FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 juli 2005

[update] Zwemmer vermist bij Scheveningen

De kustwacht is een zoektocht naar een zwemmer begonnen in de zee ter hoogte van Scheveningen. De zwemmer is ter hoogte van het Kurhaus verdwenen.

Zondagavond rond 19.00 uur kreeg de kustwacht de melding binnen. Direct daarop werden boten van de reddingsbrigade ingezet. Ook de marine en een marinehelikopter helpen mee aan de zoektocht. Vanaf de kant werd per truck en te voet gezocht.

Nadere details kon de kustwacht nog niet geven.

Update 23.20

De zoekactie is inmiddels, zonder resultaat, gestaakt. Aan de zoekactie deden in totaal negen vaartuigen en een helikopter mee.

Inmiddels is bekend dat het slachtoffer tijdens het zwemmen niet meer boven was gekomen. Getuigen sloegen daarop alarm waarna de zoekactie opgang kwam.

All Points Bulletin concept footage

De developers van Real Time Worlds zijn op dit moment druk bezig met de game 'All Points Bulletin'. APB zal een Mass Multiplayer Online game zijn in GTA stijl waarbij je kan kiezen of je het kwaad gaat bestrijden aan de kant van de politie of dat je je bij een bende aansluit. Het zal nog even wachten worden op de game want hij zal pas in 2007 op de PC verschijnen en in 2008 op de Xbox 360. Hier kan je de Concept Footage van All Points Bulletin bekijken.

Met dank aan Sharkdoggy voor het melden van dit nieuws

Hoogervorst is moe van kritiek op kabinet

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister Hoogervorst van Volksgezondheid is alle kritiek op het kabinetsbeleid beu. In een interview met het NOS Journaal vertelt hij dat de Nederlandse burgers best eens meer moeite mogen doen om de verschillende kabinetsplannen beter te begrijpen. Hij doelt hierbij onder andere op de Europese Grondwet en het nieuwe ziektekostenstelsel.

"Je ziet dat de samenlevingen in Europa er geen zin in hebben. Wij [als politici] moeten beter overtuigen, maar we mogen van de bevolking meer aanpassingsvermogen verwachten", aldus Hoogervorst. Daarnaast zegt hij over de kloof tussen regering en burger: "Het moet duidelijk zijn dat er veel moet gebeuren als wij onze voorzieningen overeind willen houden, niet nu maar ook over twintig jaar. Als er een kloof is tussen regering en burger dan komt die kloof van twee kanten."

Ook heeft de minister van Volksgezondheid in het vraaggesprek het opgenomen voor minster-president Balkenende, omdat hij vindt dat de premier onterecht onder vuur wordt genomen. "De premier is de afgelopen twee jaar voortdurend mikpunt van kritiek geweest. Ik denk dat er heel veel premiers geweest zouden zijn die zouden hebben toegegeven aan de kritiek. Dat heeft Balkenende niet gedaan. Hij heeft echt leiderschap getoond", aldus Hoogervorst.

Screenshots Brothers in Arms: Earned in Blood

Hoewel velen Road to Hill nog niet eens uitgespeeld hebben, heeft Ubisoft Shanghai het vervolg op de Brothers in Arms alweer in de planning staan. De WO2 tactical shooter krijgt als ondertitel Earned in Blood.

In Earned in Blood speel je de rol van Sergeant Joe Hartsock, die als doel heeft de rest van Normandië te bevrijden. Daarnaast is er in deze versie meer aandacht besteed aan de multiplayeroptie en zijn er enkele andere nieuwe features, zoals de skirmishmode, waarin je levels zelf kunt instellen. Het spel staat gepland voor eind 2005. Hier zijn vast enkele screenshots.



Voor meer nieuwe screenshots kun je hier terecht.

Vanaf volgend jaar mobiel bellen in vliegtuig

Vanaf volgend jaar zullen passagiers van Duitse luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid krijgen om met hun eigen gsm aan boord te bellen. Het verbod op het gebruik van het mobieltje tijdens de vlucht zal dan opgeheven worden.

Het besluit volgt op een onderzoek van het Duitse Centrum voor Lucht- en Ruimtevaart dat aantoonde dat werkende mobieltjes de elektronica aan boord niet storen.

Vanaf 2006 wil vliegtuigfabrikant Airbus zijn A320-toestellen voor de korte en middellange afstand standaard voorzien van techniek waardoor passagiers met hun eigen gsm kunnen bellen.

Tourorganisatie past uitslag aan

De Tourorganisatie heeft de uitslag van de tweede etappe aangepast. Aanvankelijk kreeg het voorste groepje (waaronder winnaar Tom Boonen) een voorsprong toegekend van vijf seconden.

Jan Ullrich zat in de voorste groep van 23 coureurs en won zodoende vijf seconden op een tweede groepje met enkele favorieten, waaronder Lance Armstrong. De eerste klassementen bevestigden ook dat verschil. De
Tourorganisatie gaf de renners in het tweede groepje echter toch dezelfde tijd als winnaar Boonen, omdat een valpartij van Samuel Dumoulin het verschil tussen beide groepjes zou hebben veroorzaakt.

Doden door noodweer Roemenië en Bulgarije

Icoon Buitenlands nieuwsEr zijn door zware regenval en blikseminslagen minimaal tien mensen om het leven gekomen in Roemenië en Bulgarije. Dit is gemeld door de betreffende autoriteiten en media. Zo kwamen twee mijnwerkers om in het zuidwesten van Bulgarije als gevolg van blikseminslag. Op dezelfde wijze kwamen in het zuiden van Bulgarije vier mensen om het leven.

Naast blikseminslag zijn er in Roemenië het afgelopen weekend ook een aantal mensen verdronken. Zo verdronken in de zuidelijke Roemensee regio Olt in totaal vier mensen. Een anderhalf jaar oud kind wordt nog vermist. Vermoed wordt dat deze door een rivier is meegesleurd.

Eeuwige liefde

Hij leek op mij. Echt precies. Geen twijfel mogelijk. Nog geen half jaar geleden was hij niets. Nu keek hij mij aan, met dezelfde ogen, dezelfde mond, hetzelfde haar. Ik kneep even in zijn wangen. Hij was echt. Zo echt als ik, maar zonder verleden. Maar ook dat zou niet lang duren. Wilde ik dit wel? Wilde ik dit echt? Zou hij echt mij zijn, tot op de detail? Wilde ik werkelijk dat deze man straks zijn lippen liefkozend om de tepels van mijn vrouw krulde?

Punten tweede etappe

Vandaag stond de tweede etappe van de Tour de France op de agenda. Er waren nog wat problemen met de punten maar die zijn als het goed is nu verholpen.

Op dag twee heeft HassieB de hoogste score weten te behalen, in totaal wist hij 199 punten in de wacht te slepen. In het totaalklassement gaat voor de tweede achtereenvolgende dag Sergonium aan de leiding met een totaal aantal van 291 punten.

Bij de subleagues gaan de BSK-bikers aan kop, deze etappe wisten zij 156 punten in de wacht te slepen. Ik het totaalklassement van de subleagues gaan de Nijmegen Tourfanaten aan de leiding, zij staan op een totaal van 233 punten.

Er kan gewisseld worden tot 6 juli 00:01 uur.

[Upd]Doornbos naar Minardi?

De teamgenoot van Christijan Albers bij Minardi, Patrick Friesacher, zou volgens bronnen niet aan zijn betalingen kunnen voldoen, en zijn stoeltje bij het raceteam van Paul Stoddart gaan verliezen.

De Oostenrijker zou het gehele jaar al problemen hebben met betalingen, de sponsoren van de Oostenrijker zouden moeite hebben met betalen. Maar nu lijken het echt grote problemen op te leveren, en volgens insiders zou dit wellicht de deur kunnen openen voor Robert Doornbos, momenteel vrijdagtester bij Jordan Grand Prix.

"Geen commentaar. Het enige dat ik kan en wil zeggen is dat Patrick Friesacher onze coureur is totdat ik zeg dat het anders is. Natuurlijk, de situatie zou kunnen veranderen, iedereen weet dat wij met de coureurs werken die voor hun plek moeten betalen. Maar als je me vraagt of het gaat gebeuren, dan zeg ik op dit moment: nee!" aldus Paul Stoddart.

Update 20:25
F1racing.nl weet te melden dat Robert Doornbos een zogenaamd "voorcontract" heeft getekend met Minardi. Dit houdt in dat Doornbos de plek van Friesacher in zal nemen bij de GP van Duitsland te Hockenheim indien deze niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet.

F1Racing.nl baseert zich momenteel nog op anonieme bronnen, het is wachten op een officieel statement van zowel Minardi als het management van Doornbos.

Nederlands record voor Rutger Smith

Rutger Smith heeft zijn eigen Nederlands record kogelstoten verbeterd. Tijdens de Nelli Cooman Games in Stadskanaal kwam Smith tot een afstand van 21.41 meter.

De 23-jarige atleet deed daarmee 41 centimeter beter dan zijn oude nationale record, eerder dit jaar in maart. Smith versloeg in Stadskanaal Joachim Olson, de Europese kampioen en de bronzen medaillewinnaar van de laatste Olympische Spelen. Begin juni raakte Smith nog geblesseerd tijdens een competitiewedstrijd in Zwolle, de Nelly Cooman Games waren zijn rentree in het circuit.

Smith wil zich laten zien op het WK Atletiek in Helsinki, dat in augustus zal plaatsvinden. Met zijn 21.41 meter heeft hij ook mondiaal een uitstekende prestatie geleverd: slechts drie Amerikanen deden het dit seizoen beter met de kogel.

Multiplayer mod voor GTA: San Andreas beschikbaar

Op gamershell is vandaag zowel de clientside als de serverside versie van de GTA: San Andreas multiplayer mod, San Andreas GTATournament te downloaden. Deze bevindt zich echter nog wel in de v0.1 alpha versie. In deze eerste alpha versie worden de auto's al synchroon weergegeven en zijn de wandelanimaties af. Er zal echter nog geen verkeer en voetgangers te zien zijn net als de wapens die niet synchroon worden weergegeven, er moeten dus nog wel wat dingen verbeterd worden, maar goed waar zijn alpha-versies anders voor?

Voor een lijst van alle functies en filmpjes over deze mod kan je de officiële site bezoeken. Om de mod te downloaden moet je hier zijn.

Williams wil binnen een maand duidelijkheid

De baas van het Williams, Frank Williams, zegt ondanks dat ze een contract met BMW hebben tot 2006, hij onzeker is of het team ook daadwerkelijk een motor voor 2006 krijgt.

"Ik zou graag een antwoord krijgen binnen een maand" aldus Williams tegenover reporters in Magny- Cours. "We wisten wat er ging komen en we hadden voldoende tijd om te overleggen met BMW maar we hebben gefaald".

BMW zou het team van Williams toch volgend seizoen ook nog voorzien van een motor, ondanks dat ze vanaf het nieuwe seizoen met een eigen Formule 1-team gaan rijden. Maar Frank Williams heeft daar geen goed gevoel over, hij wil van BMW binnen een maand antwoord over de ontstane situatie.

Jeugdbende verdacht van 300 misdrijven

IcoonEen Zuid-Limburgse jeugdbende wordt door de politie verantwoordelijk gehouden voor ongeveer driehonderd misdrijven. Het gaat daarbij voornamelijk om gevallen van diefstal, brandstichting en vernieling. "Het zijn allemaal kleine delicten, maar bij elkaar opgeteld een hele hoop", aldus een woordvoerder van de politie.

In de afgelopen maanden heeft de politie acht jongeren aangehouden in verband met de misdrijven, voornamelijk gepleegd in Schinveld en Brunssum. De verdachten komen allen uit de omgeving van Schinveld en zijn tussen de vijftien en achttien jaar oud. Inmiddels hebben ze tezamen al ongeveer honderd delicten bekend. Zo hebben ze toegegeven dat ze auto's, coniferen, afvalcontainers, heide, hooibalen, een caravan, een jachthut en een bouwkeet in brand hebben gestoken. Ook bekenden ze onder meer auto's, bushokjes en telefooncellen te hebben vernield. Bij huiszoekingen bij de jongeren thuis vond de politie bovendien 28 automerkemblemen.

NAC wil Leonardo

Het AD meldt dat NAC Breda hoopt Leonardo komend seizoen naar Breda te kunnen halen. De club van trainer Ton Lokhoff heeft bij Feyenoord geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de Braziliaanse linksbuiten.

De 22-jarige Braziliaan had het afgelopen seizoen een niet erg beste tijd. De aanvaller was herstellende van een zware knieblessure en kon daardoor geen basisplaats afdwingen. Leonardo heeft nog een contract tot medio 2006 bij Feyenoord en hij zou wel wat zien in een overgang naar een club waar hij wel regelmatig kan spelen.

Anderlecht wederom boos op Feyenoord

Anderlecht is wederom boos op Feyenoord. De Belgische club vind het niet kunnen dat de Rotterdammers Timothy Derijck zaterdag hebben opgeroepen voor de eerste training van Feyenoord.

De verdediger is afkomstig van Anderlecht, maar zijn overgang naar de Rotterdamse club is nog niet helemaal afgerond. Beide clubs onderhandelen daarnaast al een tijd over de vraagprijs van Bart Goor, die weg wil bij Feyenoord.

"Wat Derijck en Feyenoord doen, kan niet door de beugel. We hebben hiervoor geen toestemming gegeven. We probeerden de zaak in den minne te schikken. Maar nu liggen de kaarten wel anders. Anderlecht zal alles doen wat binnen zijn juridische macht ligt om zijn belangen te verdedigen. Desnoods maken we er een zaak voor de FIFA van," aldus Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

Fassa-team nadert einde

De kans is groot dat de ploeg van Fassa Bortolo volgend seizoen uit elkaar gaat vallen. Manager Giancarlo Ferretti heeft nog steeds geen nieuwe sponsor gevonden.

Fassa Bortolo maakte aan het begin van dit seizoen bekend dat het de sponsoring aan het eind van dit jaar voor gezien houdt. Lang had Ferretti goede hoop op een nieuwe sponsor, zodat de ploeg van topsprinter Petacchi behouden zou kunnen blijven. De Italiaan onderhandelde met Caisse d’Epargne, maar die bank koos er in mei plotseling voor om co-sponsor te worden van Illes Balears . Ook werd nog even met Philips en Panasonic onderhandeld, maar dat liep tevens op een mislukking uit.

Nu stelt Ferretti zich een deadline: ”Ik geef mezelf nog een week om een sponsor te vinden. Dan nemen we een beslissing. Na die beslissing zijn de coureurs vrij om te gaan en staan waar ze willen.” Veel renners van Fassa Bortolo worden al in verband gebracht met enkele teams. Zo zou Flecha in de belangstelling staan van Rabobank en zou Petacchi kunnen verkassen naar Discovery Channel of T-Mobile.

Extremisten verstoren Gay Pride Jeruzalem

Icoon Buitenlands nieuwsEen Gay Pride demonstratie in Jeruzalem is afgelopen donderdag ernstig verstoord door religieuze extremisten. Een 30-jarige man werd gearresteerd toen hij de stoet binnendrong en drie mensen neerstak. Een aantal andere orthodoxe joden werd opgepakt toen ze de demonstranten wilden blokkeren.

De tegenbetogers droegen borden als 'Mensen met aids horen in het ziekenhuis' en 'Homoseksualiteit is een ziekte', en gooiden met flessen gevuld met urine naar de demonstranten. Vooraf had burgemeester Uri Lupolianski een poging gedaan de mars te verbieden. Hij werd echter door een rechter overruled. Van de drie neergestoken personen verblijft nog één in het ziekenhuis. De 18-jarige Adam Russo liep steekwonden in een arm, hand en borst op.

De organisatie van de demonstratie liet in een verklaring weten dat het betreurt dat burgemeester Lupolianski de tegendemonstratie niet feller veroordeeld heeft. "Niets rechtvaardigt geweld of een steekpartij", had Lupolianski gemeld. "Het is onbegrijpelijk dat hij niets gezegd heeft over de honderden extremisten die ons uitscholden voor beesten", stelde Hagai Elad, woordvoerder van de organisatie.

Button dolblij met vierde plaats

BAR Honda was tot vandaag het enige team in de Formule 1 dat dit seizoen nog geen punten gescoord had, zelfs Jordan Grand Prix en Minardi F1 eindigden beiden al eens in de punten. Maar met de vierde plaats van Jenson Button in Frankrijk staat ook de equipe uit Brackley niet meer droog. Hoewel het geen podiumplaats was, was de Brit toch erg blij en noemde resultaat van vandaag ‘geweldig’.

"Het is een goed gevoel om weer eens in de top acht te eindigen. Het zou leuk zijn geweest als we op het podium stonden, desalniettemin is dit een geweldig resultaat voor ons. We scoorden dit jaar om verschillende redenen nog geen punten, daarom is het geweldig om nu wel te scoren," aldus Button.

In de slotfase van de wedstrijd leek het er nog op dat de Brit de derde plaats van Michael Schumacher kon afnemen, maar uiteindelijk lukte dat niet. "Ik had in een van de bochten een probleem met terugschakelen en dat speelde me parten. De wagen ging vanuit de vierde niet terug naar de tweede versnelling. Wellicht klinkt het voor een aantal mensen vreemd, maar voor ons is deze P4 echt een geweldig resultaat. Het zal iedereen in het team extra motiveren en hopelijk gaat het komende week in Silverstone nog wat beter."

Automobilist rijdt door na dodelijk ongeval

pven had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonBij een ongeval tussen een personenauto en een bromfiets in het Noord-Brabantse Hoogerheide is zondagochtend een zestienjarige jongen uit Wouw omgekomen. De bestuurder van de auto, die het ongeluk veroorzaakte, is doorgereden.

De jongen zat achterop de bromfiets bij een achttienjarige Woensdrechtenaar. Die wilde rond 04.00 uur in Hoogerheide de Scheldeweg oversteken toen de auto achterop de bromfiets klapte. Daarbij kwam de passagier dusdanig ten val dat hij op slag dood was. De bestuurder van de bromfiets raakte niet gewond bij het ongeval.

Wimbledon: Federer drie op een rij

De Zwitser Roger Federer heeft voor de derde maal op rij het toernooi op Wimbledon op zijn naam geschreven. Net als vorig jaar was hij in de finale te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick, setstanden 6-2, 7-6 en 6-4.

Na Fred Perry, Bjorn Borg en Pete Sampras is de Zwitser de vierde speler die het grastoernooi voor de derde maal op rij wint. Bovendien won Federer de laatste 21 finales die hij speelde.

Roddick begon wel goed aan de wedstrijd, maar op 3-2 sloeg de Zwitser toe. In het vervolg van de set was Roddick kansloos tegen de passeerslagen, ijzersterke services en fraaie volleys van Federer.

In de tweede set knokte Roddick nog wel voor wat hij waard was. Hij bood meer tegenstand en brak de Zwitser zelfs in de derde game. Maar Federer leek niet erg onder de indruk van de opleving van de Amerikaan. Op 3-4 profiteerde de Zwitser van een aantal fouten van Roddick en brak hij terug. In de tiebreak was hij weer en klasse apart en won ook alle punten op de service van Roddick.

Na de regenpauze, er kon een half uur niet worden gepeeld, ging het gelijk op. Op 3-3 in de derde set plaatste Federer de beslissende break met een weergaloze passeerslag en trok zo de wedstrijd naar zich toe.

Meer Sportnieuws is te vinden op FOK!sport

Wimbledon: Federer drie op een rij

De Zwitser Roger Federer heeft voor de derde maal op rij het toernooi op Wimbledon op zijn naam geschreven. Net als vorig jaar was hij in de finale te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick, setstanden 6-2, 7-6 en 6-4.

Na Fred Perry, Bjorn Borg en Pete Sampras is de Zwitser de vierde speler die het grastoernooi voor de derde maal op rij wint. Bovendien won Federer de laatste 21 finales die hij speelde.

Roddick begon wel goed aan de wedstrijd, maar op 3-2 sloeg de Zwitser toe. In het vervolg van de set was Roddick kansloos tegen de passeerslagen, ijzersterke services en fraaie volleys van Federer.

In de tweede set knokte Roddick nog wel voor wat hij waard was. Hij bood meer tegenstand en brak de Zwitser zelfs in de derde game. Maar Federer leek niet erg onder de indruk van de opleving van de Amerikaan. Op 3-4 profiteerde de Zwitser van een aantal fouten van Roddick en brak hij terug. In de tiebreak was hij weer en klasse apart en won ook alle punten op de service van Roddick.

Na de regenpauze, er kon een half uur niet worden gepeeld, ging het gelijk op. Op 3-3 in de derde set plaatste Federer de beslissende break met een weergaloze passeerslag en trok zo de wedstrijd naar zich toe.

Engels verlengt contract bij Quick-Step

Addy Engels heeft zijn contract bij Quick-Step met twee jaar verlengd. De Nederlander maakte in de afgelopen Ronde van Italië indruk op ploegleider Patrick Lefèvre.

Vlak voor het begin van het huidige seizoen kwam Engels terecht bij de Belgische formatie. Zijn oude ploeg BankGiroLoterij hield namelijk op te bestaan. Afgelopen mei reed Engels een verdienstelijke Giro, waarin hij onder meer een voorname helper was van Paolo Bettini.

De 28-jarige Engels begon zijn loopbaan als prof bij de formatie van Rabobank. In 2002 reed hij een zeer verdienstelijke Ronde van Italië. Kenners zagen in hem de opvolger van Michael Boogerd. Dat niveau heeft hij tot op heden nog niet kunnen evenaren. Momenteel is Engels niet actief in de Tour de France, in tegenstelling tot twee andere Nederlanders van Quick-Step, Bram Tankink en Servais Knaven.

Miljoenen liters water verspillen als kunst

De Engelse kunstenaar Mark McGowan wil 15 miljoen liter water door een gootsteen laten lopen als kunstproject. Doel is om de aandacht te vestigen op het feit dat de wereld slecht omgaat met drinkwater. Daartoe zal McGowan een jaar lang water uit een kraan ongebruikt de afvoer in laten stromen.

Het kunstwerk heet The running tap, en de kraan staat al een paar dagen open. Waterleidingmaatschappij Thames Water dreigt McGowan voor de rechter te slepen wegens waterverspilling. Critici wijzen er echter op dat Thames Water eerst wel eens naar zichzelf mag kijken. Ieder dag lekt er namelijk 946 miljoen liter weg uit leidingen van de maatschappij. Bovendien heeft het bedrijf vorig jaar een grote winst geboekt en stegen de bonussen voor de directie van 228.000 naar 615.000 pond.

In Groot-Brittannië is water nu een hot-item omdat Engeland momenteel te maken heeft met de ergste droogte in bijna 30 jaar.


Een vorig project van McGowan haalde in 2003 de FOK!-frontpage. Toen rolde hij met zijn neus een pinda elf kilometer door de straten van Londen.

Politie treft inbreker in kofferbak aan

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen 24-jarige inbreker, van wie de woonplaats onbekend is, dacht zich, na een mislukte inbraakpoging, te kunnen verschuilen voor de politie door zich te verstoppen in de kofferbak van de auto van zijn kompaan, een eveneens 24-jarige Roemeen. Hij kwam echter bedrogen uit.

De twee inbrekers brachten in de nacht van zaterdag op zondag een werkbezoek aan een bedrijf aan de Aalsterweg in Eindhoven toen rond vier uur de politie verscheen. De agenten wisten achter het pand de Roemeen aan te houden. De andere verdachte wist te ontkomen aan de ordehandhavers, waarop de agenten met de Roemeen en diens auto naar het bureau terugkeerden. Daar aangekomen werd de auto aan een nadere inspectie onderworpen en trof men in de kofferbak de tweede verdachte aan, die daarop direct werd aangehouden. Het tweetal is in verzekerde bewaring gesteld.

Boonen pakt 2e etappe en groen

Tom Boonen heeft de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. Hij was de snelste in de massasprint voor Hushovd en McEwen. Boonen pakte door de etappezege ook de groene trui. De gele trui blijft in het bezit van Zabriskie.

Tien kilometer na de start in Challans was het Joost Posthuma die als eerste de knuppel in het hoenderhok gooide. Hij kreeg 13 man mee. Uiteindelijk bleven er vier man over: Bodrogi (de beste geklasseerde op 59 seconden), Voeckler, Cañada en Calzati. De maximale voorsprong van het kwartet was 4.15. Het tempo in het peloton werd onderhouden door de ploeg van leider Zabriskie, CSC.

Het hing er voor het kwartet om of ze het enige klimmetje van de dag konden halen voor het peloton. Op deze côte van de vierde categorie was het Voeckler die de eerste bolletjestrui van de Tour mocht ophalen in Les Essarts. Bodrogi, die onderweg twee tussensprints won en daardoor stijgt naar de derde plaats in het klassement, loste op de klim. De sprintersploegen gingen meehelpen met de achtervolging, waardoor het verschil snel terugliep. Op zes kilometer van de streep werden de drie bijgehaald en maakte het peloton zich op voor de massasprint.

Vele ploegen reden naar voren om hun sprinters naar voren te brengen. Kirsipuu draaide als eerste door de laatste bocht, waarna McEwen de sprint aanging met Boonen in zijn wiel. Boonen kwam er sterk overheen en won relatief makkelijk. Hushovd ging McEwen ook nog voorbij en werd tweede voor de kampioen van Australië.

Uitslag tweede etappe Tour de France
1. Tom Boonen (Bel) 3.51.312
2. Thor Hushovd Nor) z.t.
3. Robbie McEwen (Aus)
4. Stuart O'Grady (Aus)
5. Luciano Pagliarini (Bra)
6. Juan Antonio Flecha (Spa)
7. Peter Wrolich (Aut)
8. Jérôme Pineau (Fra)
9. Baden Cooke (Aus)
10. Allan Davis (Aus)
11. Manuel Quinziato (Ita)
12. Robert Hunter (Aus)
13. Inaki Isasi (Spa)
14. Yuri Krivtsov (Oek)
15. Angelo Furlan (Ita)
16. Maxim Iglinskiy (Kaz)
17. Sébastien Hinault (Fra)
18. Anthony Geslin (Fra)
19. Jan Ullrich (Dui)
20. Fred Rodriguez (VS)

Algemeen klassement na tweede etappe
1. David Zabriskie (USA) 4.12.27
2 Lance Armstrong (USA) + 0.02
3 Laszlo Bodrogi (Hun) + 0.47
4 Alexandre Vinokourov (Kaz) + 0.53
5 George Hincapie (USA) + 0.57

Klompe traint mee bij Groningen

Verdediger Tieme Klompe gaat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meetrainen bij FC Groningen. De speler hoopt op die wijze te laten zien dat hij van waarde kan zijn voor de ploeg van Ron Jans.

Klompe stond het afgelopen seizoen onder contract bij RKC Waalwijk, maar door blessures kwam hij daar nauwelijks in actie. Daardoor werd zijn aflopende contract niet verlengd.

Klompe speelde eerder acht seizoenen voor SC Heerenveen, maar kwam daar tijdens de laatste seizoenen ook nauwelijks in actie door zware blessures.

Pellegrino terug naar Primera Division

Mauricio Pellegrino keert terug in de Spaanse Primera Division. De 33-jarige verdediger van Liverpool tekende een contract bij Deportivo Alaves, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de hoogste Spaanse divisie.

De Argentijn kwam in januari naar Anfield Road, maar mocht alweer vertrekken van de Champions League-winnaar. Pellegrino kwam naar de 'Reds' op voorspraak van Rafael Benitez, de trainer van Liverpool. Hij kwam bij de Engelsen niet verder dan twaalf duels.

In het verleden was de Argentijnse verdediger ook actief voor Velez Sarsfield, FC Barcelona en Valencia.

Punten eerste etappe

De eerste etappe van de Tour de France 2005 is gisteren verreden. In de rituitslag valt het grote verschil aan de top op.

Een soortgelijk verschil zien we ook in de uitslagen van de manager. Sergonium had voor de openingsrit de beste renners en wist 211 punten te verzamelen. Stalin- en StephanL volgen met 190 punten. Daarna komen oosterheem en Baraja met respectievelijk 185 en 177 punten.

Bij de subleagues is het verschil kleiner. !! LIVESTRONG !! wist te winnen met 126 punten. Eibergen heeft een achterstand van vier punten. Lukrakeforums.tk zit daar weer vier punten achter, en Servicedesk heeft nog een keer vier punten achterstand en komt op 114 punten.

In eerste instantie waren niet alle punten correct berekend. Die fouten zijn hersteld en nu zou de stand voor iedereen moete kloppen.

Er kan ondertussen weer gewisseld worden. De wissels worden aan het eind van deze periode actief, dus vanaf 6 juli.

Red Bull racing niet in beroep tegen uitspraak

Red Bull Racing zal zich definitief niet aansluiten bij de zes overige Michelin-teams, die afgelopen week besloten om in beroep te gaan tegen de uitspraak van het World Motor Sport Council. Teameigenaar Dieter Mateschitz heeft gezegd dat het team niet mee wil doen met de oorlog van sommige Formule 1-teams tegen FIA-president Max Mosley.

Direct na de uitspraak van het World Motor Sport Council, waar de teams schuldig werden bevonden aan twee van de vijf aanklachten, tekenden zes van de zeven Michelin-teams protest aan. Red Bull zal hier niet aan meedoen. "We blijven een eenheid, maar zolang er geen straffen uitgedeeld worden gaan we niet in protest", aldus Mateschitz. "We blijven politiek gezien 100% onafhankelijk, van wie dan ook."

Schermteam wordt zesde op EK

Het Nederlands degenteam is op het Europees Kamioenschap Schermen in het Hongaarse Zalaegerszeg op een historische zesde plaats geëindigd.

In de kwartfinales verloren de mannen na verlenging nipt met 21-20 van Oekraïne, waarna men in de strijd om de 5e tot en met 8e plaats eerst won van Italie met 45-27, waarop Frankrijk met exact dezelfde cijfers weer te sterk was voor de Oranje-mannen.

Met deze prestatie heeft men de zogenaamde 'A-status' van het NOC*NSF behaald, waardoor men intensiever ondersteund zal worden door het NOC*NSF.

Van Persie niet naar A'dam Tournament

Robin van Persie hoeft niet deel te nemen aan het Amsterdam Tournament met zijn club Arsenal, dat heeft de coach van de Engelse club, Arsene Wenger, bepaald. Wenger wil de speler zo behoeden voor de mogelijke bespotting van het Amsterdamse publiek.

Van 29 tot en met 31 juli vind het toernooi plaats in de Amsterdam ArenA. Robin van Persie werd ruim 2 weken geleden gearresteerd op verdenking van verkrachting. Van Persie is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft onder verdenking staan.

Asociale Franse bestuurder gearresteerd

Afgelopen nacht zijn in Rotterdam twee Fransen gearresteerd wegens een geval van enorm asociaal (rij)gedrag. Ten eerste hadden de mannen na een ongeval de inzittenden van een andere auto gedreigd met een vuurwapen. Ten tweede zetten ze de achtervolging in op een auto die getuige was van het ongeval. Ten derde was de 23-jarige bestuurder onder invloed van drank.

De achtervolging van de auto van de getuige liep behoorlijk uit de hand. In deze auto zat een vrouw uit Utrecht met drie kinderen. De Fransen botsten expres tegen de auto aan. De vrouw reed uit schrik de rijksweg A20 op, maar werd opnieuw gevolgd waarbij nog een aantal malen tegen haar wagen aangebotst werd. Op het moment dat de Franse bestuurder naast de Utrechtse ging rijden en weer tegen haar aanbotste, verloor hij het macht over het stuur en knalde tegen de vangrail.

Bij de botsing tegen de vangrail werd één Fransman uit de auto geslingerd. Hij raakte daarbij zwaar gewond. De bestuurder en een 22-jarige inzittende zijn gearresteerd. De vrouw en de kinderen bleven tijdens het woeste gedrag van de Fransen ongedeerd.

Wimbledon: Black en Huber winnen vrouwendubbel

Cara Black uit Zimbabwe en Liezel Huber uit Zuid-Afrika hebben zondag op Wimbledon de finale van het vrouwendubbelspel gewonnen.

Het als tweede geplaatste duo won in de finale in twee sets van het ongeplaatste duo Svetlana Koeznetsova (Rusland) en Amélie Mauresmo (Frankrijk). Het werd 6-2 6-1 voor Black en Huber.

Een jaar geleden veroverde Black ook al de titel, toen aan de zijde van Rennae Stubbs. Zij speelden toen in de finale tegen Huber, die toen nog dubbelde met Ai Sugiyama. Dit jaar spelen de dames samen en met succes. In Rome werd al de titel behaald, terwijl het tweetal op Roland Garros de finale bereikte.

Uitslag GP van Frankrijk

Renault coureur Fernando Alonso zette dit keer in de thuisrace van het team een zeer sterke prestatie neer. Vrijwel het hele veld, afgezien van Kimi Räikkönen en Michael Schumacher werd op een ronde gezet.

McLaren zette in de vorm van Kimi Raikkonen ook een zeer sterke prestatie door vanaf plek dertien naar de tweede op te schuiven. Juan-Pablo Montoya reed ook lange tijd goed mee, maar moest uiteindelijk zijn bolide aan de kant zetten met technische problemen.

Minpunt waren beide Minardi’s, waaronder de Nederlander Christijan Albers. Eerst viel teamgenoot Patrick Friesacher uit met een lekke linker achterband, een paar ronden later was Albers aan de beurt met vermoedelijk hetzelfde probleem. In tegenstelling tot zijn teamgenoot maakte de Nederlander echter een vrij harde crash in de bandenstapel mee.

Bij Ferrari deed alleen wereldkampioen Michael Schumacher het goed, de prestaties van Rubens Barrichello waren ronduit tegenvallend met een negende plaats. BAR deed het op dezelfde manier redelijk door een goede vierde plaats van Jenson Button en een slechte elfde plek van Takuma Sato. Dit laatste kwam vooral doordat hij meerdere malen van de baan raakte, in het begin kwam Taku-san goed mee.

Uitslag:

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoRenault F1  1:31:22.233  
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  + 11.805  
3 Michael SchumacherScuderia Ferrari  + 1:21.914  
4 Jenson ButtonBAR Honda  + 1 ronde  
5 Jarno TrulliToyota F1  + 1 ronde  
6 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 1 ronde  
7 Ralf SchumacherToyota F1  + 1 ronde  
8 Jacques VilleneuveSauber Petronas  + 1 ronde  
9 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 1 ronde  
10 David CoulthardRed Bull Racing  + 1 ronde  
11 Takuma SatoBAR Honda  + 1 ronde  
12 Mark WebberBMW Williams F1  + 2 ronden  
13 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  + 3 ronden  
14 Nick HeidfeldBMW Williams F1  + 4 ronden  
15 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix  + 4 ronden  
- Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes    hydrauliek
- Christijan AlbersMinardi F1    spin
- Patrick FriesacherMinardi F1    lekke band
- Felipe MassaSauber Petronas    hydrauliek
- Christian KlienRed Bull Racing    benzinedruk

Hardloper gewond door kogel uit jachtgeweer

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen 55-jarige Steenwijker is zaterdagmiddag in het bos bij het Drentse dorp Vledder getroffen door een verdwaalde kogel, afkomstig uit het jachtgeweer van een 59-jarige Vleddernaar. Die zal worden vervolgd wegens zware mishandeling. De politie heeft zijn geweer in beslag genomen.

De Vleddernaar maakte deel uit van een groep jagers die bezig waren hun geweren in te schieten en af te stellen. Eén van de kogels trof daarbij de Steenwijker, die in de omgeving aan het hardlopen was, in zijn hoofd. De kogel heeft vermoedelijk eerst iets anders geraakt voordat deze de man trof. Doordat de kogel snelheid was verloren drong de kogel niet al te diep door in het hoofd van de Steenwijker. De man was dan ook aanspreekbaar en is ter behandeling van zijn verwondingen opgenomen in het ziekenhuis in Meppel.

Hirsi Ali naar buitenland tijdens proces Mohammed B.

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zal in de loop van deze maand uitwijken naar het buitenland wanneer het proces dient tegen Mohammed B., de man die in voorarrest zit voor de moord op Theo van Gogh. Het proces tegen B. zal aanvangen op 11 juli, zo maakte justitie vorige week bekend.

De politica zegt dat wanneer ze geen Kamerlid zou zijn geweest, ze zeker naar de rechtszaak zou zijn gegaan: ''Maar als Kamerlid moet ik de scheiding der machten respecteren en de rechter niet beïnvloeden.'' Om zo weinig mogelijk aandacht op haar te vestigen wijkt ze tijdens het proces uit naar het buitenland. De VVD-parlementariër blijft wel paraat voor het geval de verdediging haar oproept als getuige.

Brief
Hirsi Ali speelt in het proces een prominente rol. Mohammed B. wordt onder meer aangeklaagd voor het belemmeren van het Kamerlid in haar functie, door haar in een brief met de dood te bedreigen. Alleen al voor deze zaak kan B. tot levenslang worden veroordeeld.

Op het lichaam van Theo van Gogh werd indertijd een brief aangetroffen die was vastgespietst met een mes. Daarin stond onder meer: ''Geachte mevrouw Hirshi Ali, Sinds uw aantreden in de politieKe arena van Nederland bent u constant bezig om de Moslims en de Islam te terroriseren met uw uitlatingen. U bent hiermee niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die zich hebben aangesloten bij de kruistocht tegen de Islam. [.....] Dit alles mevrouw Hirshi Ali neem ik u niet kwalijk, als soldaat van het kwaad doet u slechts uw werk. Het feit dat u zo openlijk uw kwaad uit kunt spuien is niet aan uzelf te danken, maar aan de Islamitische Ummah. [.......] Deze brief is Insha Allah een poging om uw kwaad voor eens en altijd het zwijgen op te doen leggen. Deze geschreven woorden zullen Insha Allah uw masker doen laten vallen. [....] AYAAN HIRSHI ALI JE ZAL JEZELF STUK SLAAN OP DE ISLAM! U en uw kompanen weten heel goed dat de huidige Islamitische jeugd een ruwe diamant is dat slechts moet worden geslepen, zodat het haar aldoordringend licht van de Waarheid kan verspreiden. Uw intellectuele terrorisme zal dit niet tegenhouden, integendeel het zal dit alleen maar bespoedigen. [....] Deze losgebarsten strijd is anders dan alle voorgaande strijden. De ongelovige fundamentalisten zijn ermee begonnen en Insha Allah zullen de ware gelovigen deze eindigen.''

[update] Van Aartsen woedend op Cohen

VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen heeft het helemaal gehad met de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Volgens Van Aartsen heeft Cohen veel te weinig gedaan om de veiligheid van minister Rita Verdonk te garanderen, waardoor zij geen krans kon leggen tijdens de recente slavernijherdenking in het Oosterpark. Van Aartsen stelt dat ''de openbare orde in Amsterdam al zo ver is gedaald dat een lid van het kabinet daar haar werk niet meer kan doen. Cohen stond erbij en keek ernaar en dat is heel ernstig''.

Verdonk werd vrijdag compleet weggejouwd en bedreigd door deelnemers aan de jaarlijkse slavernijherdenking. Dat gebeurde in die mate dat zij haar toespraak niet kon afmaken; De geplande kranslegging besloot de VVD-bewindsvrouw af te blazen omdat zij vreesde dat de woedende menigte anders een groep kinderen die vooraan stond zou platdrukken.

Cohen had geen extra politie geregeld bij de herdenking. Volgens Van Aartsen ten onrechte omdat er vooraf duidelijk signalen waren dat een groep mensen de komst van Verdonk wilde aangrijpen voor een protest. ''De beveiligers van de minister, leden van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, hebben hun werk uitstekend gedaan, maar dat geldt niet voor de Amsterdamse politie. Van te voren wist je dat het een chaos zou worden, dan moet je ook voldoende maatregelen nemen. Dat is niet gebeurd en Verdonk heeft men moederziel alleen laten vertrekken'', aldus Van Aartsen. Ook Cohens uitspraken tijdens het evenement zijn volgens de VVD-fractieleider te gek voor woorden: ''Het is werkelijk waar een gotspe dat hij tijdens de herdenking heeft gezegd dat er toch maar een mooie dag van gemaakt moest worden. Daar had Cohen juist voor moeten zorgen, maar dat heeft hij nagelaten.''

Mengele
De minister zelf zei na afloop hevig ontdaan te zijn van het felle protest, waarbij zij woorden als kuthoer en oprotten naar het hoofd kreeg geslingerd. Het NOS Journaal en NOVA vertoonden beelden van Surinamers die Verdonk vergeleken met nazikamparts Jozef Mengele en demonstranten die borden meedroegen van onder meer de Internationale Socialisten waarop leuzen stonden als 'minister van deportatie en provocatie', 'bloed aan je handen' en 'wie bevrijdt ons van Verdonk'. ''Dit gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik ben ook maar een mens,'' aldus Verdonk.

Overigens werd het niet alleen Verdonk onmogelijk gemaakt een krans te leggen. Ook haar collega, staatssecretaris Medy van der Laan, die de taak van de VVD-bewindsvrouw had overgenomen, moest onverrichter zaken huiswaarts keren. De lokale VVD in Amsterdam zal Cohen ter verantwoording roepen in de gemeenteraad.

Update 15:11
Job Cohen (PvdA)Burgemeester Cohen heeft in het Radio 1-journaal laten weten dat minister Verdonk 'géén seconde' in gevaar geweest: ''Ik werp verre van mij dat er ook maar één seconde sprake is geweest van een onveilige situatie.'' Er waren volgens Cohen genoeg agenten aanwezig en bovendien werd er een peloton ME achter de hand gehouden: ''We hebben vooraf goed nagedacht over de politieinzet. Drie jaar geleden, bij de eerste herdenking van het Nederlandse slavernijverleden, was er veel commotie omdat er veel politie was, en strenge veiligheidsmaatregelen genomen waren. Daarom was nu voor een subtielere aanpak gekozen.'' Wat betreft het niet doorgaan van de kranslegging zei hij te laten uitzoeken hoe dat kon gebeuren.

De PvdA'er benadrukte verder dat hij het wegjoelen van Verdonk had afgekeurd in de toespraak die hij bij de herdenking hield, door te wijzen op het belang van de vrijheid van meningsuiting.

BMX crash

Al eerder heb je, als het goed is, een blogje gezien over BMX-games. In die spellen kon er niet zoveel fout gaan. Je viel hoogstens een keer op je bek, waarna je strafpunten kreeg. No big deal.
Maar in het echt gaat het er toch wat anders aan toe. Zo ook in het volgende filmpje. De jongen waant zich volgens mij een echte Mat Hoffman, maar dat is hij duidelijk niet. Hij heeft nog héél wat te oefenen......

Met dank aan een onbekende voor de submit

CS-map Assault volgende week voor Source

Volgende week zal Valve de CS: Source map cs_assault uitbrengen. De map is een remake van de versie voor de Counter-Strike die nog op de Half-Life 1 engine draait. Verder heeft Valve ook nog een model van de Terrorists opgepoetst die tegelijkertijd met de nieuwe map zal worden uitgegeven. Mensen die in het bezit zijn van Counter-Strike: Source zullen alle updates zoals gewoonlijk via het programma Steam kunnen downloaden.

Japanner noemt 83.431 pi-decimalen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Japanner is erin geslaagd het getal Pi tot 83.431 cijfers na de komma uit het hoofd op te dreunen. De 59-jarige psychiater Akira Haraguchi deed dertien uur over zijn prestatie, en kwam tot bijna het dubbele aantal cijfers van het bestaande record. Een landgenoot van Haraguchi was in 1995 tot 42.195 cijfers gekomen.

Pi (π) staat voor de verhouding van de omtrek tot de diameter van een cirkel en bedraagt bij benadering 3,141592653589793238462643383279502884197169399... Haraguchi slaagde er vorig jaar al in 54.000 cijfers op te noemen, maar destijds was er een maximale tijd afgesproken die hij overschreed. De limiettijd gold bij de nieuwe recordpoging niet. De Japanner moest bij zijn poging na drie uur van voren af aan beginnen, nadat hij even zijn concentratie verloor.

Akira Haraguchi
Akira Haraguchi tijdens zijn poging

Pokémon Gale of Darkness trailer

Nintendo of Japan heeft een trailer uitgegeven van de laatste game uit de Pokémon reeks. Met Pokémon Gale of Darkness hoopt Nintendo het RPG succes van de Gameboy naar de Gamecube te halen. Eerdere pogingen om Pokémon in 3D te krijgen bleven beperkt tot alleen het vechten met uitgekozen Pokémon zonder dat de speler op pad ging om ze te vangen. Pokémon Gale of Darkness komt in oktober 2005 naar Europa.

Download de trailer hier

Ninja Gaiden Black scans

Tijdschrift Famitsu Xbox brengt zijn lezers deze maand een voorproefje van Ninja Gaiden Black voor de Xbox 360. Ninja Gaiden Black is een remake van de orginele game met een hoop toevoegingen. Zo heeft developer Tecmo beloofd dat er nieuwe opties zijn voor moeilijkheidsgraad, er meer vijanden zullen zijn en dat er zo'n vijftig nieuwe missies zullen worden toegevoegd. De game zal waarschijnlijk in november 2005 uitkomen in Amerika.



Vreemdgaan

Je ligt lekker met een super leuk meisje of jongen lekker wat te stoeien op bed. Geen probleem op zich want wie wil er nu niet met zijn grote liefde het bed delen? Het probleem is dat je al een relatie hebt en je dus nu aan het vreemd gaan bent. Als je het goed verborgen weet te houden dan zal de persoon waarbij je vreemdgaat er nooit achter komen.
Maar wat doe je dan als je gebeld wordt door je relatiepersoon? De telefoon niet opnemen is dan een optie maar dat kan argwaan wekken. De oplossing is dan om ervoor te zorgen dat je op een drukke plaats bent met veel geluid, maar aangezien je gewoon op bed ligt is dat onmogelijk, maar dan kun je dit altijd nog nabootsen.

Lichaam ontdekt na brand vakantiehuisje

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Brabantse Wernhout is zaterdagavond in een vakantiehuisje het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Na een brand op vakantieoord Patersven, waar het huisje stond, heeft de politie het lichaam van de man ontdekt. Dit meldde een politiewoordvoerder.

Rond 20:30 uur ontstond de brand op het vakantieoord gelegen aan de Kleine Heistraat. Op deze locatie verblijven momenteel veel Poolse arbeidskrachten van een internationaal uitzendbureau. Het lichaam van de man werd later ontdekt toen de brandweer de brand in het huisje had geblust.

Volgens de politiewoordvoerder is nog onduidelijk of de man door de brand is overleden. Ook de identiteit van de man is nog niet bekend, aldus de woordvoerder.

Van Driel naar Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Mels van Driel. De 22-jarige linksback komt over van Excelsior, waar hij de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde was.

Excelsior bood Van Driel nochtans een nieuw contract aan, maar de verdediger twijfelde te lang over een eventuele nieuwe verbintenis. Daarop trok de club uit Rotterdam de aanbieding weer in. In de afgelopen twee jaar speelde Van Driel liefst 65 competitiewedstrijden voor Excelsior. De speler is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord.

Fortuna Sittard roert zich de afgelopen tijd toch al op de transfermarkt, want het trok ook al Budziak, Garritsen en Taiwo aan.

González in de belangstelling van Liverpool

Liverpool heeft interesse in Mark González van het gedegradeerde Spaanse Albacete.

De 20-jarige Chileense middenvelder kampt momenteel met een blessure aan zijn knie, maar zal in september weer fit zijn. "Het is net of ik de loterij heb gewonnen. Ik ga van een blessure bij een tweededivisieclub naar de winnaar van de Champions League."

De Chileen is helemaal in de wolken, maar de overgang is nog niet rond. Liverpool wil de Chileen eerst een jaar huren van de Spanjaarden en hem daarna eventueel kopen. "De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. Als ik eerst word uitgeleend, zal ik er alles aan doen om een vast contract te krijgen."

Dittrich: NOS kan NOVA maken

Icoon politiek binnenland nieuwsVolgens coalitiepartij D66 is de NOS in staat om het actualiteitenprogramma NOVA bij de publieke omroep te produceren. Op deze manier blijft het programma bestaan. D66-voorman Boris Dittrich heeft deze uitspraak afgelopen zaterdag gedaan.

Dittrich zei onder meer: "Ik hoor nu dat NOVA-medewerkers zeggen dat de coalitiepartijen een onafhankelijk journalistiek programma de nek willen omdraaien. Dat is niet waar. Er is natuurlijk plaats voor onafhankelijke journalistiek". Volgens de D66-leider heeft de NOS zowel de ruimte als het budget om een dergelijk programma te maken.

Hij vindt het onterecht dat het idee is ontstaan dat NOVA niet meer te zien zou zijn. "Daarom geef ik dit politiek signaal", aldus Dittrich. In de kabinetsplannen inzake de toekomst van de publieke omroep zou de NPS moeten verdwijnen. Deze omroep produceert momenteel naast de VARA het tv-programma. Ook moeten volgens de plannen van het kabinet de omroepen meer concurreren voor het mogen uitzenden van tv- en radioprogramma's.

'Geen extra race op Indianapolis'

Tony George, de directeur van het circuit van Indianapolis, heeft laten weten dat hij tegen het idee is om een extra race op Indianapolis te rijden die niet zal meetellen voor het kampioenschap.

George was snel en duidelijk met zijn reactie op het geopperde plan: 'De Formule 1 verdoet zijn tijd om te denken en overleggen voor een race die niet mee zal tellen voor het kampioenschap. "Er zal geen extra race op Indianapolis plaats gaan vinden. Onze positie ten opzichte van Bernie, waarmee wij communiceren voor de Formule 1, is dat we ons beter kunnen focussen om alles weer goed op de rails te krijgen en dan alles op 2006 te richten.'

Robert Doornbos wil veel meer

Robert Doornbos vindt het nog steeds fantastisch om op vrijdag voor de Grand Prix achter het stuur te kruipen van de Jordan, maar de Nederlanderwil meer. Doornbos mist namelijk het racen.

"Ik mis het enorm. De druk, de spanning, alles eromheen. Vooral omdat ik zeker weet dat ik nog zoveel meer kan dan ik nu laat zien. Maar om dat te bewijzen heb ik kilometers nodig; en die krijg ik niet."

Tijdens de Grand Prix van Spanje kreeg de Nederlander van Jordan Grand Prix een voorlopig contract voor het komende seizoen voorgeschoteld, maar daarna is er weinig meer vernomen over contractonderhandelingen. "Maar hij (Marco Zecchi, manager van Doornbos, red.) heeft mij slechts verteld dat er binnenkort wel eens iets spannends zou kunnen gebeuren."

Spelers op proef bij Heracles

Heracles Almelo zal de komende week twee spelers op proef krijgen. De Australiër Carl Valeri en de Moldavische aanvaller Dennis Calincov moeten proberen om de komende periode een contract bij de promovendus te verdienen.

Jeugdinternational Carl Valeri is afkomstig van Internazionale, waar hij mag vertrekken. De andere proefspeler, Dennis Calincov, is in Nederland geen onbekende. Het afgelopen seizoen werd hij namelijk door SC Heerenveen van Anderlecht gehuurd. Bij de Friezen kwam hij slechts twee competitiewedstrijden in actie, waarin hij niet scoorde.

Standen MLB per 02-07-2005

Na twee dagen waarop het team dat de Mariners behield voor het safeco stadium een bezoek bracht aan dat stadium en David Wells uit de wedstrijd werd gezet door de 2nd base scheidsrechter zijn dit de standen

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 46 33 .582 - 24-13 22-20 16-17 7-3 11-7 12-6 7-3 W1
Baltimore 44 36 .550 2.5 24-18 20-18 20-12 12-12 4-2 8-10 2-8 W1
New York 40 39 .506 6.0 24-18 16-21 12-20 5-6 12-6 11-7 4-6 W1
Toronto 41 40 .506 6.0 20-16 21-24 21-13 6-9 6-8 8-10 6-4 L1
Tampa Bay 27 54 .333 20.0 19-23 8-31 12-19 4-11 8-9 3-15 3-7 L4

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 54 25 .684 - 27-12 27-13 6-4 26-5 10-10 12-6 7-3 W1
Minnesota 44 34 .564 9.5 25-18 19-16 12-5 19-15 5-4 8-10 6-4 W2
Cleveland 43 36 .544 11.0 19-17 24-19 6-6 13-19 9-8 15-3 6-4 L1
Detroit 37 40 .481 16.0 19-21 18-19 9-11 12-15 7-5 9-9 3-7 L1
Kansas City 26 53 .329 28.0 15-23 11-30 8-8 6-22 3-14 9-9 1-9 L2

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 49 31 .613 - 24-14 25-17 3-3 18-14 16-8 12-6 8-2 W2
Texas 42 37 .532 6.5 23-16 19-21 6-6 14-9 13-13 9-9 5-5 W4
Oakland 39 41 .488 10.0 26-16 13-25 13-18 3-5 13-10 10-8 8-2 L1
Seattle 33 46 .418 15.5 19-22 14-24 10-14 6-6 7-18 10-8 2-8 L7

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 49 31 .613 - 29-10 20-21 16-13 13-8 8-4 12-6 8-2 W5
Atlanta 44 37 .543 5.5 24-12 20-25 23-18 11-5 3-6 7-8 6-4 L1
Florida 41 37 .526 7.0 23-17 18-20 19-21 7-6 5-5 10-5 7-3 W1
Philadelphia 41 40 .506 8.5 24-17 17-23 15-23 12-7 7-2 7-8 3-7 W1
New York 40 40 .500 9.0 25-17 15-23 20-18 11-10 4-2 5-10 6-4 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 50 30 .625 - 26-16 24-14 7-8 26-9 7-8 10-5 5-5 L1
Chicago 40 39 .506 9.5 21-20 19-19 5-9 18-15 11-6 6-9 4-6 L3
Milwaukee 38 42 .475 12.0 23-15 15-27 4-9 19-18 7-8 8-7 7-3 W3
Houston 37 42 .468 12.5 24-13 13-29 4-11 18-18 8-5 7-8 6-3 L1
Pittsburgh 34 45 .430 15.5 17-19 17-26 6-7 14-23 9-8 5-7 2-8 L5
Cincinnati 31 49 .388 19.0 24-21 7-28 10-10 12-24 2-7 7-8 3-6 W1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 44 37 .543 - 26-16 18-21 6-0 12-9 19-17 7-11 4-6 W1
Arizona 40 42 .488 4.5 20-20 20-22 4-9 5-5 23-18 8-10 4-6 W1
Los Angeles 38 42 .475 5.5 22-19 16-23 3-6 8-8 22-15 5-13 5-5 L1
San Francisco 34 45 .430 9.0 17-22 17-23 2-7 7-6 19-20 6-12 5-5 L1
Colorado 28 51 .354 15.0 21-19 7-32 4-5 10-16 8-21 6-9 6-4 W1

De Zeeuw blijft bij Go Ahead Eagles

Ondanks belangstelling van diverse clubs waaronder NAC Breda en Heracles Almelo, lijkt een transfer van Demy de Zeeuw van de baan. De leiding van zijn huidige club Go Ahead Eagles heeft onderhandelingen met andere partijen stopgezet.

De belangstelling van NAC en Heracles was het meest concreet, maar de club uit Breda wilde de beslissing over het aanbieden van een contract uitstellen en de promovendus uit Almelo vond de gevraagde transfersom te hoog.

Daardoor lijkt De Zeeuw nog een seizoen actief te zijn in de Gouden Gids Divisie, waar hij een van de steunpilaren in het elftal van Go Ahead Eagles is.

Uitslagen MLB 02-07-2005

Zaterdagavond werden er op vijftien velden zestien wedstrijden gespeeld, de astros stonden twee keer tegenover de Reds wegens een inhaalwedstrijd. In totaal werden er 139 punten gescoord en 30 homeruns geslagen.

American League :

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians000000000051
Baltimore Orioles00000400x441
Homeruns :
Cleveland Indians : -
Baltimore Orioles : Gibbons

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers1301000016120
Seattle Marines103010000560
Homeruns :
Texas Rangers : Delluci, Young, Matthews
Seattle Marines : Beltre (2)

Team123456789Tot.HE
New York Yankees0001021048131
Detroit Tigers000400000470
Homeruns :
New York Yankees : Williams
Detroit Tigers : Young

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays0103000004120
Boston Red Sox00011220x6131
Homeruns :
Toronto Bluejays : -
Boston Red Sox : Ramirez

Team123456789Tot.HE
L.A. Angels1011100105140
Kansas City Royals000000030352
Homeruns :
L.A. Angels : -
Kansas City Royals : -

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devilrays000100000141
Minnesota Twins03001000x480
Homeruns :
Tampa Bay Devilrays : -
Minnesota Twins : Morneau

Team123456789Tot.HE
Chicago White Sox0200011015101
Oakland Athletics000201000350
Homeruns :
Chicago White Sox : Crede
Oakland Athletics : -

National League :

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves000000003340
Philadelphia Phillies01113000x6110
Homeruns :
Atlanta Braves : -
Philadelphia Phillies : Burrell, Bell

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins1000040027111
New York Mets000030000392
Homeruns :
Florida Marlins : -
New York Mets : -

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals100210000450
Chicago Cubs000101000280
Homeruns :
Washington Nationals : Guillen
Chicago Cubs : lee

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks1221000107122
L.A. Dodgers102010100572
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : Green, Cruz, Tracy, Cintron
L.A. Dodgers : Drew (2)

Team123456789Tot.HE
Houston Astros010001200480
Cincinnati Reds100101000370
Homeruns :
Houston Astros : Everett
Cincinnati Reds : Pena, Aurilia

Team123456789Tot.HE
Houston Astros4000002006101
Cincinnati Reds10204004x11141
Homeruns :
Houston Astros : Palmeiro
Cincinnati Reds : Dunn, Griffey, Lopez

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates111000000360
Milwaukee Brewers00021002x571
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : -
Milwaukee Brewers : Hall, Weeks

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies000002100381
St. Louis Cardinals000000100181
Homeruns :
Colorado Rockies : Closser
St. Louis Cardinals : -

Team123456789Tot.HE
San Fransisco Giants100001010360
San Diego Padres00410000x5120
Homeruns :
San Fransisco Giants : -
San Diego Padres : -

Overlevende hongersnood op podium Live 8

Icoon Buitenlands nieuwsRuim twintig jaar geleden was Birhan Weldu het gezicht van de hongersnood in Ethiopië, toen ze als uitgemergelde peuter in een documentaire op televisie verscheen. De film was destijds de inspiratie voor initiatieven als Band Aid, USA for Africa en Live Aid, en het gezicht van Birhan verscheen wereldwijd op posters.

Inmiddels is Birhan 23 jaar oud, en was ze gisteren in persoon aanwezig in het Londense Hyde Park, één van de tien plekken waar het Live 8-festival aan de gang was. Met organisator Bob Geldof verscheen ze op het podium, nadat even daarvoor de foto van ruim twintig jaar geleden getoond was. Hulp helpt, zo wilde Geldof met het verschijnen van de jonge Ethiopische aantonen.

Birhan Weldu woont nog altijd in Ethiopië, samen met haar vader en andere familieleden. Ze studeert en is daarnaast bekend als politiek activiste.

Birhan Weldu
Birhan Weldu met Live 8-organisator Bob Geldof en als 3-jarige peuter

Egyptische ambassadeur Irak ontvoerd

De nieuwe Egyptische ambassadeur in Irak, Ihab al-Sharif, is volgens een Egyptische diplomaat zaterdagavond ontvoerd. Een medewerker van de Egyptische ambassade in Bagdad maakt dit vandaag bekend. Al-Sharif was op 1 juni tot ambassadeur benoemd.

Het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat onbekenden hem hebben meegenomen uit zijn woning. Het Japanse persbureau Kyodo meldt dat de ambassadeur door 'twee BMW's vol gewapende mannen' was klemgereden toen hij een krant aan het kopen was.

Het is nog onduidelijk wie achter de ontvoering zit. De bewaking van de ambassade is intussen verscherpt.

Uitslagen MLB 01-07-2005

Vrijdagavond werden er vijftien wedstrijden gespeeld, zeven in de American League en 8 in de National League.142 runes werden er gescoord en 25 homeruns geslagen.

American League :

Team123456789Tot.HE
New York Yankees100001000280
Detroit Tigers13012300x10121
Homeruns :
New York Yankees : Matsui
Detroit Tigers : Polanco, Shelton, Ordonez

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays00400560015131
Baston Red Sox000010001290
Homeruns :
Toronto Bluejays : Johnson
Baston Red Sox : Damon

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians000003000391
Baltimore Orioles010000000130
Homeruns :
Cleveland Indians : -
Baltimore Orioles : -

Team123456789Tot.HE
L.A. Angels0100022005100
Kansas City Royals010000000021
Homeruns :
L.A. Angels : -
Kansas City Royals : -

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay DevilRays1010002004101
Minnesota Twins30000004x761
Homeruns :
Tampa Bay DevilRays : Cantu, Huff
Minnesota Twins : -

Team123456789Tot.HE
Chicago White Sox2000000000240
Oakland Athletics00022002x671
Homeruns :
Chicago White Sox : -
Oakland Athletics : -

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers1002210006100
Seattle Marines010001000251
Homeruns :
Texas Rangers : Delluci, Nix
Seattle Marines : -

National League :

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals1101001004120
Chicago Cubs0000020103100
Homeruns :
Washington Nationals : Guillen
Chicago Cubs : Lee, Hollandsworth

Team123456789Tot.HE
Atlanta Braves1003030029120
Philadelphia Phillies010000000160
Homeruns :
Atlanta Braves : Jones, LaRoche, Johnson
Philadelphia Phillies : -

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins0010200306133
New York Mets00023011x790
Homeruns :
Florida Marlins : -
New York Mets : Cameron

Team123456789Tot.HE
Houston Astros24102100010142
Cincinnati Reds0220000307130
Homeruns :
Houston Astros : Ensberg, Everett
Cincinnati Reds : -

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates0000130004100
Milwaukee Brewers30000041x8101
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : Lawton
Milwaukee Brewers : Weeks

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies000000000051
St. Louis Cardinals12000111x6110
Homeruns :
Colorado Rockies : -
St. Louis Cardinals : Pujols

Team123456789Tot.HE
San Fransisco Giants100100010360
San Diego Padres200000000291
Homeruns :
San Fransisco Giants : -
San Diego Padres : Sweeney

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks000000000310
L.A. Dodgers00012040x7100
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : -
L.A. Dodgers : Drew, Edwards

Haug niet eens met straf Räikkönen

Hoewel Kimi Räikkönen de derde tijd liet noteren tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk, zal hij vanaf de dertiende plaats moeten starten. Dit komt door het reglement, dat zegt dat je bij een motorwissel 10 plaatsen zal worden teruggeplaatst op de grid.

De regel is er al een jaar, maar nu geeft de baas van Mercedes, Norbert Haug, voor het eerst openlijk kritiek over de regel. "Ik vind dit geen goede regel. Als je een willekeurig ander technisch probleem hebt, krijg je geen straf, dit gebeurt alleen met een motordefect. Dat vind ik niet reëel".

"Als een achtervleugel afbreekt, komt er geen straf. Als een versnellingsbak stuk gaat, komt er geen straf, alleen bij een motorschade komt er een straf. Dit heeft ondertussen ieder team al een keer getroffen, behalve Toyota", aldus de Duitser.

Ondanks de slechte startpositie ziet Haug wel kansen voor de Fin. "In het gunstigste geval kan hij zelfs nog op het podium komen. Maar het is duidelijk dat Alonso in het voordeel is. Misschien kunnen we voor een verrassing zorgen."

Lefèvre woedend op vertrekkende Sinkewitz

De Duitser Patrik Sinkewitz rijdt de komende drie jaar voor T-Mobile. Hij komt over van Quick-Step. De ploegleider van Quick-Step, Patrick Lefèvre, is niet te spreken over de transfer.

Volgens Lefèvre had de 24-jarige coureur al zijn woord aan hem gegeven. Gisteren bevestigde Sinkewitz echter voor de microfoon van Sporza dat hij een contract heeft getekend bij T-Mobile. Een actie die niet op clementie kan rekenen van Lefèvre: ”Woordbreuk in de overtreffende trap is deze transfer. Had ik Sinkewitz alsnog in de Tourploeg kunnen vervangen, dan deed ik het onmiddellijk. Die Duitser is een valsspeler pur sang. Ik had een akkoord met zijn manager Tony Rominger en e-mails van die Sinkewitz zelf waarin hij bevestigde dat hij tijdens de Tour een nieuw akkoord voor twee jaar zou tekenen. Hij heeft me gewoon misbruikt om in de Tourploeg te raken.”

Sinkewitz is één van Quick-Steps troeven in de bergen tijdens deze Tour. De Duitser is een groot talent, die vorig jaar onder meer de Ronde van Duitsland won. Lefèvre lijkt vergeten wat Sinkewitz allemaal heeft betekend voor zijn ploeg: ”Ik praat niet meer met Sinkewitz. Of toch, ik ga hem eerst nog eens goed uitschijten in zijn gezicht. Hij moet niet de minste steun in ons team verwachten. Die Sinkewitz is 24 jaar. Wordt hij niet geschorst, of overkomt hem geen accident, dan moet hij nog een achttal jaar koersen. Het wiel is rond en draait voort en dit is al bij al een kleine wereld. Ik kom hem dus wel nog tegen.”

Ronaldo maakt zich zorgen over zijn positie

Ronaldo heeft tegenover de Engelse zender BBC Sport toegegeven dat hij zich zorgen maakt over zijn positie in het nationale elftal van Brazilië. De Brazilianen wonnen vorige week de Confederations Cup in Duitsland zonder de aanvaller van Real Madrid.

De Braziliaanse spits besloot om dat toernooi aan zich voorbij te laten gaan zodat hij kon uitrusten. De vervanger van Ronaldo, Inter-spits Adriano, werd vervolgens topscorer van de ConfedCup.

"De bondscoach (Carlos Alberto Parreira, red.) zegt dat mijn positie in het elftal niet ter discussie staat, maar volgens mij werkt dat niet zo. Als ik niet scoor zal hij me niet kiezen. Maar ik blijf bij mijn beslissing om met vakantie te gaan. Ik wilde me juist sparen met het oog op het WK in 2006 in Duitsland. Ik wil dat dat mijn jaar wordt", aldus Ronaldo.

Red Bull zwaar teleurgesteld

Het gaat niet echt goed met het team van Red Bull Racing in Frankrijk. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk kwam het team niet verder dan de vijftiende en zestiende plek.

David Coulthard was dan ook erg teleurgesteld. "Ik ben zeer teleurgesteld. Ik hoopte op een betere tijd, iets in de 1 minuut 15. Ik verloor erg veel tijd in Bocht 8. De auto had minder grip dan in de morgen."

Teamgenoot Christian Klien wijt zijn slechte kwalificatie aan het feit dat erg veel tijd tijdens de vrije trainingen verloren heeft. "Ik verloor ongeveer een halfuur toen ik mijn auto beschadigde. Omdat de nieuwe onderdelen uit Engeland moesten komen kon ik niet meedoen aan de derde vrije training. Mijn ronde was echter best redelijk en de auto voelde redelijk goed aan."

NASA lanceert sonde op ramkoers

Icoon Wetenschappelijk nieuwsNASA heeft zaterdag een sonde gelanceerd die op ramkoers ligt met een komeet. Men hoopt dat de botsing van de komeet en de sonde nieuwe informatie zal verstrekken over de binnenkant van de bevroren hemellichamen.

Ongeveer 24 uur na de lancering van de 'impactor' bereikt de missie zijn hoogtepunt. Dan wordt namelijk, als alles goed gaat, de komeet Tempel 1 geraakt. Dit alles staat gepland voor 4 juli om 06:52 uur Nederlandse tijd. De botsing kan vanaf sommige delen van het Westelijk Halfrond worden waargenomen.

Drie bommen ontploft in hoofdstad Kosovo

Icoon Buitenlands nieuwsIn de hoofdstad van de Servische provincie Kosovo, Pristina, zijn zaterdagavond drie bommen ontploft. Hierdoor werd een aantal voertuigen van de Verenigde Naties verwoest. Volgens een woordvoerder van de politie in Kosovo vielen bij de bomexplosies geen gewonden.

De eerste van de drie explosies vond plaats bij een kantoor van de VN-missie in Kosovo (Unmik). Daarna ontplofte een bom bij het Kosovaarse hoofdkantoor van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Het laatste doelwit was het parlementsgebouw van Kosovo.

Wie achter de aanslagen zit is niet duidelijk. Politie en militairen hebben het gebied waar de aanslagen werden gepleegd afgegrendeld en zijn nu op zoek naar de daders. Kosovo staat sinds de NAVO-bombardementen in 1999 onder bestuur van de Verenigde Naties.

Roda JC treft waarschijnlijk Liberec

Roda JC treft in de derde ronde van de Intertoto Cup waarschijnlijk Slovan Liberec. De Tsjechen wonnen de heenwedstrijd eenvoudig tegen Beitar Jerusalem: 5-1.

Voor Liberec, dat vorig jaar Roda versloeg in de Intertoto Cup, scoorden Holosko, Zapotocny, Dosek en Slepicka (tweemaal). Volgende week is de return in Israël. De wedstrijden voor de derde ronde staan gepland voor 16 of 17 juli en 23 juli. De ploeg van Huub Stevens begint in ieder geval met een thuiswedstrijd aan het Intertoto-avontuur.

Gisteren moest ook Deportivo la Coruna al aan de slag in de Intertoto. De Spanjaarden wonnen eenvoudig met 3-0 van Buducnost. Ook Hamburger SV lijkt al verzekerd van een plek in de volgende ronde; de Duitsers versloegen Pobeda Pirlep met 4-1. VfL Wolfsburg ging dan wel in de fout: de ploeg van Kevin Hofland kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen Sturm Graz.

Dolle vreugde bij Discovery en Zabriskie

Bij Discovery Channel is de vreugde groot na de overtuigende start van Lance Armstrong. Ook Zabriskie kan zijn geluk niet op.

Ploegleider Johan Bruyneel van Discovery is erg opgetogen na de openingstijdrit:
”Ideaal was dat we ook de rit hadden gewonnen, maar de tijdwinst op de andere favorieten is het belangrijkste. En daarbij komt de tik die Lance aan Ullrich gaf. Als hij niet uit zijn klikpedaal was geschoten, had Lance gewonnen. Maar we moeten hiermee tevreden zijn””

Voor Armstrong is zijn start van de 92e Tour een mooie opsteker: ”Ik zag Ullrich rijden en dacht: How, da's niet slecht. Maar ik beschouw dit niet als een overwinning, Jan heeft vrijdag per slot van rekening een lelijke val gemaakt. Ik besef nu wel dat ik echt in vorm ben” Zabriskie was nog twee seconden sneller dan de zesvoudige Tourwinnaar. De coureur van CSC moest lang wachten op de uitslag, omdat hij al vroeg was gestart: ”Ik heb Armstrong en co bezig gezien op tv: stressen! Maar ik zie mezelf nu niet plots als eindwinnaar. Ik doe wat ik doe en dat is al wat ik kan doen.”

Zabriskie is waarschijnlijk tot dinsdag (de dag van de ploegentijdrit) verzekerd van de gele trui, want hij heeft de meeste sprinters op een grote achterstand gezet. De eerste sprinter was gisteren Tom Boonen, maar de Belg verloor ook al bijna twee minuten.

'Profeet' mogelijk half jaar cel in

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De 69-jarige geestelijk leider H. van G., die zichzelf bij voorkeur bedient van de titel 'profeet' Elijah of Elias, heeft bij de rechtbank in Dordrecht een jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De voorganger van het religieuze Efraïm Genootschap in Heinenoord moest zich verantwoorden voor het feit dat hij een volgelinge dwong zich te onthouden van adequate medische hulp. De vrouw in kwestie leed aan borstkanker en is daaraan inmiddels al overleden.

De Officier van justitie mr. W. Boer gebruikte de omschrijving van 'dwang' uit het wetboek van strafrecht (art. 284) om de man aan te kunnen klagen, een vrij uitzonderlijk wetsartikel dat maar weinig wordt gebruikt in strafzaken. Van G. moest zich eveneens verantwoorden over het door een andere volgeling 'gedwongen' overboeken van ruim 300.000 euro, over te maken op een rekening van het genootschap. Ook acht het Openbaar Ministerie de man schuldig aan smaad jegens ex-volgelingen op zijn eigen website.

In de aanloop naar de rechtszitting weigerde de verdachte zich overigens door het Pieter Baan Centrum te laten onderzoeken op zijn geestesgesteldheid, omdat hij 'zichzelf ervan heeft overtuigd onschuldig te zijn'.

Vrienden grootste invloed op seksleven jongere

Icoon Algemeen nieuwsBij jongeren tussen de 18 en 34 jaar oefenen vrienden de belangrijkste invloed uit op het seksuele gedrag en ideeën over seks. Dat blijkt uit een Europees onderzoek. Na vrienden volgen de media, op de derde plaats staan de ouders. Zij worden in de lijst weer gevolgd door respectievelijk school en kerk.

Psychologen noemen de uitkomst van het onderzoek geenszins verrassend. Jongeren hechten in alles veel waarde aan hun vriendengroep. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat jongeren belang hechten aan normen en waarden, als het gaat over seks en alles wat daarmee te maken heeft.

98-jarige over vijf jaar op hoorzitting verwacht

Icoon opmerkelijk nieuwsBij een rechtszaak over eigendomsrechten die een 98-jarige Italiaanse vrouw was gestart, deed de rechter een wel heel opvallende uitspraak. Hij liet weten dat de volgende zitting op 25 maart van het jaar 2010 plaats zal vinden. Dit terwijl de zaak al loopt vanaf 1997.

De advocaten van de hoogbejaarde dame spreken schande over de uitspraak van de rechter. Een verzoek om de zaak versneld af te wikkelen is door de rechtbank afgewezen. Of de vrouw de volgende zitting nog kan bijwonen is afwachten, maar volgens de advocaten is het 'niet heel erg waarschijnlijk' dat de 98-jarige vrouw er in 2010 nog bij is.

Mogelijk extra Indy-race

De zeven Michelin-teams die niet startten tijdens de GP van Indianapolis zijn met een nieuw idee op de proppen gekomen. Ze willen na het seizoen alsnog een GP verrijden, die niet meetelt voor het kampioenschap. Met dit idee zijn de zeven teams naar Bernie Ecclestone gestapt. Hij zal het voorleggen aan Tony George, directeur van de Indianapolis Motor Speedway.

Ron Dennis zegt dat de teams op deze manier proberen aan te geven dat zij door hun acties en beslissingen deel zijn geweest van het probleem. "We zeiden dat we wat zouden doen om het al genereuze aanbod van Michelin aan te vullen," zo zei hij.

Het voorstel is om op 23 oktober te racen, een week na de GP van Shanghai. Het enige probleem is het weer, aangezien het aanzienlijk kouder zal zijn dan in juni. Gemiddeld zal het minder nat zijn, maar ook tien graden kouder.

Een grote vraag blijft verder nog of Ferrari ook mee zal willen racen. En of een eventuele afwezigheid van de rode bolides niet zal leiden tot enorm lage bezoekersaantallen. Daarnaast zijn er voor het weekend al conferenties gepland rondom het circuit en kan daardoor de accommodatie mogelijk tot problemen leiden.

Een ander belangrijk issue is het uitzenden op TV. Veel zenders zullen na een jaar met dure F1 uitzendrechten misschien niet geïnteresseerd zijn een dergelijke race. Ook is het maar de vraag of het in de uitzendschema's past.

Ron Dennis denkt dat het mogelijk is, al zal het logistiek uitdagend worden. "We moedigen alles aan dat het imago van de F1 kan herstellen," zo zegt de baas van McLaren.

200.000 betogers tegen armoede

In Edinburgh hebben ongeveer 200.000 mensen, voornamelijk in het wit gekleed, meegelopen met een protestmars, waarin aan leiders van de G8 werd opgeroepen wat te doen tegen de armoede in de wereld. De mars viel samen met de Live 8-popconcerten, die vandaag over de gehele wereld zijn gehouden.

In Gleneagles, in de buurt van Edinburgh, wordt volgende week de G8-top gehouden. Tussen 6 en 8 juli spreken de deelnemers van die landen over onder meer armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.

De mars verliep zonder noemenswaardige problemen. Slechts één persoon is gearresteerd vanwege een drugs-gerelateerde overtreding.

De betogers stopten om 15.00 lokale tijd met lopen, gaven elkaar een hand, en hielden een minuut lang stilte. Zo werd er een menselijke versie van de witte band gecreëerd, dat het symbool was voor het thema van de protestmars 'Make Poverty History'. Vijftig andere actievoerders, gekleed in pak, verlieten de stoet en dreven voor vestigingen als Starbucks Coffee en McDonalds de spot met multinationals.

KPN sponsort Doornbos

Robert Doornbos lijkt weer een stapje dichter bij een racestoeltje bij het team van Midland voor volgend jaar.

De Nederlander verscheen vrijdag met een nieuwe helm op het circuit van Magny Cours. De helm heeft voorop groot het logo van KPN pronken. Ook op het vizier zit een KPN-sticker. Ook op de sidepods van de Jordan pronkt het logo van het telecombedrijf.

Hoeveel geld er met de deal gemoeid is, is niet bekend. Ook is het niet duidelijk of KPN Doornbos volgend jaar eventueel zal sponsoren in een Midland-bolide.

Beste bier ter wereld komt uit België

P.A. had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsOp de website RateBeer.com is een Belgische trappist verkozen tot het beste bier ter wereld. Het gaat om de Westvleteren Twaalf, die wordt gebrouwen in de Sint-Sixtus abdij in Westvleteren, vlakbij de Belgische kust. Het bier bevat ruim 10 procent alcohol.

De paters in de abdij zijn niet blij met de uitverkiezing tot beste bier. Het bier wordt namelijk slechts in kleine hoeveelheden gebrouwen en is alleen te koop in de abdij. De paters vrezen een massale belangstelling voor hun zwaarste bier, waardoor er veel meer bier zal moeten worden gebrouwen.

Overigens is de Westvleteren Twaalf (waarbij Twaalf overigens van toepassing is op de bereiding) niet het enige Belgische bier in de top 10 van RateBeer.com. Op de derde plaats vinden we de Rochefort Tien, op plek negen staat Westvleteren Acht.

Carnet de Tour (1) Tourdagboek

Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour.


Het startschot is gegeven, de Tour is vertrokken!

En wat voor een startschot, zelden gezien dat er al zoveel gebeurde bij de eerste tijdrit van de Tour. Nee, dit jaar geen traditionele proloog waar de renners met enkele seconden verschil het startklassement bepalen, maar een volwaardige tijdrit van 19 km lang. We hebben het geweten. De Tour start dan ook dit jaar terug in de Vendée, altijd al een speciale plek geweest. Spijtig dat die mooie streek zo ver ligt, want na de laatste tourstarts die telkens in het noorden plaatshadden meer bepaald in Dunkerque, Luxembourg, Paris en Liege (ik hou van die Franse stadsnamen) is dit de eerste start in jaren waar ik thuis voor mijn teeveetje zit en niet ter plekke aan de kant van de weg. Ik maak het deze Tour nog goed, dit jaar ga ik gele Lance toejuichen op de Champs Elysees zelf.

Lees hier het vervolg van deze column op de columnpagina

HoT PorN - Part III

- Porno:
Een zwarte dame die graag van achter wilt.
Deze blonde meid drinkt er graag wat van.
Een leuke blonde meid op de bank.
Lekkere en geile aziatische dames.

- Open Dirs:
Zomerblond.
Sex en liefde.

- Galerijen:
Onder de douche.
Topanga, een leuke en lekkere tiener.

De 4e porno link is te bespelen. Het getal kun je aanpassen van 1 t/m 16.
De 2e open dir is ook te bespelen. Het getal kun je aanpassen van 001 t/m 020.
De 2e gallerij is eveneens te bespelen. Het getal kun je aanpassen van 01 t/m 70.
Vorige delen: Part I en Part II.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.