Naturisten: aparte stranden voor buitenseks

Seks in de natuurEr moeten aparte stranden komen waar mensen in het openbaar seks kunnen hebben. Dat bepleitte een woordvoerder van de Naturistenfederatie Nederland (NFN) vanochtend in het VARA-programma Ontbijtradio. De seksstranden zijn noodzakelijk om 'goedwillende naaktrecreanten' te scheiden van degenen die slechts op zoek zijn naar seks in de open lucht.

"De politie verwart reguliere naaktloperij vaak met seksuele bijeenkomsten. Dan sturen agenten recreërende nudisten en naturisten weg en soms krijgen ze zelfs een boete. Ook sluiten gemeenten naaktstranden om seks tegen te gaan en dat is onterecht", aldus de zegsman. Uit onderzoek bleek onlangs juist dat steeds meer Nederlanders in hun blootje willen recreëren. Volgens de NFN hoort openbare seks niet thuis op reguliere naaktstranden.

In het radioprogramma riep de organisatie naaktrecreanten op ook zelf actie te ondernemen en de politie te waarschuwen op het moment dat ze mensen openlijk de liefde met elkaar zien bedrijven op een naturistenterrein.