GP2: Niemand kon Rosberg bijhouden

Nico Rosberg heeft de tweede race van de GP2 op het circuit van Magny Cours met overmacht gewonnen. Hij was meer dan een seconde per ronde sneller dan iedereen op de baan.

Rosberg pakte zijn overwinning al bij de start. De man op pole, Clivio Piccione, vertrok langzaam en Rosberg pakte meteen de leiding. Ondertussen kwamen vanuit het achterveld Lopez en Kovalainen aanzetten terwijl vooraan Rosberg een groot gat sloeg met de nummer twee Yoshimoto.

Kovalainen was tijdens deze race in zijn element en haalde alles en iedereen in. Vooral het gevecht tussen de Fin en de nummer twee in het algemeen klassement Adam Carroll was geweldig. Beide coureurs maakten een foutje waarbij ze elkaar voorbij konden gaan, maar de laatste maal reden ze daarna wel een aantal bochten naast elkaar. Uiteindelijk wist Kovalainen toch de positie over te nemen.

Overal op de baan waren mooie gevechten te zien die soms te wild eindigden waardoor een aantal mensen uitvielen. In de laatste rondes probeerde Kovalainen de nummer twee Yoshimoto nog in te halen maar hij was niet snel genoeg. Hij eindigde uiteindelijk op één seconde van de Japanner. Nico Rosberg pakte een gemakkelijke overwinning.

positiecoureurteamachterstand
1N. RosbergART0
2H. YoshimotoBCN Comp.25.3
3H. KovalainenArden25.8
4N. JaniRacing eng.34.9
5N. LapierreArden39.2
6A. CarrollSuper Nova42
7G. PantanoSuper Nova45
8E. VisoBCN Comp.1:01.8
9O. PlaDPR1:05.3
10F. FauzyDAMS1:05.9