Te lange Brit kan droombaan vergeten

Xender had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Het zit de 23-jarige Ben Sargeaunt-Thomson niet mee. De meer dan twee meter lange Brit kan zijn droombaan bij de luchtverkeersleiding in Swanwick namelijk vergeten omdat hij te lang is. Hij was al aangenomen, maar moest vervolgens toch nog teleurgesteld worden.

De bazen van de National Air Traffic Services (NATS) kwamen er namelijk achter dat zijn 96 centimeter lange benen niet onder het bureau pasten. Dat zou een te groot gezondheidsrisico voor de man opleveren. Bovendien zou hij mogelijk de speciale computers niet goed kunnen bedienen. Hierop stelde de Brit voor om een speciale stoel te gebruiken, maar daar kon het bedrijf niet op ingaan.

"Ik denk niet dat ik gediscrimineerd moet worden vanwege mijn lengte. Als ik op een kantoor ga werken, zouden er wel aanpassingen gedaan moeten worden om dat mogelijk te maken. Ik denk echter niet dat mijn lengte me zou moeten kunnen weerhouden van mijn droombaan", aldus Sargeaunt-Thomson.

De lange Brit heeft het bedrijf nu aangeklaagd voor indirecte seksuele discriminatie. Hij heeft inmiddels een baan gekregen bij luchtverkeersleider Eurocontrol in Luxemburg, waar de bureaus en de stoelen wel verstelbaar zijn. Hiermee is hij echter niet tevreden.