Overvaren meisje Appeltern nog steeds vermist

Jorrit (Flem)
Ook vandaag is er een grote zoekactie naar het dertienjarige meisje dat gisteren werd overvaren door een speedboot, aan de gang. Er wordt met helikopters, duikers, patrouilleboten, een zoekhond en sonarapparatuur naar haar gezocht, tot nu toe ontbreekt echter ieder spoor. De kans dat ze nog levend wordt teruggevonden acht de politie zeer klein.

Het meisje, afkomstig uit Veghel, werd gisteravond door een speedboot in een recreatieplas nabij campingpark Het Groene Eiland in Appeltern overvaren. Ook haar twaalfjarige zusje werd slachtoffer, maar zij kon gered worden en werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De meisjes waren, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen gasten van de camping, maar op bezoek bij familie. Op de camping heerst een bedrukte sfeer, de kampeerders is vanmiddag slachtofferhulp aangeboden, hier heeft echter nog niemand gebruik van gemaakt.

De bestuurder van de speedboot, een 31-jarige man uit Uden, is inmiddels aangehouden. Hij voer te hard en had alcohol gedronken, maar niet te veel. Hij is inmiddels verhoord en wordt verdacht van dood door schuld. Ook de boot van de man is onderzocht, hieruit bleek dat het geen vaartuig geen technische mankementen had.

De laatste tijd komen er steeds meer klachten over gevaarlijke watersporters in het betreffende waterrecreatiegebied. Zij zouden regelmatig met raceboten en jetski's schade aanrichten en anderen in gevaar brengen. De maximale snelheid in het gebied is negen kilometer per uur, maar hier lijken niet veel mensen zich aan te houden.