Tweederde Britten aanvaardt huwelijk Charles

Een meerderheid van de Britten accepteert de beslissing van prins Charles om te trouwen met zijn vriendin Camilla Parker Bowles. Gisteren werd bekend dat de 56-jarige kroonprins op 8 april in het huwelijk zal treden. Volgens het onderzoek van dagblad The Daily Telegraph steunt tweederde van de ondervraagden de voorgenomen verbintenis.

Wel vindt 41 procent van de ondervraagden dat Charles zijn recht op de troon moet opgeven ten gunste van zijn oudste zoon William. 37 procent is van mening dat Charles wel zijn moeder koningin Elizabeth mag opvolgen. Royalty-watchers in Engeland denken overigens dat Charles niet eens overweegt om niet de troon te bestijgen.

Ook de Britse media reageren vandaag met instemming op de aankondiging van het huwelijk. "Eindelijk maakt prins Charles van Camilla Parker-Bowles een eerlijke vrouw", schrijft tabloid The Sun. The Daily Express stelt het dramatischer. "Als Charles 35 jaar geleden dapper genoeg was geweest om in te gaan tegen de wensen van het paleis en te trouwen met de jonge, vrijgezelle Camilla Shand, van wie hij hield, was Diana een gebroken hart, en wellicht ook het tragische einde van haar leven bespaard gebleven."

The Daily Telegraph hoopt dat het publiek 'met volwassenheid' reageert op de stap van Charles en Camilla. "Dit zijn echte mensen, geen beroemdheden om uit te jouwen of toe te juichen in een of ander reality-programma op de televisie. De prinsen William en Harry willen naar verluidt dat het paar gelukkig is. Met die wens zouden wij het allemaal hartgrondig eens moeten zijn", stelt de krant in een commentaar.