Roddick, Hewitt al na één ronde eruit

Het Masterstoernooi in Montreal neemt al na één ronde afscheid van twee favorieten. Andy Roddick en Lleyton Hewitt kunnen beiden alweer hun vlucht naar huis boeken.

Roddick was dé topfavoriet in Montreal nadat hij zondag op overtuigende wijze het ATP-toernooi van Washington had gewonnen. In dat toernooi won hij van achtereenvolgens Karlovic, Srichaphan en Blake, zodat de ontmoeting met Paul-Henri Mathieu van gisteren welhaast een tussendoortje leek. Twee mindere opslaggames kostten de als derde geplaatste Amerikaan echter de kop. Op 5-6 in de eerste set serveerde hij om de tiebreak binnen te halen, maar liet zich breaken en verloor dus de openingsset. In het tweede bedrijf ging de Fransman al vroeg door de opslag van ‘A-rod’ heen en was de zaak beklonken: 3-6.

Roddick weet zijn eliminatie niet aan de vermoeidheid: ”De baan, de ballen, het was allemaal net even anders. Al met al heb ik me slecht aangepast.”. De hardhitter weet zich echter in goed gezelschap want ook Lleyton Hewitt vloog er vroeg uit. De Australiër moest tegen Florent Serra bij een 3-4 stand opgeven met buikklachten. Rafael Nadal gaat wel naar de volgende ronde. De winnaar van Roland Garros won in drie sets van zijn landgenoot Carlos Moya.