FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 februari 2005

Gestolen gsm teruggevonden in sok van dief

Een Belgische vrouw, wier mobieltje gestolen was, heeft deze teruggevonden in de sok van de dief. De vrouw zat vrijdagnacht rond 03.00 uur in een café in Brussel en had haar telefoontje op tafel gelegd. Toen de vrouw even niet oplette, griste iemand het toestel weg.

Toen de vrouw de diefstal in de gaten kreeg, pakte ze de gsm van haar vriend en belde vervolgens haar eigen nummer. Meteen ging er een aantal tafeltjes verderop een mobieltje af. De vrouw herkende de ringtone en vond haar gsm terug in de sok van de dief, die na de diefstal was blijven zitten. De politie kon de man inrekenen.

Liefde op het Turkse platteland

Voor Evren, de meest romantische ziel die ik ooit heb ontmoet...

Hoe simpel kan de liefde zijn? De liefde op het Turkse platteland bijvoorbeeld, want die vraagt niet veel. Valentijnsdag is daar onbekend, een dag als alle andere, er zal daar op die dag geen enkel romantisch kaartje of boeketje rode rozen worden bezorgd.
Maar mocht het onverhoopt toch gebeuren, is dat beslist een zeldzaamheid.

Een eerlijk verlangen en een leeg hart, dat is alles wat een Turkse boerenjongen van een Turks boerenmeisje verlangt. Eerlijk verlangen en een leeg hart openbaart zich bij een jong, huwbaar meisje door enkele simpele handelingen: wanneer zij op vrijdag in haar eentje op een stoel voor haar ouderlijk huis zit en achter het raam, op de vensterbank, een lege fles staat, hetgeen de leegte in haar hart symboliseert.
Geïnteresseerde jongemannen lopen in dat geval een rondje om haar huis, en misschien nog wel een paar rondjes. Niet alleen wanneer het een mooi meisje betreft, maar ook omdat het niet meevalt haar goed te bekijken. Turkse boerenmeisjes dragen hun kleding namelijk in vele laagjes, óók in de lente, de enige tijd van het jaar waarin de liefde hoogtij viert. In de winter is het natuurlijk gekkenwerk om de hele dag buiten te zitten, maar ook in die periode slobberen de rokken, sokken en broeken wijd haar om het lijf, want dat werkt nu eenmaal prettiger. Bovendien biedt het ruimte voor alle vrouwelijke rondingen. En die zijn niet mis. Turkse boerenmeisjes hebben een voluptueus figuur en moeten door het leven met een Walkureboezem en een schommelende kont en na het huwelijk, moet hun echtgenoot dat ook.

Voor het echter zover is, moet de trouwlustige jongeman zich eerst bij de ouders van het meisje aandienen. Niet alleen, maar in het kuise gezelschap van zijn zorgzame moeder. Alleen dan mag de jongen het meisje diep in de ogen kijken en vice versa. Is de uitkomst gunstig, worden de kaarten op tafel gelegd en keiharde afspraken gemaakt. Eén daarvan is de meest belangrijke: voor het huwelijk géén sex, zelfs geen orale.
Natuurlijk krijgt het aanstaande bruidspaar alle gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, bij haar thuis, onder ouderlijk toezicht. Je kunt je gemakkelijk voorstellen dat zij dan wel eens snakken naar een beetje frisse lucht. Alle begrip van pa en ma, hoor, natuurlijk mogen zij een piepklein wandelingetje maken, maar alleen onder streng toezicht: een jonger broertje of zusje, van zes - of zeven jaar oud, gaat dan mee. Van kinderen op die leeftijd is nu eenmaal bekend dat zij behalve nieuwsgierig ook uitstekend dienst doen als klikspaan.
Pas nadat de jongelui zich officieel verloofd hebben, mogen zij zich in het openbaar vertonen, hand in hand is toegestaan, en een vluchtig kusje ook, maar meer is ten strengste verboden: van de verboden vrucht mag pas na het huwelijk geproefd worden.

Sommige vruchten zijn echter bedorven, al merk je dat niet meteen. Daar kom je pas achter als je er een hap van hebt genomen. Te laat dus. Ook over hoe het maagdenvlies functioneert (of niet) hebben de meeste Turkse boerenjongens geen kaas gegeten, net zo min als zij ooit seksuele voorlichting kregen.
Van het eerlijke verlangen blijft niet veel meer over als de kersverse bruidegom bij het ochtendgloren tevergeefs naar de bloedvlek op het laken speurt. Een schoon laken is een onverdraaglijke schande, een vernedering tot op het bot die zo diep doorwerkt dat het grote geestelijke schade tot gevolg heeft.

Waar voor het huwelijk goed voor het aanstaande bruidspaar wordt gezorgd, ontbreekt het hen na de plechtigheid aan iedere vorm van nazorg. Van het ouderlijke begrip geen spoor meer, de bruidegom moet na het huwelijk zelfs de moederlijke zorg ontberen en zijn schande helemaal alleen dragen.
Er is niemand met wie de ontredderde bruidegom over zijn probleem kan praten, noch met vrienden, want daarvoor is zijn schande te groot, noch met een dokter, die hij sowieso nooit ziet, al zou hij doodziek zijn en er het leven bij laten. Zelfs in de moskee kan hij niet terecht, want daar wordt alleen maar getrouwd en gedoopt, gebeden én gepreekt.
Ontgoocheling en verdriet stapelen zich op bij de jonge bruidegom en ontladen zich vrijwel altijd op dramatische wijze. Want wanneer hij genoeg heeft gespaard, koopt de bruidegom een pistool en beneemt zich het leven.
En dat is helaas op het Turkse platteland géén zeldzaamheid...

Güle, güle, Evren, teþekkür!

Uitslagen HCE (12/02/05)

Vanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. De uitslagen vind je hieronder.

AZ - PSV (0-0)

Geel: Opdam (AZ), Van Bommel (PSV)

Roda JC - sc Heerenveen (2-3)
15' Väyrynen 0-1
55' Väyrynen 0-2
62' Cissé 1-2
78' Nilsson 1-3
87' Kah 2-3

RBC Roosendaal - FC Utrecht (0-1)
74' Tiendalli 0-1

Geel: Loran, Oliseh, Fortes Rodriguez (allen RBC), Broerse (Utr), Cornelisse (Utr)

FC Twente - RKC Waalwijk (3-1)
7' Fuchs 0-1
8' Touma 1-1
39' N'Kufo 2-1
69' Majstorovic 3-1

Geel: Touzani, Culina, Bouchiba, Niemeyer, Wellenberg (allen Twe), Promes, Fuchs, Sinouh (allen RKC)
Bijzonderheid: trainer Erwin Koeman (RKC) naar tribune gestuurd door arbiter Blom (60')

Bekijk de huidige stand

Sony complimenteert Blizzard

In een open brief van de president van Sony's online entertainment afdeling valt te lezen hoe Sony World of Warcraft een 'spectacular' game noemt en dat ze een voorbeeld kunnen nemen aan Blizzard.
Sony online entertainment is vooral bekend van Everquest II, een van de grotere MMORPG's op de markt.
"[...]
Now what's been interesting from our perspective is what really serious competition is doing to the online gaming space. World of Warcraft has come on the scene and is doing awesome. Kudos to Blizzard on what I think is a spectacular game. I've played the heck out of it, and I love it (as have many people here at SOE). To a game developer, having another game developer play your game is the ultimate compliment... so to the folks at Blizzard we say "Nicely done".

But don't think for a second that we don't see WoW as both a great game AND Blizzard as serious competition.

Personally... I'm glad they are out there. They keep us honest. They keep us focused and they force us to play with our 'A' game. They've certainly opened some eyes in our company to styles of gameplay that are different than we would have come up with inside SOE. I hope they're also opening up the eyes of other MMO developers that the 'old school' probably won't cut it any more. I'm glad that we went in the direction we did with EQ II because had we stuck with making an even "harder core" game, I think bad things would have happened. We need to be about larger scale mass-entertainment... because that's what online gaming is slowly becoming. Our games just need to be fun... and easy to get into.
[...]"


Middellandse Zee: CSC oppermachtig in vierde rit

De CSC-ploeg heeft vandaag de eerste ploegentijdrit van het seizoen gewonnen. In de Ronde van de Middellandse Zee bleven de Denen de Italianen van Liquigas-Bianchi en de Nederlanders van Rabobank voor.

Halverwege de koers leek het er echter niet op dat CSC de rit tegen de klok naar zich toe zou trekken. De ploeg van Franco Pellizotti (tweede in de stand), Liquigas-Bianchi, had na circa achttien kilometer een voorsprong van zeventien seconden. Uiteindelijk bleek dit niet genoeg voor de etappezege.

De Duitser Jens Voigt verstevigt met deze overwinning zijn leidende positie in het algemeen klassement. Ook goed doen de jonge Rabo-renners het. Thomas Dekker staat na vandaag gedeeld vijfde in het algemeen klassement en Joost Posthuma staat nu zevende.

De vijfde en laatste rit voert de renners morgen van Cabries naar Marseille over een afstand van 122 kilometer. Thomas Dekker verwacht nog weinig aan de koppositie van Voigt te kunnen doen: "Het is een zware rit morgen, maar Voigt aanvallen wordt wel erg lastig."

Uitslag vierde etappe:
1.CSC (Den) 36 km in 39'51"
2.Liquigas-Bianchi (Ita) op 16"
3.Rabobank (Ned) z.t.
4.Française des Jeux (Fra) 1'03"
5.Domina Vacanze (Ita) 1'15"

Klassement na vier etappes:
1. J.Voigt (Dui/CSC) in 10u47'16"
2. F.Schleck (Lux/CSC) op 49"
3. F.Pellizotti (Ita/Liquigas-Bianchi) 1'00"
4. N.Sörensen (Den/CSC) 1'34"
5. T.Lövkvist (Zwe/FDJ) 2'02"
5. T.Dekker (Ned/Rab) 2'02"
7. J.Posthuma (Ned/Rab) 2'25"

Oranjes op de foto in de sneeuw

Net als vorig jaar heeft het kroonprinselijk paar tijdens hun wintersportvakantie in Lech am Arlberg een half uur vrijgemaakt voor de pers. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima poseerden samen met hun dochter Catharina-Amalia voor de fotografen.

Het was even onzeker of prinses Amalia gefotografeerd zou kunnen worden. Eerder deze week had zij namelijk nog de waterpokken. Ook koningin Beatrix heeft meegedaan aan het fotomoment vanwege haar 25-jarig regeringsjubileum. In ruil voor het poseren heeft de familie de toezegging de rest van de week met rust te worden gelaten.

© ANP - Lex van Lieshout

Howard Dean gaat Democraten leiden

Icoon Politiek Buitenland nieuwsHoward Dean is door de Amerikaanse Democratische partij gekozen tot nieuwe partijvoorzitter. De oud-gouverneur van Vermont werd unaniem door de afgevaardigden van zijn partij gesteund. De 56-jarige Dean was vorig jaar nog in de race voor de Democratische nominatie voor het presidentschap in de VS.

Dean was aanvankelijk favoriet voor de Democratische nominatie, mede dankzij een grote schare fans op het internet. Na nederlagen in meerdere staten bij de voorverkiezingen trok hij zich terug ten gunste van mede-kandidaat John Kerry. Dean heeft verklaard dat hij zich helemaal gaat richten op het partijvoorzitterschap, en dat hij zich daarom niet kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen in 2008.

De voormalige huisarts moet de Democraten weer vertrouwen gaan geven na twee verloren presidentsverkiezingen en nederlagen bij verkiezingen voor het Congres. Dean gaat zich daarbij richten op het werven van fondsen en het versterken van de partij, met name in de zuidelijke staten.

Echtpaar op gewelddadige wijze van auto beroofd

Een echtpaar uit Bergen op Zoom is gisteravond op gewelddadige wijze van hun auto beroofd. Het incident vond plaats in Roosendaal. De vrouw bleef ongedeerd, haar man echter liep verschillende verwondingen op.

Het tweetal zat in de auto en wilde net vertrekken toen opeens de portieren opengerukt werden. De man werd in zijn bovenlichaam gestoken. Toen hij vervolgens wilde vluchten, kreeg hij een trap na. De vrouw schrok zo toen de deur werd open getrokken, dat ze meteen de auto uitsprong. Zij bleef ongedeerd.

De twee daders, waarover vooralsnog niets bekend is, gingen er in de auto vandoor. Hierbij kwam de man klem te zitten tussen zijn auto en een geparkeerd voertuig, waardoor hij gewond raakte aan zijn knie en borst.

Congo is niet 'hip'

Magdi stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Tja, wat moet je in deze tijd van Tsunamihypes en Darfur-tv-marathons nog zeggen over andere rampen in de wereld? Dat er drie miljoen doden zijn gevallen sinds 1998? Dat nog eens vele miljoenen mensen zijn gevlucht naar buurlanden waar veiligheid ook maar een relatief begrip is? Dat er geen geavanceerde precisiebommen worden gebruikt maar kapmessen en knuppels?

Uitslagen WB-schaatsen Erfurt

Icoon schaats nieuws Hieronder zie je de uitslagen van de schaatswedstrijden voor het wereldbekerklassement. Bij zowel de dames als de heren werd de 500 en 1000 meter gereden, waarbij met name op de laatstgenoemde afstand de Nederlanders goede zaken deden. Zo won Erben Wennemars die afstand en werden resp. Jan Bos en Beorn Nijenhuis tweede en derde.

Het complete overzicht:

Uitslag 500 meter mannen:
1. Jeremy Wotherspoon (Can) 35.20
2. Yuya Oikawa (Jap) 35.24
3. Masaaki Kobayashi (Jap) 35.34
4. Gerard van Velde (Ned) 35.41
5. Kip Carpenter (VS) 35.44

Uitslag 500 meter vrouwen:
1. Anzjelika Kotjoega (WRu) BR 37,92
2. Sayuri Yoshii (Jap) 38,01
3. Monique Garbrecht (Dui) 38,31
4. Sabine Völker (Dui) 38,43
5. Tomomi Okazaki (Jap) 38,44
5. Manli Wang (Chi) 38,44
7. Hui Ren (Chi) 38,51
8. Marianne Timmer (Ned) 38,56

Uitslag 1000 meter heren:
1. Erben Wennemars (Ned) BR 1.09,36
2. Jan Bos (Ned) 1.09,53
3. Beorn Nijenhuis (Ned) 1.09,67
4. Joey Cheek (VS) 1.09,78
5. Jeremy Wotherspoon (Can) 1.09,92
6. Simon Kuipers (Ned) 1.09,99
6. Gerard van Velde (Ned) 1.09,99

Uitslag 1000 meter vrouwen:
1. Jennifer Rodriguez (VS) BR 1.15,52
2. Anzjelika Kotjoega (WRu) 1.15,73
3. Sabine Völker (Dui) 1.16,16
4. Anni Friesinger (Dui) 1.16,30
5. Chiara Simionato (Ita) 1.16,45
6. Marianne Timmer (Ned) 1.16,53

Voor veel meer en uitgebreid sportnieuws, check FOK! sport!

Google ontslaat werknemer vanwege weblog

cooolaaa had ons via de nieuws-submit te melden:

Schrijven over je werkgever op je weblog. Het leverde ontslag op voor Mark Jen uit San Francisco bij zoekmachine Google. Hij was nog maar net in dienst bij het Amerikaanse bedrijf.

Jen schreef op zijn weblog over het bedrijf waar hij sinds januari in dienst was. Daarbij uitte hij ook kritiek op Google. In een van zijn postings vergeleek hij Google bijvoorbeeld met zijn vorige werkgever Microsoft. Jen was zich echter van geen kwaad bewust toen hij schreef over zijn ervaringen. "Ik dacht dat Google het fantastisch zou vinden. Maar dat was verkeerd gedacht", zegt hij daar nu over. "Ik heb een inschattingsfout gemaakt"

Hoewel Jen zegt te begrijpen waarom Google hem heeft ontslagen, is hij het niet met de beslissing eens. "Bedrijven zouden deze nieuwe technologie (loggen) moeten omarmen."

'Werkloosheid Zuid-Limburg 12,8%'

Icoon economisch nieuws In het zuiden van Limburg is de werkloosheid veruit het hoogste van Nederland. Dat meldt het NOS-journaal vandaag, op basis van nog vertrouwelijke gegevens. Zo zit in Zuid-Limburg 12,8 procent van de beroepsbevolking zonder werk, hetgeen 3,5 procent boven het landelijk gemiddelde ligt.

De sterk toegenomen werkloosheid komt deels door een reeks van massale ontslagen bij grote bedrijven. Zo kondigde in september van het vorige jaar Nedcar aan 600 man te ontslaan, DSM 250 en cementfabriek Enci 270.

Op korte termijn wordt niet verwacht dat de situatie beter wordt. Pas over enkele jaren zal er weer ruim voldoende werk zijn, vanwege de sterker vergrijzende bevolking.

Albert Heijn vergroot marktaandeel

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Albert Heijn De prijzenoorlog tussen supermarkten begint langzaam maar zeker steeds meer voor Albert Heijn haar vruchten af te werpen. In 2004 steeg het marktaandeel lichtjes, met 0,1 procent naar 26,8 procent. Aldi, Edah en de Konmar gaven flink terrein prijs.

Na Albert Heijn is de Superunie, een collectef inkoopverbond, de grootste partij. De Superunie zag haar marktaandeel toenemen van 25,9 tot 26,7 procent. Vooral de groei van Jumbo droeg hieraan bij.

Konmar zakte van 4,1 procent naar 2,4 procent Super de Boer steeg lichtjes van 8,9 procent tegen 8,7 procent in 2003. Ook C1000 won terrein.
_
De prijzenoorlog tussen de supermarkten begon in oktober 2003. Hieronder een overzicht:

ronde 1: AH verlaagt de prijzen van ruim duizend producten. Anderen volgen.
ronde 2: AH verlaagt de prijzen van 300 artikelen, anderen volgen weer.
ronde 3: Super de Boer en Konmar verlagen de prijzen van 250 producten.
ronde 4: Edah zet de vierde ronde in, door vele artikelen te verlagen in prijs.
ronde 5: AH verlaagt de prijs van 300 producten.
ronde 6: Discounters slaan terug.
ronde 7: Albert Heijn komt met een goedkoop zuivelassortiment op de markt.
ronde 8: Diverse supermarkten verlagen de prijzen van vijfhonderd artikelen.
ronde 9: Albert Heijn verlaagt opnieuw de prijzen van duizend artikelen.
ronde 10: Albert Heijn verlaagt prijs 2000 artikelen.
ronde 11: Albert Heijn verlaagt de prijzen van duizend drogisterij artikelen.

Solberg aan kop, Ekström en Gali problemen

Vandaag werd de tweede dag van de Uddeholm Swedish Rally verreden. Er zijn 7 stages verreden met een totale lengte van 139.53 km. Petter Solberg wist aan het einde van de dag de leiding in het algemeen klassement te pakken, met Grönholm 12.6 sec. achter hem op een tweede plaats.

In de ochtend werden de stages Sundjon, Vargasen, Frederiksberg en Lejen verreden, de eerste twee moesten ’s middags weer opnieuw worden gereden. Op de eerste stage van de dag, Sundjon, wisten 3 coureurs onder de magische grens van elf minuten te blijven. Loeb pakte de stage overwinning met een tijd van 10.55.6, daarmee was hij 0.7 sec. sneller dan Grönholm en 1.8 sec. sneller dan Petter Solberg.

Solberg kwam echter in de tweede stage van de dag terug en pakte daar zijn derde stage overwinning van deze rally. Ook pakte hij de eerste plaats in het algemeen klassement terug met een voorsprong van 8.4 sec. op Grönholm, Loeb staat derde op 15.8 sec maar wist wel de tweede tijd op de stage te pakken.

De derde stage van de dag werd een prooi voor Grönholm die zijn achterstand in het algemeen klassement terugbracht naar 6.2 sec. Loeb blijft ook dicht bij het leidende duo in de tussenstand, maar laat nog geen spoor zien van een aanval op de eerste plaats in het algemeen klassement.

Grönholm pakte ook de overwinning op Lejen, de vierde stage van de dag en de langste in de rally met 26.4 km. Deze stage wordt ook maar één keer gereden in de rally. Tweede werd Solberg met een achterstand van 6.3 sec. waardoor hij de leiding in het algemeen klassement weer kwijtraakt. Grönholm leidt nu met een minieme voorsprong van 0.1 sec. Gigi Galli reed de vijfde tijd op de stage waardoor hij weer de vierde plaats in het algemeen klassement terug kon pakken.

In de middag werd er begonnen met het opnieuw rijden van Sundsjon. Weer pakte Loeb hier de snelste tijd maar verbeterde zichzelf door nu een 10.37.8 op de klokken te zetten. Tweede op de proef werd Grönholm met een achterstand van 7.8 sec. en derde werd Solberg op 8.4 sec. Gronholm leidt nog steeds in het algemeen klassement met een voorsprong van 0.7 sec voor Solberg. Gali blijft imponeren met zijn Mitsubishi door weer als vierde op de stage te eindigen. In het algemeen klassement hebben de eerste drie echter een gat geslagen ten opzichte van de nummer vier Gali. De Mitsubishi rijder kijkt tegen een achterstand van 1.30 min. aan terwijl Loeb op plaats 3 maar een achterstand van 12.2 sec. heeft.

Solberg pakte de overwinning op de zesde stage van de dag, en gaat daarmee ook weer Grönholm voorbij in het algemeen klassement. Grönholm zette wel de tweede tijd op de stage neer maar verloor wel 9 sec. Loeb werd derde met een achterstand van 12.5 sec. Gali kreeg problemen op de proef met de aandrijving en verloor hierdoor een minuut. DTM rijder, en gelegenheidscoureur voor Skoda, Mattias Ekström had ook problemen met zijn auto. Hij verloor 3 min. op de proef door problemen met de stuurbekrachtiging van zijn Fabia WRC.

Als laatste werd weer de korte proef Hagfors sprint gereden. Gisteren won Loeb deze stage, vandaag was Solberg echter de snelste. Ondanks dat het een korte proef is waar men meer kan verliezen dan winnen ging Solberg voluit om zijn voorsprong in het algemeen klassement uit te breiden. Grönholm zette een tijd neer die 4.3 sec. langzamer was dan die van Solberg, hiermee werd de achterstand vergroot naar 12.6 sec. Galli verloor veel tijd op deze stage door de problemen met de auto, hij zakt hierdoor naar een achtste plaats in het algemeen klassement. Gelukkig is er na de proef onderhoud mogelijk in het service park.

Algemeen klassement na dag 2

1. P. Solberg 2.14.27.9
2. M. Grönholm 2.14.40.5 +12.6
3. S. Loeb 2.15.02.2 +34.3
4. M. Märtin 2.16.33.7 +2.05.8
5. T. Gardemeister 2.17.46.5 +3.18.6
6. H. Solberg 2.17.49.7 +3.21.8
7. H. Rovanperä 2.17.50.6 +3.22.7
8. G. Galli 2.18.03.5 +3.35.6
9. D. Carlsson 2.18.16.8 +3.48.9
10. C. Atkinson 2.18.19.7 +3.51.8

Overlevende tsunami na 45 dagen gered

Icoon Opmerkelijk nieuws Reddingswerkers hebben op de Indiase eilandengroep Andamanen anderhalve maand na de verwoestende zeebeving in Azië nog een overlevende gevonden. Het gaat om een 18-jarige inwoonster van het eiland Pillopanja, wat ver van de bewoonde wereld gelegen is.

De 18-jarige wist zich 45 dagen lang in leven te houden door fruit te eten, zo meldt de lokale politie. Hoogstwaarschijnlijk zijn haar man en hun 1-jarig kind omgekomen in de vloedgolven van 26 december.

Boek: Kamagurka - Wat Een Jaartje!

Het NRC wordt alleen gelezen door mensen die er - volgens de televisiespot dan tenminste - wel komen. Voor de mensen die "er" niet komen, of die mensen die het kopen van een hele krant voor de strips wat teveel vinden, zijn de melige stripjes van Kamagurka nu ook uitgebracht in een handig boekje op zakformaat. Dit boekje is een satirische terugblik op 2004 en bevat de beste tekeningen van de voorpagina van het NRC Handelsblad uit dat jaar.

Ook zaterdag vertraging na aanrijding R'dam

Icoon Binnenlands nieuws Treinreizigers tussen Rotterdam en Gouda hebben nog tot zondag last van de herstelwerkzaamheden na de aanrijding bij Rotterdam CS van afgelopen vrijdag. Dat heeft ProRail zaterdag gemeld. Reizigers op het traject moeten zaterdag nog rekening houden met een vertraging van een half uur.

De schade ontstond toen er vrijdagochtend om 07.10 uur twee treinen met elkaar in botsing kwamen. Daarbij ontspoorden beide treinen, maar vielen geen gewonden. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van het ongeval was. De herstelwerkzaamheden zullen naar verwachting nog tot 06.00 op zondagochtend duren, waarna de normale dienstregeling weer hervat zal worden.


Bij de botsing van vrijdag vielen geen gewonden, maar er ontstond wel veel schade

Oprichter AD is woedend

Oprichter Willem Pluygers van het Algemeen Dagblad is woedend. De gedachte dat zijn krant wellicht een fusie aan zal gaan met zeven regionale dagbladen vindt hij ronduit idioot. Dat daarbij zelfs de naam ter discussie staat, is voor hem het dieptepunt. "Zijn ze gek geworden? Die naam is 60 jaar oud. Daar zit verdomme voor miljoenen in."

De nu 90-jarige Pluygers richtte het Algemeen Dagblad vlak na de oorlog op. Onder zijn leiding groeide het AD tot de tweede krant van Nederland en ook nu, met een oplage van zo'n 300.000, is het een grote speler in de dagbladwereld.

Een fusie zou de ondergang van de krant betekenen, zo zegt hij. "Je kunt een landelijke en een regionale krant niet met elkaar vergelijken. Plaatselijk nieuws is niet geschikt voor een landelijke krant en omgekeerd. Alle voorbeelden uit het verleden wijzen uit dat het tot mislukken is gedoemd. Het Parool is twee keer geswitcht van landelijke krant, naar provinciale krant, naar plaatselijke krant. Tot er niks meer over was en ze het restant aan Belgen hebben verkocht. Daaraan kun je goed zien dat wat PCM nu met het Algemeen Dagblad wil, niet kan. Dat wordt de dood van die krant. Je kunt landelijk en regionaal niet in één pot gooien. Het Vrije Volk deed het ook. Dat had, geloof ik, 24 edities."

Op 26 april 2006 bestaat het Algemeen Dagblad 60 jaar. "Dat jubileum wil ik echt meemaken. Want die naam weggooien... Het is dat ik nog niet dood ben, anders stond ik op uit mijn graf om het eigenhandig tegen te houden."

Filip Dewinter krijgt kogelbrief

Icoon De leider van het Vlaams Belang, Filip Dewinter, wordt sinds enkele dagen permanent bewaakt door de politie. Dit, nadat hij een kogelbrief heeft ontvangen. Ook de Antwerpse burgemeester Janssens en de leider van de dierenrechtenorganisatie GAIA, Vandenbosch, hebben kogelbrieven ontvangen en worden bewaakt.

Vandenbosch denkt dat de kogelbrief aan zijn adres verband houdt met zijn protesten tegen het ritueel slachten van dieren door moslims aan het einde van de vastenmaand ramadan. Politie en justitie in Antwerpen hebben de zaak in onderzoek.

Alle drie hebben in het verleden al meerdere doodsbedreigingen ontvangen. Dewinter en Janssens werden al langere tijd bewaakt in mindere mate. Deze zijn door de recente ontwikkelingen aangescherpt. Sympathisanten van Dewinter zorgen verder al jaren voor een eigen bewakingsdienst voor de politicus.

Wennemars wint 1000 meter

Erben Wennemars heeft in het Duitse Erfurt de eerste 1000 meter van dit weekend gewonnen. Daarmee komt de winst van het wereldbekerklassement weer een heel stuk dichterbij.

De 1000 meter was een geheel Nederlands feestje. Erben Wennemars wist in een tijd van 1.09,36 te winnen en zette daarmee ook een nieuw baanrecord neer. Jan Bos en Beorn Nijenhuis werden respectievelijk tweede en derd. De andere Nedelanders Simon Kuipers en Gerard van Velde reden allebei 1.09,99 en werden daarmee gedeeltelijk zesde.

Wennemars zet met zijn overwinning een goede stap in de richting van winst in het wereldbekerklassement. Hij liet zijn blijdschap dan ook goed blijken: "Ik ben erg blij met deze overwinning. Zo'n wereldbeker is voor mij toch een belangrijke prijs. Ik ben de eerste die 'em drie keer achter elkaar kan winnen,dus daar ga ik voor."

In het klassement heeft hij nu 73 punten voorsprong op de nummer twee, Beorn Nijenhuis. Gerard van Velde staat op de derde plaats daar weer 107 punten achter.

Uitslag:
1. Erben Wennemars (Ned) BR 1.09,36
2. Jan Bos (Ned) 1.09,53
3. Beorn Nijenhuis (Ned) 1.09,67
4. Joey Cheek (VS) 1.09,78
5. Jeremy Wotherspoon (Can) 1.09,92
6. Simon Kuipers (Ned) 1.09,99
6. Gerard van Velde (Ned) 1.09,99

Wereldbekerklassement:
1. Erben Wennemars (Ned) 558 pnt
2. Beorn Nijenhuis (Ned) 485 "
3. Gerard van Velde (Ned) 378 "
4. Jeremy Wotherspoon (Can) 348 "
5. Masaaki Kobayashi (Jap) 287

Ziekenhuizen verbieden dure kankermedicijnen

Icoon Medisch nieuws Een aantal Nederlandse ziekenhuizen verbiedt hun artsen om nieuwe medicijnen tegen kanker voor te schrijven omdat die te duur zijn. Tientallen patiënten met borstkanker of darmkanker krijgen daardoor niet de beste behandeling. Dat blijkt uit een rondgang van de Nederlandse Vereniging van Oncologen (NVMO) langs de aangesloten specialisten. De nieuwe medicijnen kunnen het leven van de patiënten met vier tot zes maanden verlengen.

De NVMO wil niet zeggen om welke ziekenhuizen het gaat. Wel wilde voorzitter Van Bochove kwijt dat het gaat om "een substantieel aantal ziekenhuizen van Groningen tot Maastricht, van Vlissingen tot Alkmaar". Volgens Van Bochove is er geen verband tussen de praktijken en de grootte van de ziekenhuizen, en gebeurt het net zo goed in kleine ziekenhuizen als in academische ziekenhuizen.

De oorzaak zou vooral liggen in het vergoedingenbeleid van de ziekenhuizen. Die spreken jaarlijks met de zorgverzekeraars af wat het budget voor medicijnen is. Het ene ziekenhuis besluit daardoor om dure medicijnen niet voor te schrijven, terwijl het andere ziekenhuis dit wel gewoon doet. Artsen moeten daardoor vaak slechtere medicijnen voorschrijven, of de patiënt doorverwijzen naar een ziekenhuis waar nog wel budget over is.

De kosten van een kuur met de kankermedicijnen waar het om gaat beginnen bij de 10.061 euro per patiënt, maar kunnen soms oplopen tot 32.000 euro.

Harde wind zorgt voor problemen

Icoon Binnenlands nieuws De harde tot stormachtige wind heeft vandaag in de kustprovincies voor verschillende problemen gezorgd. Op Schiphol kregen reizigers te maken met vertragingen van "al gauw gemiddeld een uur". De veerboten naar de Waddeneilanden kregen ook problemen door de harde wind. Er moesten meerdere overtochten geschrapt worden.

Hoewel het KNMI geen weeralarm heeft doen uitgaan heerste er vandaag in het Waddengebied wel een stormachtige wind, met windstoten van 110 kilometer per uur. Volgens de voorspellingen zal de wind in de loop van de middag in kracht afnemen. Voor zondag wordt er weer een stormachtige windkracht 9 verwacht.

Hofstadgroep werkte aan 'airbagbom'

Bij huiszoekingen rond de terroristische Hofstadgroep heeft de politie meerdere malen in woningen brochures aangetroffen met daarin uitleg over de scheikundige werking van het airbagsysteem. Uit deze vondsten blijkt dat deze groep moslimfundamentalisten naarstig op zoek was naar explosieven voor aanslagen. De prints werden onder andere aangetroffen in de woning van Jason W. en Ismail A. in het Haagse Laakkwartier.

De stof waar de interesse vooral naar uit ging was Natriumazide, zo schrijven de rechercheurs in het politiedossier. "Deze stof kan door zijn chemische werking een zeer snelle volumevergroting teweegbrengen."

Volgens een specialist van TNO kan Natriumazide aantrekkelijk zijn voor "personen met kwade bedoelingen". De korrels kunnen bijvoorbeeld opgeslagen worden in een afgesloten buis met scherven of glas. Door de kracht waarmee stikstof vrij komt, kan de buis ontploffen. Volgens de specialist van TNO zal het effect wel aanzienlijk minder zijn dan bij springstoffen.

Rodriguez sterkste op de 1000 meter

De Amerikaanse Jennifer Rodriguez heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Erfurt de 1000 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven.

De wereldkampioene sprint reed een tijd van 1,15,52, wat goed was voor een nieuw baanrecord. De winnares van de 500 meter eerder op de dag, Anzjelika Kotjoega, eindigde als tweede. Beste Nederlandse was Marianne Timmer, de Nederlandse eindigde als zesde in een tijd van 1.16,53.

Uitslag:
1. Jennifer Rodriguez (VS) BR 1.15,52
2. Anzjelika Kotjoega (WRu) 1.15,73
3. Sabine Völker (Dui) 1.16,16
4. Anni Friesinger (Dui) 1.16,30
5. Chiara Simionato (Ita) 1.16,45
6. Marianne Timmer 1.16,53

Wereldbekerstand:
1. Chiara Simionato (Ita) 620 pnt
2. Anzjelika Kotjoega (WRu) 438 "
3. Marianne Timmer 397 "
4. Shannon Rempel (Can) 351 "
5. Sayuri Yoshii (Jap) 325 "

Adriaanse hoeft AZ-PSV niet te missen

In Alkmaar kan opgelucht adem worden gehaald. Co Adriaanse kan, ondanks dat hij gisteren nog vanwege ziekte afwezig was, gewoon zijn ploeg coachen.

AZ maakt een roerige week mee in de voorbereiding naar de topper tegen PSV. De club moest in het begin van de week de Nederlandse internationals missen op de training en gisteren was Co Adriaanse noodgedwongen afwezig. De trainer at een bevroren gebakje en liep daarmee waarschijnlijk een voedselvergiftiging op. Na een dag rust is de trainer vandaag alweer fit genoeg om zijn ploeg de topper door te coachen.

Vanuit AZ werd luchtig gereageerd op de afwezigheid van Adriaanse gisteren. Perez zat er niet zo mee: "Ach het was iets anders dan anders. Maar wat maakt het uit? Misschien is zo’n voorbereiding ook wel eens goed, voor een keer. We hebben nu rustig naar een heel belangrijke wedstrijd kunnen toeleven." AZ kan bij winst vanavond de toppositie van PSV overnemen.

Bij PSV gaat men echter vol voor de winst. De eerste wedstrijd tegen AZ dit seizoen werd met 5-1 gewonnen en de ploeg is vol zelfvertrouwen. Wel is de vraag of Bouma en Cocu een hele wedstrijd kunnen spelen en wordt pas vlak voor het duel bekeken of Vogel en Beasley eventueel kunnen spelen.

Guus Hiddink is kijkt echter uit naar de wedstrijd: "Dit zijn de wedstrijden waarop iedereen zich verheugt. Het wordt een spektakel, denk ik, een open wedstrijd waarover nagepraat zal worden. We gaan daar naartoe om te winnen, een instelling die PSV 34 wedstrijden per jaar moet hebben."

Wotherspoon wint 500 meter

De Canadees Jeremy Wotherspoon heeft bij wereldbekerwedstrijden in Erfurt zaterdag de 500 meter gewonnen.

De Canadees liet zich niet van de wijs brengen, toen in zijn rit tegenstander Kato ten val kwam, en klokte de winnende tijd van 35.20. Als tweede eindigde de Japanner Oikawa en als derde diens landgenoot Kobayashi.

Beste Nederlander was Gerard van Velde, die met een tijd van 35,41 als vierde eindigde. Wereldkampioen sprint Wennemars werd gedeeld tiende, net als zijn landgenoot Nijenhuis finishde hij in een tijd van 35.53.

In de stand om de wereldbeker gaat Wotherspoon ook aan de leiding met 538 punten. Beste Nederlanders zijn Erben Wennemars en Gerard van Velde, die gedeeld zevende staan.

Uitslag:
1. Jeremy Wotherspoon (Can) 35.20
2. Yuya Oikawa (Jap) 35.24
3. Masaaki Kobayashi (Jap) 35.34
4. Gerard van Velde (Ned) 35.41
5. Kip Carpenter (VS) 35.44

Wereldbekerstand:
1. Jeremy Wotherspoon (Can) 538 pnt
2. Yuya Oikawa (Jap) 391 "
3. Joji Kato (Jap) 378 "
4. Hiroyasu Shimizu (Jap) 316 "
5. Masaaki Kobayashi (Jap) 299 "

Belangrijke overwinning Sonics

De Seattle Supersonics hebben uit bij de Phoenix Suns met 113-105 gewonnen. Deze overwinning betekende de vijfde op rij voor Seattle.

In het beslissende laatste kwart kwam Ray Allen eindelijk op stoom. In de eerste drie kwarten miste hij 13 van zijn 16 schoten, maar in het vierde kwart maakte hij dat meer dan goed. Met 14 van zijn 21 punten had hij een belangrijk aandeel in de zwaarbevochte zege. Rashard Lewis scoorde 23 punten en Antonio Daniels 20 punten vanaf de bank. Het verschil vannacht werd dan ook gemaakt door de bankspelers. De bank van Seattle had 35 punten terwijl de bank van Phoenix maar tot zeven punten kwam.

Topscorer werd Amaré Stoudamire met 33 punten, Steve Nash kwam tot 25 punten en 14 assists.

Uitoverwinning voor Dallas
De Dallas Mavericks hebben de Sacramento Kings een pijnlijke nederlaag bezorgd, 115-113. Voor de Kings was het de vierde nederlaag op rij, iets wat voor het laatst gebeurde in april 2000.

Belangrijke factor op het eind waren de scheidsrechters. Bij de score van 113-112 in het voordeel van de Kings blockte Eric Dampier een lay-up van Cuttino Mobley, terwijl de bal het bord al had geraakt. Goaltending, en automatisch twee punten voor de Kings, zo werd gedacht. Maar de scheidsrechters lieten doorspelen en in de daaropvolgende aanval van Dallas scoorde Jason Terry een driepunter, 115-113. Voor de Kings extra zuur daar zij tegen Phoenix afgelopen dinsdag ook al door een fout van de scheidsrechters verloren.

Dirk Nowitzki tekende voor 27 punten voor Dallas. Mike Bibby had 25 punten, Chris Webber 23 en Brad Miller 22 voor de Kings.

Spurs te sterk voor Nets
De San Antonio Spurs hebben met 101-91 gewonnen van de New Jersey Nets. De zege kwam pas tot stand toen de Nets Vince Carter kwijt raakten door twee technische fouten.

Carter werd met nog ruim negen minuten te spelen in het vierde kwart van het veld gestuurd. Tot dan toe had hij al 43 punten gescoord, en was hard op weg om zijn persoonlijk record van 51 punten te overtreffen. Zonder Carter konden de Nets hun voorsprong niet vasthouden. Aan de hand van Tony Parker, die 17 van zijn 27 punten in het vierde kwart scoorde, liepen de Spurs simpel weg. De van een blessure teruggekeerde Tim Duncan kwam één assist tekort voor een triple-double met 16 punten, 15 rebounds en negen assists.

Overige uitslagen:

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers: 91-106
Charlotte Bobcats - Miami Heat: 87-97
Boston Celtics - New York Knicks: 111-94
Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets: 101-106
New Orleans Hornets - Golden State Warriors: 111-108
Washington Wizards - LA Clippers: 94-91
Indiana Pacers - Houston Rockets: 83-91
Memphis Grizzlies - Portland Trailblazers: 88-82
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves: 100-82

Lading

Weer eens wat anders.. een mop!
quote:
Het is een kille doordeweekse dag midden in de winter en een
vrachtwagenchauffeur stopt met zijn wagen voor een rood verkeerslicht.
Plotseling stopt een wagen naast hem en een blond grietje roept
vanuit haar wagen : "Hallo meneer, ik ben Linda... en u verliest uw
lading!",
maar tegelijkertijd springt het verkeerslicht op groen, en de chauffeur
geeft gas.
Bij het volgende verkeerslicht moet de chauffeur weer vaart
minderen en opnieuw gaat het blondje naast hem staan.
"Meneer, ik ben Linda...en u verliest uw lading !",
maar opnieuw trekt de chauffeur op zonder ook maar op het blonde grietje
te letten.
Het geluk zit hem echter niet mee,
want ook voor de derde keer staan de verkeerslichten op rood en stopt
hij netjes.
Het blondje, intussen behoorlijk op haar teentjes getrapt,
gooit haar auto voor de vrachtauto, stapt uit en roept naar de chauffeur
"dit is nu al de derde keer... ik ben Linda, en u verliest uw lading!!!..."
waarop de chauffeur zijn raam opendraait en roept :

" Ja, DOMME TEEF.............ik ben Karel en ik strooi zout".

Ook politie gaat actief Marokkanen werven

Amando had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het Brabantse 's-Hertogenbosch gaat het politiekorps Brabant-Noord aankomende tijd actief allochtonen werven voor de functie van agent. Vrijdag werd door middel van een voorlichtingsbijeenkomst bij een Marokkaanse moskee de campagne gestart. Daar spraken agenten met geïnteresseerden.

Doel van de wervingsactie is het verkrijgen van een betere afspiegeling van de maatschappij binnen het politiekorps. Toch benadrukt politiewoordvoerder Ivo Oosterbaan dat het percentage allochtonen binnen het korps Brabant-Noord al hoger ligt dan het landelijke gemiddelde.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst werd onder meer verteld wat het korps voor Marokkaanse vrouwen kan betekenen. Zo faciliteert het korps onder andere extra hulp voor Marokkaanse vrouwen met sportachterstand, om deze zo in te lopen. Ook werd de kwestie van de hoofddoek besproken. Omdat het dragen van een politie-uniform inclusief pet verplicht is, is het dragen van een hoofddoek uit den boze.

Enkele jongeren van de moskee zijn inmiddels enthousiast gemaakt voor het politiewerk. Voor de komende tijd zijn er nog een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Daarna zal het succes ervan worden geëvalueerd.

Het politiekorps Brabant-Noord volgt het voorbeeld van Defensie, die kort geleden al aankondigde actief Marokkanen te gaan werven. Ook zij doet dit om een betere afspiegeling van de samenleving in het personeelsbestand te krijgen. Andere politiekorpsen zijn met soortgelijke plannen in de weer.

Kotjoega sterkste op de 500 meter

Tijdens wereldbekerwedstrijden in het Duitse Erfurt heeft Anzjelika Kotjoega de 500 meter gewonnen. Ze deed dat in een nieuw baanrecord van 37.92.

De Wit-Russische was de snelste in een tijd van 37.92.Als tweede eindigde de Japanse Sayuri Yoshii en de Duitse Monique Garbrecht pakte het brons. Beste Nederlandse was Marianne Timmer, die met een tijd van 38.56 als achtste eindigde.

In de stand om de wereldbeker gaat de Chinese Manli Wang aan de leiding met 610 punten, ruim 100 punten meer dan Anzjelika Kotjoega. Derde staat de Tomomi Okazaki met 450 punten.

Uitslag:
1. Anzjelika Kotjoega (WRu) BR 37,92
2. Sayuri Yoshii (Jap) 38,01
3. Monique Garbrecht (Dui) 38,31
4. Sabine Völker (Dui) 38,43
5. Tomomi Okazaki (Jap) 38,44
5. Manli Wang (Chi) 38,44
7. Hui Ren (Chi) 38,51
8. Marianne Timmer (Ned) 38,56

Wereldbekerstand:
1. Manli Wang (Chi) 610 pnt
2. Anzjelika Kotjoega (WRu) 494 "
3. Tomomi Okazaki (Jap) 450 "
4. Sayuri Osuga (Jap) 364 "
5. Sayuri Yoshii (Jap) 359 "

McDonald's schikt na misleidende info

Icoon Algemeen nieuwsMcDonald's gaat 8,5 miljoen dollar betalen om van een dreigende rechtszaak af te komen. Een aantal advocaten was bezig met de voorbereiding voor een proces, omdat de fastfoodketen zou hebben verzwegen dat het een belofte om gezondere olie te gebruiken niet waar kon maken.

De hamburgergigant maakte in het najaar van 2002 wereldkundig dat het binnen vijf maanden met een vet met minder trans-vetzuren zou gaan werken. In 2003 volgde een verklaring dat dat niet ging lukken. Momenteel is de vet met minder trans-vetzuren nog altijd niet in gebruik voor alle McDonald's-producten. Volgens de advocaten is dat onvoldoende duidelijk gemaakt aan de consumenten.

Anderhalf miljoen van het bedrag is bedoeld voor advertenties waarin het concern dient mede te delen dat het zich niet aan de belofte van 2002 heeft gehouden. De overige zeven miljoen schenkt het fastfoodconcern aan de Amerikaanse hartstichting.

Auto onder trein in België: vijf doden

Jump en GalaxyMan hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonBij een verkeersongeval in het Belgische dorp Diepenbeek zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf doden gevallen. De slachtoffers waren tussen de 18 en 20 jaar. Ze kwamen om één uur vannacht met hun auto onder een trein toen ze tussen de gesloten slagbomen van een overweg slalomden.

De slagbomen van de overweg waren al enige tijd dicht, omdat op korte afstand van de spoorwegovergang een goederentrein met pech stond. Hierdoor was aan beide zijden een file van wachtenden auto's ontstaan. Nadat één automobilist besloot genoeg gewacht te hebben, en langs de slagbomen reed, besloten de vijf jongeren dat voorbeeld te volgen. Juist op dat moment kwam er een trein uit de andere richting, die de wagen zeker 200 meter meesleurde.

Vier van de jonge inzittenden waren op slag dood, een vijfde overleed later in een ziekenhuis. De machinist van de trein bleef ongedeerd.

"Minardi uitgesloten van deelname"

De kans bestaat dat Minardi niet mag deelnemen aan de Australische Grand Prix, over drie weken. Het team wil een aangepaste versie gebruiken van de auto van 2004. Hier moeten alle andere teams toestemming voor geven, maar Ferrari heeft dat nog niet gedaan.

Teambaas Paul Stoddart wil de eerste drie races van 2005 racen met de PS04B, de auto van vorig jaar die is aangepast aan de huidige veiligheidseisen. Reden hiervoor is dat de reglementen voor 2005 volgens Stoddart pas zo laat bekend zijn gemaakt, dat het team geen tijd heeft gehad om de PS05 op tijd klaar te hebben. Om te mogen starten met de oude auto heeft het team unanieme toestemming nodig van de andere teams.

De PS05 is echter wel af en zou kunnen worden gebruikt in Melbourne. Stoddart weigert dat, omdat de nieuwe reglementen in zijn ogen strijdig zijn met de Concorde-overeenkomst. FIA-baas Max Mosley wil hierdoor geen uitzondering maken voor Minardi. "Als er geen overeenstemming bereikt wordt en Stoddart komt binnenkort met de 2004-bolide aanzetten, wordt de auto illegaal verklaard."

Stoddart heeft echter al aangegeven in dat geval protest te zullen aantekenen. Hij verwacht dat hij dan toch aan de start zal mogen verschijnen. "Behalve Ferrari steunt iedereen Minardi. Als de FIA en Ferrari hier moeilijk over gaan doen, dan moeten ze dat zelf maar weten."

Politie voorkomt Valentijnszelfmoordactie

Icoon Opmerkelijk nieuwsMet het oppakken van een inwoner van de Amerikaanse staat Oregon heeft de Amerikaanse politie waarschijnlijk een massale zelfmoordactie op Valentijnsdag voorkomen. De depressieve man zocht via chatrooms contact met mensen die net als hij vanwege een ongelukkig liefdesleven een einde aan het leven wilden maken.

Volgens de politie hadden enkele tientallen mensen gehoor gegeven aan de oproep. De bedoeling was om samen te komen in de woonplaats van de man, en daar gezamenlijk uit het leven te stappen. Door middel van de computer van de verdachte wordt gepoogd namen en adressen van de overige suïcidalen te achterhalen, om te voorkomen dat zij zichzelf alsnog iets aandoen.

De politie kwam de man op het spoor nadat een Canadese alarm sloeg. Ze wilde aanvankelijk meedoen, maar kwam daar later op terug. Toen ze hoorde dat een andere vrouw zichzelf en haar twee kinderen van het leven wilde beroven stapte ze naar de politie.

Liesblessure voor Huntelaar

Trainer Gertjan Verbeek kan in de belangrijke en zware uitwedstrijd tegen Roda JC niet beschikken over Klaas Jan Huntelaar.

De spits van SC Heerenveen heeft last van een blessure aan zijn lies. Die blessure was ook de reden dat hij moest afzeggen voor de oefenwedstrijd van Jong-Oranje. Verbeek hoopt dat de aanvaller aankomende donderdag weer inzetbaar is in de UEFAcup-wedstrijd tegen Newcastle, maar het herstel van de blessure is moeilijk in te schatten.

Samen sluipen op Splinter Cell: Chaos Theory screens

Ubisoft heeft weer een paar screens vrijgegeven van de aankomende Splinter Cell game: Splinter Cell: Chaos Theory.
Dit maal zijn de screens afkomstig van de co-op mode in de game. Mensen met een Gamecube of Playstation 2 kunnen deze mode via split-screen spelen, mensen met een Xbox via split-screen en Xbox Live. De PC versie kan gewoon over internet gespeeld worden.

'CDA zal grondwetreferendum respecteren'

Icoon Politiek Binnenland nieuwsHet CDA zal de uitslag van een referendum over de Europese Grondwet respecteren. Dat zegt fractievoorzitter Maxime Verhagen in een interview in de Volkskrant. Verhagen verbindt wel twee nadrukkelijke voorwaarden aan de uitslag. De opkomst moet minimaal dertig procent zijn, en de uitkomst dient een duidelijke ja of nee - minstens zestig procent voor of tegen - te zijn.

Het CDA, aanvankelijk tegen het referendum, sluit zich hiermee aan bij PvdA, GroenLinks en D66 die eerder lieten weten de uitspraak van de kiezer serieus te zullen nemen. Verhagen is er voorstander van dat het kabinet zich nadrukkelijk bemoeit met de ja-campagne. "Het kabinet is niet neutraal in deze. Het heeft zijn handtekening onder de Grondwet gezet", stelt de CDA'er. Hij vindt het niet nodig dat overheidsgeld voor een campagne eerlijk tussen voor- en tegenstanders wordt verdeeld.

De suggestie dat een 'nee' de gulden terugbrengt of Turkije buiten de deur houdt noemt Verhagen bedrog. "Dat kunnen ze nooit waarmaken. Dat zullen we de nee-campagne ook luid en duidelijk zeggen: je houdt de kiezer voor het lapje als je zo de campagne ingaat." Als de Grondwet wordt afgewezen blijft het huidige Verdrag van Nice van kracht. Dat betekent onder meer dat het parlement geen controle heeft over het EU-landbouwbudget en ieder land zijn veto houdt over een gemeenschappelijk Europees buitenlands beleid.

Geen zondag 14:30 meer voor Roda

Roda JC heeft van de KNVB toestemming gekregen om de thuiswedstrijden tegen FC Twente (6 maart) en NAC (3 april) om 16:30 uur te laten starten in plaats van het traditionele 14:30 uur.

Roda JC wil meer toeschouwers naar het Parkstad Limburg-stadion trekken en denkt een manier te hebben gevonden om dat te realiseren. In plaats van zondagmiddag om half drie te spelen, wil de club voortaan de zondagwedstrijden om half vijf spelen. Die wijziging zou meer amateurvoetballers, die zelf op zondag spelen, de kans moeten geven de wedstrijden van Roda JC te bezoeken.

Dit seizoen zou het nog niet mogelijk zijn om het tijdstip van de wedstrijd te verschuiven, maar de KNVB heeft toestemming gegeven om de thuiswedstrijden tegen Twente (6 maart) en NAC (3 april) om 16:30 uur te laten beginnen. Als de wijziging inderdaad het gewenste gevolg heeft, wil Roda JC volgend seizoen alle thuiswedstrijden op zondag op die tijd laten beginnen.

Bakker verkoopt erotisch marsepein

Bakker Van Buggenhout in het Belgische Boom heeft bijzondere waren in zijn winkel liggen. Speciaal voor Valentijnsdag heeft hij marsepeinen beeldjes gemaakt van koppels in verschillende erotische standjes.

Een buurtbewoonster vindt de beeldjes niet getuigen van goede smaak. Ze heeft een klacht ingediend, omdat de bakker met zijn marsepein kinderen bewust in aanraking brengt met pornografie. De bakker is zich zelf van geen kwaad bewust.

Stormloop op kaarten WK afstanden

Het WK afstanden langebaanschaatsen zal begin volgende maand in Inzell voor volgepakte tribunes worden verreden. De organisatie van het toernooi zei vrijdag dat er al meer dan 20.000 kaartjes verkocht zijn voor het vierdaagse evenement.

Een groot deel van de kaarten is door Nederlanders gekocht. "We gaan er vanuit dat we elke dag met 8000 toeschouwers uitverkocht zullen zijn" , aldus Hubert Graf, chef van de organisatie vrijdag. Het toernooi zal van 3 tot en met 6 maart worden verreden.

Dump live je vriend(in) op de radio

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws Valentijnsdag is voor menigeen een dag met een wat extra romantisch tintje, voor de ander een commerciële hype die niet nodig is. Desondanks staat veelal de liefde centraal en overheersen de kusjes en hartjes. Maar niet bij het radioprogramma BNN United. Die pakken Valentijnsdag op een nogal radicale manier aan.

Daar kan je aanstaande maandagavond namelijk live op de radio je vriend of vriendin dumpen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een mailtje te sturen met je verhaal en BNN regelt de rest. Zo vertellen ze toekomstige ex de nare boodschap en regelen ze tissues voor het slachtoffer. Ook kunnen slachtoffers live op de radio uithuilen bij de verslaggever.

Maandagavond, valentijnsdag, is het programma live op Radio 1 te beluisteren.

Binnen drie jaar GP van India

Bernie Ecclestone wil binnen drie jaar een Grand Prix in India laten verrijden. Alleen het circuit waar dit op moet gebeuren moet nog worden gekozen.

Met Narain Karthikeyan heeft India nu een eigen Formule 1-coureur en als het aan Bernie Ecclestone ligt dan heeft het land binnen drie jaar ook een eigen Grand Prix. Alleen de plaats waar de race moet worden verreden moet nog worden uitgekozen. Calcutta en Hyderabad zijn in het verleden vaak gelinkt aan het organiseren van een F1-race, maar Ecclestone denkt dat de race uiteindelijk in de buurt van Bombay zal worden gehouden.

Na China is India één van de grootste groeimarkten in de wereld. Daarbij is Formule 1 in India in een korte tijd uitgegroeid tot een razendpopulaire sport, waarbij de entree van Karthikeyan in de hoogste raceklasse daar een extra impuls aan moet geven. Voor de Formule 1 en Bernie Ecclestone is het dan ook een logische stap om met een race de commerciële belangen van de Formule 1 in India te verstevigen.

Hoofdredacteur CNN opgestapt

SubheaderDe hoofdredacteur van CNN, Eason Jordan, is onverwacht opgestapt. In een brief aan zijn collega's schrijft hij te hebben besloten "af te treden om te voorkomen dat de goede naam van CNN ten onrechte wordt bezoedeld". Jordan kwam in opspraak na de suggestie op het World Economic Forum (WEF) in Davos dat het Amerikaanse leger met opzet journalisten zou doden in Irak.

Volgens de voormalig hoofdredacteur zijn zijn woorden verkeerd uitgelegd. Hij zou enkel de aandacht hebben willen vestigen op het hoge aantal journalisten dat is omgekomen in Irak sinds het begin van de oorlog. "Mijn collega's bij CNN en mijn vrienden in de strijdkrachten weten dat ik nooit heb gezegd, geloofd of vermoed dat het Amerikaanse leger willens en wetens journalisten doodt", aldus Jordan. Op het WEF, een jaarlijkse bijeenkomst met talloze leiders uit de politiek, media en zakenwereld, worden geen verslagen gemaakt. Volgens de organisatie komt dit door "het informele karakter van de bijeenkomst".

Eason Jordan heeft 23 jaar voor CNN gewerkt. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen.

De Graaf: Debat verruwt te veel

Minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en vice-premier Thom De Graaf (D66) waarschuwt in een interview met het Algemeen Dagblad voor de verruwing van het politieke en maatschappelijke debat in ons land. ''Nederland dreigt een land te worden waar mensen niet meer redelijk en verstandig met elkaar omgaan, waar de korte-termijn-emotie het standpunt bepaalt en alles zo rauw en scherp mogelijk wordt gezegd'', aldus de vice-premier.

De Graaf stelt dat er een klimaat in Nederland dreigt te ontstaan waarin hij zich niet meer thuisvoelt. De D66-politicus waarschuwt ook tegen het stigmatiseren van moslims. Volgens hem wordt in de discussies over de multiculturele samenleving de gehele islamitische gemeenschap nu verantwoordelijk gesteld voor het gedrag van enkele radicale elementen.

Kankerprofessor voorspelt remmend medicijn

De vooraanstaande Nederlandse kankerwetenschapper prof. dr. H. M. Pinedo voorspelt dat er binnen twintig jaar medicijnen op de markt komen die uitzaaiingen (metastasen) van kankergezwellen in toom kunnen houden. Patiënten met uitgezaaide tumorhaarden kunnen daardoor vele jaren doorleven.

In een interview met de Telegraaf stelt Pinedo, die voorzitter is van het directoraat van het Cancer Center Amsterdam, dat rond 2025 uitgezaaide kanker volledig als een chronische ziekte zal worden beschouwd. ''Een ziekte die blijvend onder controle te houden is en waarmee heel goed valt te leven en te werken.'' Volgens Pinedo zal één op de drie mensen uiteindelijk in zijn leven met kanker te maken krijgen. Hij voorspelt dat het in de nabije toekomst een alledaags verschijnsel zal worden dat zij nog vele jaren onbeperkt deelnemen aan het arbeidsproces en door hun dagelijkse ’onderhoudsdosis’ medicijnen zo lang in leven blijven, dat alweer bijna vergeten wordt dat zij (uitgezaaide) kanker hebben.

Pinedo's optimistische kijk is ingegeven door recente ontwikkelingen op het gebied van antikankermedicijnen. Hij doelt op heel gericht werkende middelen die de vorming blokkeren van nieuwe bloedvaatjes die tumoren doen groeien. Maar ook op geneesmiddelen die de agressieve kankercel blijvend in een ruststand brengen, waardoor het actieve kankerproces stopt.

De kankerexpert voorspelt verder dat de komende tien jaar het gemiddelde genezingspercentage van kanker zal oplopen van 50 nu tot 60%. Voorwaarde is dan wel dat kanker in een vroeger stadium wordt ontdekt. Daartoe is men nu bezig een project op te starten voor het screenen van hoogrisicopatiënten.

A'dam krijgt moslimhomo-opvanghuis

In Amsterdam komt binnenkort een opvanghuis voor jonge homoseksuele moslims. Het zal plaats bieden aan 12 jongeren tussen de 14 en 25 jaar die op de vlucht zijn voor familie. Het huis komt op één (of meerdere) geheime locaties.

Volgens de initiatiefnemers is de noodzaak voor meer permanente opvang van jonge moslimhomo's groot. In Amsterdam zouden nu al minimaal 25 van dit soort jongeren zeer dringend onderdak nodig hebben. Jaarlijks worden in de stad tientallen jonge islamitische homo's vanwege hun geaardheid lichamelijk en/of geestelijk mishandeld door mensen uit hun naaste omgeving. Op het moment dat ze het huis uit worden gezet, is de familie-eer gered.

Het project, dat de naam Al Amine al Amin (Veilige Haven) draagt, is een initiatief van het Amsterdams Centrum Buitenlanders (ACB), de Schorer Stichting en het COC Amsterdam. Het opvanghuis zal worden geleid door opvangstichting HVO-Querido.

Nintendo Airline en Hotel service?

Op de website van Nintendo of America staat nu wel een heel aparte vacature. Ze zoeken iemand voor hun airline en hotel services...
"[...]
Want to be an 'entrepreneur' within the framework of a world renowned company?

Nintendo of America Inc. is looking for just that type of person to head our airline/hotel business. The position represents a unique opportunity to run a small business within a successful, established business.
[...]"


Wat het precies te betekenen heeft is op dit moment niet duidelijk aangezien Nintendo nog helemaal geen Airline en Hotel services heeft. Misschien dat de Nintendo Revolution een vliegtuig gaat zijn

De hele vacature vind je hier.

Meer gespaard en meer rood in 2004

Apocalypse1988 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat weten dat het spaartegoed van particulieren in 2004 bijna 200 miljard euro bedroeg. De onzekere economische situatie zet aan tot sparen. Vorig jaar nam het tegoed op spaarrekeningen van particulieren met 8% toe.

Vorig jaar stonden echter ook meer mensen 'rood dan in 2003. Huishoudens stonden eind december 2004 voor 6,9 miljard euro in de min, een stijging van 7% in vergelijking met een jaar daarvoor. Eind december 2004 stond een huishouden gemiddeld 1.000 euro rood op betaalrekeningen, dat is 100 euro meer dan in 2003.

Nintendo Revolution-geruchten

Er zijn weer enkele specificaties 'gelekt' van de Nintendo Revolution. Eens kijken wat ze dit keer allemaal inhouden:

* De naam van de machine wordt Nintendo 21
* De geplande release is eind 2005
* De games komen op dubbelzijdige 8 cm discs met 5.4 GB aan data
* Het apparaat gaat gebruik maken van "Home Game function" welke het IEEE protocol gebruikt om te communiceren met andere Nintendo 21- machines.
* De Home Game functie is gratis, sluit de AC adapter aan en je kan communiceren met andere Nintendo 21-machines en 'Nintendo Home'
* Save data wordt op de main unit opgeslagen en andere machines in het netwerk kunnen daar eventueel ook aanspraak op maken.
* De Nintendo Home machine is een soort base-station dat op verschillende locaties gezet kan worden en werkt via een PHS netwerk (soort mobiele telefoon netwerk) om te communiceren. Het kan gebruikt worden om te communiceren met handheld machines en ondersteunt de Home Game functie, ook kan je de laatste info van Nintendo ontvangen.
* Nintendo Home wordt ontwikkeld in samenwerking met Kyosera.
* De controller zal lijken op een Cube controller, maar dan met 'rubbing' mogelijkheden: je kan wrijven over je controller voor besturing in sommige games. De controller zal ook een gleuf hebben voor uitbreidingen.
* De gehele controller is drukgevoelig.
* Er zijn digitale uitgangen op de machine

Het lijkt er dus op dat Nintendo bezig is met een netwerk en dat er een controller komt die gewoon te gebruiken is, maar ook op de nieuwe manier via 'rubbing'.

Tot slot is hier alvast de eerste design-tekening van iemand:

Milieudefensie wil snelheid naar 80 km/u

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Milieudefensie wil met een proefproces minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat dwingen om de maximumsnelheid op de snelwegen rond Rotterdam naar 80 kilometer per uur terug te dringen. Nu geldt daar nog een maximum van 100 kilometer per uur. ''Als auto's 80 rijden in plaats van 100, produceren ze minder uitlaatgassen en dat heeft een gunstig effect op de luchtverontreiniging'', zo stelt Milieudefensie.

Milieudefensie zal ook proberen om in andere regio's de maximumsnelheid omlaag te krijgen. Volgens de milieuorganisatie wordt rond de ringwegen in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht de norm voor de luchtvervuiling al overschreden.

De CDA-minister heeft eerder laten weten in deze kabinetsperiode de snelheid op stadssnelwegen niet te verlagen.

Een fluitje van een cent?

Wat heeft Robert Hoyzer bezield? Met deze vraag houden vele voetballiefhebbers in Duitsland, maar ook ver daarbuiten zich al een tijdje bezig. Sinds een paar weken is bekend dat deze jonge Duitse scheidsrechter geld ontving van enkele Kroaten om wedstrijden te manipuleren. Zij zetten flink in op wedstrijden die door Hoyzer werden gefloten en gaven hem voor en soms zelfs tijdens de wedstrijd instructies. Zo moest de arbiter er voor zorgen dat de Kroaten dik geld wonnen bij het wedden op Duitse voetbalwedstrijden.

Masters of Darts: Barney in halve finale

Raymond van Barneveld heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de halve finales van het Masters of Darts toernooi in Hengelo. Barney won in zijn laatste poulepartij met 4-3 van Wayne Mardle, na met 1-3 te hebben achter gestaan.

Door de krappe zege was Barney afhankelijk van de uitkomst van de partij tussen Phil Taylor en Co Stompé, voor wat betreft hij door zou gaan naar de halve finales. Taylor was op zijn beurt echter met 4-0 duidelijk te sterk voor Stompé, die daarmee uitgeschakeld is. Barney werd door de winst van Taylor tweede in de BDO-groep en moet het zaterdag opnemen tegen de nummer één van de PDC-groep. Die nummer één is dezelfde Taylor. De Brit heeft nog geen partij verloren dit toernooi en droogde donderdagavond Barney nog met 4-0 af.

Zaterdagavond strijden in totaal vier darters in een best-of-9 om een plek in de finale en daarmee ook kans op de hoofdprijs van 150.000 euro.

De halve finales:
Phil Taylor - Raymond van Barneveld
Andy Fordham - Roland Scholten

Kindermishandeling wordt strenger aangepakt

Icoon Politiek Binnenland nieuwsHet kabinet wil het mishandelen van kinderen strenger aan gaan pakken. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel hiertoe. Ouders moeten hun kroost grootbrengen zonder enige vorm van geestelijk of lichamelijk geweld te gebruiken. Ook de corrigerende tik is officieel uit den boze.

De nieuwe wet moet ouders bewust maken van de manier waarop zij grenzen stellen aan het slaan van hun kinderen. Het belangrijkste doel is volgens het kabinet 'het stellen van een norm'. Door de norm kunnen ouders voortaan moeilijker beroep doen op het ouderlijk tuchtrecht. De rechter heeft de mogelijkheid om een gezin onder toezicht te plaatsen of ouders uit hun ouderlijke macht te ontzetten.

"Bij mensen die geneigd zijn om hun kinderen vaak te slaan, kan het helpen als ze moeten vrezen voor het verlies van het ouderlijk gezag. Ook buitenstaanders voelen zich vrijer om eerder commentaar te geven", verklaarde de verantwoordelijk minister Piet Hein Donner (Justitie). Het signaal dat van de nieuwe wet uitgaat is volgens hem nodig omdat kindermishandeling een groot probleem is. Per jaar zijn ongeveer 80.000 kinderen de dupe.

Serveerster gewond bij overval

In Ridderkerk is vrijdagavond een serveerster gewond geraakt toen een man een Grieks restaurant probeerde te overvallen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De overvaller, gewapend en met een bivakmuts op, kwam op de fiets naar het restaurant. Eenmaal binnen in het restaurant bedreigde hij enkele vrouwen die daar zaten te eten. Daarop probeerde het personeel van de zaak de man te overmeesteren. Bij die worsteling ging het wapen af, waarbij een serveerster werd geraakt.

Na het incident is de vrouw naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie verkeert de vrouw niet in levensgevaar. De overvaller werd door de politie aangehouden.

NBA: Malone kondigt afscheid aan

NBA-ster Karl Malone kondigt zondag zijn afscheid als basketballer aan. The Mailman, zoals de bijnaam van Malone luidt, heeft na Kareem Abdul-Jabbar de meeste punten in de geschiedenis van de NBA gemaakt: 36.928.

In zijn carrière speelde de nu 41-jarige Malone achttien jaar voor Utah Jazz. Aan het begin van vorig seizoen stapte Malone over naar de Los Angeles Lakers. Door een knieblessure zit Malone dit seizoen zonder team.

Meer sportnieuws lees je natuurlijk op de FOK!sportsite!

Boeing Transavia verliest plaatwerk

Icoon Algemeen nieuws Een Boeing 737 van luchtvaartmaatschappij Transavia is vrijdag tijdens een vlucht een stuk plaatwerk kwijtgeraakt. Het stuk, van ongeveer een halve vierkante meter, bleek bij aankomst op de eindbestemming van het vliegtuig verdwenen te zijn. De 177 passagiers van het vliegtuig zijn echter niet in gevaar gekomen, zo heeft Transavia laten weten.

Het incident vond plaats tijdens een vlucht van Amsterdam naar Tenerife. Transavia heeft vrijdag meteen een nieuw stuk plaatwerk naar het Canarische eiland gestuurd. De vakantiegangers zullen naar verwachting vrijdagavond met vertraging op de luchthaven van Rotterdam aankomen.


Een Boeing 737-800 van Transavia staat op de luchthaven van Tenerife

Darts: Barney opnieuw tegen Taylor

Raymond van Barneveld heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de halve finales van het Masters of Darts toernooi in Hengelo. Barney won in zijn partij van vrijdag van Wayne Mardle met 4-3 na met 1-3 achter te hebben gestaan. Daardoor was Barney wel afhankelijk van de partij tussen Phil Taylor en Co Stompé of hij door zou gaan naar de halve finales.

Taylor was echter op zijn beurt met 4-0 duidelijk te sterk voor Stompé die daardoor uitgeschakeld is. Barney werd door de winst van Taylor tweede in de BDO-groep en moet het zaterdag opnemen tegen de nummer één van de PDC-groep. Die nummer één is diezelfde Taylor. De Brit heeft nog geen partij verloren dit toernooi en droogde donderdagavond Barney nog met 4-0 af.

Zaterdagavond strijden in totaal vier darters om een plek in de finales en daarmee ook om de hoofdprijs van 150.000 euro.

De halve finales zien er als volgt uit:

Phil Taylor - Raymond van Barneveld
Andy Fordham - Roland Scholten

Meer sportnieuws vind je op de FOK!sportsite!

Uit auto gegooide baby blijkt verzonnen

shredder en patricia72 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het bericht over een baby in de Amerikaanse staat Florida die volgens een ooggetuige uit een rijdende auto werd gegooid blijkt niet waar te zijn. De 38-jarige ooggetuige die het kind bij een lokale sheriff afleverde blijkt zelf de moeder van het kind. De baby was kort tevoren geboren.

De vrouw verzon het verhaal met de bedoeling van het kind af te komen. Ze had haar zwangerschap voor haar omgeving verborgen gehouden, en wilde de baby niet houden. De sheriff noemde de vrouw 'gestoord'. Ze zal niet worden vervolgd.

de baby, na onderzoek in het ziekenhuis
De baby na onderzoek in het ziekenhuis

Opnieuw doodsbedreiging aan Wilders op internet

The_Terminator had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Geert Wilders, het onafhankelijke Tweede-Kamerlid, heeft vrijdag bij de politie aangifte gedaan wegens een nieuwe doodsbedreiging. Deze circuleert in een filmpje op het internet rond. Donderdagavond zond het programma Zembla het schokkende filmpje uit.

In het filmpje is een sjeik te horen die zijn steun betuigt aan de moordenaar van Theo van Gogh en waarin het doden van mensen wordt goedgepraat. Vlak voor het einde van het filmpje wordt voor Geert Wilders een cadeautje aangekondigd, met de tekst: "We hebben onze zwaarden al geslepen, hond". Dit, terwijl het geluid van slijpende messen te horen is.

Het filmpje verscheen in januari op de MSNgroep ahloetwaheed. Gesuggereerd wordt dat de tekst afkomstig is van leden van de Hofstadgroep, die justitie beschouwt als een criminele terroristische organisatie. De site is al een tijdje gesloten en het filmpje is van het web gehaald
_
Van het betreffende filmpje zijn delen in deze stream te zien. (Windows Media Player). Vanaf minuut 3.40 komt het betreffende filmpje aan bod.

Second Sight

Wie droomt er niet van om telekinetische gaven te bezitten zoals het met je geest verplaatsen van objecten? Deze droom wordt nu werkelijkheid in het PC-spel Second Sight. In dit spel heb je de beschikking over een aantal opmerkelijke gaven, waaronder telekinese. Maar ook is het mogelijk om uit je lichaam te treden of om je zelf te genezen. Dit spel is al een paar maanden uit op de Xbox en binnenkort zal hij ook beschikbaar komen op de PC. Fok! heeft een preview geschreven van dit spel.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
©FOK.nl e.a.