Werkstraf voor voetballer Bouaouzan

borisz had ons via de nieuws-submit te melden:

Rachid Bouaouzan is door de rechtbank in Rotterdam vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een taakstraf van 200 uur. Dit voor de schandalige overtreding waarmee de Sparta-voetballer in december vorig jaar een einde maakte aan de voetbalcarrière van Niels Kokmeijer. Er was een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een werkstraf van 240 uur geëist.

De rechter was van mening dat de speler een voorbeeldfunctie heeft en dat hij daarom heeft bijgedragen aan normvervaging in de samenleving. "hij heeft het risico bewust aanvaard dat hij zijn tegenstander zwaar lichamelijk letsel zou toebrengen", zo sprak hij. De officier van justitie zei eerder dat het gaat om opzettelijke zware mishandeling; hij sprak van een "kickboks-actie" die "willens en wetens" is uitgevoerd. De 21-jarige Bouaouzan werd door voetbalbond KNVB eerder voor tien wedstrijden geschorst.

Advocate Zuur van de voetballer kondigde na het vonnis direct aan in hoger beroep te zullen gaan. "Het kan nog een langdurige zaak worden", aldus de vrouw, die eerder voor vrijspraak pleitte.