Liquigas sterk aan de start in AGR

Maurice (mbn)
Door de komst van de ProTour sturen nu meer ploegen een sterke afvaardiging naar de Amstel Gold Race. Zo behoort Liquigas zeker tot een ploeg die zich in de koers kan laten zien.

Liquigas komt naar Limburg met twee kopmannen. Danilo Di Luca en Franco Pellizotti zouden in staat moeten zijn tot het einde mee te kunnen doen om winst. Met name Di Luca wordt als één van de topfavorieten gezien.

Zelf voelt Di Luca zich ook goed: "Ik heb slechts korte trainingsritjes (3-4 uur) gemaakt, maar woensdag heb ik 230 kilometer achter de motor gereden. Ik was al in topvorm in de Ronde van het Baskenland. Het zou schadelijk zijn geweest om hard door te trainen na zo'n zware week. Ik voel me zelfverzekerd en heb prima getraind. Ik denk dat ik in topvorm zal zijn."

Met Di Luca en Pellizotti kan Liquigas twee kaarten uitspelen. Di Luca waarschuwt wel dat ze hun verstand moeten gebruiken, omdat dat ook tegen ze kan werken. Als grote favorieten voor de overwinning ziet hij Rebellin en Boogerd. Rebellin als man in vorm en Boogerd vanwege zijn thuisvoordeel.