Radicale islamsites nog altijd vanuit NL gehost

Icoon Digital nieuws Islamitische terreurorganisaties en andere organisaties die dikwijls propageren vanuit een radicale islamitische ideologie blijken nog altijd hun sites te laten hosten bij een aanbieder in Nederland. Het bedrijf 357hosting gevestigd te Nieuwegein staat centraal in het op het web houden van vele honderden extremistische pagina's.

Onderzoek door de Avro en het weblog volkomenkut toont aan dat 357hosting vandaag de dag ongestoord haar gang kan gaan, ondanks toezeggingen van de ministers Donner en Remkes om een einde aan deze praktijken te maken. Een gerenommeerd internetrecherchebureau constateert dat een aantal maal per maand het bedrijf haar servers, die allen in het buitenland staan, laat verhuizen naar andere locaties. Opvallend is dat dit constant gebeurt, terwijl dergelijke verhuizingen grote sommen geld kosten.

Sites die onder meer door 357 hosting worden gefaciliteerd zijn de Arabische Europese Liga (AEL), de site van Ertan (waarover FOK! al vaak heeft bericht), en de in Europa verboden terreurorganisatie Hamas. Doorgaans bevatten de sites een inhoud over zaken als het ophemelen en aansporen tot zelfmoordaanslagen, het oproepen tot de jihad en het propageren van de radicale islam.

Hoeveel klanten het bedrijf heeft, is niet exact bekend. Bij onze vorige berichtgeving was er nog sprake van een aantal van 2500. Toen meldde de eigenaar van 357hosting nog dat hij geen enkele keer contact heeft gehad met Justitie.