Krokodil Casey blieft geen rauw vlees

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsZe is gek op aardappelen, bij voorkeur met een ruime hoeveelheid jus. Gefrituurde vis of een goed doorbakken steak gaat er ook altijd in. Waar ze echter haar bek niet voor opendoet is rauw vlees. En dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen voor een volwassen krokodil.

De 12-jarige Casey leeft op Goat Island in de Adelaide rivier, 75 kilometer van het Noord-Australische Darwin. Volgens Kai Hansen, de eigenaar van het eiland, is het dier erg kieskeurig als het op eten aankomt. "Ze blieft alleen dingen die we in de keuken hebben klaargemaakt", zegt Hansen. Casey komt elke nacht uit het water om het eten op te halen van een bord dat speciaal voor haar is neergezet.

Hansen, die een vissershotel runt op zijn eiland, stelt nadrukkelijk dat Casey ondanks haar eetgewoonten geen huisdier is. "Ze is een wild dier, en zo behandelen we haar ook. Niemand mag in haar nabijheid komen en als we het eten klaarzetten dan letten we op dat ze niet in de buurt is." Het beest is min of meer de mascotte van het eiland. "Ik noem haar liefkozend Casey de schattige Kroko", zegt Hansen. Desondanks denkt ook hij er niet over het dier aan te halen. "Dat laat ik wel over aan Steve Irwin", zo verwijst Hansen naar de beroemde krokodillentemmer.

Krokodil Casey blieft geen rauw vlees