Winnaar verkoopt 3FM-kaartjes door

Radio 3FM"Ik wilde toch liever met mijn vriendin valentijn vieren. Ik ga nu naar een musical toe met haar." Dat was het verweer van Tim de Raad op de vraag waarom hij zijn vorige week gewonnen kaartjes voor het concert van The Chemical Brothers in de Heineken Music Hall voor ruim het dubbele van het normale bedrag verkocht had op Marktplaats.nl. Dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van het vrijdagavondprogramma op 3FM waren dan ook niet blij. "Wat een schoft, ik vind het echt heel a-sociaal dat hij de kaarten verkoopt", zo zegt Lantinga.

De Raad won de kaarten vorige week vrijdagavond. Hij zong in de uitzending mede-reizigers toe om de kaartjes te krijgen. "Je kunt het niet tegenhouden", zegt Swijnenberg in een reactie. "We doen het wel voor de fans, we willen dat zij de kaartjes winnen. En in de uitzending klonk Tim toch echt als fan. We kunnen echter geen rechercheteam inzetten om te controleren of dat klopt." En dat er veel fans zijn bleek wel uit het aantal reacties op de prijsvraag. De telefoon stond de hele actieweek op 3FM roodgloeiend en de sms'jes stroomden binnen.

Het is de eerste keer dat Coen het verhaal tegenkomt. "Ik werd er nu over getipt, dus nu zie ik het. Maar ik geloof absoluut dat die mafkezen die het gaan doorverkopen tussen de bellers zitten."
______________________
Het fragment van de uitzending van vorige week is hier terug te luisteren.

Vanaf morgen is de uitzending van vanavond ook hier terug te luisteren.