Veens niet naar halve finale 50 meter vrij

Zwemmer Mark Veens is in een tweekamp tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen uittgeschakeld voor een plaats in de halve finales van de 50 meter vrije slag.

De Limburger verloor de extra wedstrijd die nodig was tegen de Rus Andrei Kapralov duidelijk. Veens noteerde met een tijd van 22,51 seconden wel een persoonlijk record, maar dat was niet genoeg om Kapralov uit de halve eindstrijd te houden. De Rus won in 22,29. De wedstrijd was nodig omdat beide zwemmers in de series een gelijke tijd hadden neergezet en daarmee op de zestiende plaats eindigden.

De herenestafette-ploeg wist zich niet te plaatsen voor de finale van de 4x200 meter vrije slag. Robin van Aggele, Bas van Velthoven, Thomas Felten en Stefan Oosting kwamen met 7.27,50 uit op de twaalfde tijd. De beste acht gingen over naar de eindstrijd.