Foxy in opspraak door foto's minderjarige

The-Ghost had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe moeder van een minderjarig meisje uit Zaandam wil aangifte doen tegen het blootblad Foxy van uitgever Peter J. Muller. In het blad worden deze maand foto's geplaatst van de bijna naakte Michelle, in een aantal erotische standjes met haar vriend. Muller zegt de affaire 'heel vervelend' te vinden en stelt niet te hebben geweten dat Michelle nog minderjarig was.

De foto's zijn vorig jaar genomen tijdens de erotische Kamasutra-beurs in Utrecht, waar bezoekers zich bij de stand van Foxy 'open en bloot' op de gevoelige plaat konden laten vastleggen. "Omdat we van plan waren die foto's te publiceren, hebben we dat meisje onlangs gevraagd of ze alsnog een identificatie kon sturen. Ze heeft toen een kopie van haar identiteitskaart gestuurd, maar ik heb inmiddels begrepen dat er met die kopie geknoeid moet zijn. Wij zijn er gewoon ingetuind, we zijn misleid", stelt Muller.

Moeder Jolanda kwam er onlangs pas achter dat haar dochter een reportage had laten maken. Het meisje is uit huis geplaatst wegens gezinsproblemen, en het gezin staat onder toezicht van de Kinderbescherming. "Ik ga aangifte doen tegen de Foxy en tegen de hoofdredacteur wegens misbruik van minderjarigen", stelt de moeder. Een paar maanden geleden kwam een basisschoollerares uit het Friese Harkema al in opspraak na een weinig verhullende fotoshoot voor Foxy tijdens de Kamasutra-beurs.