Oma slaat inbreker neer met tuinkabouter

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De 69-jarige Jean Collop uit Wadebridge (Cornwall) heeft een inbreker buiten westen geslagen met haar tuinkabouter. De vrouw werd rond 05.00 uur 's ochtends wakker door gerommel op haar dak en ging naar buiten om een kijkje te nemen.

Op het dak trof ze vervolgens de inbreker aan. "Ik vroeg hem vriendelijk niet te bewegen en greep het eerste het beste ding dat in mijn buurt lag. Toevallig was dat een tuinkabouter", vertelt Collop. Ze smeet de kabouter richting de inbreker en raakte zijn hoofd. De kabouter overleefde dit niet. Vervolgens haastte de vrouw zich weer het huis in om een deegroller en haar camera te pakken.

"Ik heb nog een andere kabouter, maar ik wilde deze niet ook nog kapot maken." De deegroller was voor het geval de man naar beneden zou komen. Met de camera maakte de vrouw foto's van de inbreker. Deze probeerde tevergeefs naar een balkon te springen, maar elke keer als hij opstond maakte Collop een foto, waardoor de vluchtpogingen mislukten. De buren hadden ondertussen de politie gewaarschuwd. Zo kon de 20-jarige man probleemloos ingerekend worden.


Collop met haar overgebleven
tuinkabouter en deegroller