Eerdmans (LPF) start website met terreurtips

marsu had ons via de nieuws-submit te melden:

Joost Eerdmans, in de Tweede Kamer actief voor de LPF, heeft vanmiddag een website met terreurtips gelanceerd. De site, Terreurfolder.nl, is bedoeld om mensen te adviseren hoe te handelen bij een terreuraanslag. Ook zijn er tips te vinden hoe men kan helpen een aanslag te voorkomen en staan er links naar websites met meer informatie over terrorisme.

Eerdmans is van mening dat Nederlandse burgers niet goed genoeg worden geÔnformeerd over de terreurdreiging. De folder is een vertaling van de Engelse terreurfolder, aangevuld met informatie van de Spaanse overheid en de Nederlandse EHBO-site.

"Met het lanceren van deze website hoop ik de Nederlandse Regering aan te sporen om actie te ondernemen en de Nederlandse burgers de informatie te geven die zij nodig kunnen hebben. Sinds 2004 heeft de LPF-fractie de Nederlandse regering 3 keer verzocht om het Engelse voorbeeld te volgen en de Nederlandse burger over de terreurdreiging in Nederland te informeren", aldus Eerdmans op de site. Hij geeft verder aan dat de site pas zal worden gesloten op het moment dat de regering zelf deze "praktische informatie" op "heldere en toegankelijke wijze" aan de Nederlandse burger verschaft.

Het Tweede Kamer-lid benadrukt wel dat hij niet beoogt mensen angst aan te jagen: "Ik zaai geen angst, terroristen doen dat. Ik probeer met deze folder mensen er toe te brengen deze angst om te zetten in voorbereiding en algemene alertheid. Met een brandblusser in je huis vergroot je ook niet de angst voor brand."


Joost Eerdmans