Tilburgse kermis opent boven verwachting

ReuzenradDe Tilburgse kermis is dit jaar boven verwachting begonnen. Een kwart miljoen mensen kwamen naar de Brabantse stad om het openingsweekend van de grootste kermis van de Benelux mee te maken. Vorig jaar kwamen er in totaal een miljoen mensen naar het evenement dat tien dagen duurt.

"Een mix van topvermaak, perfect kermisweer en sfeervolle activiteiten zorgden voor een geslaagd openingsweekend", zo zegt Kermis-wethouder Hans Janssen. Vrijdagavond opende de kermis en kwamen er zo'n 50.000 bezoekers op de kermis af. Op zaterdag waren dit er 110.000. Het was voor de tweede keer dat de kermis op vrijdagavond al opende. Vorig jaar gebeurde dit voor de eerste keer.

Roze maandag 2004Voor vandaag staat de Roze maandag op het programma. En dit jaar is speciaal omdat er een jubileum gevierd zal worden. Het is dit jaar namelijk voor de vijftiende keer dat het roze-feest gehouden zal worden op de kermismaandag. Zangeres Glennis Grace zal optreden en alle exploitanten is gevraagd hun attracties roze te kleuren. Met als thema 'Think Pink, Dress Pink, Drink Pink!' worden 300.000 homo's, lesbo's en belangstellenden verwacht in Tilburg.