Verzekering tegen snelheidsboetes

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Zweedse verzekeringsmaatschappij introduceert een verzekering die mensen de mogelijkheid geeft snelheidsboetes af te kopen. Tegen een kleine meerprijs kunnen ook parkeerboetes verzekerd worden.

Zweedse chauffeurs kunnen zich registreren op de site van de verzekeringsmaatschappij Bisso, ze zijn dan voor een jaarlijks bedrag van 850 kroon, ongeveer 96 euro, verzekerd tegen boetes. Men kan dan drie snelheidsboetes per jaar vergoed krijgen zolang er niet meer dan 30 km/h te hard gereden wordt.

Boetes in Zweden, waar de verkeersveiligheid de beste van de wereld is, variëren van 90 tot 225 euro voor te hard rijden. Parkeerboetes kosten tussen de 48 en 79 euro. Volgens Dan Glimmeras, hoofd marketing van Bisso, hebben veel chauffeurs te lijden onder economische druk en is er geen ruimte binnen het huishoudbudget om boetes te betalen. Het verzekeren tegen boetes is niet illegaal, maar men loopt nog steeds het risico het rijbewijs kwijt te raken bij herhaaldelijke overtredingen. Enkele duizenden mensen hebben al een verzekering afgenomen bij Bisso.