'Ooijer vertrekt naar Schalke 04'

Raymond (RayMania)
André Ooijer vertrekt bij PSV. Niet naar het Italiaanse Genoa waarmee de Amsterdammer al enige tijd mee in verband wordt gebracht, maar naar Schalke 04.

Dit meldt de Duitse voetbalkrant Der Kicker. Schalke 04 wil Ooijer graag overnemen om de defensieve problemen bij de club uit Gelsenkirchen op te lossen. De club verloor deze zomer onder andere Niels Oude Kamphuis. Volgens Der Kicker betaalt Schalke ongeveer één miljoen voor de verdediger.

Ooijer werd eerder in verband gebracht met het gepromoveerde Genoa uit Italië. De club bracht de komst van Ooijer zelfs officieel naar buiten, maar de PSVer sprak een akkoord tegen.

Een vertrek naar het buitenland ziet Ooijer zitten. "PSV is geweldig en ik heb absoluut geen reden om per se weg te willen", zei Ooijer een week geleden. "Het is wel dat als ik op mijn leeftijd nog een mooi buitenlands avontuur kan aangaan, dat ik daar voor open sta. Maar alleen als alle voorwaarden voor mijn gevoel kloppen. Het risico om te verliezen wat ik bij PSV heb, wil ik niet lopen".