Online adventure als inleiding op Still Life

Op 14 april komt de adventure Still Life van Microïds in de winkels te liggen voor PC en Xbox. Voor iedereen die daar niet op kan wachten hebben The Adventure Company en Microïds een zoethoudertje bedacht: een "web driven Extended Reality experience" als inleiding op het spel.

Het is de bedoeling dat spelers op zoek gaan naar aanwijzingen die op diverse websites verborgen zijn. De Extended Reality experience zal uit drie delen bestaan die zich zowel voor als na de launch van het spel zullen afspelen. De hoofdpersoon van zowel Still Life als deze inleiding is Victoria McPherson, een FBI-agente. Via bestanden op haar computer krijg je de eerste aanwijzingen en feiten voorgeschoteld.

Op allerlei andere websites, die speciaal voor het online adventure zijn ontworpen maar eruit zien als echte websites, moet je proberen de seriemoordenaar uit haar laatste zaak te vinden. Tenslotte ontrafel je een eeuwenoude samenzwering die verschillende generaties van de McPherson-familie heeft beïnvloed. Nadat je het het spel gespeeld hebt kun je weer verder met het online mysterie om nog dieper op de zaak in te gaan en enkele personages, die alleen in het online avontuur en niet in het spel zelf voorkomen, te leren kennen.

Op de website van Still-Life zal het online speurwerk binnenkort beginnen.

In Still Life onderzoekt Victoria McPherson een serie moorden in Chicago. Er zijn al vijf slachtoffers gevallen en ze heeft nog geen enkele bruikbare aanwijzing. Als ze om even op adem te komen een bezoekje brengt aan haar vader ontdekt ze oude documenten van haar opa, die detective was. Een zaak waar hij zeventig jaar geleden in Europa aan werkte blijkt griezelig veel overeenkomsten te vertonen met haar huidige zaak...