Meer geld voor opvang van slachtoffers loverboys

shredder had ons via de nieuws-submit te melden:

Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW) krijgt 150.000 euro per jaar van de gemeente Rotterdam voor het bieden van hulp aan slachtoffers van loverboys. Dat is genoeg om ongeveer twintig meisjes op te vangen, zo liet een woordvoerder van de gemeente Rotterdam vandaag weten.

Sinds januari dit jaar heeft het PMW meer dan dertig meiden begeleid. In heel 2004 waren dat er twintig. De stijging van het aantal meldingen wordt ook veroorzaakt omdat leraren, politie, ouders en de meisjes zelf het RDW beter weten te vinden.

De slachtoffers krijgen hulp bij het doen van aangifte en bij het zoeken van een onderduikadres. Meisjes en jongens krijgen steun bij het zoeken van huisvesting, werk, en een opleiding als ze uit de prostitutie willen. Het extra geld wordt ook gebruikt voor voorlichting op scholen om te waarschuwen tegen dit soort praktijken.

De leefdtijd van de slachtoffers is tegenwoordig hoger dan vroeger: nu gemiddeld 19 jaar. Loverboys laten nu pas meiden werken als ze meerderjarig zijn: zo proberen ze de pakkans te verkleinen.

De meisjes die het PMW begeleidt, hebben in verscheidene steden in het land en daarbuiten als prostituee gewerkt. Het betreft onder meer Schiedam, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Antwerpen.