Email aan God

Column door Thomas_M

Ik heb van de week besloten om maar weer eens een mailtje te sturen naar God. Tijden terug kreeg ik nog wel eens wat leuke reacties van de beste man terug, maar ik krijg al een paar maanden lang geen bericht terug. Zou hij er nog wel zijn? Ik ging op onderzoek uit, en kreeg ook een mailtje terug, en staat onder mijn eigen mailtje.

*************

To: God
From: thomas@thomasmoerman.nl
Subject: Bent u er nog?

Beste God,

Ik heb al een tijdje niets van u gehoord, bent u er nog? Ik hoop dat ik U niet lastig val met deze brief, ik gok zo dat U er een hele hoop krijgt, zeker nu uw hoogste hulpje Johannes Paulus nummer 2 is heengegaan. Hoe vindt hij het in zijn nieuwe buurt? Hier op de benedenverdieping zijn we er nog een beetje ondersteboven van. Het was zo'n sterke man, nog altijd sterk. Fysiek en mentaal. Even leek het erop of we een vervolg op Terri Chiavo (spel ik dat goed, Here?), toen er door sommige heidenen werd beweerd dat Jopie Popie in coma lag. Ik moet er niet aan denken dat we 15 jaar lang met een paus op stand-by vast zitten. Maarja, als U dat wilt, dat zal het zo gebeuren, dat is zeker.

Hier beneden is er vanalles aan de gang, vooral in mijn kleine landje. Soms lijkt het wel alsof iedereen ruzie heeft. De wijze mannen van Nederland hadden weer eens ruzie, en even leek het erop alsof uw apostel Jan-Peter weer kon vertrekken, maar nee. De Democraten uit 1966 hadden besloten dat ze het allemaal wel aan konden. Jammer dat die Thom weg is, het leek me zo'n aardige man.

Nu we het toch over politiek hebben, wat vindt u van een moslim-partij in het kabinet? Uw aanhangers in Nederland vonden het maar niets. Een tikkie hypocriet als je het mij vraagt. Een christelijke partij, ŗ la, maar een persoonlijke fanclub voor Allah, dat mag niet. Ik dacht dat gewoon uw schuilnaam was, voor als je weer eens op vakantie was naar Turkijke. Kommop, niet zo verlegen doen, dan word je 'es herkent als je aan het strand ligt, maar het zou een hoop geruzie schelen, denk je ook niet?

Hoe is het trouwens met uw zoon Jezus? (of Mohammed, of Elvis, of Johan Cruijff, wat was zijn naam ookalweer?) Al 2005 jaar oud! Hij wordt groot! Ja, het blijft een populaire kerel hier op de begane grond. Ik vind al die beelden van hem wel wat ouderwets, en bovendien geweldadig, met die spijkers door zijn armen. Zou het niet wat zijn om zijn imago wat te vernieuwen, een leuke poster van uw zoon met een modieus kapsel, snelle bakkebaarden en een spijkerbroek in plaats van dat saaie lapje voor zijn kruis.

Het eten word koud, dus ik moet gaan. Ik hoop dat U me deze keer wel iets terugschrijft, ik begin ongerust te worden.

Groet,
Thomas.

******************

Dit kreeg ik terug:

******************

To: thomas@thomasmoerman.nl
From: Postmaster Gabriel
Subject: Undelivered Mail Returned to Sender

I'm sorry to have to inform you that the message returned below could not be delivered to one or more destinations. The adress you sent it to, seems to be nonextistant.
For further assistance, please send mail to

*******************

Dat klinkt niet al te best.