Beloki tevreden over rentree

De Tour de France verwelkomde in de eerste twee dagen de comeback van Joseba Beloki. De Spanjaard van Liberty Seguros is heel content met zijn prestaties gedurende het eerste weekend.

Twee jaar na zijn desastreuze val in de afdaling van de Col de la Rochette maakte Beloki zaterdag zijn rentree in de Ronde van Frankrijk: ”Er waren dagen dat ik dacht dat ik nooit meer zou terugkeren in de Tour. Het was een heel speciale dag voor me. Maar ik heb geen zin om gewoon wat mee te rijden, ik ga echt wat proberen.”

Beloki werd 56e in de tijdrit, op ruim twee minuten van David Zabriskie: ”Het was de eerste tijdrit die ik reed sinds twee jaar, en hoewel het geen parcours voor mij was ging het heel goed, zeker in het laatste gedeelte.” Ook ploegleider Saiz van Liberty Seguros was een tevreden man na het openingsweekend: ”We hebben een goed niveau gehaald tot nu toe. Igor Gonzalez de Galdeano werd tiende in de tijdrit, Beloki deed het goed en ook over de prestatie van Heras (79e op 2.20) zijn we tevreden. Er zit tenminste een stijgende lijn in na onze matige Dauphin Libr.”