Tilburgse kermis trekt een miljoen bezoekers

leftDe Tilburgse Kermis heeft dit jaar volgens de gemeente Tilburg ruim een miljoen bezoekers getrokken. De tien dagen durende kermis haalde op roze-maandag de meeste bezoekers. Toen kwamen er 300.000 mensen naar de Brabantse stad. Ook vorig jaar haalde de grootste kermis van de Benelux hetzelfde aantal bezoekers.

De kermis van dit jaar was anders dan andere jaren. De exploitanten mochten bij wijze van experiment hun attracties vrijdag om 22:00 uur al open doen, in plaats van zaterdag. Verder gingen vrijdag de geruchten dat een aanslag op de kermis beraamd zou zijn. Dit bleek niet meer te zijn dan een overijverige journalist die maar eens vragen ging stellen. Daarnaast was er dit jaar voor het eerst een heus zes-gangen diner in het 50 meter hoge reuzenrad. Een aantal studenten van de middelbare hotelschool uit Tilburg rondden daarmee hun studie af.

Het weer werkte dit jaar niet echt mee. Zo trok de eerste zaterdag van de kermis noodweer over ons land. Een fors onweer zorgde ervoor dat de kermis even plat werd gelegd. Verder verliep de kermis rustig, al werden er 24 mensen aangehouden voor wangedrag. Dat is volgens de politie zeer gering. In een normaal uitgaansweekeinde worden in Tilburg tien tot veertien mensen aangehouden.

Zwaar weer boven Tilburg
Zwaar weer boven Tilburg

Bewoners van de binnenstad klaagden dit jaar veel over wildplassers, ondanks de 21 plaskruizen (mobiele urinoirs) die de gemeente op het terrein had neergezet. "Daar moeten we volgend jaar meer aandacht aan besteden. Het is heel vervelend als je 's ochtends wakker wordt in een penetrante urinelucht", aldus 'kermiswethouder' H. Janssen. Over geluidsoverlast werd opvallend genoeg minder geklaagd dan andere jaren.