Malone dichtbij pensioen

Karl Malone besluit in de komende twee weken of hij zijn loopbaan beëindigt of nog een jaar doorgaat.

Malone, inmiddels al 41, zal misschien nog een jaar terugkeren in de NBA bij de San Antonio Spurs, al lijkt het daar niet op. Zijn zaakwaarnemer Dwight Manley vertelde dat afgelopen maandag. "Een beslissing is aanstaande," aldus Manley.

Malone, gekozen tot de 50 beste spelers uit de NBA geschiedenis, heeft er inmiddels al 19 seizoenen opzitten. 18 seizoenen daarvan speelde hij bij de Utah Jazz. Vorig seizoen bij de Lakers scoorde Malone 13,2 punten en pakte hij 8,7 rebounds gemiddeld. In zijn carrière scoorde Malone 36.928 punten, 1.459 minder dan Kareem Abdul-Jabbar, nummer 1 op de lijst van totaal aantal gescoorde punten.

Update:
Karl Malone zal niet meer terugkeren in de NBA. Aanstaande zondag zal Malone in Utah zijn beslissing aan het grote publiek bekend maken. Woordvoerder van de Lakers John Black ziet het niet als een verassing. "We wensen Karl en zijn familie het allerbeste. We hebben één jaar met hem mogen samenwerken en iedereen binnen de club vond het fantastisch om Karl erbij te hebben. Hij was wel dergelijk een aanwinst voor het team om tot de finals te geraken vorig seizoen," aldus Black.

En zo komt er een einde aan een 19-jarige loopbaan van één van de beste basketballers ooit in de NBA. Helaas heeft hij in zijn carrière nog nooit een kampioenschapsring gewonnen, waarschijnlijk zijn enige gemis.