Volkswagen pakt Rally Raid titel

Bruno Saby en navigator Michel Périn hebben voor Volkswagen de FIA Cross Country Rally World Cup gewonnen na hun overwinning in de Rallye d’Orient. De wedstrijden uit het FIA Cross Country kampioenschap lijken op “Le Dakar” alleen dan maar een week lang.

Saby heeft na zijn overwinning een voorsprong van 34 punten en hierdoor is het onmogelijk om hem in de resterende twee wedstrijden voorbij te gaan. Teamgenoot Giniel de Villiers werd tweede in de rally met navigatrice Tina Thörner.

De Volkswagen Touareg lijkt op scherp te staan om Mitsubishi volgend jaar in Dakar van de troon te stoten. Men heeft met deze auto drie overall overwinningen geboekt sinds maart van dit jaar. De doorontwikkeling van de TDI motor is ook goed gegaan nadat de wagen zijn debuut maakte in de Dakar van 2004.

Ook de driver line-up voor de zware woestijnrally is beter dan voorgaande jaren. Waarschijnlijk zal VW met vier wagens aan de start verschijnen met als teams Saby/Périn, de Villiers/Thörner, Kleinschmidt/Pons en Sainz/Schulz. Saby en Kleinschmidt weten allebei hoe het is om de wedstrijd te winnen. Ook Giniel de Villiers heeft inmiddels veel ervaring met de race nadat hij voorgaande jaren veel indruk maakte met de Nissan pick-up van het fabrieksteam.


De Volkswagen Touareg in Dakar 2005