FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 februari 2005

Peijnenburg wint koekoorlog

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

BinnenlandsIn Den Bosch diende vandaag het kort geding tussen koekfabrikant Peijnenburg en Albert Heijn. Sinds 1 januari heeft Peijnenburg de levering van de 600-gramsversie ontbijtkoek stopgezet, omdat deze met fors verlies zou worden verkocht. Hierdoor zou zelfs het voortbestaan van de overbekende ontbijtkoek in gevaar komen.

De ontbijtkoek van 600 gram was ťťn van de toppers in het assortiment van Albert Heijn, een zogenaamde 'hardloper'. Per jaar worden er zo'n miljoen van verkocht. Daarom spande de supermarktketen een kort geding aan, om zo levering af te dwingen.

De rechter oordeelde vandaag dat Peijnenburg de levering aan Albert Heijn niet hoeft te hervatten. In de prijzenoorlog heeft de supermarkt namelijk te weinig rekening gehouden met het belang van de koekfabrikant. Ook werd de klacht van Albert Heijn dat Peijnenburg de levering eenzijdig en op korte termijn had opgezegd verworpen.

Albert Heijn overweegt nu via de mededingingsautoriteit NMa een herziening van het vonnis af te dwingen. Ook brengt de keten een eigen ontbijkoek van 600 gram op de markt.

Veluwers starten actie tegen Lowlandslawaai

Icoon Binnenlands nieuwsIn de Veluwse plaatsen Nunspeet en Doornspijk is een handtekeningenactie gestart tegen geluidsoverlast van het naast het pretpark Walibi World gelegen festivalterrein, waar onder andere elk jaar het Lowlandsfestival plaatsvindt. Aanleiding is het plan om op het terrein een permanent festivalterrein in te richten.

Volgens de initiatiefnemers zorgt het driedaagse festival in de Flevopolder ieder jaar voor veel geluidsoverlast aan de andere kant van het Veluwemeer. Wethouder Harm Westerbroek uit Nunspeet stelt dat hierover geen overleg wordt gevoerd door de gemeente Dronten, die het als een interne aangelegenheid zou beschouwen. Zowel de gemeentes Nunspeet als Elburg hebben de gemeente Dronten uitleg gevraagd over de aanleg van het permanente festivalterrein. De vrees bestaat dat de overlast alleen maar toe zal nemen.

Het Lowlandsfestival wordt dit jaar gehouden van 19 tot en met 21 augustus. Afgelopen jaar zou er bij de gemeente Nunspeet ťťn klacht zijn binnengekomen. Elburg zegt meer klachten te hebben ontvangen. De organisatie van het festival heeft inmiddels wel besloten het aantal toegangskaarten met vijfduizend te verlagen.

Phil Taylor verpulvert Van Barneveld

Tijdens de Masters of Darts in Hengelo heeft Phil “The Power” Taylor onze landgenoot Van Barneveld een demonstratie gegeven van zijn vaardigheden met de darts. Toen eenmaal de kruitdampen waren opgetrokken stonden de volgende setstanden op het bord: 1-3, 2-3, 0-3, 1-3.

De wedstrijd tussen de twee wereldkampioenen was vooraf bestempeld als “de wedstrijd van het jaar”. Het spel van onze landgenoot schoot echter veel te kort om het de Engelsman ook maar enigszins moeilijk te maken. Vooral wat betreft de dubbels liet Phil Taylor zien waar hij zijn bijnaam aan te danken heeft.

Vanaf de eerste set liep Van Barneveld achter de feiten aan. Zijn gemiddelde van 87,07 per drie darts was stukken lager dan dat wij van hem gewend zijn. Taylor gooide weliswaar niet veel beter (94,89), maar zijn dubbels maakten het verschil.

Door de overtuigende overwinning van Phil Taylor werd de achterstand van de PDC op de BDO teruggebracht to 8-4. Andy Fordham, The Viking, had eerder op de avond zijn tegenstander Colin Lloyd verslagen. Na de nipte zege van Roland Scholten op Tony David (4-3) betekent het dat Taylor en Scholten zeker zijn van het spelen van de halve finales namens de PDC. Bij de BDO-ers valt de beslissing in de laatste pouleronde.

Tussenstand BDO
1 Andy Fordham 4-6 (14-9)
2 Co Stompť 3-4 (9-5)
3 Raymond van Barneveld 3-4 (8-6)
4 Tony David 3-2 (7-10)

Programma dag 5:
Tony David - Colin Lloyd
Raymond van Barneveld - Wayne Mardle
Co Stompť - Phil Taylor

Positie Aime Anthuenis in gevaar

Bondscoach Aime Anthuenis van BelgiŽ ligt onder vuur door de slechte resultaten van de Belgische nationale ploeg.

De 4-0 nederlaag van gisteren tegen Egypte is de oorzaak van alle kritieken. Voorzitter Jan Peeters van de Belgische nationale bond: "Ik heb nooit zo'n slecht BelgiŽ gezien. Het was alsof de spelers niet meer gemotiveerd waren". Anthuenis zag positieve dingen zoals de prestaties van Silvio Proto, Yves Vanderhaeghe en Emile Mpenza.

Aime Anthuenis nam na het WK 2002 de taak als bondscoach over van Robert Waseige. BelgiŽ plaatste zich onder Anthuenis niet voor Euro 2004 en moet hopen voor een ticket voor het WK 2006. Het staat enerlaatste in de poule met ťťn punt uit drie wedstrijden. De volgende kwalificatiewedstrijden - tegen San Marino en BosniŽ-Herzegovina - moeten zeker gewonnen worden om nog een kans te maken op het WK 2006.

'Angels' beste Britse popsong in 25 jaar

Icoon Muziek nieuws'Angels' van zanger Robbie Williams is woensdag bij de uitreiking van de 25e Brit Awards gekozen tot beste Britse popsong van de afgelopen kwart eeuw. De hit van het voormalige lid van boyband Take That versloeg onder meer Wuthering Heights (Kate Bush), Love Will Tear Us Apart (Joy Division) en We Are The Champions (Queen).

"Angels heeft me gemaakt tot wie ik ben", zei Williams in een commentaar. "Het bracht me een carriŤre. Voordat dat nummer uitkwam maakte ik solo niks klaar." De zanger verliet Take That in 1995. Angels kwam uit in december 1997. Het nummer kwam overigens niet verder dan een vierde plek in de Britse hitparade, en moest destijds onder meer de tune van het peuterprogramma Teletubbies voor laten gaan.

Robbie Williams

Dancing Stage Unleashed 2 aangekondigd

Goed nieuws voor de bezitters van een dansmat voor de Xbox: hoewel de Amerikanen al enkele maanden kunnen genieten van het tweede deel van Dancing Stage Unleashed (in de V.S. Dance Dance Revolution: Ultramix geheten), komt het spel nu ook naar Europa!

Het tweede deel biedt een aantal verbeteringen. Uiteraard is de basis van het spel, het aanraken van de pijlen zodra ze bovenin het scherm komen, gelijk gebleven, maar er zijn een aantal nieuwe gameplay modes en natuurlijk nieuwe liedjes.

In het spel zitten meer dan 36 nieuwe liedjes, waarvan er veertien gelicenseerd zijn. Enkele liedjes zijn: 'Where's your head at' van Basement Jaxx, Girls Aloud's 'Love Machine', 'Step On' van the Happy Mondays en 'A Town Called Malice' van The Jam. Nagenoeg alle muziekstijlen zullen vertegenwoordigd zijn.

Het nieuwe deel zal ook weer gebruik maken van Xbox Live. Spelers kunnen nieuwe liedjes en karakters downloaden, maar ook zelf gemaakte dansen uitwisselen met andere spelers. Er is ook een nieuwe 'tournament' modus, waarbij acht tot zestien spelers samen kunnen spelen waarna de beste dansers in de Hall of Fame komen. Ook is het nu mogelijk om tegen Amerikanen te dansen, maar natuurlijk ook tegen mede-Europeanen.

Dancing Stage Unleashed 2 zal eind maart voor de Xbox verschijnen.Dancing Stage Unleashed 1

'Geen vijfde serie Blackadder'

Icoon Media nieuwsDe Britse omroep BBC heeft verklaard dat er geen nieuwe afleveringen van de legendarische serie Blackadder in de pijplijn zitten. Geruchten staken de kop op nadat Tony Robinson, Baldrick in de serie, in een tv-interview had verklaard dat Rowan Atkinson geÔnteresseerd zou zijn in een terugkeer van Blackadder.

"Rowan staat er meer dan ooit voor open, en ik zou het graag weer spelen", zei de inmiddels 58-jarige Robinson. De eerste vier series van Blackadder werden opgenomen tussen 1983 en 1989, en speelden zich af in een tijdspanne van de Middeleeuwen tot de Eerste Wereldoorlog. In Baldricks 'cunning plan' zou een nieuwe serie zich in de jaren zestig moeten afspelen.

Blackadder was de doorbraak voor acteur Rowan Atkinson, die later nog beroemder zou worden met het karakter Mr. Bean. Behalve Atkinson speelden bekende Engelse acteurs als Hugh Laurie en Stephen Fry mee in de serie.

Geen vijfde serie Blackadder
Blackadder zal de Sixties niet meemaken

Vooruitblik rally van Zweden

Morgen zal de Rally van Zweden van start gaan. De rally is dit jaar 1750,32 km. lang, hiervan zal 359,87 km. worden verreden over twintig special stages. Deze stages zijn de getimede stukken waarover het algemeen klassement wordt opgemaakt.

Deze wedstrijd wordt verreden over sneeuw en ijs, dit heeft als gevolg dat er wordt gereden met banden voorzien van spikes. Daarnaast zullen de coureurs op moeten letten voor de verraderlijke sneeuwwallen die langs het parcours liggen.

Het is de tweede rally die meetelt voor het seizoen 2005 van het World Rally Championship. Sebastien Loeb staat in het algemeen klassement op de eerste plaats na zijn overwinning in de rally van Monte Carlo, Gardemeister staat tweede en Gilles Panizzi derde.

De Scandinavische rijders zijn altijd ijzersterk tijdens deze rally. Vorig jaar was daar echter ineens de Fransman Sebastien Loeb. Hij won toen met zijn CitroŽn Xsara WRC en hield alle Scandinavische tegenstand achter zich, iets wat nog nooit voor was gekomen. Het duo GrŲnholm – Rautiainen werd toen tweede met een Peugeot 307 WRC en op de derde plaats eindigde het duo Solberg – Mills met hun Subaru Impreza WRC.

Dit jaar zal het moeilijk worden voor Loeb om dat kunstje te herhalen. Omdat hij de vorige rally heeft gewonnen en dus nummer ťťn in het klassement staat moet hij vrijdag als eerste over de specials heen. Wanneer er verse sneeuw op de proeven ligt dan zal de Fransman als sneeuwploeg dienen voor de andere teams en hiermee flink wat seconden per proef verliezen. De weersvoorspelling voor vrijdag geeft aan dat er lichte sneeuw kan gaan vallen, waarna de temperatuur weer kan stijgen tot boven de 0 graden, met kans op regen. Het is dus niet te voorspellen hoe het parcours er morgen voor de coureurs bij ligt.

Toch blijft Loeb met zijn CitroŽn een kanshebber voor de overwinning. Als hij ervoor zorg dat zijn achterstand op de eerste dag beperkt blijft, dan maakt hij nog een kans op een overwinning. Op de laatste twee dagen van de rally wordt namelijk de koploper van het algemeen klassement van de rally als eerste de special stage opgestuurd.

Een favoriet voor de eindoverwinning is niet echt te noemen aangezien het in het WRC altijd wel spannend is. Naast de gebruikelijke kandidaten om te winnen zoals de Scandinavische rijders, en voormalig wereldkampioenen, Solberg en GrŲnholm is het heel goed mogelijk dat iemand anders zondag op het hoogste podium staat.


Petter Solberg in actie

Vooronderzoek naar 'tasjesdief'-spreekkoren


De aanklager van de KNVB is een vooronderzoek begonnen naar de spreekkoren die afgelopen weekeinde Anouar Diba, speler van NAC Breda, als mikpunt hadden.

De spreekkoren in kwestie hadden de tekst "Diba is een tasjesdief.". De scheidsrechter, Kevin Blom, heeft aan de speler van NAC gevraagd of hij het duel moest stilleggen. Daarop zei de oud-speler van FC Utrecht dat het niet hoefde.

Dit was ook niet de eerste keer; de spreekkoren weerklonken in het bekerduel tussen Utrecht en NAC ook al. Daarvoor bood Martin Sturkenboom al zijn excuses aan, maar de spreekkoren gingen door. In de tussentijd heeft Sturkenboom al excuses richting Diba gemaakt.

Leraar bekijkt porno tijdens les

Icoon Buitenlands nieuws Een leraar uit Houston (VS) is aangeklaagd voor het bekijken van pornofilms tijdens de lessen. De leerlingen verklaarden tegenover de politie dat zij door middel van een werkopdracht aan het werk werden gezet, zodat de docent Roger Ward achter zijn pc pornofilms - met alleen mannelijke acteurs - kon gaan bekijken. De aanklager eist twee jaar gevangenisstraf tegen de leraar wegens het vertonen van ”schadelijke materiaal in de aanwezigheid van minderjarigen.”

Ward was eerder bij een andere school ontslagen wegens seksuele uitlatingen tegen de leerlingen. De politie van Houston heeft inmiddels de computer van Ward geconfisqueerd om die te onderzoeken op pornomateriaal. Ze wilden daarbij aantonen dat Ward zelf het betreffende materiaal op zijn pc heeft gedownload.

"Mexico waarschijnlijk niet op kalender"

Volgens Max Mosley, de baas van de FIA, komt er geen Grand Prix van Mexico in 2006.

De lokale autoriteiten kondigden in oktober vorig jaar aan dat er in 2006 een race in Mexico zou zijn. Dit zou een terugkeer voor Mexico in de Formule 1 zijn; de laatste keer dat er een race in Mexico was, was in 1992, in Mexico City. Maar er blijkt nu onenigheid te zijn over het land waarop het moet worden gebouwd.

"Van wat ik heb gelezen en gehoord lijkt het mij niet waarschijnlijk dat er een race in Mexico zal zijn.", aldus Mosley. “Maar ik zou alsnog niet verbaasd opkijken als er een race in Mexico is voor het einde van de Concorde Agreement, die in 2008 afloopt.

Maar er zijn meer kapers op de kust. Ook India wil een race organiseren. Hoewel ťťn van de personen die geld willen schenken een nederlaag had in de lokale politiek, heeft de aankomst van Narain Karthikeyan in de Formule 1 de geruchtenstroom weer op gang geholpen.

Volgens Mosley hangt het allemaal af van de successen van Karthikeyan in de Jordan. "Het hangt van de lokale politici af. Het ene moment gaat het goed en is er veel belangstelling, maar het volgende moment is er geen belangstelling meer."

Mosley: "mogelijk nog een overname"

FIA president Max Mosley liet de hint vallen dat er binnenkort nog wel een team overgenomen zou kunnen worden. Eerder dit seizoen zijn het team van Jaguar en Jordan al van eigenaar gewisseld.

"Voor zover ik begrepen heb is er nog een non-fabrieksteam in onderhandeling," zo liet Max Mosley een aantal journalisten van Reuters weten. Paul Stoddart van Minardi ontkende deze geruchten overigens meteen voor zijn team. Een persvoorlichter van Sauber wilde geen commentaar geven.

Op de vraag of er ook nog nieuwe fabrieksteams zullen komen in de toekomst liet Mosley weten: "Ik denk dat de fabrikanten die momenteel niet deelnemen met argusogen naar Toyota kijken. Als zij over een jaar of twee aan de top meerijden, kan dat een stimulans zijn voor deze fabrikanten om ook deel te gaan nemen. Als ze dit te moeilijk achten is de mogelijkheid er altijd nog om een bestaand team over te nemen."


Max Mosley: "mogelijk nog een overname"

Aukje krijgt 538-logo op haar voet

Actrice Aukje van Ginneken heeft vanaf nu een tatoeage op haar voet. Het logo van Radio 538 staat daar nu vereeuwigd. Dit in ruil voor een borstvergroting die Ruud de Wild nu voor haar betaald heeft.

De borstvergroting is het gevolg van een gesprek dat Aukje met Ruud op de radio had. De actrice maakte er geen geheim van dat ze al jaren haar borsten wil laten vergroten. Ruud de Wild bood haar daarop de vergroting aan in ruil voor de tatoe.Auw, dat doet pijn! (foto: 538)

Steun Plaatsnaambordjes.tk

FOK!kers woeiiii en r-mon hebben een site opgezet met afbeeldingen van plaatsnaambordjes. Hoewel ik zelf het nut niet inzie van hun site, willen de twee graag extra hits.

Ach het is toch bijna valentijnsdag dus waarom niet. Klik en je hebt twee andere mensen weer blij gemaakt. Wil je ze nog gelukkiger maken, grijp dan je (digitale) camera en maak een foto van je eigen plaatsnaambordje. Stuur hem op naar de site en woeiiii en r-mon zullen je daarvoor dankbaar zijn. Althans daar ga ik dan maar vanuit

Doornbos in beeld bij Minardi

Het Minardi-F1team zou volgens geruchten Nicolas Kiesa deze week contracteren als tweede rijder van Minardi. Er is nu echter nog niets bekend dat Kiesa dit seizoen als tweede rijder in actie komt voor het team.

Het is aannemelijk te denken dat de Deen Kiesa het benodigde geld nog niet bij elkaar heeft kunnen krijgen om zijn zitje veilig te stellen.

Dit maakt de weg vrij voor Nederlander Robert Doornbos die wel zijn geld en sponsors rond heeft maar een deal met Jordan aan zijn neus voorbij zag gaan. Robert zou deze week in gesprek zijn geweest met Minardi en heeft eerder al laten weten zich te blijven richten op de Formule 1. Weet Robert het tweede zitje te bemachtigen dan zal hij samen met Christian Albers in actie komen voor het team.

De Nederlandse fans moeten echter niet te vroeg juichen want de Hongaarse coureur Zsolt Baumgartner zou ook deze week gesprekken hebben gehad met Minardi. Hij lijkt na Kiesa de eerste keus te zijn. Baumgartner heeft afgelopen seizoen 1 WK-punt weten binnen te slepen voor het kwakkelende Minardi.

Vrouw scalpeert meisje vanwege hanenkam

FrankR had ons via de nieuws-submit te melden:

BuitenlandIn Idaho (VS) is een vrouw gearresteerd en aangeklaagd wegens mishandeling van een tiener. De twee waren lid van dezelfde groep punkers. De vrouw, de 26-jarige Marianne Dahle, zou een 10 centimeter lang mes hebben gebruikt om het meisje, dat om veiligheidsredenen Sheila wordt genoemd, te scalperen. Sheila overleefde de aanval, maar een gedeelte van haar hoofdhuid ter grootte van 15 bij 20 centimeter werd weggesneden.

Dahle verklaarde dat de aanval een soort straf was vanwege het gebrek aan respect voor vrouwen. In de groep waar de twee deel van uitmaakten was het verboden een hanenkam te dragen als je je vrouwonvriendelijk uitliet. Sheila was echter wel getooid met zo'n hanenkam.

De tiener onderging verschillende operaties om haar hoofdhuid te herstellen. De scalp werd nog wel gevonden op de plaats delict, maar kon door artsen niet meer teruggeplaatst worden. Na twee weken in het ziekenhuis mocht ze naar huis, waar ze nu verder herstelt.

De politiechef van Boise County, waar het voorval plaatsvond, zegt dat Dahle psychologische invloed had op het slachtoffer en andere leden van de groep punkers. Ook zou er sprake zijn van 'seksuele factoren'. Als Marianne Dahle veroordeeld wordt kan ze tot 14 jaar celstraf krijgen.

Hebbedingetjes

Voor de mensen die zich willen onderscheiden van de rest, is dit een leuk hebbedingetje voor op je riem. Wie geld over heeft in deze tijden (dat is al knap) en aandacht tekort komt, raad ik aan om dit te bestellen.

Wie meer naar digitale afbeeldingen kijkt van schaars geklede danwel ongeklede dames kan bij deze open dirs 1, 2 en 3 terecht.

Marty26 en borisz zorgden voor de submits.

Update 11-2 15:45 Lycos heeft de pret al weer gedrukt door de sites offline te halen.

Overvaller haalt vergeten portemonnee op bij politie

Icoon opmerkelijk nieuws In Nederland hadden we een overvaller die eerst zijn naam opgaf voordat hij een winkel overviel, maar een overvaller in de Verenigde Staten kon er ook wat van. De man liet zijn portemonnee liggen op de toonbank van de winkel die hij overviel, en kwam hem vervolgens doodleuk ophalen op het lokale politiebureau.

De 22-jarige Joseph Fahnbulleh overviel op 29 januari een winkel in Euless in Texas. Hij gaf de medewerker een briefje van 5 dollar om een pakje sigaretten af te rekenen. Toen de medewerker de kassa open deed spoot Fahnbulleh peperspray in zijn gezicht, waarop hij er vandoor ging met ongeveer 200 dollar.

Helaas voor de overvaller vergat hij zijn portemonnee mee te nemen. "Toen we de portemonnee vonden, belden we de man op om te zeggen dat zijn portemonnee bij de afdeling 'gevonden voorwerpen' was afgegeven. Die afdeling hebben we hier niet eens", aldus rechercheur Marco Valladares.

Fahnbulleh rook kennelijk geen onraad, en liep een paar dagen later doodleuk het politiebureau binnen om zijn portemonnee op te halen. Uiteraard werd hij meteen gearresteerd.

Telefoonservice om afspraakje te beŽindigen

Icoon opmerkelijk nieuws Met Valentijnsdag voor de deur is een nachtmerrie van velen een blind date die helemaal fout loopt. Een Australische aanbieder van mobiele telefonie heeft daar nu de perfecte oplossing voor bedacht. Mensen kunnen zich laten opbellen, en op die manier het perfecte excuus krijgen om weg te gaan.

Alles wat je hoeft te doen is een telefoonnummer van 3 cijfers te bellen, en zonder iets te zeggen weer op te hangen. Het bedrijf belt je dan na een minuut terug met een 'perfect excuus' om weg te gaan. "We vertellen ze zelfs wat ze moeten zeggen", valt te lezen in een verklaring.

Uit een enquÍte door het bedrijf bleek dat 53 procent van de ruim vierhonderd ondervraagden bij een dergelijke date van tevoren regelt dat een bekende halverwege de avond belt om ze een excuus te verschaffen. Volgens het onderzoek doen vrouwen dit twee keer zo vaak als mannen.

Bejaarde raakt auto 3x kwijt in 2 maanden

Icoon opmerkelijk nieuws Een 71-jarige vrouw uit Breezand is gisteren voor de derde keer in twee maanden haar auto kwijtgeraakt. Haar rijbewijs werd op 11 december in beslag genomen toen ze haar auto total loss reed. Sindsdien is ze nog twee keer achter het stuur van een auto betrapt. Dat heeft de politie gemeld.

De vrouw uit het Noord-Hollandse plaatsje raakte haar rijbewijs kwijt omdat ze haar auto onder invloed tegen een lantaarnpaal aan had geparkeerd. Op 12 januari kwam ze doodleuk met de auto bij het politiebureau aanrijden om aangifte te doen van diefstal van haar mobiele telefoon. De auto, die nog onverzekerd bleek ook, werd meteen in beslag genomen.

Woensdag werd de vrouw weer achter het stuur van een auto aangehouden nadat de politie was getipt. Ze reed rond in een wagen die ze de week daarvoor voor 750 euro had gekocht. De auto is opnieuw in beslag genomen.

[upd] Quarantaine op luchthaven door knoflook

Icoon Buitenlands nieuws Door een pakketje waaruit gassen lekten is vanmiddag een gedeelte van het Esenboga vliegveld in het Turkse Ankara onder quarantaine gesteld. Ook de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis is afgesloten. In totaal moesten 27 mensen naar het ziekenhuis vervoerd worden. Dat hebben diverse Turkse media donderdag gemeld. De luchthaven wordt nu zwaar bewaakt.

Het pakketje bevond zich op de cargoafdeling toen een aantal personeelsleden zich rond 11.40 uur onwel begonnen te voelen. De brandweer en andere hulpdiensten waren snel ter plaatse, waarna duidelijk werd dat er meer personeelsleden onwel waren geworden. De slachtoffers roken een vreemde geur, en zijn direct uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Volgens officiŽle berichten zijn de mensen die naar het ziekenhuis zijn overgebracht niet ziek.

Op dit moment wordt het pakje van ongeveer 30 ŗ 40 cm. door experts onderzocht. OnofficiŽle bronnen melden dat het pakketje van Peking onderweg was naar de Chinese ambassade in Ankara. Het is nog onduidelijk wat er in het pakketje zat.

Update 19.18 uur
Een grondig onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de 27 medewerkers onwel werden van de geur van knoflook. Een vat knoflook lekte op de postpakketjes, waardoor het leek alsof er een irriterend gas uit vrijkwam. De luchthaven en het ziekenhuis zijn inmiddels weer vrijgegeven, alle medewerkers maken het goed.

Luchthaven Esenboga in Ankara
Luchthaven Esenboga in Ankara

Metroid Pinball DS in ontwikkeling?

De laatste tijd gebeurt het wel vaker dat een nieuwe game bekend wordt, zonder dat de publisher iets los laat. Bijvoorbeeld doordat een online winkel een spel alvast in zijn catalogus zet. Dit gebeurde al ook al met Age of Empires DS, Spyro DS en Batman Begins.

Vandaag kan er nog een game aan dit rijtje toegevoegd worden: Metroid Pinball. Deze game is namelijk te pre-orderen op EBGames, en zal op 5 december uit moeten gaan komen. In de meeste gevallen kunnen games die aangekondigd worden in online winkels wel toegevoegd worden aan een officieel lijstje, maar of dat in dit geval ook zo zal zijn is nog even afwachten. Hopelijk verschaft de E3 in mei hier meer duidelijkheid over.

Zimbabwaanse atlete blijkt atleet

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

OpmerkelijkVoor een Zimbabwaanse atlete is deelnemen aan wedstrijden voorlopig uitgesloten. Dit omdat zij eigenlijk een atleet blijkt te zijn. De 17-jarige Samukeliso Sithole nam deel aan verschillende jeugdwedstrijden in Afrika, in de meisjescategorie. Vanwege misbruik van identiteit is Sithole gearresteerd.

Volgens Sithole is zij van nature androgyn. Een kruidendokter zorgde ervoor dat zij honderd procent vrouwelijk werd. Omdat haar ouders de dokter niet genoeg konden betalen staken de mannelijke geslachtsdelen echter recentelijk weer de kop op.

Doden in auto langs A50 van Chinese afkomst

Icoon Binnenlands nieuws De twee doden die afgelopen dinsdag in een auto op de vluchtstrook van de A50 werden aangetroffen, blijken een 30-jarige man een 30-jarige vrouw van Chinese afkomst te zijn. Het duo was afkomstig uit Den Haag. Dat heeft de politie donderdag laten weten.

De auto werd dinsdagochtend om 04.00 uur door een passerende automobilist op de vluchtstrook gevonden. Na de vondst heeft de politie de snelweg een aantal uur afgezet voor het sporenonderzoek.

Het was al snel duidelijk dat de twee door een misdrijf om het leven zijn gekomen. De politie wil echter nog niets zeggen over de manier waarop ze om het leven zijn gebracht. Over de dader en het motief is nog niets bekend.

Er werkt sinds de vondst van de auto een team van 22 rechercheurs aan de zaak, maar het is nog niet duidelijk of het onderzoek iets heeft opgeleverd. De politie kreeg wel 70 tips binnen van mensen die de auto langs de kant van de weg hebben zien staan.

[update] Prins Charles trouwt met Camilla

Emile van Gelderren, h4nz0, Rbj, Its_Muppet en TMar hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Prins Charles, de 56-jarige Britse kroonprins, zal gaan trouwen met zijn partner Camilla Parker-Bowles. Dat is donderdag bevestigd door de residentie van de kroonprins, Clarence House. Een datum is nog niet bevestigd, maar geruchten spreken over 6 april. Charles en Camilla zijn al jaren bij elkaar, maar konden niet trouwen vanwege politieke meningen en tradities.

Het zal voor beide de tweede keer zijn dat ze in het huwelijksbootje stappen. Charles was eerder getrouwd met prinses Diana, maar dit huwelijk liep in 1996 stuk. Diana kwam later in 1997 om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs.

Voor Charles en Camilla betekent het huwelijk het einde van een hoop problemen. Zo mocht Camilla bij officiŽle aangelegenheden meestal niet naast Charles zitten, omdat ze geen titel had en dus officieel als particulier aanwezig was.Update 18:49
Intussen is door Clarence House bevestigd dat de bruiloft zal plaatsvinden op 8 april. Het burgerlijk huwelijk vindt plaats op Windsor Castle. Camilla krijgt na haar huwelijk de titel Duchess of Cornwall. Na een eventuele troonsbestijging door Charles wordt zij geen koningin, maar Princess Consort.

De zonen van Charles, William en Harry, hebben laten weten "erg blij" te zijn met het voorgenomen huwelijk. Ook koningin Elizabeth II en verschillende Britse politici hebben het paar hun gelukwensen overgebracht.

Valverde wint week van Mallorca

Het spaanse toptalent Alejandro Valverde (Illes Balears ) heeft de wielerweek van Mallorca op zijn naam geschreven. Zijn leidende positie kwam in de laatste wedstrijd niet meer in gevaar.

De laatste wedstrijd, de Trofeo Calvia, werd gewonnen door de Spanjaard Antonio Colom (Illes Balears). Hij was in een 150 kilometer lange bergachtige rit, van Magalluf naar Palmanova, net te sterk voor zijn landgenoten Jose Antonio Pecharroman (Quick-Step) en David De La Fuente (Saunier Duval).

Uitslag Trofeo Calvia:
1. Antonio Colom (Spa/Illes Balears) 3u52'00"
2. Jose Antonio Pecharroman (Spa/Quick-Step) op 2"
3. David De La Fuente (Spa/Saunier Duval) z.t
4. Alejandro Valverde (Spa/Illes Balears) op 9"
5. Aitor Perez (Spa/Spiuk) z.t

Eindklassement wielerweek van Mallorca:
1. Alejandro Valverde (Spa/Illes Balears) 17.26.13
2. David Munoz (Spa/Comunidad Valenciana) op 1.18
3. Aitor Perez (Spa/Spiuk) op 1.21
4. Ricardo Serrano (Spa/Kaiku) z.t
5. Adolfo Garcia (Spa/Comunidad Valenciana) op 1.38

Valentijnsdag

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten, heb ik sinds ongeveer anderhalve maand een vriend. Erg leuk, alleen wonen we nogal ver uit elkaar, zodat we elkaar maximaal ongeveer eens in de twee weken zien, dus moeten ons helaas beperken tot gigantisch veel smsjes, ellenlange telefoongesprekken, gecombineerd met de msnwebcam, en icq. En jammer is dat. Het leuke van een nieuwe relatie vind ik altijd dat je elkaar nog erg kunt verrassen. Ik houd er van om cadeautjes te kopen, en elke keer als ik hem zie heb ik ook iets kleins mee. Voor hem is dit wat minder, omdat hij het gevoel heeft dat -ie ook wat voor mij moet halen, maar dat vind ik niet zo nodig. Wel leuk als hij het wel eens doet! Want wie vindt cadeautjes krijgen nou niet leuk�

Toen ik laatst op de kalender keek, viel me in een keer iets op. Er vlogen een paar hartjes rond deze maand, en rond de veertiende waren ze gecentreerd. Valentijnsdag kwam er weer aan. Meteen vlogen de wildste ideeŽn door mijn hoofd, want als ik een vriend heb, vind ik Valentijnsdag erg plezierig. Als dit niet het geval is, heb ik het zoals de meeste vrijgezellen over 'commercieel', 'onzin', en 'geldklopperij'. Maar mťt een relatie wordt het in ťťn keer veel beter. Omdat je om elkaar geeft, en je de ander graag een plezier doet.

Elk jaar zit ik met hetzelfde probleem. Wie stuur ik wat, hoeveel moet het voor hem of haar kosten, en wat schrijf je erop. Kaarten zijn dan ook super handig. Ze kosten niet veel, kunnen naamloos, en als je toevallig eens in een andere stad op visite gaat op 12 februari, is er geen schijn van kans dat de ontvanger er achter komt van wie hij is. Ook dit jaar kocht ik een stuk of vijftien rode, roze en glitterende kartonnetjes met bijpassende rode, roze en glitterende enveloppen. De enveloppen beschreef ik als eerste. Mijn meest kansloze vrienden en vriendinnen kregen er natuurlijk ťťn, en degenen die het 'commerciŽle onzin' vonden, ook.

Daar kwam het volgende probleem; wat schrijf je erop. Dat werd bij elke persoon anders. De meeste kaarten werden ondertekend met een slordige handtekening, een X of 'je Valentijn', maar de kaarten die mijn moeder en zusje kregen, waren wel voorzien van mijn naam. De teksten waren ingewikkelder. Een 'Happy Valentine' was verleidelijk, maar ongelooflijk saai voor de ontvanger, in tegenstelling tot een 'je kent me en ik hou van je', wat elk jaar voor leuke reacties kon zorgen, die wel een week aan zouden houden. De allenigste mensen voorzag ik van een geheime aanbidder, mijn beste vriendinnen die al zo goed als verloofd waren hadden genoeg aan het 'Happy Valentine'.

Toen dit alles achter de rug was, op 11 februari alvast, begon ik aan het grootste denkkarwei. We zouden elkaar niet kunnen zien, dus wat moest mijn vriend hebben? Veel tijd had ik niet, want de post naar het buitenland zou er wel een paar dagen over doen. Een simpel kaartje was afgezaagd, een gigantisch, geluidproducerend, lekker ruikend en kusjes gevend boekwerk te duur, vooral aan postzegels. Het fijne was, dat hij alles nog zou waarderen. Het was de eerste Valentijnsdag, hij was nog niet veel van me gewend, en onze relatie nog pril. (Wat een rotwoord trouwens, pril)

Het eerste wat in me opkwam was een simpel bosje bloemen. Lekker Valentijnsachtig, een beetje saai, maar wel toepasselijk. Een paar roosjes die bij hem zouden worden bezorgd, met een lief kaartje ertussen. Ik schoof achter de computer en op internet zocht ik naar bloemenhandels in zijn woonplaats. Die waren er niet. De dichtstbijzijnde was op 12 kilometer afstand in een stad. De bloemen waren er verschrikkelijk duur en de bezorgkosten rezen al snel boven de zes euro vijftig. Maar, dat had ik er voor over, en dus greep ik de telefoon en draaide het nummer, wat me ook in de buurt van een euro per minuut zou kosten. In gebrekig buitenlands, gemixt met engelse woorden, legde ik het waarschijnlijk blonde meisje uit wat de bedoeling was. Ze ging even de baas roepen, die er zo'n vijf euro over deed om aan de lijn te komen. Weer legde ik uit wat ik zou willen, en er zou wel voor gezorgd kunnen worden. De betaling was alleen een klein probleempje, maar uiteindelijk verstond ik zoiets als 'overmaken' en gaf hij een rekeningnummer. De rozen zouden aankomen, op het goede adres ('nambur vaif?' 'yes mister, number five') en ik hoopte op de goede dag ('ooooooh! joe aar in laf!') met het goede kaartje ('Ai space El Oo Vie Ie space Waai Oo Joe?') Na dit gesprek was ik al zeker een derde van mijn Valentijnsbudget kwijt. Super. De rest zat in de rozen.

Hierna rende ik naar de bank om de betaling in orde te maken. Ook dat was een heel gedoe, maar uiteindelijk lukte het. En toen werd het afwachten. Zouden de bloemetjes aankomen?

Veertien februari. Bij mij op de mat: drie leuke kaartjes, waarvan ťťn lieve, beetje afgezaagde, van hem, met een tegoedbon voor een etentje. Om kwart over drie 's middags kreeg ik een smsje: 'I love you sooooo much! Never been happier about a present!'

Missie geslaagd.

Middellandse Zee: Gilbert wint in Bormes-les-Mimos

Philippe Gilbert (FDJeux.com) heeft vandaag de tweede rit in de ronde van de Middellandse Zee gewonnen. De Waal bleef in de sprint Frank Schleck (CSC) en Kim Kirchen (Fassa Bortolo) voor. Beste Nederlander was Bram de Groot (Rabobank) met een vierde plaats. De Duitser Jens Voigt blijft leider.

Gilbert ontsnapte in de 131-kilometer lange rit vijf kilometer voor het einde van de streep op 'n steil klimmetje in het parcours. Een aantal renners wisten te volgen, waaronder Rebellin en Voigt. Uiteindelijk verschalkte Gilbert allen in de sprint.

Bram de Groot wist in de tweede etappe van Villeneuve Loubet naar Bormes les Mimosas naar een mooie vierde plaats te sprinten. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, want de Nederlander kwam na de finish lelijk ten val. De Alkmaarder is dan ook voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk.

Uitslag tweede etappe:
1 Philippe Gilbert (Bel/FDJ) 3.10.45
2 Franck Schleck (Lux/CSC) z.t
3 Kim Kirchen (Lux/Fassa Bortolo) z.t
4 Bram de Groot (Ned/Rabobank) z.t
5 Jens Voigt (Dui/CSC) z.t

Algemeen klassement na twee etappes:

1 Jens Voigt (Dui/CSC) 6.28.46
2 Philippe Gilbert (Bel/FDJ) + 0.17
3 Franck Schleck (Lux/CSC) + 0.21
4 Kim Kirchen (Lux/Fassa Bortolo) + 0.23
5 Bram de Groot (Ned/Rabobank) + 0.27

Op hol geslagen vuilniswagen richt ravage aan

Jump had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het Belgische Kontich heeft een op hol geslagen vuilniswagen donderdagmiddag voor een ravage gezorgd. De vuilniswagen ramde meerdere auto's en reed een woning binnen. Er raakten zeven mensen gewond, onder wie de chauffeur. De chauffeur, die suikerziekte heeft, viel vermoedelijk flauw door een tekort aan suiker.

Rond 14.30 reed de vuilniswagen eerst door een rood stoplicht, om daarna tien rijdende en stilstaande wagens aan te rijden. Zes inzittenden van de auto's moesten naar het ziekenhuis vervoerd worden voor behandeling. Eťn geparkeerde auto, die gelukkig leeg was, werd zelfs helemaal verpletterd.

Na het rammen van de voertuigen reed de vuilniswagen tegen een woning aan, om vervolgens te kantelen. Twee woningen raakten daardoor zwaar beschadigd, waarvan er zelfs ťťn gestut moest worden.

Gewonden na bestorming IKEA door koopjesjagers

Icoon opmerkelijk nieuws Bij een bestorming van een IKEA-vestiging in Noord-Londen zijn donderdag zeker zes mensen gewond geraakt. Er kwamen zoveel koopjesjagers op de opening van de nieuwe vestiging af, dat de directie de deuren na drie kwartier noodgedwongen weer moest sluiten. Er ontstonden hopeloze verkeersopstoppingen voor de deur, en er werd zelfs iemand met een mes gestoken.

De deuren van de nieuwe vestiging gingen om middernacht open. Het was de bedoeling dat de winkel 24 uur achter elkaar open zou blijven, bij wijze van stunt. In plaats van de verwachte 2000 bezoekers kwamen er echter meer dan 6000 op de aangekondigde koopjes af.

Het verkeer kwam helemaal vast te zitten omdat er mensen waren die hun auto's midden op de weg parkeerden, zodat ze maar zo snel mogelijk hun spullen konden inladen. Vijf mensen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd worden, en nog eens 22 anderen raakten lichtgewond maar konden ter plaatse geholpen worden.

IKEA heeft geschokt gereageerd op het gebeuren. De aanbiedingen zijn inmiddels ingetrokken, en de vestiging zal voorlopig gesloten blijven.


De opening van de nieuwe vestiging liep volledig uit de hand

Hersi: "Oranje boven EthiopiŽ"

Afgelopen week verscheen in de media het bericht dat Youssouf Hersi wacht op een uitnodiging voor het nationale elftal van EthiopiŽ. Volgens de middenvelder zijn zijn uitspraken echter verkeerd overgenomen.

Hersi heeft in een interview met de BBC wel aangegeven wel ooit voor EthiopiŽ te willen uitkomen, maar nooit gezegd dat dat nu moest zijn. Voorlopig geeft de speler van Vitesse de voorkeur aan het Nederlands elftal. Ondanks dat hij weet dat een uitverkiezing daarvoor nog ver weg is.

Op de website van zijn club vertelde Hersi: "Ik word de hele week al plat gebeld over mijn uitspraak op de BBC website dat ik graag voor EthiopiŽ uit wil komen. In dat interview word ik inderdaad geciteerd, maar die quote is niet volledig. Ik heb gezegd dat ik ooit wel uit wil komen voor EthiopiŽ, alleen nu nog niet. Als voetballer wil ik het hoogste bereiken en in mijn geval is dat nog altijd het Nederlands elftal."

Hij beseft dat het moeilijk wordt, maar wil nog wel een aantal jaar wachten op de uitverkiezing voor Oranje: "Natuurlijk, en dat heb ik ook tegen de interviewer van de BBC gezegd, zal dat moeilijk worden. Er is veel concurrentie voor de posities waar ik kan spelen. Maar het Nederlands elftal is mijn doel, niet het Ethiopische elftal. Als dan op mijn dertigste of zo blijkt dat Oranje niet gaat lukken, dan wil ik het nationale elftal van EthiopiŽ zeker overwegen, maar eerder niet."

DJ TiŽsto krijgt beeld in Madame Tussauds

Icoon Showbiz nieuws DJ TiŽsto krijgt binnenkort een wassenbeeld in Madame Tussauds in Amsterdam. Hij poseerde vandaag voor beeldhouwers en fotografen van het museum. De populaire dj uit Breda werd de afgelopen drie jaar uitgeroepen tot beste dj van de wereld door het toonaangevende DJ Magazine.

Het beeld van Tijs Verwest, zoals TiŽsto echt heet, zal achter een draaitafel komen te staan. Bezoekers krijgen daar zelf de kans muziek te mixen. Het is nog niet bekend wanneer het beeld klaar zal zijn.


DJ TiŽsto in actie

Steeds meer mensen slagen voor rijexamen

Icoon Binnenlands nieuws Het percentage mensen dat slaagt voor het autorijexamen is vorig jaar opnieuw gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2004 haalde 47,4 procent van de kandidaten hun rijbewijs. Het jaar daarvoor lag dit percentage nog op 46,4 procent, wat ook al een record was. Dat heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) bekendgemaakt. In totaal nam het CBR vorig jaar 477 duizend theorie- en praktijkexamens af.

Het CBR denkt dat het stijgende slagingspercentage komt door een toenemende kwaliteit van de rijopleidingen. Vooral de Rijopleiding in Stappen (RIS), die sinds vorig jaar bestaat, scoort goed. Van de kandidaten die een RIS deden slaagde namelijk maarliefst 69,4 procent in ťťn keer. Dat is 22 procent hoger dan de kandidaten met een normale opleiding.

ID&T / SLAM!FM doet ook aan FOK!

Berichten van de frontpage van FOK! worden zo nu en dan wel eens op radiostations voorgelezen. Wellicht omdat het publiek van FOK! ook ongeveer het publiek van dit soort stations is en omdat het radiostation zo ook weer wat tijd uitspaart met het zoeken naar leuke nieuwsfeiten (dat doen wij dan wel ).

Maar op zich is het wel leuk om te zien dat de jongens van Spijker is wakker FOK! open hebben staan tijdens de fotoshoot in de studio. Het is de vijfde pic op de pagina, of je kan hier het screenshotje zien. Altijd leuk om te zien wie FOK! leest.

Kaart bezorgd voor Hitler

De Duitse Post heeft een kaart bezorgd aan het adres van Adolf Hitler 60 jaar na zijn dood.

De kaart was verstuurd vanuit het Verenigd Koninkrijk en had het adres: “To FŁhrer Adolf Hitler, Reichstag, German Parliament, Berlin, Germany.” Het kwam binnen op het Duitse parlementsgebouw met een aantekening van de Duitse Post erop: “Adres is aangepast, deze was niet juist.”

Volgens de website van de Duitse krant de ‘Spiegel’ zouden sommige parlementsleden het van slechte smaak vinden getuigen. Maar een woordvoerder van het postbedrijf vertelde de website dat het niet hun taak is om te bepalen of post niet moet worden bezorgd. Een woordvoerder vertelde: “Zolang het adres bestaat zal een kaart of brief altijd worden bezorgd, of de geadresseerde nu nog leeft of niet.”

Overvaller geeft eerst zijn naam op

ACT-F had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een overvaller van een telefoonwinkel in Zwolle had zijn overval wel erg slecht doordacht. Hij gaf namelijk eerst zijn naam op, waarna hij de winkelmedewerker neersloeg en de zaak overviel. Het kostte de politie dan ook weinig moeite om de 40-jarige man aan te houden.

De overvaller gaf zijn naam en adres op omdat hij zei een nieuwe telefoon te willen kopen. De 24-jarige winkelmedewerker die hem hielp ging daarop de telefoon uit het magazijn halen. Toen de medewerker terugkwam sloeg de overvaller hem met een honkbalknuppel op zijn hoofd, waarna hij er met de telefoon vandoor ging.

De politie kon de man gisteren zonder moeite arresteren in zijn woning, omdat de gegevens die de man had ingevuld bleken te kloppen.

Almere krijgt 'mobiele hangplekken'

Icoon Binnenlands nieuws Stationaire hangplekken voor jongeren waren er al langer, maar de jongeren in Almere kunnen binnenkort ook op 'mobiele hangplekken' rondhangen. De gemeente heeft een aantal van dergelijke hangplekken besteld, aldus een woordvoerster donderdag. De hangplekken komen in twee verschillende varianten.

Eťn van de varianten bestaat uit een bankje en een boom van kunststof. De andere variant bestaat uit een aantal banken en een tafel, met overkapping.

De 'Spotts', zoals de mobiele hangplekken ook genoemd worden, kunnen gemakkelijk verplaatst worden naar een wijk waar ze het hardste nodig zijn. Dit is volgens de gemeente handig omdat de samenstelling van de stad snel verandert. "Nu wonen er misschien veel jongeren in een bepaalde wijk, maar dat is met een paar jaar weer anders. Dan kunnen we de Spott gemakkelijk verplaatsen naar een wijk waar hij meer nodig is", aldus de woordvoerster.

Nederlands dodental tsunami naar 17

Icoon Algemeen nieuws Het aantal Nederlandse doden door de tsunami in AziŽ van Tweede Kerstdag is opgelopen tot zeventien. Het zeventiende slachtoffer is door het Rampen Identificatie Team (RIT) in Thailand geÔdentificeerd. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag laten weten.

Van de zeventien dodelijke slachtoffers zijn er vijftien in Thailand gevallen. Eťn Nederlander kwam in Sri Lanka om het leven, en ťťn persoon kwam om het leven tijdens de vlucht van Bangkok terug naar Nederland.

Er worden nu nog ruim twintig Nederlanders vermist. Naast de vermissingen wordt er ook nog gezocht naar ongeveer vijf Nederlanders waarvan het niet duidelijk is of ze ten tijde van de ramp in het gebied waren.

Frank Rijkaard krijgt frankrijkaard.com

Icoon Digital nieuws Frank Rijkaard heeft met een procedure bij de World Intellectual Property Organisation (WIPO) het recht op de domeinnaam frankrijkaard.com gewonnen. Volgens de commissie heeft Marc Perez-Tejero, de huidige eigenaar, geen recht op het domein. Perez-Tejero had eerder niet gereageerd op Rijkaards advocaten, waardoor Rijkaard gedwongen werd naar de arbitragecommissie te stappen.

Rijkaard gebruikt zijn naam al zeker tien jaar voor handelsdoeleinden, en was daarom van mening dat de domeinnaam aan hem toebehoorde. De commissie heeft hem daarin in het gelijk gesteld.

De WIPO, een commissie van de Verenigde Naties, werd in 1999 ingesteld omdat iedereen voor een paar euro een domeinnaam van een bekend persoon kon registreren. De vips moesten dan via een moeilijke procedure hun domeinnaam weer terugeisen. Via de WIPO kunnen vips hun domeinnamen zonder kostbare juridische procedure opeisen.

Waddle: Kluivert is overbodig


De voormalige sterspeler van Newcastle United, Chris Waddle, heeft flinke kritiek geuit op Patrick Kluivert. Waddle vindt dat de Nederlander overbodig is bij de Engelse club.

"Hij zit maar op de bank en als hij er dan inkomt, doet hij helemaal niks. Het is een goede zet van Barcelona geweest om hem te verkopen", zei Waddle in de Engelse krant de Newcastle Evening Chronicle.

"Hij is pas 28 jaar en zou de perfecte spits moeten zijn", vervolgt Waddle zijn betoog. "Hij is groot, snel, technische begaafd en weet hoe hij moet scoren. Het lijkt wel of hij er geen zin meer in heeft en dat hij alles wel best vindt."

Vorig jaar verruilde Kluivert Barcelona voor de Engelse club. In Engeland speelde hij zeventien competitiewedstrijden, waarin hij slechts vier maal wist te scoren. In de UEFA Cup staat de Nederlander er met vier goals in drie wedstrijden stukken beter voor.

Nederland niet klaar voor uitbraak vogelgriep

Icoon Medisch nieuws De gezondheidsdiensten in Nederland zijn nog niet klaar voor een uitbraak van het vogelgriepvirus onder mensen. Er zijn geen actuele schema's voor crisisbestrijding en er is nog altijd een te kleine voorraad van het antivirale middel Tamiflu. Dat heeft de landelijk projectleider 'Draaiboeken implementatie influenzapandemie' R. van Mourik donderdag in het radioprogramma De Ochtenden gezegd.

De regionale gezondheidsdiensten hadden van minister Hoogervorst van Volksgezondheid de opdracht gekregen hun vogelgriepdraaiboeken voor het einde van 2004 op orde te brengen. In de meeste GGD-regio's is dit volgens Mourik niet gelukt.

Volgens een advies van viroloog A. Osterhaus, dat hij maandag aan minister Hoogervorst zal overhandigen, moet de voorraad Tamiflu ook aangevuld worden. De huidige voorraad zou te klein zijn om een epidemie te kunnen bestrijden.

Hillary Clinton is de populairste Democraat

Icoon Buitenlands nieuws Hillary Clinton, vrouw van de Amerikaanse ex-president Bill Clinton, is met afstand gekozen tot de populairste Democratische politieke figuur. Maarliefst 40 procent van de Democraten ziet de huidige senator van de staat New York graag als presidentskandidaat voor de verkiezingen in 2008. Dat blijkt uit een peiling van nieuwszender CNN en krant USA Today die woensdagavond is gepubliceerd.

Bij de Democraten komt senator John Kerry, die afgelopen verkiezingen van George Bush verloor, op een magere tweede plaats met 25 procent van de stemmen. Zijn 'running mate' van afgelopen verkiezingen, John Edwards, werd derde met 17 procent van de stemmen.

De populairste Republikein is Rodulph Giuliani, die burgemeester van New York was ten tijde van de aanslagen van 11 september 2001. Hij kreeg 34 procent van de stemmen. Met 29 procent volgt senator John McCain hem op de voet. De op twee na populairste Republikein is Jeb Bush, de huidige gouverneur van Florida en de broer van president George Bush.


Hillary Clinton en Rudolph Giuliani zijn beide erg populair

WK zwemmen toch in Montreal

Het WK zwemmen zal toch in Montreal worden gehouden. De internationale zwembond FINA besloot het toernooi terug te geven aan de stad in Canada.

In januari van dit jaar ontnam de internationale zwembond de Canadese stad het wereldkampioenschap omdat de organisatie de financiŽn niet rond wist te krijgen.

Nadat de Fina een gesprek had gehad met de burgemeester van Montreal, besloot de zwembond de organisatie terug te geven. Het toernooi begint op 17 juli en duurt twee weken.

[Upd] Maier wint goud, Bode Miller valt

Titelverdediger Bode Miller is uitgeschakeld op de reuzenslalom. Hermann Maier pakte het goud.

In Bormio, waar de wereldkampioenschappen skiŽn worden gehouden is de Amerikaan Bode Miller in de eerste run van de reuzenslalom onderuit gegaan. Door deze val heeft Miller geen kans meer op een gouden medaille. Hij won deze wereldkampioenschappen eerder goud op de afdaling en de Super G.

De eerste run van de reuzenslalom werd gewonnen door Miller's landgenoot Daron Rahlves. Hij klokte 1.24,45 en dat was 0,60 sneller dan de Oostenrijker Hermann Maier. Rahlves had voor deze run nog geen goede prestaties neergezet op deze discipline. Bij eerdere wedstrijden werd hij slechts 16e en 19e. De tweede run wordt vandaag gereden.

Update:
De tweede run in de strijd om het goud bij de reuzenslalom is verreden. Rahlves kon zijn eerste plaats niet vasthouden en Hermann Maier wist Rahlves in het eindklassement te passeren en won zo de gouden medaille. Rahlves won nog wel brons, achter de Oostenrijker Benjamin Raich die zilver pakte.

Top 5:
1. Hermann Maier (Oos) 2.50,41
2. Benjamin Raich (Oos) 2.50,66
3. Daron Rahlves (VS) 2.51,09
4. Kalle Palander (Fin) 2.51,45
5. Thomas Grandi (Can) 2.51,82

Belgische scholen houden 'dikke-truiendag'

Icoon Buitenlands nieuws Op ruim honderd Vlaamse en Brusselse scholen wordt woensdag een 'dikke-truiendag' gehouden. Zoals de naam al zegt, is het de bedoeling dat alle leerlingen van die scholen die dag een dikke trui aantrekken. Dat heeft de groep Milieuzorg Op School (MOS) donderdag gezegd. De dikke truien zijn nodig omdat de scholen die dag de kachel een paar graden lager zetten.

De initiatiefnemers willen met het lager zetten van de kachel het milieu helpen. De lagere stookkosten zouden volgens hen moeten zorgen voor zo'n 40 ton minder uitstoot van CO2 (koolstofdioxide). Koolstofdioxide wordt gezien als ťťn van de belangrijkste broeikasgassen, die zorgen voor de opwarming van de aarde.

Op de 'dikke-truiendag' zullen ook diverse ludieke acties plaatsvinden, zoals georganiseerde ochtendgymnastiek op de speelplaatsen van de scholen.

Lerares had seks met 13-jarige jongen

Net_Loony had ons via de nieuws-submit te melden:

De 27-jarige lerares Pamela Turner is aangeklaagd wegens onwettige seksuele handelingen met minderjarigen inclusief verkrachting. Turner had seks met een van haar leerlingen, een 13-jarige jongen, zowel thuis als op school.

Turner is een gymlerares in Tennessee, Verenigde Staten. “Voor een korte tijd verbleef zij in een jongenshuis wegens een verhuizing”, aldus de aanklager Dale Potter. De ouders van de jongens hadden geen idee van wat er gebeurde.

Maximaal kan de jonge lerares een straf van 100 jaar in de gevangenis krijgen. Potter denkt echter dat ze een paar jaar gevangenisstraf kan verwachten. Momenteel is Turner op borgtocht vrij na betaling van $50,000. Volgens de Southern Standard newspaper wilde Turners echtgenoot van haar scheiden.


Gymlerares Pamela Turner

Ross zwaar onder vuur door verpleeghuizen

Icoon politiek binnenland nieuws Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid is zwaar onder vuur komen te liggen in de Tweede Kamer. De Kamer is zeer ontevreden over de manier waarop de staatssecretaris de slechte situatie in verpleeghuizen aanpakt. Niet alleen de oppositiepartijen klagen over het bewind van Ross, ook coalitiepartijen CDA, VVD en D66 hebben hun onvrede uitgesproken.

Ross komt waarschijnlijk vanochtend met een brief waarin ze reageert op de kritiek van de Tweede Kamer. Volgens D66 is die brief erg belangrijk voor Ross. Als de brief onvoldoende maatregelen aankondigt, zit ze volgens D66 niet lang meer als staatssecretaris.

Ook de VVD sprak over het belang van de brief, door die een 'absolute testcase' te noemen. Het CDA heeft ook laten weten een 'hartig woordje' met Ross te willen spreken als er geen krachtige maatregelen worden genomen.

Spurs onderuit tegen Wizards

Antawn Jamison en Gilbert Arenas lieten zien dat ze wel degelijk 'All-star material' zijn. Samen maakten zij 59 punten in de 95-87 overwinning op de San Antonio Spurs.

Jamison maakte 14 punten van zijn 35 punten in het vierde kwart en pakte elf rebounds. Arenas scoorde 24 punten tegen het beste team van de NBA, de Spurs. De Spurs verloren voor het eerst in zes wedstrijden, en speelden voor de tweede keer op rij zonder sterspeler Tim Duncan. Werd Duncan in het met 104-85 gewonnen duel met Charlotte nog niet gemist, tegen de Wizards hadden de Spurs Duncan goed kunnen gebruiken.

De Spurs gaven in het tweede kwart een voorsprong van elf punten weg en hielden nog maar ťťn punt over aan het eind van de eerste helft. In het vierde kwart, met een stand van 76-74 in het voordeel van de Spurs, nam Jamison het heft in handen. Jamison scoorde acht punten op rij, en de Wizards gaven hun voorsprong niet meer weg.

Bij de Spurs werd Tony Parker topscorer met 22 punten. Malik Rose, die in de plaats van Duncan speelde, kwam tot 19 punten.

Gadzuric en zijn Bucks winnen
In de strijd om de play-off plaatsen hebben de Milwaukee Bucks een belangrijke overwinning geboekt. In Toronto werden de Raptors met 110-107 verslagen. De Bucks hebben nu de Raptors achter zich gelaten in de Eastern Conference en hebben nog drie ploegen voor zich.

De Bucks keken aan het begin van het laatste kwart nog tegen een achterstand van negen punten aan. Maar het was wederom Michael Redd die de Bucks op sleeptouw nam. Redd maakte de belissende punten in de laatste minuten van de wedstrijd en bracht zijn totaal daarmee op 29 punten. Dan Gadzuric speelde een goede wedstrijd en had tien punten en twaalf rebounds. Jalen Rose scoorde 26 punten voor de Raptors die nu drie wedstrijden op rij hebben verloren.

Overige uitslagen:

Celtics - Clippers: 94-89
Sixers - Grizzlies: 95-98
Pacers - Bobcats: 94-87
Nets - Lakers: 103-104 (OT)
Knicks - Heat: 110-116 (OT)
Timberwolves - Nuggets: 98-92
Rockets - Bulls: 105-92
Blazers - Hornets: 80-91

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 12

En weer een nieuwe ronde van Wat is dit Deeltje 12 alweer.... Suc6 allemaal.. Uitslag: MAC MINI

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Derde plaatje (woensdag)

Uitslag (donderdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Van der Valk gaat flink uitbreiden

Ondanks dat het in het overgrote deel van de horeca niet goed gaat wil het Van der Valk-concern flink uitbreiden. Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf met het toekan-logo bevestigd.

Het bedrijf wil onder meer nieuwe vestigingen in Houten, Nootdorp, Ridderkerk, Wolvega en wil ook de huidige vestiging in Eindhoven uitbreiden. Daardoor stijgt het aantal kamers dit jaar van 7900 naar 9000. Ook het aantal werknemers stijgt door de uitbreiding van de huidige 6000 naar zowel 8000.

Dat het bedrijf geen last heeft van de slechte tijden in de horeca komt volgens de woordvoerder door de gouden formule: ‘Veel voor weinig’.

Paus ontslagen uit het ziekenhuis

Paus Johannes Paulus II mag donderdag het ziekenhuis verlaten omdat hij voldoende hersteld is van zijn ziekte. Dat heeft een woordvoerder van het Vaticaan gemeld. De 84-jarige paus werd vorige week woensdag in het ziekenhuis opgenomen met ademhalingsmoeilijkheden door een griepje.

De paus sprak afgelopen zondag nog een menigte gelovigen toe vanuit het raam van het ziekenhuis.

Paus Johannes Paulus II
De Paus zwaaide zondag gelovigen toe vanuit het raam van zijn ziekenhuis

De Mol gunt NOS toch voetbalrechten

John de Mol en de NOS zijn met elkaar in onderhandeling over de uitzending van samenvattingen van voetbalwedstrijden. Dat heeft NOS-directeur Dielessen gezegd. Studio Sport zou op vrijdag- en zaterdagavond de samenvattingen van het eredivisievoetbal mogen uitzenden in ruil voor toegang tot het archief met historische beelden. De rechten van de beelden tot 1997 liggen bij de NOS. De Mol wil graag een zo uitgebreid mogelijk voetbalprogramma bieden en daarom ook beschikken over die oude beelden.

Talpa, het investeringsbedrijf van John de Mol sr. dat een nieuwe tv-zender opzet, is wel van plan de uitzending op zondagavond rond zeven uur uit te zenden. Voor dit programma wil De Mol kunnen beschikken over de historische beelden.

John de Mol kan op deze manier ook een belangrijk deel van zijn investeringen terugverdienen. Hij legt jaarlijks waarschijnlijk 25 miljoen euro toe op de voetbaluitzendingen. Een ander voordeel van het doorschuiven van de rechten naar de NOS is dat de nieuwe zender zich op vrijdag- en zaterdagavond op een breder publiek kan richten. Zo wil hij op zaterdagavond vooral familieprogramma's brengen.

Beide partijen hebben ook interesse voor de rechten van de Champions League. In de verwachte biedingstrijd krijgen ze waarschijnlijk concurrentie van RTL en SBS.

Tomba droomt over rentree


Skigrootheid Alberto Tomba denkt eraan om terug te keren op het hoogste skiniveau. Tomba, die de eerste skiŽr was die op drie verschillende Olympische Winterspelen medailles won, verwacht zelf dat hij met ongeveer 4 maanden training zich kan handhaven in de top-5.

De Italiaan zei dat het met het moderne skimateriaal een stuk makkelijker is geworden. "Het hangt af van de skibond. Volgens de huidige reglementen zijn ze verplicht mij een hoog startnummer te geven, maar dan heeft het geen zin om mee te doen", aldus Tomba, die in maart 1998 afscheid nam. "Op dit moment droom ik alleen nog maar van een terugkeer, maar de mensen om me heen zouden het geweldig vinden".

Tomba boekte in zijn ski-loopbaan 48 wereldbeker-zeges en won vijf gouden medailles op de OS en WK`s.

Restaurant serveert eten van papier

Icoon opmerkelijk nieuws Een restaurant in Chicago is sinds kort begonnen met het serveren van maaltijden van papier. Bezoekers krijgen bijvoorbeeld een afbeelding van een pizza die ook gewoon naar pizza smaakt, en nog voedzaam is ook. De eetbare papiertjes worden geprint met behulp van een speciale inktjet printer.

De cartridges van de printer zijn gevuld met sausjes en smaakstoffen in plaats van met inkt. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van gewoon papier maar van een speciaal 'papier', gemaakt van sojabonen en aardappelzetmeel.

De plaatjes van eten worden soms gewoon van internet gehaald, uitgeprint en vervolgens behandeld met een speciaal poeder van sojasaus, suiker en groenten. Daarna worden de prints nog gebakken om de smaak perfect te maken. Ook de menu's in het restaurant zijn op dezelfde manier gemaakt. Gasten kunnen ze opeten als voorgerecht of als soepstengels.

De chef van restaurant Moto, Homaru Cantu, is de uitvinder van de bijzondere printtechniek. Hij is nog bezig met een patentaanvraag. Volgens hem zijn de mogelijkheden eindeloos. "Stel je voor dat je in een blad een advertentie ziet voor een pizza. Je vraagt je af hoe die smaakt, en scheurt een stukje van de bladzijde af om te proeven", aldus Cantu.


Waarom nog koken als je ook kunt printen?

Silicon Knights ontwikkelt al voor de next gen

Volgens de Canadese krant The Standard en de website Just-Cubed is Silicon Knights, de Canadese makers van onder meer Eternal Darkness en Metal Gear Solid: The Twin Snakes, al bezig met het ontwikkelen voor de nieuwe generatie consoles. Hierbij is bekend geworden dat Silicon Knights alleen voor de Xbox 2 (ook bekend als de Xenon) zal ontwikkelen en niet voor de PS3 en de Nintendo Revolution. Opvallend hierbij is dat Silicon knights tot aan het voorjaar van 2004 exclusief voor de Nintendo GameCube ontwikkeld heeft. De verwachting is dat Silicon Knights later deze maand zal onthullen met welke projecten het bezig is.

Gunner Palace

Dit lijkt mij een interessante film over het huidige conflict in Irak...

Een unit genaamd "The Gunners", gestationeerd in Duitsland , neemt ťťn van de plezierpaleisjes van Udai Hussein over en maakt hiervan hun uitvalsbasis. De film laat het conflict zien door de ogen van de soldaten en wat ze elke dag meemaken.

Recenties zijn lovend en het schijnt dat de film zo a-politiek is als het maar kan; eerder een reportage. Hoe dan ook, IK GA HEM KIJKEN, DAMMIT!!!

Ontevreden man rijdt kantoor UWV binnen

h4nz0, YubYub en QyRoZ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een ontevreden man is donderdagochtend met een bestelbus een kantoor van uitkeringsinstantie UWV binnengereden. Hij parkeerde het busje in de hal van de vestiging aan de Beatrixstraat in Hengelo. Er vielen geen gewonden, maar de ravage is wel groot. Dat heeft de politie donderdag laten weten. De man is direct aangehouden.

De 38-jarige man uit Enschede reed om ongeveer 09.00 uur dwars door een draaideur heen, om in de hal tot stilstand te komen. Volgens de politie kwam de man tot zijn daad omdat hij niet tevreden was over een gesprek dat hij woensdag met een medewerker van het UWV had gehad. Na dat gesprek had de man al gedreigd zijn busje het kantoor in te rijden.

Tasjesdief-grapjas Politie Academie buiten functie gesteld

Icoon Binnenlands nieuws De student van de Politie Academie die op zijn website een 'cursus tasjesdief aanrijden' had gezet is buiten functie gesteld. Volgens de politie heeft hij het korps Amsterdam-Amstelland 'ernstig in diskrediet gebracht'. Bovendien is er een onderzoek naar de 23-jarige student gestart.

De man had op de website van zijn klas, www.klasb03.tk, een plaatje uit de FeauteauF*ck van weblog GeenStijl gezet. Op het plaatje was een fictief systeem tegen de diefstal van een handtasje afgebeeld. "Wanneer de handtas zonder autorisatie buiten de auto geraakt, schakelt het systeem zichzelf automatisch in. De bediening is eenvoudig: Kies uw doel en de rest gaat vanzelf…" Op het beeldscherm van de 'doelzoeker' van het systeem was een foto van rapper Ali B. afgebeeld.Het originele plaatje is hier te vinden.

Doom 3 begin april op de Xbox

Activision en id Software hebben gisteren bevestigd dat Doom 3 voor de Xbox in de week van 4 april zal uitkomen. Ook zal in die week het officiŽle uitbreidingspakket genaamd Doom 3: Resurrection of Evil voor de PC worden uitgebracht. Todd Hollenshead, CEO, id Software heeft hierover het volgende te zeggen:
"[...]
"Brace yourself for a new breed of fear and excitement, DOOM 3 for the Xbox brings gripping action, unparalleled graphics and sound, and a truly terrifying experience to the home theater. This is DOOM 3 built for the Xbox, including 480p and wide-screen support, full Xbox Live multiplayer, and the Xbox exclusive 2-player co-op campaign. For fans of DOOM 3 on the PC, Resurrection of Evil takes you to the undiscovered depths of the UAC's Mars base and back to Hell itself for a vicious new battle with the forces of evil and the most ferocious demons imaginable."
[...]"


Er zal ook een limited edition komen voor de Xbox. Hierin zullen de games Doom I en Doom II als extra zitten. Deze games zullen ook split-screen co-op of als een deathmatch met vier spelers te spelen zijn.

Het showproces in Tilburg

Met de laatste strooisels van Klaas Vaak nog in mijn ogen, lees ik dikwijls ‘metro’ in de trein. Een krant van tabloidformaat waarin het belangrijkste nieuws van de ANP-rol is overgetikt. Hap, slik, weg informatie. Het is als met de buurvrouw kort en oppervlakkig over de heg schreeuwen dat “ons land zo naar de klote gaat”. Het nieuws, de columns en natuurlijk de onvermijdelijke ingezonden brieven, zorgen voor mijn dagelijkse drinkontbijt. Even en slikken weer doorgaan, zoals een bekende Nederlandse artiest ooit zong. Meer is het niet en meer hoeft ook niet. Tot ik kennis maakte met de Berlusconi van deze krant, Jan Dijkgraaf. Een journalist en tevens een populist die het heerlijk vindt om te schoppen tegen de verkeerde schenen.

Geen Kratochvil en Federer tegen Nederland

Michel Kratochvil, Davis Cup speler voor Zwitserland doet niet mee in de ontmoeting tegen Nederland.

In maart spelen Nederland en Zwitserland tegen elkaar in de eerste ronde van de Davis Cup. Kratochvil heeft afgezegd omdat hij zijn been heeft gebroken. Naast Kratochvil is ook de nummer ťťn van de wereld - Roger Federer - afwezig. Hij stelt zich dit jaar niet beschikbaar voor Zwitserland.

De Nederlandse captain Tjerk Bogtstra maakt het Nederlandse team na het ABN Amro toernooi bekend. Waarschijnlijk wordt er voor Sjeng Schalken, Raemon Sluiter, Peter Wessels en Dennis van Scheppingen gekozen.

Tecmo klaagt 'hackers' aan

Tecmo is de 'naakte wijven'-mods in Ninja Gaiden en Dead or Alive blijkbaar zat en gaat nu de communities die dergelijke skins ontwikkelen hard aanpakken. Tecmo heeft twee webmasters van ninjahacker.net aangeklaagd, alsmede ongeveer 100 anonieme gebruikers van die site. De website ging over het aanpassen van de skins van verschillende Tecmo games (zoals Dead or Alive Volleybal en Ninja Gaiden).

Volgens de aanklacht hebben de twee webmasters de code van de verschillende games gekraakt en hebben ze de code zodanig aangepast dat ze hun eigen skins kunnen gebruiken. Zo was het dus bijvoorbeeld mogelijk om met naakte vrouwen volleybal te spelen. De manier waarop mensen dit konden doen en ook een groot aantal skins werd aangeboden op de website ninjahacker.net.

De verdachten zijn niet aangeklaagd vanwege piraterij van games, dit soort dingen gebeuren al jaren met bijvoorbeeld Halo en The Sims 2. Echter zegt Tecmo dat ze lijden onder deze praktijken van de twee webmasters: 'We spent millions of dollars to develop these games, and people are coming in and changing the code to their liking.'

"[...]
"Hackers, if they're allowed to do this kind of thing, will be allowed to hack into any game, anywhere, we spent millions of dollars to develop these games, and people are coming in and changing the code to their liking, and that's illegal."
[...]"


Jason Schultz, een pro-deo advocaat van de Electronic Frontier Foundation is het hier totaal niet mee eens: "This complaint is absurd, the law allows for fair use of other people's copyrighted works without any permission needed, and one of the key things that you're allowed to do is make copies in order to reverse engineer and understand how they work."

De beklaagden hebben volgens Schultz geen complete game aangeboden, maar alleen een manier om de skins van een game te veranderen. Volgens hem is dit volkomen legaal. Tecmo is het hier dus niet mee eens en eist 1.000 tot 10.000 dollar per aangeboden skin op de website.

Schultz zegt ook dat het uiteindelijk erom gaat hoe goed de beklaagden zich kunnen verdedigen tegen het grote bedrijf genaamd Tecmo.

Sato crasht twee keer

Takuma Sato heeft binnen twee dagen twee exemplaren van de nieuwe BAR 007 beschadigd. Dinsdag crashte hij zwaar toen zijn achtervleugel afbrak en woensdag spinde hij met een andere wagen van de baan in Barcelona.

Sato vertelde over het ongeluk van dinsdag, met de 007-02: "Dit was de eerste keer dat er bij mij een achtervleugel afbrak. Ik reed meer dan 300 km/h en had in de zevende versnelling nog wielspin." Sato kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar de auto raakte zwaar beschadigd.

Woensdagochtend had Sato versnellingsbakproblemen in de 007-01. Nadat de versnellingsbak was vervangen, ging de coureur de baan af terwijl hij remde voor bocht tien. De wagen liep dit keer minder schade op, maar kon de rest van de dag niet meer gebruikt worden.

Ubisoft gaat Lumines uitgeven

De PSP puzzelgame Lumines zal door Ubisoft uitgebracht worden in de US en Europa. Lumines is een puzzelgame die doet denken aan Tetris, maar puzzelen combineerd met muziek- en lichteffecten.
"[...]
Ubisoft is extremely excited to partner with Bandai and Q ENTERTAINMENT to bring Lumines for the PSP handheld system to consumers. Ubisoft delivers superior products that are immersive, exciting and unique, and Lumines is a natural fit for us.
[...]"


Aldus Jamer Regan van Ubisoft.PS3 en Revolution zelfde geheugen?

Er bestaat een kans dat de PS3 en de Revolution (GameCube 2) hetzelfde geheugen gaan gebruiken. De chip fabrikant Elpida Memory Inc. heeft aangekondigd dat ze de DRAM geheugen chips zullen leveren voor de PS3 van Sony. Naast Elpida zullen ook Toshiba en Samsung chips leveren voor de console.

Yukio Sakamoto, directeur van Elpida, heeft het ook over Nintendo gehad. Sakamoto zegt in gesprek te zijn met Nintendo om dezelfde DRAM geheugen-chips te leveren voor de Revolution. Echter heeft Nintendo nog niks definitief besloten; de bal ligt dus nog bij Nintendo.

Kort geding tegen Hirsi Ali op 1 maart

Icoon Binnenlands nieuws Het kort geding tegen Hirsi Ali om haar te verbieden een vervolg op Submission te maken, zal op 1 maart bij de rechtbank in Den Haag dienen. Advocaat Robert Moszkowicz spande de zaak aan namens een aantal islamitische cliŽnten. De advocaat wil ook dat Hirsi Ali wordt verboden zich kwetsend, grievend of godslasterlijk over de islam uit te laten.

Submission was een film van Hirsi Ali en de vermoorde filmmaker Theo van Gogh over de onderdrukking van de vrouw binnen de islam. Het tweede deel zou ook gaan over de onderdrukking van het individu, en dan met name de vrouw, door de islam. De regisseur van het tweede deel blijft uit veiligheidsoverwegingen anoniem.

Nederlands bedrijf maakt DS-reclame

Nintendo Europa heeft een Nederlands bedrijf gekozen om de online reclame te verzorgen, namelijk het bedrijf Mediamonks. Vanaf midden-maart zal Mediamonks zich gaan bezig houden met de online reclame voor de Nintendo DS. Nintendo heeft het zelfs over de grootste Nintendo reclame-campagne van het jaar.

Nintendo zelf zal zorgen voor de TV, radio en andere soorten van reclame en Mediamonks zal een website ontwikkelen alsmede de rest van de online reclame. Er zal worden geadverteerd in de volgende landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, BelgiŽ, Engeland, ItaliŽ en Spanje.

Mediamonks is al bekend met het bedrijf Nintendo, ze hebben namelijk de reclames voor de GBA SP Tribal-edition, Zelda, Final Fantasy en de laatste Mario-game gedaan. De website zal zich richten op 16-jarige jongeren en om iets unieks neer te zetten is ťťn van werelds beste flash-designers ingehuurd (Manuel Dahm).

Meijer langer bij Alemannia

Erik Meijer heeft zijn aflopende contract bij de Duitse club Alemannia Aachen met een jaar verlengd.

De 35-jarige Nederlander is nog altijd een vaste waarde bij de club, die de komende tegenstander is van AZ in de UEFA Cup. Dit seizoen was hij goed voor drie goals in de tweede Bundesliga en vier treffers in de UEFA Cup.

"Ik bekijk nu van seizoen tot seizoen de mogelijkheden om verder te spelen", aldus Meijer in De Telegraaf. "Op het ogenblik behoor ik nog altijd tot de betere spelers. Zodra ik die rol niet meer kan waarmaken, stop ik."

Meyer is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Duitse club. Eerder kwam hij uit voor Fortuna Sittard, Antwerp, Eindhoven, MVV, PSV, KFC Uerdingen 05, Bayer Leverkusen, Liverpool, Preston North End en Hamburger SV. In totaal speelde Meijer 415 competitiewedstrijden waarin hij 105 doelpunten maakte.

Rutte voor behoud bijzonder onderwijs

Staatssecretaris Rutte zegt vandaag in Trouw dat hij voor behoud van bijzonder onderwijs is. Hij meent dat grondwetsartikel 23 een 'fundamenteel liberaal' recht is. "Ik ben een groot aanhanger van artikel 23. Mensen moeten vrij zijn in de stichting van een school op grond van hun levensovertuiging."

Hiermee staat hij direct tegenover VVD-fractieleider Van Aarten, minister Verdonk en kamerlid Hirsi Ali. Binnen de VVD klinkt het verbod op godsdienstig onderwijs steeds luider, vooral omdat Islamitische scholen de integratie zouden belemmeren. Het is niet de eerste keer dat er binnen de VVD hierover onenigheid bestaat.

Rutte vind het onjuist dat liberalen menen dat artikel 23 een concessie was aan confessionelen. "Liberalen hechten aan particulier initiatief en aan pluriformiteit. De vrijheid een school te stichten van de eigen richting geeft toch uitdrukking aan die idealen?" De VVD-bewindsman is tevreden met het compromis dat het kabinet vorig jaar over artikel 23 bereikte. Toen werd besloten de oprichtingseisen te verscherpen.

Steeds minder mensen nemen de bus

servie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De populariteit van streekbussen gaat hard achteruit. In twee jaar tijd gingen er maarliefst 35 procent minder mensen met de bus. Dat zou volgens het Algemeen Dagblad blijken uit een interne notitie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Volgens de Adviesdienst Verkeer en Vervoer (AVV), die het rapport samenstelde, komt de daling vooral doordat steeds meer mensen de beschikking hebben over een auto. Een gevolg hiervan is zelfs dat er steeds minder bejaarden met de bus gaan, omdat die ook steeds vaker de auto pakken.

De AVV geeft in het rapport ook suggesties voor verbeteringen. Hierin wordt onder andere gesproken over goedkope taxi's als alternatief voor de bussen, of over bussen die alleen rijden als mensen zich er van tevoren voor hebben aangemeld.


Streekbussen blijven nu vaak leeg - foto: Connexxion

Zalm: meevaller van 680 miljoen

Icoon politiek binnenland nieuws Hogere inkomsten uit de aardgaswinning hebben het kabinet een meevaller van 680 miljoen euro bezorgd. Dat heeft minister Zalm van FinanciŽn donderdag laten weten. Het geld zal automatisch naar een fonds gaan waaruit onder andere de infrastructuur bekostigd wordt.

Het is nog niet helemaal zeker of het geld echt naar wegen en het openbaar vervoer zal gaan. Mogelijk wordt een deel van de meevaller achter de hand gehouden om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen. Het kabinet zal hierover binnenkort beslissen.

Marine weert leden motorclub Holland

Het is militair en burgerpersoneel uit Den Helder niet langer toegestaan lid te zijn van de CuraÁaose motorclub Holland. Zij mogen zelfs niet eens de marinebasis meer op voordat zij hun lidmaatschap hebben opgezegd. Anders moeten ze maar kiezen voor een andere baan. De maatregel moet voorkomen dat ook maar de schijn ontstaat dat marinepersoneel betrokken is bij een motorclub die in opspraak is geraakt en contacten zou hebben met de Hells Angels.

Motorclub Holland begon aanvankelijk als een onschuldig touringclubje op het eiland. Inmiddels duiken er echter steeds meer geruchten op dat de club betrokken zou zijn bij criminele activiteiten, zoals drugssmokkel, en banden zou onderhouden met de Hells Angels. Het gaat tot zover om onbewezen geruchten, maar de marine wil voorkomen dat het eigen personeel in een verkeerd daglicht komt te staan.

Een andere CuraÁaose motorclub, de Caribbean Brothers, staat centraal in de rechtszaak die momenteel tegen de Nomads-afdeling van de Hells Angels wordt gevoerd. De Caribbean Brothers is overigens een aan de Angels gelieerde club.

'Radicale islam lokt jongeren'

Vanavond komt het tv-programma Zembla met een documentaire over radicale moslims in Nederland. Het hoofd van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD), Sybrand van Hulst, spreekt daarin voor het eerst sinds de moord op Theo van Gogh openlijk over tal van zaken, zoals het Hofstadnetwerk, de radicale moslimjongeren en de manier waarop ze gerekruteerd worden.

Volgens Van Hulst zijn in ons land zo'n 1.000 radicale islamieten actief. Zeker enkele tientallen daarvan zijn bereid om geweld te gebruiken. De AIVD-chef zegt dat die groep moeilijk te bestrijden is. Het gaat volgens hem om verbanden die geen strakke organisatie hebben en geen centrale leiding. Terreurnetwerken als de Hofstadgroep zijn daarom moeilijk op te rollen, zo betoogt Van Hulst.

Jonge moslims blijken steeds meer op zoek te gaan naar een islam die hun frustraties en woede weerspiegelt. Dat maakt hen tot een gemakkelijke prooi voor rondreizende predikers van de Takfir wal Hijra, een stroming binnen de islam die geweld predikt tegen iedereen die anders denkt dan zijzelf.

De radicalisering van islamitische jongeren komt volgens Van Hulst onder meer door de negatieve manier waarop op dit moment over de islam wordt gesproken. Hij denkt dat de problemen voor een deel kunnen worden opgelost door ervoor te zorgen dat islamitische jongeren zich welkom voelen en dat ze zichzelf vanzelfsprekend als Nederlander beschouwen.

In Zembla komen ook als radicaal bekend staande imams aan het woord. Zij waarschuwen voor de rondreizende leermeesters van de Takfir wal Hijra, die jongeren bij de moskeeŽn aanklampen om ze te bekeren tot de ideologie van het geweld. Net als de AIVD zien de 'radicale imams' het terrorisme in Nederland als een integratieprobleem. Verder blijkt ook internet een grote rol te spelen bij de radicale bekering van jongeren. Zo is van de Marokkaanse jongeren 90% actief op het internet. Juist omdat deze jongeren worstelen met hun identiteit zijn ze een gemakkelijke prooi voor ronselaars op het internet.

-
Zembla, vanavond op Nederland 3 om 21.10 uur. De documentaire is na afloop on-line te zien.

Villeneuve past rijstijl aan

Jacques Villeneuve moet voorlopig nog wat wennen aan de Sauber. Naar eigen zeggen verschilt die zodanig van andere F1-auto's, dat Villeneuve zijn rijstijl moet aanpassen.

Na een aantal races bij Renault moet Villeneuve nu concluderen dat Sauber toch een heel ander team is. Er is geen geld of tijd om de auto op de wensen van een nieuwe coureur aan te passen. Dus zal Villeneuve zelf zijn rijstijl moeten aanpassen om resultaten te gaan halen.

Villeneuve vertelde: "Alles aan deze auto is anders, zelfs de ophanging. Ik moet me zelfs aanpassen in de manier waarop ik de auto afstel. Waarschijnlijk kan een rijk team deze dingen aan de coureur aanpassen, maar hier zal ik moeten veranderen. Felipe kent de auto en die is ook ontworpen aan de hand van eerdere opmerkingen van hem, dus de auto is absoluut beter voor hem."

Daarnaast blijft Villeneuve nog steeds de kritische coureur die hij altijd al was: "De auto lijkt beter met oude banden. We zijn nog steeds langzaam, maar dat is beter, want vorige week waren we erg langzaam. Nu zijn we gewoon langzaam."

Sfeervolle Mourning screenshots

Voor de MMORPG Mourning, voorheen bekend als Realms of Torment, zijn acht nieuwe screenshots vrijgegeven van het leefgebied van de Elfen. Deze MMORPG maakt gebruik van een eigengemaakte game engine 'Abyssal' en maakt gebruik van de laatste technieken op videokaart-gebied.

De character models krijgen een complex skeletmodel en morphing animaties. Naast de character models zal de omgeving ook beÔnvloed worden door bijvoorbeeld het weer: de wind zal takken laten bewegen en zonsverduisteringen zullen ook kunnen voorkomen in de spelwereld.

De nieuwe screenshots van dit spel zijn hieronder te vinden en voor meer informatie klik hier


Grote belangstelling voor WK snertkoken

Tommetjetom had ons via de nieuws-submit te melden:

Het WK Snertkoken mag op grote belangstelling rekenen. De organistatie meldde gisteren dat het aantal plaatsen voor de deelnemers inmiddels allemaal zijn volgeboekt. Het Wereldkampioenschap Snertkoken wordt op vrijdag 25 februari aanstaande voor de elfde keer gehouden in Groningen.

Daarnaast wordt gelijktijdig ook het WK Oud-Hollandsche Stamppot koken gehouden. Ook hiervoor is het maximum aantal deelnemers bereikt. In totaal doen er dit jaar dertig snertkokers en vijftien stamppotkokers mee aan het kampioenschap, en het gebeuren vindt plaats in de Hotelschool van het Noorderpoort College in Groningen.

Deze wedstrijd, die ooit als grap begon, heeft inmiddels een heuse cultstatus gekregen onder (amateur-)koks. De winnaars ontvangen als trofee een zilveren snertlepel of opscheplepel. Een jury beoordeeld alle snert- en stamppotten op smaak, geur, kleur, ingrediŽnten en originaliteit.

-
Speciaal voor de liefhebbers:
de winnende snert en de winnende boerenkoolstamppot van 2004.

Atari kondigt Tycoon City: New York aan

Vandaag heeft Atari aangekondigd dat developer Deep Red werkt aan een steden-simulatie met de naam Tycoon City: New York.

Senior Brand Manager John Billington over het spel:

"[...]
"Tycoon City: New York is a high quality, visually rich Tycoon title that truly brings the city that never sleeps to life by allowing players to create their very own versions of Manhattan and fulfill their fantasies of building a business empire in The Big Apple."
[...]"


Features van het spel:
"[...]
Over 50 Manhattan industry opportunities including:

* Running a nightclub
* Putting on a Central Park concert
* Owning the city’s hottest new restaurant
* Managing a Wall Street financial firm
* Creating cutting-edge fashion businesses
* Organizing the Macy’s Day Parade
* Build skyscrapers as part of your dream New York City skyline

Upgrade businesses with hundreds of improvements — increase the beauty, capacity and appeal of storefronts to attract greater crowds and drive profits
Create and customize original businesses with successful chain locations across the city
Place buildings anywhere to create your own version of New York City
View the reactions of thousands of NYC citizens, each with individual traits and tastes
Erect the Statue of Liberty, Empire State Building and other world-famous New York landmarks
Develop the various Manhattan neighborhoods, each with its own authentic cultural flavor
[...]"


Meer informatie over dit spel is hier te vinden.

Naaktportret Kate Moss miljoenen waard

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens een veiling bij veilinghuis Christies in Londen heeft een naaktportret van het Britse topmodel Kate Moss een bedrag opgebracht van 3,9 miljoen pond (5,8 miljoen euro). Van te voren werd een opbrengst van ca. 3,5 miljoen pond verwacht. De koper is volgens Christies anoniem; het bod werd per telefoon uitgebracht.

Het schilderij is gemaakt door Lucian Freud, in 2002. Het kunstwerk kwam twee jaar geleden in het bezit van een Amerikaanse kunstverzamelaar, die het nu dus succesvol ter veiling heeft aangeboden.

\'Naaktportret 2002\' - Kate Moss
'Naaktportret 2002' - een portret van Kate Moss, zoals deze woensdag werd aangeboden bij Christies. Foto © APVan der Sar deelt complimenten uit

Edwin van der Sar was woensdagavond na de 0-0 tegen Engeland een tevreden doelman. "We hebben volwassen gespeeld", aldus de aanvoerder. "We toonden durf in balbezit en hebben de combinaties goed uitgespeeld. De tactiek stak goed in elkaar."

Ook over zijn onervaren verdediging met Kromkamp, Boulahrouz en Mathijsen, had Van der Sar weinig reden tot klagen. "Uitmuntend, meer kan ik niet zeggen. Ik heb niet anders hoeven te coachen dan normaal. De jongens die nu hebben gespeeld hebben hun kandidatuur gesteld. De bondscoach zit weer ruimer in zijn keuzemogelijkheden."

Van der Sar sprak van een goed resultaat. "Op papier zat er nog wel wat verschil tussen beide ploegen. Misschien heeft Engeland ons onderschat. De spelers verdienen allemaal een compliment, maar met name Kuijt heeft heel goed gespeeld."

Ook bondscoach van Basten was tevreden over de wedstrijd. De bondscoach had in de aanloop naar de doelpuntloze wedstrijd tegen Engeland alleen maar kunnen hopen dat veel van zijn onervaren spelers tegen de van grote namen overlopende thuisploeg zo overeind zouden blijven. Maar hij keek ook al weer vooruit.

"Als het een beetje mee zit, kunnen we tegen RoemeniŽ en ArmeniŽ weer over Van Nistelrooij beschikken. Zelfs Robben is dan weer beschikbaar", aldus Van Basten. "Ik vond dat Makaay en zeker Kuijt het goed hebben gedaan, maar met Van Nisterooij en Robben hebben we toch weer meer mogelijkheden. De uitwedstrijd tegen RoemeniŽ zal een zwaar duel worden" , aldus de na zeven interlands nog steeds ongeslagen bondscoach.

Wubben wint marathon Groningen

De 16e marathon in de strijd om de Essent/KNSB Cup is gewonnen door Kurt Wubbe. In Groningen kwam de schaatser van Jorritsma Bouw, die eerder dit seizoen winnaar was in Deventer, alleen aan de finish, na zich in de slotfase van de wedstrijd te hebben ontdaan van Yoeri Lissenberg en Henk Angenent.

Nadat er verschillende vluchtpogingen mislukte, wist Wubben halverwege de wedstrijd het peloton op een ronde achterstand te zetten, samen met Lissenberg, Angenent en Cťdric Michaud. In de slotfase van de wedstrijd viel Angenent , waar hij met zijn schaats een hand van Michaud raakte. Angenent kon weer aansluiten, maar Michaud moest met bloedende vingers de wedstrijd staken. In een van de laatste ronden reed Wubben weg bij Lissenberg en Angenent en kwam als overwinnaar over de streep.

Nienke is de nieuwe Moszkowicz

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Nienke Hoogervorst (24) is de winnares van het tv-programma 'De nieuwe Moszkowicz'. In dit programma van de AVRO zocht mr. Moszkowicz een geschikte opvolger. In tien afleveringen moesten de kandidaten, jonge juristen, verschillende cases oplossen. Per aflevering werd een kandidaat naar huis gestuurd. Nienke krijgt nu een baan aangeboden bij Moszkowicz Advocaten. Daarnaast kan ze nu beschikken over een bedrag van 25 000 euro, een maatpak, een scooter en een luxe auto.

Nienke Hoogervorst, die een rechtenstudie in Utrecht heeft afgerond, won dinsdag ten koste van medefinalist Jeroen Nijboer. De twee finalisten kregen een megazaak uit het archief van Moszkowicz voor hun kiezen. Mr. Moszkowicz: "Nienke gaf een goede inleiding op de zaak. Er zat structuur in haar pleidooi. Ze heeft de getuigenverklaringen goed ontrafeld."

Nienke Hoogervorst en Abraham Moszkowicz

Drie The Matrix Online trailers


Er zijn drie nieuwe trailers van de aankomende MMORPG The Matrix Online vrijgegeven. Deze zullen elk een aparte feature van de game behandelen, namelijk Hacking, Free Firing en Close Combat. Ondanks alle vertragingen die de game heeft opgelopen zijn ze nu met de bŤta versie bezig en zal het waarschijnlijk niet al te lang meer duren voordat je deze game officieel zal kunnen spelen.

Klik hier voor de trailers.

Brand geblust met sneeuwballen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

OpmerkelijkRoemeense brandweerlui waren onlangs de wanhoop nabij: ze konden met hun brandweerwagen niet dicht genoeg bij een brand in de buurt komen. Het spreekwoord Als de nood het hoogst is, dan is de redding nabij bleek erg toepasselijk. De redding kwam namelijk in de vorm van sneeuwballen. De spuitgasten smeten massaal sneeuwballen door het raam van het brandende gebouw en slaagden er in de brand te blussen.

Het onwaarschijnlijke verhaal speelde zich af in Sibiu. Hier vloog een appartement van een oude vrouw in brand. De brandweer was na enkele minuten al ter plaatse. Door de enorme ijzel op de wegen slaagden de brandweerlui er echter niet in om met hun wagen dicht genoeg bij de brand te komen. Een slimmerik bedacht gelukkig het plan om sneeuwballen in te zetten.

Brandweercommandant Florian Chioar legde de opmerkelijke actie uit: "We moesten toch iets doen. Daarom besloten we sneeuw als blusmiddel te gebruiken en in een halfuurtje was de brand al geblust."

Masters of Darts: Barney imponeert

Op de derde dag van Masters of Darts was er een vol programma met vier partijen. Barney rekende daarbij in vier straight sets af met Colin Lloyd.

Tony David zag geen kans Phil Taylor te verontrusten. De AustraliŽr ging er ondanks goed spel met 0-4 vanaf tegen "The Power". Taylor was daarmee snel klaar voor het aanstaand treffen met Raymond van Barneveld.

Andy Fordham pakte zijn tweede zege van het toernooi tegen Roland Scholten, die hij met 4-2 opzij zette. Op de dubbels klopte de Engelsman Scholten, die ondanks een eerdere nederlaag nog steeds uitzicht houdt op het bereiken van de halve finales.

Van Barneveld speelde in zijn tweede wedstrijd tegen Colin Lloyd. In een uur tijd vlogen de pijlen van Barney naar daar waar ze bedoeld waren. Lloyd kreeg geen kans (4-0)

In de laatste wedstrijd van de avond was het wederom 'afzien' met Co Stompť. Waar de Nederlander gister in een slecht duel van Scholten verloor, trof hij vanavond een nog slechter spelende opponent. Wayne Mardle kon achteraf nog niet geloven dat hij verloren had van de Nederlander. Het werd 4-1 voor "The Matchstick". Voor "Jaws" is verdere voortgang in het toernooi, na zijn derde nederlaag, nu uitgesloten.

Programma dag 4:
Fordham - Lloyd
van Barneveld - Taylor
David - Scholten

SunChaser: respecteer anderen of houd je muil

Nu kennen de meesten mij vooral van het nieuwsposten van expliciete zaken op de frontpage, tot vreugde en verdriet van menigeen. Zo af en toe schrijf ik er eens een column tussendoor, just for fun. Na het lezen van de column van Sunchaser begonnen mijn vingers toch wel heel erg te jeuken. …ťn grote klaagzang over een fenomeen dat carnaval heet. Een fenomeen ja, waar je weinig zinnigs over kan zeggen als je het niet een ŠŠntal keer hebt meegemaakt. Dat SunChaser vervolgens zijn ruim tien jaar oude frustraties gebruikt om maar het hele zuiden over ťťn kam te scheren, dat noem ik goedkoop scoren. Respecteer anderen, of houd je muil gewoon!
Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #115
special
Random Pics van de Dag #853
special
Weekend gifdump #104
review
Hogwarts Legacy
special
AI Picture Gallery #114
special
Random Pics van de Dag #852
©FOK.nl e.a.