamp tijdens de Olympische Spelen in Athene. In Helsinki volgde hij zijn landgenoot Tom Pappas op die niet aanwezig was.

Madison wint bij het verspringen

Tianna Madison heeft Amerika opnieuw een gouden medaille bezorgd op het WK Atletiek. De pas 19-jarige atlete verraste de complete verspring-elite vanavond.

Madison deed voor het eerst mee aan een groot toernooi, maar had geen plankenkoorts. Al in de kwalificaties liet ze zien over een topvorm te beschikken. Ondanks dat gegeven (en het feit dat Tatiana Lebedeva en Irina Simagina afwezig waren) gold ze niet als dé uitgesproken favoriet. Die rol leek ook meer bij de ervaren Barber en Kotova te passen.

Maar de kampioen van 2003 Barber en Kotova zagen Madison bij haar vijfde poging een afstand van 6,89 meter noteren. Dat bleek genoeg voor goud, want Kotova kwam niet verder dan 6,79 meter. Barber werd nog derde met een sprong van 6,76 meter. De Française pakte ook al een zilveren medaille op de zevenkamp. Madison was uitzinnig na haar overwinning: ”Ik voelde totaal geen druk toen ik hier kwam. Ik was zowel fysiek als mentaal in goede conditie, dat gaf me vertrouwen.” Madison’s sprong was wel de slechtste winnende sprong ooit tijdens wereldkampioenschappen.

Uitslag Verspringen Vrouwen:
1 Tianna Madison USA 6.89 (PB)
2 Tatyana Kotova RUS 6.79
3 Eunice Barber FRA 6.76
4 Yargelis Savigne CUB 6.69
5 Anju Bobby George IND 6.66
6 Oksana Udmurtova RUS 6.53
7 Grace Upshaw USA 6.51
8 Kelly Sotherton GBR 6.42

Voetbal: Uitslag Brøndby IF - Ajax

Champions LeagueAjax heeft vanavond een 2-2 gelijkspel behaald in de derde en laatste voorronde van de Champions League. Pas in de slotseconde kwam Brøndby IF langszij. Ajax speelde niet goed, maar heeft toch een goede uitgangspositie voor de return in Amsterdam. Over twee weken zal Ajax het in eigen huis moeten afmaken tegen de sterke Deense ploeg.

Trainer Blind handhaafde vanavond in grote lijnen de opstelling van de (gewonnen) wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal, dus mét Nourdin Boukhari in plaats van de weer herstelde Sneijder. In de spits verving Rosenberg Charisteas, die nochtans steeds beter ging spelen in de voorbereiding. John Heitinga verloor zijn plaats aan Hatem Trabelsi, die een redelijke wedstrijd zou spelen.

De eerste helft liet een Ajax met twee gezichten zien. De Amsterdammers speelden het eerste half uur zeer flets en met weinig diepgang, maar naarmate de rust dichterbij kwam werden ook de combinaties fijner en het spel beter. Na dertig minuten zette aanwinst Rosenberg Ajax onverdiend op voorsprong.

Voorafgaand aan de treffer creëerde Ajax welgeteld één kans: een vrije trap van Boukhari. Vooral de vleugelspelers werden zelden bereikt. Toen Babel wel een keer in de voeten werd aangespeeld was het meteen raak. De linksvoor zette met rechts voor, de bal stuitte door en kwam via Pienaar terecht bij Rosenberg die koel raak schoot.

Ajax kon echter niet lang genieten van de onverwachte voorsprong, want drie minuten later zorgde Skoubo alweer voor de gelijkmaker. Slecht verdedigen en de daaropvolgende scrimmage leverden de Deense goal op. Ondanks die tegenslag ging Ajax veel beter spelen dan voor de 0-1. De Jong kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Brøndby en vooral Pienaar en Trabelsi vonden elkaar steeds beter in het opzetten van aanvallen. Bij het scheiden van de markt voor de rust kwam de Deense kampioen weer gevaarlijk opzetten, maar keeper Vonk toverde enkele goede reflexen tevoorschijn.

De eerste twintig minuten na de pauze leverden slechts één serieus wapenfeit op. Retov kon vanaf achttien meter vrij uithalen, maar had zijn vizier niet op scherp staan. De wedstrijd verzandde een beetje, totdat weer Babel Ajax in leven schoot. In de 74e minuut was het de achttienjarige linksbuiten die op een knappe wijze Ajax nogmaals de leiding bracht. Hij bleef aan de rand van de zestien goed op de been en knalde de bal vanuit een lastige hoek snoeihard in de touwen.

Babels doelpunt kwam op een gunstig moment; Brøndby leek wat vermoeid na de stormachtige eerste helft. Desondanks toonden de Denen veerkracht toen het via Elmander nog een kans kreeg. De voormalige speler van Feyenoord kwam echter niet bij de bal. De ingevallen Sneijder had de 3-1 op de voeten, maar hij schoot over. Een Deens slotoffensief zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker. In de blessuretijd veranderde een schot van Retov zodanig van richting (via Escudé) dat Vonk kansloos was. Even daarvoor had Skoubo al de lat geraakt.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Krokodil Casey blieft geen rauw vlees

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsZe is gek op aardappelen, bij voorkeur met een ruime hoeveelheid jus. Gefrituurde vis of een goed doorbakken steak gaat er ook altijd in. Waar ze echter haar bek niet voor opendoet is rauw vlees. En dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen voor een volwassen krokodil.

De 12-jarige Casey leeft op Goat Island in de Adelaide rivier, 75 kilometer van het Noord-Australische Darwin. Volgens Kai Hansen, de eigenaar van het eiland, is het dier erg kieskeurig als het op eten aankomt. "Ze blieft alleen dingen die we in de keuken hebben klaargemaakt", zegt Hansen. Casey komt elke nacht uit het water om het eten op te halen van een bord dat speciaal voor haar is neergezet.

Hansen, die een vissershotel runt op zijn eiland, stelt nadrukkelijk dat Casey ondanks haar eetgewoonten geen huisdier is. "Ze is een wild dier, en zo behandelen we haar ook. Niemand mag in haar nabijheid komen en als we het eten klaarzetten dan letten we op dat ze niet in de buurt is." Het beest is min of meer de mascotte van het eiland. "Ik noem haar liefkozend Casey de schattige Kroko", zegt Hansen. Desondanks denkt ook hij er niet over het dier aan te halen. "Dat laat ik wel over aan Steve Irwin", zo verwijst Hansen naar de beroemde krokodillentemmer.

Krokodil Casey blieft geen rauw vlees

Brøndby in slotminuut naast Ajax

Ajax heeft vanavond een 2-2 gelijkspel behaald in de derde en laatste voorronde van de Champions League. Pas in de slotseconde kwam Brøndby IF langszij. Ajax speelde niet goed, maar heeft toch een goede uitgangspositie voor de return in Amsterdam.

Over twee weken zal Ajax het in eigen huis moeten afmaken tegen de sterke Deense ploeg. De afgelopen seizoenen wisten vrijwel alle Nederlandse clubs via de voorrondes het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Enkel Feyenoord (2000) en Ajax (2001) slaagden niet in die opzet. Ajax kan alleen nog maar beter spelen, want de ploeg van Blind zal in de komende weken veel ritme opdoen. Ritme waaraan het Brøndby vanavond niet ontbrak, want de Deense competitie is al een maand oud.

Trainer Blind handhaafde vanavond in grote lijnen de opstelling van de (gewonnen) wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal, dus mét Nourdin Boukhari in plaats van de weer herstelde Sneijder. In de spits verving Rosenberg Charisteas, die nochtans steeds beter ging spelen in de voorbereiding. John Heitinga verloor zijn plaats aan Hatem Trabelsi, die een redelijke wedstrijd zou spelen.

De eerste helft liet een Ajax met twee gezichten zien. De Amsterdammers speelden het eerste half uur zeer flets en met weinig diepgang, maar naarmate de rust dichterbij kwam werden ook de combinaties fijner en het spel beter. Na dertig minuten zette aanwinst Rosenberg Ajax onverdiend op voorsprong. Voorafgaand aan de treffer creëerde Ajax welgeteld één kans: een vrije trap van Boukhari. Vooral de vleugelspelers werden zelden bereikt. Toen Babel wel een keer in de voeten werd aangespeeld was het meteen raak. De linksvoor zette met rechts voor, de bal stuitte door en kwam via Pienaar terecht bij Rosenberg die koel raak schoot. Ajax kon echter niet lang genieten van de onverwachte voorsprong, want drie minuten later zorgde Skoubo alweer voor de gelijkmaker. Slecht verdedigen en de daaropvolgende scrimmage leverden de Deense goal op.

Ondanks die tegenslag ging Ajax veel beter spelen dan voor de 0-1. De Jong kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Brøndby en vooral Pienaar en Trabelsi vonden elkaar steeds beter in het opzetten van aanvallen. Bij het scheiden van de markt voor de rust kwam de Deense kampioen weer gevaarlijk opzetten, maar keeper Vonk toverde enkele goede reflexen tevoorschijn.

De eerste twintig minuten na de pauze leverden slechts één serieus wapenfeit op. Retov kon vanaf achttien meter vrij uithalen, maar had zijn vizier niet op scherp staan. De wedstrijd verzandde een beetje, totdat weer Babel Ajax in leven schoot. In de 74e minuut was het de achttienjarige linksbuiten die op een knappe wijze Ajax nogmaals de leiding bracht. Hij bleef aan de rand van de zestien goed op de been en knalde de bal vanuit een lastige hoek snoeihard in de touwen.

Babels doelpunt kwam op een gunstig moment; Brøndby leek wat vermoeid na de stormachtige eerste helft. Desondanks toonden de Denen veerkracht toen het via Elmander nog een kans kreeg. De voormalige speler van Feyenoord kwam echter niet bij de bal. De ingevallen Sneijder had de 3-1 op de voeten, maar hij schoot over. Een Deens slotoffensief zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker. In de blessuretijd veranderde een schot van Retov zodanig van richting (via Escudé) dat Vonk kansloos was. Even daarvoor had Skoubo al de lat geraakt.


Karakteristiek:

Brøndby IF – Ajax 2-2

Opstellingen:

Brøndby: Ankergren; Nielsen, Rytter, Sennels, Agger; Lantz, Jörgensen ( 40. Kamper), Retov; Elmander, Skoubo, Lorentzen (66. Dougaard).

Ajax: Vonk; Trabelsi, Escudé, Grygera, Emanuelson; De Jong, Maduro, Boukhari ( 77. Sneijder); Pienaar, Rosenberg ( 89. Charisteas), Babel.

Doelpunten: 31. Rosenberg 0-1, 35. Skoubo 1-1, 74. Babel 1-2, 90+3. Retov 2-2.

Scheidsrechter: De Santis (Italië)

Geel: Lantz, Skoubo (Brøndby), De Jong (Ajax).

Verzekering tegen snelheidsboetes

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Zweedse verzekeringsmaatschappij introduceert een verzekering die mensen de mogelijkheid geeft snelheidsboetes af te kopen. Tegen een kleine meerprijs kunnen ook parkeerboetes verzekerd worden.

Zweedse chauffeurs kunnen zich registreren op de site van de verzekeringsmaatschappij Bisso, ze zijn dan voor een jaarlijks bedrag van 850 kroon, ongeveer 96 euro, verzekerd tegen boetes. Men kan dan drie snelheidsboetes per jaar vergoed krijgen zolang er niet meer dan 30 km/h te hard gereden wordt.

Boetes in Zweden, waar de verkeersveiligheid de beste van de wereld is, variëren van 90 tot 225 euro voor te hard rijden. Parkeerboetes kosten tussen de 48 en 79 euro. Volgens Dan Glimmeras, hoofd marketing van Bisso, hebben veel chauffeurs te lijden onder economische druk en is er geen ruimte binnen het huishoudbudget om boetes te betalen. Het verzekeren tegen boetes is niet illegaal, maar men loopt nog steeds het risico het rijbewijs kwijt te raken bij herhaaldelijke overtredingen. Enkele duizenden mensen hebben al een verzekering afgenomen bij Bisso.

Beveiligde hennepplantage vliegt in brand

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsIn een illegale hennepkwekerij in het Westelijk Havengebied in Amsterdam is vannacht brand uitgebroken. Het vuur werd veroorzaakt door kortsluiting. De brandweer die het bedrijfspand binnenviel ontdekte op de eerste etage de wietplantage. Op diverse toegangsdeuren waren boobytraps gezet.

De boobytraps waren voorzien van stroomdraden waar 220 volt op was gezet. Ondanks de hindernissen was de brand na een uur onder controle. Er vielen geen gewonden. De politie arresteerde twee mannen op verdenking van betrokkenheid. De planten en de installatie zijn in beslag genomen.

WK atletiek: Williams-Darling wereldkampioene 400

Tonique Williams-Darling is na Olympisch kampioene nu ook wereldkampioene op de 400 meter.

De atlete van de Bahama`s was in de finale te sterk voor Sanya Richards en Ana Guevara, die respectievelijk zilver en brons veroverden. Bij het uitkomen van de laatste bocht lag Richards nog aan de leiding, maar op weg naar het goud verkrampte de Amerikaanse en wist Williams-Darling haar nog net voorbij te steken.

AEX na drie jaar weer boven 400 punten

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Financieel nieuwsVoor het eerst in drie jaar is de AEX, de belangrijkste Nederlandse beursgraadmeter, boven de grens van 400 punten geëindigd. De slotstand van vandaag was 401,57, een stijging van 1,4 procent. De laatste keer dat een dergelijke stand bereikt werd was op 10 juli 2002. Acht maanden later kwam de beursindex tot een dieptepunt van 218 punten.

De stijging is opmerkelijk, omdat de economische vooruitzichten niet op alle fronten even positief zijn. Zo ging vandaag de olieprijs verder omhoog. Het vertrouwen heeft desondanks de overhand. Van het recordniveau is de index overigens nog ver verwijderd. Op 4 september 2000 reikte de AEX tot 701,56 punten.

No More Amarillo's!

Een anonieme submitter moet even wat kwijt:

We waren vanmiddag al tot de conclusie gekomen dat de Luchtmacht, Albert West, Bavaria en nu.nl enorm hard hun best doen om de Amarillo hype te pimpen en ons een kutzomer te bezorgen met een nummer dat nooit meer uit je hoofd gaat. Gelukkig zijn wij niet de enige en is er nu ook een echt Anti Amarillo filmpje. Bekijk het geniale en heersende 'No More Amarillos'!

Bij deze beloofd Fok! : No more Amarillo ....

Zangeres Beyoncé woest om seksvideo

kruimel_20 had ons via de nieuws-submit te melden:

Zangeres Beyoncé Knowles en haar vriendje Jay-Z zijn woedend over een seksvideo die met een geheime camera van het stel gemaakt is. Beyoncé heeft al aangekondigd via een rechter de video, een veroordeling en een schadevergoeding te eisen. De 39-jarige Kurtis Walker zou de geliefden in een hotelkamer in New Jersey hebben gefilmd.

Walker zou de tape, die een jaar geleden zou zijn gemaakt, vervolgens hebben bewerkt tot een twee minuten durende clip. De video is opzienbarend, aangezien Beyoncé haar privé-leven sterk afschermt en zich niet snel zal laten betrappen op een kus in het openbaar. Jay-Z verklaarde het onvoorstelbaar te vinden dat sommigen zo ver durven gaan.


Beyoncé Knowles en haar vriendje Jay-Z

Zoetermeer wil geld wegens Hitlergroet

Icoon Binnenlands nieuwsHet gemeentebestuur van Zoetermeer wil een vergoeding van een rechts-extremist die de gemeente 'imagoschade' zou hebben toegebracht. Rechts-radicale jeugd kreeg op 5 mei een locatie toegewezen om een eigen feest op bevrijdingsdag te houden. Dit om rellen met allochtone jeugd te voorkomen.

De Zoetermeerder zou na het feest foto's naar buiten hebben gebracht, waarop onder meer jongeren te zien zijn die de Hitlergroet brengen. Naar aanleiding daarvan heeft hij van de gemeente een brief gekregen waarin hij verantwoordelijk werd gesteld voor schade aan de goede naam van Zoetermeer. Tevens deed de gemeente aangifte bij de politie. De man heeft in een antwoord laten weten zich niet verantwoordelijk te voelen, omdat hij niet weet hoe de foto's in de openbaarheid zijn gekomen. "We hebben ons bovendien aan de regels van politie en gemeente gehouden", zo schrijft hij. De foto's van het feest doken in de weken na 5 mei onder meer bij Zoetermeerse gemeenteraadsleden op.

Het muziekfestival in de Zoetermeerse 'Blokhut' werd gefinancierd door de nationalistische actiegroep Voorpost. In de organisatie zat onder meer de 26-jarige Paul Peters, een bekende rechts-extremist.

Julich winnaar ENECO Tour


Bobby Julich heeft op fantastische wijze de ENECO Tour gewonnen. De 33-jarige Amerikaan stond twaalfde in het klassement, maar domineerde de afsluitende tijdrit rond Etten-Leur. Erik Dekker is de tweede in de eindstand, Leif Hoste staat ook op het podium.

Julich was bij het eerste tussenpunt z’n elf voorgangers in het klassement al voorbij. Erik Dekker zat daar nog op 25 seconden van de ontketende Amerikaan, maar moest op de eindstreep liefst 45 seconden toegeven; 22 seconden teveel. Wel weer een podiumplaats voor de Drent in de ENECO Tour. Thomas Dekker eindigde knap als zesde in de rit en zelfs als vierde in het eindklassement. Rik Verbrugghe (vooraf gaf hij zich vijftig procent kans op de eindzege) ontgoochelde en gaf bijna anderhalve minuut toe op Julich.

De Belg eindigt daarmee zelfs niet op het podium, want ook Hoste, Thomas Dekker en Blaudzun passeerden de renner van Quick-Step in het klassement. Hoste deed vandaag een gouden zaak door als ‘beste van de rest’ als tweede te eindigen. Daarmee wint hij tien plaatsen in het eindklassement. Niet alleen Verbrugghe zakte weg uit het klassement, maar ook Allan Davis en Carlos Barredo verdwenen door de 26 kilometer lange rit tegen het uurwerk uit de top vijf.

Julich heeft nooit echt gedacht aan de eindzege: ”Ik wist wel dat ik de etappe kon winnen, maar aan de eindwinst dacht ik niet. Het parcours lag me bovendien niet. Het was mij te winderig en te vlak. Ik was vandaag vooral bang van Thomas en Erik Dekker, over Verbrugghe maakte ik me nooit zorgen.” De winst in de ENECO Tour is alweer de zesde zege voor Julich van 2005. In het voorjaar was de man van CSC al vroeg in supervorm door Parijs-Nice en het Critérium International te winnen.

Zo eindigt de ENECO Tour met deze spannende ontknoping op de valreep met een positieve noot. In de eerste dagen ging veel mis, en tijdens de vierde rit deed zich zelfs een bizarre klucht voor. Tijdens de vlakke etappes bleken de Nederlanders succesvol, met zeges voor Van Heeswijk en Van Dijk. In het zware weekend door de Limburgse en Waalse heuvels waren de verschillen tussen de favorieten klein. De verrassende etappewinnaars op dat terrein waren Davis en Ballan. Zaterdag staat met de Classica San Sebastian alweer de volgende ProTour-wedstrijd op het programma.


Uitslag zevende en laatste etappe:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 061B. JulichCSCUSA31'14''
2 034L. HosteDISBEL0'37''
3 001E. DekkerRABNED0'45''
4 165J. HruskaLIBTSJ0'55''
5 153J. GutierrezIBASPA1'01''


Eindklassement:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 061B. JulichCSCUSA29'08''01
2 001E. DekkerRABNED0'21"
3 034L. HosteDISBEL0'41"
4 004T. DekkerRABNED0'54''

GP Turkije: logistieke uitdaging

De Grand Prix van Turkije is niet alleen een uitdaging voor de technici en coureurs, maar ook voor de logistieke afdelingen van de teams. Net als vorig jaar in Bahrein en China is alles volledig nieuw.

Het hoofd van de logistieke afdeling van Scuderia Ferrari, Miodrag Kotur, begon met met zijn planning bij wijze van spreken op het moment dat de race werd aangekondigd, ongeveer een jaar geleden. "Het werk begint in de fabriek, zoveel mogelijk te weten komen over de nieuwe locatie; kaarten van het land, de stand en het circuit. Vervolgens neem ik contact op met de organisatoren van de race, voordat ik daadwerkelijk het circuit, de hotels en bedrijven voor huurauto's ga bezoeken. Deze reis heb ik vorig jaar november gemaakt. Ook moet er ter plaatse gekeken worden naar alle eventueel benodigde faciliteiten als restaurants en winkels."

Ook worden er ter plekke Italianen gezocht die in het land zelf wonen, zij kunnen Kotur helpen als ze bijvoorbeeld de taal spreken. Ze kunnen bijvoorbeeld contact opnemen met hotels en reisorganisaties, zodat het team ergens op terug kan vallen. Zelfs het lokale Fiat dealernetwerk kan benaderd worden indien het team nog transportmiddelen nodig heeft.

De dagelijkse trip van Istanbul naar het circuit wordt gevreesd vanwege de beruchte verkeersdrukte rondom de brug over de Bosporus. "Het circuit ligt vijftig tot negentig minuten rijden van het centrum, maar dat is minder erg dan de reis die we tegemoet zullen zien in Shanhai."

"Hoewel het circuit in Azië ligt, zal het functioneren als een Europees circuit. Alle vrachtauto's en motorhomes zullen op het circuit aanwezig zijn, we hoeven dus geen tijdelijke onderkomens op te bouwen. Uit mijn eerdere bezoek heb ik kunnen zien dat de garages modern en groot zijn. Ook het paddock is ruim opgezet, het is niet zo krap als op sommige historische circuits. Veel oude circuits werden ontwerpen voor de aanwezigheid van één transport truck en ongeveer twintig teamleden. Tegenwoordig heeft een team vier trucks op het paddock staan en lopen er ongeveer negentig mensen rond."

Bijzonder is dat alle teams zullen het benodigde materiaal per schip over zee naar het circuit vervoeren. De reis vanuit Trieste in Italië duurt 72 uur. De terugreis is echter nóg belangrijker voor het team. Voorafgaand aan de Grand Prix van Turkije had het team voldoende tijd vanwege de kleine 'vakantie', maar tussen deze race en de Grand Prix van Italië zit weer, als vanouds, twee weken. "De meeste vracht zal rond middernacht na de race getransporteerd worden. Dat betekent dat we zeer snel alles in moeten pakken. De FOM helpt ons hierbij, net als bij de races buiten Europa waarvoor vliegtuigen nodig zijn."

"All in all, it is going to be a very interesting week!"

[Upd] Geen F1 vs. DTM op Zandvoort

Christijan Albers zal met zijn Minardi F1 acte de présence geven op de zondag van de DTM-race op Zandvoort, op 28 augustus. Hij zal, samen met Mika Häkkinen, de Formule 1 met de DTM gaan vergelijken wat betreft de rondetijden op het circuit.

Beide coureurs zullen in hun huidige racewagens vijf ronden rijden op het circuit. Daarna mogen bezoekers van het circuit raden wat het verschil in rondetijd was tussen de snelste ronden van de twee. De vijf fans die het dichtstbij het juiste antwoord zaten, winnen een rit met Christijan in een speciaal aangepaste twee-persoons DTM-wagen.

Albers, die voor zijn overstap naar de Formule 1 hoge ogen gooide in de Duitse toerwagenklasse, kijkt uit naar zijn optreden. "Ik ga voluit rijden met mijn Minardi, maar het lijkt me ook erg leuk om weer achter het stuur van een DTM-wagen te zitten."

Update:
De "wedstrijd" tussen Albers en Hâkkinen zal niet doorgaan. In plaats hiervan zal Albers met de Minardi nu proberen Luca Badoers ronderecord op Zandvoort te verbeteren.

WK Atletiek: Martineau staakt de strijd

Tienkamper Eugene Martineau heeft besloten om de strijd te staken bij het wereldkampioenschap in Helsinki. De Nederlander kreeg woensdag op de tweede dag van de tienkamp last van een hamstring. Nadat hij zijn aanvangshoogte bij het polsstokhoogspringen niet had gehaald besloot hij er een punt achter te zetten.

"Ik ben heel erg teleurgesteld, maar wil in september graag nog een tienkamp doen. Dan kan ik beter geen risico's meer nemen", aldus Martineau.

Desondanks vond hij zijn verblijf in Helsinki niet zinloos. "Ik doe toch weer ervaring op. Dit was mijn eerste WK. Jammer dat het zo gelopen is."

'Leverkusen wil Lazovic huren'

Voetballer Danko Lazovic heeft woensdag een gesprek met directeur Rudi Völler en trainer Klaus Augenthaler van het Duitse Bayer Leverkusen.

Het Rotterdams Dagblad meldt dat de Duitsers de Servische aanvaller willen huren van Feyenoord. Lazovic zelf wilde onlangs graag naar ADO Den Haag, maar die club kon zijn salaris niet betalen.

Twee jaar geleden kwam Lazovic voor vele miljoenen over van Partizan Belgrado naar De Kuip. Maar de Serviër kon de verwachtingen met negen doelpunten in 41 competitiewedstrijden niet waarmaken. En als het koningskoppel Dirk Kuijt en Salomon Kalou bij Feyenoord blijft, heeft de 22-jarige spits ook aankomend seizoen weinig uitzicht op een basisplaats. Zijn contract in Rotterdam nog tot medio 2008.

Politiehond moet sperma gaan opsporen

ascona had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Zweden heeft de politie een hond getraind om sporen van sperma te vinden. De 4-jarige teef Xena is vermoedelijk de eerste hond ter wereld die een dergelijke training heeft ondergaan. Ze is extreem goed in het vinden van sperma, zegt een woordvoerder van de hondenbrigade in Göteborg.

Xena zal worden ingezet om na verkrachtingen achtergebleven sperma te vinden. Een politiecommissie moet toestemming geven om de hond bij een onderzoek in te zetten.

Klopjacht op overvallers growshop Tilburg

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsIn Brabant en België is momenteel een klopjacht gaande op overvallers die in Tilburg eerder vanmiddag een growshop overvielen. De politie denkt dat bij de overval drie tot vijf criminelen betrokken zijn. De overvallers sloegen na de overval op de winkel met kweekartikelen voor stimulerende middelen op de vlucht.

Op de snelweg A58 sloegen de criminelen echter met hun auto over de kop. Een andere automobilist werd hierop bedreigd en moest zijn auto afstaan. Volgens een woordvoerder van de Tilburgse politie zijn de rovers vermoedelijk richting België gevlucht. Bij de overval en de carjacking is voor zover bekend niemand gewond geraakt.

Discovery haalt Spanjaarden

Discovery Channel is druk bezig de gelederen te versterken voor het komende seizoen. Vandaag maakte de Amerikaanse équipe de komst van twee Spanjaarden bekend.

Zowel Egoi Martinez als José Angel Gomez Marchante rijdt volgend seizoen in de kleuren van Discovery-Channel. Martinez komt over van Euskaltel, hij is 27 jaar oud en heeft in vier jaar als prof slechts één zege op zijn conto: de Ronde van de Toekomst in 2003. Waar Martinez vooral een goede helper is, moet Gomez Marchante worden gecategoriseerd als een ronderenner met potentie. In de Vuelta van 2004 werd de renner achtste in het eindklassement.

Ook dit seizoen viel de Spanjaard van Saunier Duval al een aantal keren op. Hij werd negende in Parijs-Nice en zevende in de Dauphiné Libéré. In de Tour de France moest Gomez Marchante na een valpartij opgeven. De Spaanse armada bij Discovery kan nog groeien, want de ploeg zou ook in onderhandeling zijn met Xabier Zandio van Illes Balears.

Eerdmans (LPF) start website met terreurtips

marsu had ons via de nieuws-submit te melden:

Joost Eerdmans, in de Tweede Kamer actief voor de LPF, heeft vanmiddag een website met terreurtips gelanceerd. De site, Terreurfolder.nl, is bedoeld om mensen te adviseren hoe te handelen bij een terreuraanslag. Ook zijn er tips te vinden hoe men kan helpen een aanslag te voorkomen en staan er links naar websites met meer informatie over terrorisme.

Eerdmans is van mening dat Nederlandse burgers niet goed genoeg worden geïnformeerd over de terreurdreiging. De folder is een vertaling van de Engelse terreurfolder, aangevuld met informatie van de Spaanse overheid en de Nederlandse EHBO-site.

"Met het lanceren van deze website hoop ik de Nederlandse Regering aan te sporen om actie te ondernemen en de Nederlandse burgers de informatie te geven die zij nodig kunnen hebben. Sinds 2004 heeft de LPF-fractie de Nederlandse regering 3 keer verzocht om het Engelse voorbeeld te volgen en de Nederlandse burger over de terreurdreiging in Nederland te informeren", aldus Eerdmans op de site. Hij geeft verder aan dat de site pas zal worden gesloten op het moment dat de regering zelf deze "praktische informatie" op "heldere en toegankelijke wijze" aan de Nederlandse burger verschaft.

Het Tweede Kamer-lid benadrukt wel dat hij niet beoogt mensen angst aan te jagen: "Ik zaai geen angst, terroristen doen dat. Ik probeer met deze folder mensen er toe te brengen deze angst om te zetten in voorbereiding en algemene alertheid. Met een brandblusser in je huis vergroot je ook niet de angst voor brand."


Joost Eerdmans


Hyypiä langer bij Liverpool

Liverpool kan nog zeker drie jaar beschikken over Sami Hyypiä, de Finse international heeft zijn contract bij de Engelse club namelijk verlengd.

Hyypiä zal donderdag zijn handtekening onder een verbintenis zetten die hem tot medio 2008 aan Liverpool zal verbinden. "Natuurlijk ben ik erg, erg gelukkig met het nieuwe contract bij Liverpool. We zijn enkele weken in gesprek en ik had geen aarzeling mijn toekomst aan Rafael Benítez te committeren", aldus de 31-jarige verdediger.

"Het is de mooiste club in de wereld. Ik ben blij dat ik hetzelfde heb kunnen doen als Steven Gerrard, Jamie Carragher, Dietmar Hamann en Djimi Traore", aldus de international die medio 1999 van Willem II naar de Engelse club verhuisde. Afgelopen seizoen won hij met de club de Champions League.

Wilde Dieren

Wilde dieren zijn zeer gevaarlijk. Mensen die naar de jungle gaan om deze wilde dieren te bewonderen moeten echt heel erg voorzichtig zijn want voordat je het weet kun jij de prooi zijn van een paar op hol geslagen dieren.
Dat probleem had de man in het volgend filmpje ook. Hij kwam een paar op hol geslagen leeuwen en tijgers tegen die vonden dat hij niet in de jungle hoorde.

Bekijk het filmpje maar wees gewaarschuwd het kan schokkend zijn voor sommige mensen.
Er blijkt ook nog een vervolg filmpje te zijn en die kun je hier bekijken.

Werkstraf voor voetballer Bouaouzan

borisz had ons via de nieuws-submit te melden:

Rachid Bouaouzan is door de rechtbank in Rotterdam vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een taakstraf van 200 uur. Dit voor de schandalige overtreding waarmee de Sparta-voetballer in december vorig jaar een einde maakte aan de voetbalcarrière van Niels Kokmeijer. Er was een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een werkstraf van 240 uur geëist.

De rechter was van mening dat de speler een voorbeeldfunctie heeft en dat hij daarom heeft bijgedragen aan normvervaging in de samenleving. "hij heeft het risico bewust aanvaard dat hij zijn tegenstander zwaar lichamelijk letsel zou toebrengen", zo sprak hij. De officier van justitie zei eerder dat het gaat om opzettelijke zware mishandeling; hij sprak van een "kickboks-actie" die "willens en wetens" is uitgevoerd. De 21-jarige Bouaouzan werd door voetbalbond KNVB eerder voor tien wedstrijden geschorst.

Advocate Zuur van de voetballer kondigde na het vonnis direct aan in hoger beroep te zullen gaan. "Het kan nog een langdurige zaak worden", aldus de vrouw, die eerder voor vrijspraak pleitte.

Grootste Britse mierenhoop ooit ontdekt

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

In een bos in Holystone, in het Noord-Engelse graafschap Northumberland, is de waarschijnlijk grootste Britse mierenhoop ooit gevonden. De mierenhoop is 167 centimeter hoog. Normaliter zijn Britse mierenhopen niet hoger dan 60 centimeter. Naar schatting leven er 500.000 mieren in de hoop.

Boswachters noemen de hoop het "het mierenequivalent van de Empire State Building". Waarschijnlijk is er jaren gebouwd aan de mierenhoop en zijn er miljoenen uren van noeste arbeid in gestoken door mieren. De mierenhoop is opgebouwd uit de naalden van sparren en pijnbomen.

Boukhari twijfelgeval bij Ajax

Het is nog onzeker of Ajax-trainer Danny Blind woensdagavond tijdens de eerste ontmoeting met Brondby in de derde en laatste voorronde van de Champions League kan beschikken over Nourdin Boukahri.

De middenvelder van de Amsterdammers verrekte dinsdag tijdens de training in Kopenhagen een spiertje in de buurt van zijn lies, daarna trainde hij apart van de groep.

Hatem Trabelsi, Nigel de Jong en Markus Rosenberg werkten beide trainingen op dinsdag probleemloos af. Ze zullen dan ook beschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen de kampioen en bekerhouder van Denemarken.

'Elijah Wood zal altijd een hobbit blijven'

Icoon Media nieuwsActeur Elijah Wood vreest dat hij nooit van het personage Frodo Baggins, dat hij speelde in de filmtrilogie 'Lord of the rings', zal afkomen. "Zelfs in Tsjechië roepen mensen me na met 'Frodo'. Het is niet iets wat ik echt leuk vind, maar ik begrijp wel dat mensen me herkennen", zegt de 24-jarige acteur.

Wood speelde na 'The Lord of the rings' in diverse andere kaskrakers, als 'Eternal sunshine of the spotless mind', Hooligans' en 'Sin City'. Hij verleent tevens zijn stem aan de nieuwe animatiefilm 'Happy feet'. Ondanks de zeer uiteenlopende rollen, van psychopaat tot hooligan, blijft hij voor zijn fans echter Frodo. Ondanks dat Wood vreest daar nooit meer vanaf te komen is hij dankbaar voor de carrièremogelijkheden die zijn deelname aan 'Lord of the rings' hem gaf.

Elijah \'Frodo\' Wood
Elijah 'Frodo' Wood

Hoogmoed eruit, De Jong verder

Hordenloopster Marjolein de Jong is halve finaliste op de 400 meter horden. De 24-jarige atlete haalde het overtuigend in haar serie. Op de 200 meter werd Guus Hoogmoed uitgeschakeld in de kwartfinales.

De Jong eindigde als tweede in haar serie en hoefde alleen topfavoriete Lashinda Demus voor te laten. De Alkmaarse was tevreden over haar prestatie: ”De tijden zijn met dit weer een drama. Het gaat om plaatsing. Het belangrijkste in dit vreselijke weer is heel blijven.” Van alle 24 lopers die zich plaatsten voor de halve finales noteerde De Jong de achttiende tijd. Morgenavond is de halve eindstrijd op de 400 meter horden.

Hoogmoed was kansloos in zijn kwartfinalereeks op de 200 meter. Hij moest bij de eerste drie komen om zich te plaatsten voor de halve finale, maar zag Williams, Gatlin en Devonish als eersten de finish passeren. Zijn tijd van 21,26 was onvoldoende om als snelste verliezer door te mogen. Met 20,64 was Tyson Gay de snelste in de kwartfinales. De wereldkampioen van 2003, John Capel, is net op tijd in vorm voor dit WK. Hij won makkelijk zijn serie in 20,78.

Hoe krijg je iemand nog lelijker?

Er zijn nu eenmaal knappe mensen maar er zijn natuurlijk ook lelijke mensen. Je ziet vaak dat die lelijke mensen heel erg onzeker zijn over zich zelf en dat ze vaak zich zelf inschrijven bij de Make Over programma's.

Maar hoe krijg je nou een persoon die er best wel goed uit ziet lelijk? Daar hebben de volgende mensen iets op bedacht. Je neemt zo een panty die bij overvallen gebruikt wordt en je doet deze over iemand zijn hoofd en het effect daarvan kun je hier bekijken.

Als je goed kijkt lijkt het net een varken.

Jury trapt niet in GTA-argument moordzaak

In de rechtszaak waarin de verdediging aanvoerde dat de verdachte door het spelen van GTA niet meer wist wat hij aan het doen was, is Devin Moore volledig toerekeningsvatbaar verklaard en schuldig aan de moord op drie mensen.

De rechter wilde niets weten van enige link tussen geweld in games en geweld in de 'echte' wereld en verwierp de argumenten van de verdediging. Devin Moore wist precies wat hij deed en hij wist dat het verkeerd was.

Er loopt nog wel een civiele zaak van de familieleden van de slachtoffers tegen Wal-Mart Stores, Gamestop, Take-Two Interactive Software en Sony Computer Entertainment.

Naturisten: aparte stranden voor buitenseks

Seks in de natuurEr moeten aparte stranden komen waar mensen in het openbaar seks kunnen hebben. Dat bepleitte een woordvoerder van de Naturistenfederatie Nederland (NFN) vanochtend in het VARA-programma Ontbijtradio. De seksstranden zijn noodzakelijk om 'goedwillende naaktrecreanten' te scheiden van degenen die slechts op zoek zijn naar seks in de open lucht.

"De politie verwart reguliere naaktloperij vaak met seksuele bijeenkomsten. Dan sturen agenten recreërende nudisten en naturisten weg en soms krijgen ze zelfs een boete. Ook sluiten gemeenten naaktstranden om seks tegen te gaan en dat is onterecht", aldus de zegsman. Uit onderzoek bleek onlangs juist dat steeds meer Nederlanders in hun blootje willen recreëren. Volgens de NFN hoort openbare seks niet thuis op reguliere naaktstranden.

In het radioprogramma riep de organisatie naaktrecreanten op ook zelf actie te ondernemen en de politie te waarschuwen op het moment dat ze mensen openlijk de liefde met elkaar zien bedrijven op een naturistenterrein.

Opnieuw veiling Minardi

Vorig jaar hield de teambaas van Minardi F1 al een succesvolle veiling, waarin enkele van zijn formule 1 bezittingen geveild werden. Dit jaar zal de Paul Stoddart wederom een dergelijke veiling organiseren, waarbij weer formule 1 artikelen van zijn renstal geveild zullen worden. De veiling, die op 17 en 18 september georganiseerd wordt, zal wederom geleidt worden door het bedrijf Bache Treharne.

Stoddart kondigde aan dat er een aantal nieuwe artikelen onder de hamer zullen gaan zoals: officiële Minardi teamkleding, dingen van Tyrrel, Arrows en BAR Honda; pitmaterialen en vliegtuigen om raceonderdelen mee te transporteren.

Volgens Chris Hall van Bache Treharne: “We zijn erg blij wederom met Minardi te kunnen samenwerken. De internationale interesse was vorig jaar erg groot, mede dankzij het succes van de Webcast, waarmee mensen live vanuit de gehele wereld konden bieden op de diverse onderdelen die werden aangeboden.

"Lucius en Bouma blijven bij PSV"


Een vertrek van de PSV'ers Wilfred Bouma en Theo Lucius naar de Engelse Premier League is voorlopig van de baan. Lucius heeft van de Eindhovense ploeg geen toestemming gekregen om met de geïnteresseerde clubs te gaan praten, omdat de landskampioen hem niet kwijt wil.

Bouma heeft wel onderhandeld met een Engelse kandidaat, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen. "Dat is nog even een kwestie van afwachten", aldus zaakwaarnemer Ger Lagendijk, de manager van beide spelers.

Eerder deze maand maakte Lagendijk bekend dat zich zowel voor Lucius als Bouma een gerenommeerde Engelse club had gemeld. Beide internationals hebben nog een contract tot medio 2007 bij PSV. Bouma kan wegens een speciale clausule "elk moment weg" met een behoorlijke regeling, voor Lucius zal er een afkoopsom moeten worden betaald.

"Hiddink heeft mij laten weten dat hij Theo komend seizoen veel te hard nodig heeft. Contract is contract, dus dat accepteren we. Bij Bouma ligt het iets anders. We konden het met de Engelse club niet eens worden over de persoonlijke voorwaarden. Misschien gaan ze over een paar weken hiermee alsnog akkoord. Aan de andere kant kan het voor Wilfred geen kwaad om nog een jaartje in Nederland bij PSV te blijven in verband met het komende wereldkampioenschap in Duitsland," aldus Lagendijk.

PSV zal de laatste training voor de start van de competitie gaan afwerken bij Heracles, ze doen dit om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste eredivisiewedstrijd ooit op kunstgras. De Eindhovenaren zullen vrijdagmiddag richting Twente vertrekken om daar 's avonds proef te draaien op het plastic gras.

Website kiest 'wanbetaler van de dag'

Icoon Financieel nieuwsAanset, een grafisch bedrijf uit Zoetermeer, heeft de dubieuze eer de eerste wanbetaler van de dag te zijn. Op de website Incassoregister.nl wordt dagelijks een bedrijf aan de digitale schandpaal genageld die herhaaldelijk weigert een rekening te betalen. Aanset had een bedrag van 41,65 euro openstaan aan onbetaalde rekeningen.

"In Nederland heb je zo'n 12.000 bedrijven die stelselmatig niet betalen. Dat stuit me ongelooflijk tegen de borst", zegt Hans van Heertum, de bedenker van het initiatief. Incassoregister.nl is een database van 400 incassobureaus en 250 deurwaarders. Om gegevens in te zien moet je een abonnement nemen, de wanbetaler van de dag wordt echter op de voor iedereen toegankelijke frontpage van de site gezet.

Juridisch adviseur Peter Grootenboer noemt de actie een afpersingsmiddel. "Ik zou meteen naar de rechter stappen als ik op zo'n site vermeld werd. Incassobureaus incasseren alleen maar, ze weten niet waarom iemand niet betaalt. In de wet staat niet dat dit niet mag, maar met zo'n vermelding kun je onevenredig veel schade aanrichten", aldus Grootenboer. Richard Beijnon van ICT Search, een bedrijf dat vanwege een schuld van ruim 1400 euro aan de digitale schandpaal werd genageld, zinspeelt inderdaad op juridische actie. "Ik heb weleens een mailtje van die club gekregen, maar die schuld zegt me niets. Ik ga nu eerst even kijken of de site wat voorstelt, maar als daar mijn naam kapot gemaakt wordt, onderneem ik zeker stappen."

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft inmiddels in een verklaring laten weten een onderzoek in te stellen. Volgens een woordvoerder van het CPB kan een vermelding onevenredig veel schade aanrichten.

Gemeente moet illegale kinderen onderhouden

De Centrale Raad van Beroep in Utrecht heeft bepaald dat de gemeente Zaanstad de kosten moet dragen die noodzakelijk zijn voor het levensonderhoud van twee illegale Ghanese kinderen. Volgens de Raad gaat het internationaal verdrag voor de rechten van het kind voor het verbod om bijstand te verlenen aan illegalen.

De twee illegale kinderen hebben volgens de hoogste sociale zekerheidsrechter recht op 230 euro per maand voor voedsel en kleding. Dit bedrag wordt aan de ouders uitgekeerd. De Raad is van mening dat de Nederlandse staat minderjarige kinderen bijstand moet verlenen als hun illegale ouders niet in staat zijn de kosten te betalen van voeding, kleding en andere primaire levensbenodigdheden. Voor het eind van 2005 zal de meervoudige kamer van de Raad tot een definitief oordeel komen.

De Ghanese kinderen uit Zaanstad zijn geboren in 1994 en 2003. Hun ouders leefden van geld van vrienden, maar die steun hield op.

De Koppelingswet, die de gegevens van de gemeente koppelt aan die van de politie en de immigratiedienst, bepaalt dat gemeenten geen bijstand mogen verlenen aan illegalen. Een aantal gemeenten heeft hierover geklaagd omdat zij het als onmenselijk ervaart.

In Trouw noemt de Tilburgse hoogleraar vreemdelingenrecht Anton van Kalmthout de uitspraak 'een klap in het gezicht van de regering'. Over de voorlopige voorziening zegt hij: "Het betekent dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor het levensonderhoud van kinderen van wie de ouders, die hier illegaal verblijven, niet in staat zijn de zorgplicht te vervullen. De rechter stelt het internationale verdrag voor de rechten van het kind boven de Bijstandswet en verplicht de overheid om die kinderen niet te laten verkommeren. Daar ben ik zeer gelukkig mee."

In Nederland hebben kinderen van illegalen, zolang zij minderjarig zijn, recht op onderwijs, noodzakelijke medische zorg, rechtshulp en onderwijs.

Grenade Launcher

Er zijn weer veel mensen die dit jaar weer vuurwerk gaan aanschaffen. Vaak heeft iedereen dezelfde vuurwerkpakketten, maar dit jaar zal ik origineel zijn met het vuurwerk en iets aan te schaffen waar ik 100% zeker van ben dat niemand anders die koopt n.l. een grenade launcher.

Ik ken dit wapen alleen van het spel Quake 3 Arena maar voor de rest heb ik hem eigenlijk nog nooit in het echt gezien.
Het is niet een wapen dat ik vaak gebruikt heb in het spel maar toch als ik het filmpje bekijk, dan is het toch echt heavy stuff.

Boek: Het Restaurant aan het Eind van het Heelal

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, wie kent hem niet? Een serie die bestaat uit vijf boeken. Of meer, afhankelijk van welke versie en welke boeken je meerekent. 'Het restaurant aan het eind van het heelal', hoort er hoe dan ook bij. Douglas Adams heeft verschillende versies geschreven voor zijn dood in 2001 en de laatste versie is nu opnieuw vertaald in het Nederlands.Eerste officiële trailer Half-Life 2: Aftermath

De eerste officiële trailer van Half-Life 2: Aftermath is online verschenen. Half-Life 2: Aftermath is de (eerste) expansion voor het spel Half-Life 2 en wordt gemaakt door Valve, in tegenstelling tot de expansions voor de originele Half-Life. Naast Gordon Freeman zal ook Alyx een zeer grote rol gaan spelen maar of ze bijvoorbeeld ook speelbaar zal zijn is niet bekend. Het verhaal zal waarschijnlijk gaan over Gordon en Alyx die proberen te vluchten uit City 17.

Klik hier voor de trailer.

Oltmans brengt hockeyselectie terug naar 19 man

Bondscoach Roelant Oltmans heeft zijn hockeyselectie teruggebracht van 23 naar 19 spelers. Nick Meijer, Thomas Boerma, Jaap Stockmann en Balder Bomans zijn afgevallen voor de komende toernooien in Hamburg (Masters), Amstelveen (Rabotrophy) en Leipzig (Europees kampioenschap).

Meijer is als enige van het viertal geblesseerd, hij heeft een kwetsuur aan zijn achillespees. De andere drie zijn door bondscoach Oltmans gepasseerd. Taeke Taekema, die tijdens de oefencampagne nog niet in actie kwam, zal als negentiende man meegaan naar Duitsland. De centrale verdediger en strafcornerspecialist heeft nog last van een blessure aan zijn schouder.

"Misschien dat hij zondag in de derde en laatste wedstrijd tegen Duitsland zijn rentree kan maken", aldus Oltmans. Nederland speelt vrijdag in Hamburg tegen olympisch kampioen Australië en zaterdag is Pakistan de tegenstander.

Selectie

De selectie: Ronald Brouwer, Vogels (HGC), Geert-Jan Derikx, Rob Derikx, Evers, Weusthof (SCHC), Van Esseveldt, Hoyng, Mahieu, Taekema, Veering (Amsterdam), Matthijs Brouwer, Van der Horst, Reckers (Oranje Zwart), Delmee (Den Bosch), De Greeff (KZ), Klaver, De Nooijer (Bloemendaal), Van der Weide (Real Club de Polo).

Van der Westen door, Sedoc niet

Marcel van der Westen mag naar de halve finales van de 110 meter horden. De 29-jarige atleet eindigde als derde in zijn serie en was daarmee rechtstreeks gekwalificeerd. Gregory Sedoc werd uitgeschakeld.

Sedoc werd vierde in zijn serie en moest afwachten of hij behoorde tot de zes snelste verliezers. Dat bleek niet zo te zijn; de tijd van 14,24 was te langzaam voor een plaats bij de halve finales. Van der Westen finishte als derde in zijn reeks in een mooie tijd van 14,01. In Helsinki doet de Amsterdammer voor het eerst mee aan een mondiaal outdoortoernooi. Naast Van der Westen gaan alle favorieten verder. Liu Xiang, Allen Johnson, Ladji Doucouré en Terrence Trammell maakten namelijk geen fout. Morgen om 20.45 uur Nederlandse tijd zijn de halve finales.

Onthoofde kangoeroes op golfbaan Melbourne

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn een buitenwijk van het Australische Melbourne zijn in de afgelopen weken al vijftien onthoofde kangoeroes aangetroffen. Twaalf dode dieren werden gevonden op het terrein van een golfbaan, waar een populatie van 200 tot 300 kangoeroes leeft. Het is niet duidelijk wie of wat verantwoordelijk is.

"Ik ben hier al twintig jaar, maar zoiets heb ik nog nooit gezien", zei een tuinman in dienst van de golfbaan. Waar de koppen van de buideldieren gebleven zijn is onbekend. Zowel volwassen als jonge dieren blijken gedood. Tot nu toe werden de overblijfselen van de dode kangoeroes vernietigd, waardoor geen onderzoek heeft kunnen plaatsvinden op de lichamen.

Jagers die zonder vergunning kangoeroes doden kunnen in Australië een boete van 12.000 dollar en maximaal twaalf maanden cel krijgen. Een politiewoordvoerster sloot echter niet uit dat honden verantwoordelijk zijn voor de mysterieuze dierenmishandelingen.

Playing With Guns

Spelen met geweren of pistolen is nu niet een van de veiligste dingen die je kunt doen maar er zijn van die verzamelaars die af en toe bij elkaar komen om hun speeltjes te laten zien en natuurlijk nemen ze ook een videocamera mee om alles te filmen.
In het filmpje zie je een persoon met een wit geval in zijn handen. Als iemand weet wat dit is laat het even weten.

Er zitten echt wel vette machinegeweren bij en natuurlijk zijn ze ook heel erg voorzichtig met het schieten en waarop ze schieten.

Bekijk het filmpje.

Bevolkingsgroei Nederland opnieuw lager

Icoon Binnenlands nieuwsDe bevolkingsgroei was in de eerste helft van 2005 in Nederland uitzonderlijk laag. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei zal over het hele jaar vermoedelijk niet boven de 40.000 uitkomen. Sinds 1920 is het niet meer zo laag geweest.

Het hogere vertrekoverschot en het lage aantal geboorten zijn de belangrijkste oorzaken van de lagere groei. Daarbij blijkt ook het aantal overledenen langzaam toe te nemen. In de eerste helft van het jaar verlieten 54.000 personen Nederland, terwijl 41.000 zich juist hier vestigden. Ons land verwelkomde 93.000 geborenen, terwijl 72.300 personen overleden.

Uit de meeste EU-landen neemt het aantal immigranten toe. Met name het aantal Poolse immigranten valt op; 3200 waar in de eerste helft van 2004 ongeveer 2000 Polen zich in Nederland vestigden. Van de 41.000 immigranten is een kwart van Nederlandse afkomst. 23.500 Nederlanders vertrokken naar het buitenland. Uit Marokko en Turkije, en in mindere mate uit Suriname en de Nederlandse Antillen, kwamen het afgelopen half jaar minder immigranten. Met name veel Antillianen vertrokken uit Nederland.

Basso ook de sterkste in Emmen


Ivan Basso heerst in de criteriums in ons land. De nummer twee van de Tour de France won dinsdag in Emmen de Gouden Pijl.

In de slotronde liet de Italiaan zijn medevluchters Bart Voskamp en Karsten Kroon achter en soleerde naar de overwinning. Eerder was Basso ook al in de criteriums in Stiphout en Roosendaal de sterkste.

Kroon eindigde als tweede, voor Voskamp. De spurt van de achtervolgende groep werd gewonnen door de Australiër Robbie McEwen.

Partij wiet gevonden in Nederlands busje

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsIn de buurt van de Frans-Spaanse grens heeft de Franse politie anderhalve ton wiet aangetroffen in een Nederlandse bestelbus. Volgens de Franse autoriteiten is de straatwaarde van de drugs, die onderschept werd in het stadje Perthus, ongeveer 3,2 miljoen euro.

Het busje werd bestuurd door een 43-jarige Ier. Zijn identiteit is niet prijs gegeven. Het is nog onduidelijk waar de drugs vandaan kwamen, en wat de bestemming was van de partij. De bestelbus werd aangehouden bij een routinecontrole.

VS: Iraanse wapens aangetroffen in Irak

rightso had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEr zijn Iraanse wapens aangetroffen in Irak. Dat stelt de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld. Rumsfeld wilde niet bekend maken om wat voor wapentuig gaat. Hij noemde het in een verklaring 'niet hulpvaardig' dat Teheran de smokkel van de wapens niet heeft tegengehouden.

"Het is een probleem voor de Iraakse regering, voor de coalitietroepen en de internationale gemeenschap. En uiteindelijk is het ook een probleem voor Iran", sprak de Amerikaanse politicus, die zei de zaak hoog op te nemen. Hij benadrukte dat het niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor het transport van de wapens.

Ajax wil niet zonder publiek voetballen


De clubleiding van Ajax wil aankomend weekeinde niet op neutraal terrein en zonder toeschouwers tegen ADO Den Haag voetballen. Het bestuur van de Amsterdammers hoopt dat de KNVB alsnog voor een andere oplossing zal gaan kiezen.

"We vinden nog steeds dat die wedstrijd niet zonder publiek moet worden gespeeld. Donderdag overleggen we opnieuw met de KNVB. Ik hoop dat we er uit komen." aldus algemeen directeur Arie van Eijden.

Aanvankelijk stond de competitiewedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag voor zondag 14 augustus in de ArenA gepland. Maar de gemeente Amsterdam heeft de wedstrijd verboden wegens de vele evenementen die deze maand in de hoofdstad plaatsvinden.

De wedstrijd kan ook niet worden verplaatst naar Den Haag. De KNVB wil de wedstrijd nu zondag op neutraal terrein zonder publiek afwerken, maar het bestuur van Ajax is daar fel op tegen.

Kroon naar CSC

Karsten Kroon rijdt de komende twee seizoenen voor het Deense CSC. Sinds 1997 reed hij al voor de Rabobank-ploeg.

De Dalenaar wil de komende jaren wat meer voor eigen succes gaan en denkt dat bij de Deense équipe te kunnen doen. Bij CSC treft hij Tristan Hoffman, die sinds kort daar ploegleider is. Kroon had ook een aanbieding van Gerolsteiner op zak.

De erelijst van de 29-jarige coureur is niet bijzonder lang, maar er staan wél een paar mooie koersen op. Zo won hij 2002 de Touretappe met aankomst in Plouay, nota bene op de Franse nationale feestdag. Vorig jaar was hij bovendien de beste in de semi-klassieker Rund um den Henninger Turm, door in een sprint met een select groepje de rappe Hondo te verslaan. Kroon droeg tevens in elke grote ronde de bergtrui.

Verdachte klaagt moeder Holloway aan

Natalee HollowayEen verdachte in de zaak van de vermiste Amerikaanse Natalee Holloway heeft een aanklacht ingediend tegen de moeder van het meisje. De 21-jarige Deepak Kalpoe, die samen met zijn broer Satish enige tijd in de cel doorbracht als verdachte, stelt dat Beth Holloway Twitty hem lastig heeft gevallen.

Volgens Kalpoe verscheen de vrouw samen met een cameraploeg van de Amerikaanse tv-zender ABC op zijn werk, en werd hij anderhalf uur lang bestookt met vervelende vragen. Via een advocaat heeft hij Holloway Twitty laten weten een straatverbod te eisen als zij hem nogmaals lastigvalt.

Natalee Holloway verdween eind mei tijdens een vakantie op het Caraïbische eiland Aruba. De gebroeders Kalpoe waren samen met de Nederlandse rechterszoon Joran van der Sloot voor zover bekend de laatsten die het meisje hebben gezien. Van der Sloot is momenteel de enige verdachte die nog vastzit in de zaak. Ruim twee maanden na de verdwijning heeft de Arubaanse justitie echter nog geen idee waar Holloway gebleven is.

Haar ouders zijn kritisch over de wijze van handelen van de Arubaanse autoriteiten. "Hun onvermogen is gigantisch. Het hele onderzoek wordt vanaf het begin verkeerd aangepakt", zo oordeelde Beth Holloway Twitty onlangs. De familie heeft een beloning van 250.000 dollar uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van de zaak, of zelfs een miljoen als het meisje levend wordt teruggevonden.

WK Atletiek: Vroemen vijfde op steeple chase

Simon Vroemen is dinsdagavond in Helsinki als vijfde geëindigd in de finale van de 3000 meter steeple.

Saif Saaeed Shaheen, die voor Qatar uitkomt, prolongeerde zijn wereldtitel. In het verleden ging de wereldkampioen als de Keniaan Stephen Cherono door het leven.

Voor Vroemen, die een tijd van 8.16,76 noteerde, was het zijn beste resultaat op een wereldkampioenschap. De nummer twee van de Europese titelstrijd in 2002 eindigde op het vorige WK als zevende. Op de Olympische Spelen in Athene in 2004 werd Vroemen zesde.

Roddick, Hewitt al na één ronde eruit

Het Masterstoernooi in Montreal neemt al na één ronde afscheid van twee favorieten. Andy Roddick en Lleyton Hewitt kunnen beiden alweer hun vlucht naar huis boeken.

Roddick was dé topfavoriet in Montreal nadat hij zondag op overtuigende wijze het ATP-toernooi van Washington had gewonnen. In dat toernooi won hij van achtereenvolgens Karlovic, Srichaphan en Blake, zodat de ontmoeting met Paul-Henri Mathieu van gisteren welhaast een tussendoortje leek. Twee mindere opslaggames kostten de als derde geplaatste Amerikaan echter de kop. Op 5-6 in de eerste set serveerde hij om de tiebreak binnen te halen, maar liet zich breaken en verloor dus de openingsset. In het tweede bedrijf ging de Fransman al vroeg door de opslag van ‘A-rod’ heen en was de zaak beklonken: 3-6.

Roddick weet zijn eliminatie niet aan de vermoeidheid: ”De baan, de ballen, het was allemaal net even anders. Al met al heb ik me slecht aangepast.”. De hardhitter weet zich echter in goed gezelschap want ook Lleyton Hewitt vloog er vroeg uit. De Australiër moest tegen Florent Serra bij een 3-4 stand opgeven met buikklachten. Rafael Nadal gaat wel naar de volgende ronde. De winnaar van Roland Garros won in drie sets van zijn landgenoot Carlos Moya.

Calatayud sterkste op de 800 meter

Zulia Calatayud heeft op de 800 meter een gouden medaille in de wacht gesleept bij het WK atletiek in Helsinki.

In de finale was de Cubaanse in een tijd van 1:58.82 te sterk voor de Marokkaanse Hasna Benhassi en de Russische Tatyana Andrianova af. Titelverdedigster Maria Mutola eindigde als vierde.

In 1993, 2001 en 2003 won Mutola de wereldtitel. Ze eindigde bij de afgelopen Olympische Spelen ook al als vierde.

Star Trek Enterprise-D

quote:
Scotty, beam me up...
De personen die nog nooit van Star Trek hebben gehoord zijn erg schaars op deze aardbol. Dit spel gaat helaas niet over de allereerste Enterprise serie (de Enterprise-A), daar waar scotty ook deel van uitmaakte. Dit spel gaat over de tweede series enterprise (de Enterprise-D). Speel het spel en kijk hoe ver je komt door het nemen van bepaalde beslissingen.

Deel 1 en Deel 2, succes...

Intertoto: Kluivert verliest van Van der Vaart

De confrontatie tussen Patrick Kluivert (Valencia) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV) in de finale van de Intertoto Cup is uitgedraaid op een zege voor Van der Vaart. In eigen huis versloeg HSV de Spaanse nummer zeven met 1-0.

Van der Vaart had een belangrijk aandeel in de (verdiende) zege van zijn ploeg. Vlak na de rust kopte Barbarez uit zijn vrije trap de 1-0 binnen. Ook de andere Nederlander in de gelederen van HSV, Khalid Boulahrouz, was van gouden waarde door één minuut voor tijd een inzet van Mista van de lijn te halen. Diezelfde Mista kwam trouwens in het veld voor Patrick Kluivert, die een onzichtbare wedstrijd speelde. De 29-jarige aanwinst van Valencia begon goed aan het seizoen, maar kwam er gisteren niet aan te pas.

Deportivo la Coruna hield de Spaanse eer hoog door Olympique Marseille te kloppen: 2-0. Ruben en Ivan Carril waren verantwoordelijk voor de productie. In de derde finale haalde RC Lens een nuttig 1-1 gelijkspel tegen het Roemeense Cluj. De winnaars van deze finales mogen naar de UEFA Cup. Over twee weken zijn de returns en dan wordt duidelijk of Kluivert zich kan revancheren op Van der Vaart.

Uitslagen heenwedstrijden finales Intertoto Cup:
FC Cluj (Roe) – RC Lens (Fra) 1-1
Hamburger SV (Dui) – Valencia (Spa) 1-0
Deportivo la Coruna (Spa) – Olympique Marseille (Fra) 2-0

Talpa komt met omstreden spermadonorshow

Icoon Media nieuwsDe nieuwe televisiezender Talpa brengt binnenkort een omstreden spermadonorshow op de buis. Onder de titel 'Ik wil je kind en verder niets' gaat een ongehuwde vrouw op zoek naar het ideale zaadje. De vrouw zal uit een groep mannen een spermadonor kiezen die haar via kunstmatige inseminatie aan een kind moet helpen.

Het programmavoorstel van producent Reinout Oerlemans werd enkele jaren geleden door Joop van den Ende en RTL-baas Fons van Westerloo naar de prullenbak verwezen. Destijds reageerde zelfs de politiek verontwaardigd op het programma-idee. Talpa ziet echter het ongetwijfeld spraakmakende programma nu wel zitten, zo liet een woordvoerder vanochtend weten. Het programma wordt in eerste instantie één keer uitgezonden.

Het programma zal onderdeel uitmaken van een serie van vijf proefafleveringen waarin verschillende programmamakers een concept voor een nieuwe serie op de buis mogen brengen. De kijker mag vervolgens beslissen van welke 'pilot' een complete reeks mag worden gemaakt.

Uitslagen 3e Voorronde CL

Manchester United, Villareal en Glasgow Rangers lijken op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Club Brugge en Panathinaikos daarentegen lieten zich gisteren verrassen.

Dinsdag werden de eerste zes wedstrijden uit de derde voorronde van de Champions League gespeeld. Manchester United legde in eigen huis het Hongaarse Debrecen makkelijk over de knie: 3-0. Wayne Rooney had in elke treffer een groot aandeel. Zelf scoorde de aanvaller het eerste doelpunt en bij de treffers van Van Nistelrooij en Ronaldo had hij een beslissende rol. Voor Everton is de Champions League juist ver weg na de thuisnederlaag tegen Villareal: 1-2. Kromkamp zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten de Engelsen de das omdeden via goals van Figueroa en Josico.

Het Glasgow Rangers van Ricksen en Waterreus staat wél met één been in de Champions League. Op Cyprus tegen Famagusta werd het 1-2, met een goal van Ricksen. Minder goed verging het Club Brugge (een 1-0 verlies tegen het Noorse Valerengen) en Panathinaikos (een 3-1 nederlaag tegen Wisla Krakow). Vandaag zijn de overige tien wedstrijden in de heenwedstrijden van de laatste voorronde. Ajax neemt het om 19.00 uur op tegen Brøndby IF. Er staan nog een aantal mooie wedstrijden op het programma. Zo speelt Shakhtar Donetsk tegen Internazionale en treft Sporting Lissabon de Italiaanse nummer vier Udinese. Cuphouder Liverpool kruist de degens met CSKA Sofia. De Engelse ploeg speelde al vier wedstrijden in de kwalificatierondes.

Uitslagen heenwedstrijden derde voorronde Champions League:
Anorthosis Famagusta (Cyp) – Glasgow Rangers (Sch) 1 - 2
Manchester United (Eng) – Debrecen (Hon) 3 - 0
Everton (Eng) – Villareal (Spa) 1 - 2
Wisla Krakow (Pol) – Panathinaikos (Gri) 3 - 1
Valerengen (Noo) – Club Brugge (Bel) 1 - 0
Real Betis Sevilla (Spa) – AS Monaco (Fra) 1 - 0


Uitslagen 1e Ronde Amstel Cup

Gisteren werden de laatste wedstrijden in de eerste ronde van de Amstel Cup afgewerkt. Er waren twee grote verrassingen. RBC Roosendaal ging eruit tegen de amateurs van Gemert, terwijl FC Den Bosch niet opgewassen bleek tegen Excelsior Maassluis.

RBC Roosendaal is bezig aan een voorbereiding die weinig hoop geeft op een succesvol seizoen: slechts één duel werd winnend afgesloten. Ook tegen Gemert kon de ploeg van Dolf Roks geen indruk maken. Bij de rust keek de eredivisionist al tegen een 2-0 achterstand aan, na de pauze kwam RBC niet verder dan de aansluitingstreffer. Naast RBC ging ook FC Den Bosch onderuit tegen een amateurploeg. Tegen Excelsior Maassluis verloren de Bosschenaren met 2-1. De amateurs waren slechts één week in training, maar dat deerde de mannen van coach Jan Everse niet.

Verder kwamen er nog aardig wat eredivisieclubs in actie. Zo ontsnapte FC Groningen in zijn uitduel bij Ter Leede. Een doelput van Yuri Cornelisse in de slotminuut voorkwam een debacle voor het team van Ron Jans. NEC, FC Utrecht, Heracles Almelo en ADO Den Haag wonnen allemaal wel makkelijk. Zaterdag werd er al een gedeeltelijk programma afgewerkt. Toen was de opvallendste uitslag het verlies van Stormvogels/Telstar tegen HSC ’21.

De loting voor de tweede ronde leverde een aantal leuke affiches op. Zo speelt FC Groningen tegen Sparta Rotterdam. Ook de confrontatie tussen FC Zwolle en NAC Breda kan een boeiend schouwspel opleveren. De wedstrijden in de tweede ronde (nog zonder de clubs die Europees voetbal spelen) staan over anderhalve maand op het programma.

Uitslagen 1e Ronde Amstel Cup- wedstrijden dinsdag:
Ter Leede - FC Groningen 0-1
Excelsior Maassluis - FC Den Bosch 2-1
SHO - PSV 2 0-1
ADO '20 - Excelsior '31 1-2
OJC Rosmalen - VVV-Venlo 0-6
WHC - FC Emmen 3-4 NV
De Treffers/Kegro - Baronie 2-1
Gemert - RBC Roosendaal 2-1
Elinkwijk - FC Utrecht 0-10
DCG - Heracles Almelo 0-3
AFC - De Graafschap 0-2
Be Quick 1887 - AGOVV Apeldoorn 2-3 NV
Drachtster Boys - WSV 0-3
Argon - Haarlem 0-1
Schijndel/SBA Euro - Sparta Rotterdam 0-5
Nijenrodes - FC Zwolle 0-7
Groesbeekse Boys ADO Den Haag 0-12
Sparta '25 - NEC 0-7
Unitas '30 Fortuna Sittard 0-4
NEC (amateurs) - Excelsior 1-4

Loting 2e Ronde- 20/21 september:
Ajax 2 - Cambuur Leeuwarden
Fortuna Sittard - FC Twente
ADO Den Haag - PSV 2
FC Emmen - UDI'19 of Capelle
RKC Waalwijk - TOP Oss
WSV - Helmond Sport
Vitesse - AGOVV Apeldoorn
Excelsior - NEC
Roda JC - Rijnsburgse Boys
De Graafschap - FC Omniworld
FC Dordrecht - Gemert
HSC'21/Brein - FC Eindhoven
FC Groningen - Sparta Rotterdam
ASWH - FC Utrecht
FC Zwolle - NAC Breda
De Treffers/Kegro - Excelsior '31
Haarlem - MVV
Heracles Almelo - Go Ahead Eagles
Excelsior Maassluis - VVV-Venlo
FC Volendam - BV Veendam


[Upd] Eerste test Ferrari V8

Scuderia Ferrari heeft vandaag haar nieuwe V8-motor aan een eerste test onderworpen op het circuit van Fiorano.

Het prototype van de 2,4 liter V8 was geplaatst in een aangepaste F2004. Testcoureur Marc Gené reed er vanochtend zeventien ronden mee zonder problemen. De motor wordt een maand eerder getest dan gepland, omdat de fabriek ruim voor op schema ligt met de ontwikkeling van de nieuwe motor voor 2006.

Update:
Uiteindelijk heeft Gené gedurende de gehele dag 38 ronden op Fiorano gereden met de V8, waarvan 8 op de korte versie van het circuit. Zijn snelste rondetijd was 59.966. Vandaag gaan de tests met de V8 door.

Screenshots en info multiplayer Serious Sam 2

2K games, een label van uitgever Take 2, maakte gisteren voor het eerst een aantal details bekend over de multiplayer van de aankomende first person shooter Serious Sam 2 en gaf ook maar direct wat screenshots vrij.

Een van de features is co-op, samen met iemand anders de gewone singleplayer missies doorspelen. Deze mogelijkheid bestaat zowel bij de PC- als bij de Xboxversie van de game. Verder bestaan er natuurlijk klassieke multiplayer mogelijkheden; op de Xbox kan er met vier mensen tegelijk gespeeld worden over Xbox Live of system link en op de PC kan er met zestien mensen tegelijk gespeeld worden over Internet of LAN.

Verder heeft Serious Sam 2 meer dan 40 levels verdeeld over 7 werelden, elk met totaal verschillende omgevingen. Gamers kunnen 20 verschillende wapens en 10 verschillende voertuigen gebruiken om de honderden vijanden, van groot tot klein, uit te schakelen. Alle content in de game zal toegankelijk zijn in multiplayer, alleen soms met wat kleine toevoegingen aan levels om het interessanter te maken in multiplayer.

Serious Sam 2 moet 25 november voor zowel PC als Xbox in de schappen liggen.Kabinet speelt volgend jaar Sinterklaas

De hoge benzineprijzen blijven de gemoederen verhitten. Gisteren publiceerde Athlon Car Lease een prijswijzer op haar internetsite, waarin automobilisten kunnen opzoeken waar het voordeligst kan worden getankt. De saaie Athlon-site die normaal gesproken nauwelijks bezoekers trekt, kreeg daardoor gisteren meer dan 50.000 bezoekers en ging op een gegeven moment dan ook plat. Volgens de BETA, de belangenvereniging voor pomphouders, kunnen de pomphouders maar bar weinig aan de prijzen doen en is het handiger om acties tegen de politiek te houden, aldus voorzitter Ewout Klok .

Klok heeft het natuurlijk bij het rechte eind. Niet alleen gaat sowieso een enorm deel van de benzineopbrengsten rechtstreeks naar de staat, dit deel is nu natuurlijk extra hoog door de hoge olieprijs. Daarnaast is Zalm momenteel ook enorm in z'n nopjes met de aan de olieprijs gekoppelde gasprijs, een koppeling die volgend jaar schijnbaar 2 miljard extra oplevert. Eén miljard hiervan is al uitgegeven maar volgens ingewijden gaat met de andere miljard iets extra's voor de middeninkomens gedaan worden. Dat is wel een erg vreemde manier om inkomenspolitiek te bedrijven. Natuurlijk is er niets leuker dan in het jaar voor de verkiezingen Sinterklaas te spelen, maar ik zou zeggen begin eens met verlagen van de accijnzen op benzine.

Iets voor de middeninkomens doen is best een aardige actie met het oog op de verkiezingen, maar de politicus die het kwartje van Kok van tafel krijgt, maakt zichzelf natuurlijk pas echt legendarisch.

Valve's Gabe Newell hakt in op multi-core en next-gen

In een gesprek met de website next-gen.biz deed Gabe Newell, de leider van Valve, de maker van de Half-Life serie een aantal opvallende uitspraken over multi-core en daarmee ook de next-gen consoles en sommige huidige (en vrijwel alle toekomstige) PC's. Volgens Newell kunnen developers hun bestaande code in de prullenbak gooien en helemaal uit niets een nieuwe engine bouwen die meerdere processor cores ondersteunt. Volgens Newell zou het creëren van zo'n nieuwe engine daarentegen zo lang kunnen duren dat de Xbox 360 alweer aan vervanging toe zou zijn bij voltooiing.

Ook zullen volgens Newell goede developers een stuk schaarser worden aangezien de wat minder 'productieve' mensen niet meer een goed overzicht kunnen houden over de hele engine en het dus niet meer rendabel is ze in dienst te hebben als engine-programmeur.

Als laatste liet hij nog weten dat hij statements als dat de PS3 2x krachtiger zou zijn dan de Xbox 360 onzin vindt. Zijn kritiek is dat er nog niets op de consoles te zien is geweest dat ook maar in de buurt zou komen van een daadwerkelijk speelbare game.

Anti-hot coffee patch gereleased

Gamers kunnen zich nu eindelijk weren tegen alle immorele schunnigheid die present is in de PC versie van Grand Theft Auto: San Andreas; Rockstar Games, de maker van GTA:SA, heeft namelijk een patch gereleased voor deze game die naast dat het een paar bugfixes bevat het onmogelijk maakt voor de beruchte Hot Coffee mod om te werken.

De Hot Coffee mod is een mod die wanneer opgezocht, gedownload en geïnstalleerd een seks minigame unlockt binnen de game. Iets wat voor veel ophef zorgde in de Verenigde Staten, aangezien het doodknuppelen van politieagenten iets was wat men daar wel geschikt achtte voor 17-jarigen, maar soft-core seks-scenes niet. Hierdoor werd de rating van GTA:SA aangepast van Mature naar Adult Only wat als groot gevolg had dat GTA:SA uit een hoop schappen gehaald werd.

Mensen die de Hot Coffee mod al geïnstalleerd hebben zullen de game opnieuw moeten installeren om vervolgens de patch toe te passen. Doet men dit niet dan zal dit zorgen voor bugs tijdens het spelen.

De patch is hier te downloaden en bevat zoals eerder gezegd ook een aantal bugfixes zoals voor de bekende "Rain / Thunderstorm bug" wat het de patch toch het installeren waard zou kunnen maken.

Bugfixes

quote
- Issue fixed on machines where the OS has been updated (one OS installed over
top of another) and has 2 registry keys that point to the users "My Documents"
folder (we incorrectly used to assume the Win2000 folder, now correctly uses
the last installed OS folder) - users know this as "user account period bug".

- Crash when entering advanced display options with only 32 meg of video ram
(32 meg of video ram is not supported and will only allow use of 640*480 in 16
and 32 bit. At this resolution it is likely you will see the "Black Roads" LOD
problem). We do NOT however disallow machines with 32 meg of video ram from
running GRAND THEFT AUto: San Andreas.

- Crash when entering advanced display options on a dual monitor machine after
:- starting game on primary monitor in maximum resolution, exiting, starting
again in maximum resolution on secondary monitor. Secondary monitor maximum
resolution had to be greater than maximum resolution of primary monitor.

- Destroyed cars now are correct colour.

- Dirty cars now able to get clean.

- Numpad 5 key is now mappable when re-defining controls.

- Issue on all machines where certain collisions caused parts of the audio
system to crash (sound effects, cutscene audio - only radio keeps going) -
users know this as "Rain / Thunderstorm bug".

- Improvements to DVD streaming.

- Audio problems in interior / exterior transitions and getting in / out of
cars fixed.

- Some fixes to ensure reverb is not present at certain save points.

- Improvements to dance game timings.

- Crash occuring when using "user radio files" while the frame limiter is
disabled.


Auschwitz-museum boos op 'Housewitz'

IcoonHet Auschwitz-museum in Polen wil dat Nederland stappen onderneemt om de verspreiding van de onsmakelijke flash-animatie 'Housewitz' tegen te gaan. Het museum noemt het flashfilmpje ''kwetsend voor de slachtoffers van het nazi-regime.'' Museumdirecteur Jerzy Wroblewski heeft een klacht neergelegd bij de Nederlandse ambassade in Polen.

Het Auschwitz-museum is gehuisvest op het terrein van het voormalige vernietigingskamp in Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog brachten de nazi's daar minstens 1,1 miljoen mensen om het leven. De meesten van hen waren joden, die de gaskamers in werden geloodst.

Nederlander
Volgens het museum zijn de beelden gemaakt door een Nederlander. Daarin zou het museum best gelijk kunnen hebben, want weblog GeenStijl besteedde op 23 juni van dit jaar al aandacht aan de macabere flashanimatie. Volgens het weblog was de maker de Nederlandse economiestudent Dicky Thijssen. Die schrok indertijd al enorm van de ophef en haalde de animatie razendsnel off-line. Hij zette meteen uitgebreid excuses op zijn website.

GeenStijl host echter sindsdien een mirror van het filmpje, waardoor het over geheel internet is uitgewaaierd. Een simpele zoekopdracht op Google geeft al ruim 170 hits.

Het filmpje is waarschijnlijk bedoeld als een - op zijn zachtst gezegd misplaatste - grap. Het is een 'reclame' voor het fictieve technofeest 'Housewitz', dat moet plaatsvinden op 4 mei 2005. Te zien is onder meer een hek met het opschrift 'Tanzen macht frei', een verwijzing naar de originele Auschwitzpoort met de tekst 'Arbeit macht frei'. In de animatie zijn verder uitgemergelde lichamen van Joodse kampslachtoffers te zien met de tekst: Dresscode: dress as skinny Jew. Verder bevat het filmpje onder meer beelden van de gaskamers (met de tekst dat 'douchen gratis is') en een stapel lijken waarbij vermeld staat dat er een gangbang zal plaatsvinden. Het filmpje wordt afgesloten met een afbeelding van Adolf Hitler.


Beeld uit flashfilmpje Housewitz

Zuid-Koreaan overlijdt na 50 uur gamen

Een Zuid-Koreaanse man is overleden nadat hij bijna non-stop vijftig uur gegamed had. De 28-jarige man, van wie alleen de familienaam Lee bekend is gemaakt, stierf door problemen aan zijn hart, zo hebben de autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.

Lee had onlangs zijn baan opgezegd om meer te kunnen gamen en ging er vorige week woensdag eens goed voor zitten. In een internetcafé raakte hij vervolgens verstrikt in enkele on line games, hetgeen hij enkel sporadisch onderbrak om naar de wc te gaan of een tukje te doen op een matras.

Toen Lee's moeder na een tijdje ongerust werd omdat haar zoon nog niet thuis was gekomen, vroeg ze zijn oud-collega's hem te vinden. Zij vonden de man vervolgens in het café, waar Lee hen vertelde dat hij zijn spel zou afmaken en daarna naar huis zou komen. Hij overleed enkele minuten later, aldus lokale media.

"We nemen aan dat zijn hart het begaf van uitputting", zo zegt de politie in het Zuid-Koreaanse Taegu, waar het voorval plaatsvond.

Met dank aan de FOK!Frontpage.

Zuid-Koreaan overlijdt na 50 uur gamen

Een Zuid-Koreaanse man is overleden nadat hij bijna non-stop vijftig uur gegamed had. De 28-jarige man, van wie alleen de familienaam Lee bekend is gemaakt, stierf door problemen aan zijn hart, zo hebben de autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.

Lee had onlangs zijn baan opgezegd om meer te kunnen gamen en ging er vorige week woensdag eens goed voor zitten. In een internetcafé raakte hij vervolgens verstrikt in enkele on line games, hetgeen hij enkel sporadisch onderbrak om naar de wc te gaan of een tukje te doen op een matras.

Toen Lee's moeder na een tijdje ongerust werd omdat haar zoon nog niet thuis was gekomen, vroeg ze zijn oud-collega's hem te vinden. Zij vonden de man vervolgens in het café, waar Lee hen vertelde dat hij zijn spel zou afmaken en daarna naar huis zou komen. Hij overleed enkele minuten later, aldus lokale media.

"We nemen aan dat zijn hart het begaf van uitputting", zo zegt de politie in het Zuid-Koreaanse Taegu, waar het voorval plaatsvond.

Klopjacht VS op vrouw die cipier doodde

In de Amerikaanse staat Tennessee is een klopjacht bezig op een vrouw en haar gedetineerde echtgenoot. De vrouw schoot dinsdag buiten de rechtbank in Kingston een gevangenisbewaarder dood en sloeg daarna samen met haar geboeide man op de vlucht. Bij de jacht zijn onder meer helikopters ingezet.

De 34-jarige George Hyatte werd door twee cipiers naar buiten begeleid toen hij zijn echtgenote Jennifer in een auto zag zitten. "Schiet hen neer" zou hij vervolgens hebben geroepen, waarop de 31-jarige vrouw zes schoten loste. Drie schoten raakten de 56-jarige cipier Wayne Morgan, die met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht. Aldaar overleed hij echter aan zijn verwondingen.

Jennifer maakte van de schrik en verwarring gebruik en pikte haar man op en ging er vandoor. Door de andere cipier werd nog een schot gelost op de vluchtauto, deze werd later met bloedsporen verlaten teruggevonden. Het stel wordt door de autoriteiten omschreven als "gewapend en extreem gevaarlijk". Jennifer Hyatte is mogelijk gewond. De politie vermoedt dat de twee zich schuil houden bij familie.

George Hyatte werd twee jaar geleden veroordeeld voor roofovervallen en aanranding en zat een celstraf van 35 jaar uit. Dinsdag was hij in de rechtbank op verdenking van een andere inbraak. Hij is al twee keer eerder uit de gevangenis ontsnapt, in 1998 en 2002.
Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.