SBS wil schadevergoeding van Talpa

TalpaTelevisiezender SBS wil een forse schadeclaim neerleggen bij het concurrerende Talpa. De zender voelt zich gesterkt door een uitspraak van de rechter, die gisteren bepaalde dat de nieuwe zender van mediamagnaat John de Mol op een onrechtmatige wijze de rechten van het programma Expeditie Robinson 2005 heeft toegeŰigend.

SBS zond de vorige edities van het reality-programma uit op NET5. Behalve Talpa kan ook Strix, de exploitant van het programma, een claim tegemoet zien. Een woordvoerder van SBS wilde vandaag nog geen uitspraken doen over de hoogte van de claim.

Logo
Voor Talpa dreigen er overigens meer juridische kwesties. Het logo van de zender lijkt wel erg op het logo van het Britse Welcome Telecom uit Gloucestershire. Het bedrijf kijkt dan ook of ze een juridisch onderzoek wil instellen naar het mogelijke kopiŰren van het logo. Er wordt op dit moment nog juridisch advies ingewonnen, zo zegt een woordvoerder.

Beide bedrijven zitten niet in dezelfde branche. Volgens een woordvoerder van de nieuwe televisiezender Talpa berust de gelijkenis dan ook op puur toeval. "Bovendien ben ik van mening dat er meer verschillen dan overeenkomsten zijn", zo voegt hij eraan toe.

Het logo van Welcome Telecom zou sterk op dat van Talpa lijken
Het logo van Welcome Telecom


-
Met dank aan Xender, die het gedeelte over het logo herschreven via de nieuws-submit aan ons meldde!!