Veel belangstelling bij uitvaart Rainier

Tom (Snarf)
Icoon Buitenlands nieuwsIn Monte Carlo is vandaag onder grote belangstelling Prins Rainier III begraven. De vorst van Monaco overleed op 6 april aan de gevolgen van een longinfectie, hart- en nierproblemen.

Tien gardisten in vol ornaat droegen de kist met het stoffelijk overschot van de prins onder klokgelui van het paleis naar de kathedraal, waar de uitvaartmis plaatsvond. Opvallend was dat de hond van Rainier, die hem werd aangeboden toen hij 50 jaar regeerde, meeliep in de stoet. De kist was bedekt met de rood-witte vlag van Monaco. Rainiers zoon Albert en dochters Caroline en Stephanie woonden de uitvaart bij en waren zichtbaar geroerd.

Bij de rouwplechtigheden in de kathedraal van Monte Carlo waren vooral leden van de Europese vorstenhuizen, staatshoofden en regeringsleiders aanwezig. Onder de genodigden waren onder andere de Franse president Chrirac, de Spaanse koning Juan Carlos, de Britse prins Andrew, de Zweedse koning Carl Gustav en de Noorse koningin Sonja. Prins Willem-Alexander was aanwezig namens Nederland. De meeste Monegasken volgden de uitvaart thuis via de televisie of in één van de zes kerken waar videoschermen stonden waarop de uitvaart getoond werd.

Prins Rainier is vanavond in besloten kring begraven.