Maas in nieuwe motorrestricties

Het is toegestaan om, ondanks de nieuwe reglementen, in twee races twee motoren te gebruiken. Het Engelse blad F1 Racing meldt dat het moedwillig afbreken van een race dit mogelijk maakt.

Artikel 85 van de nieuwe Formula 1 Sporting Regulations van de FIA schrijft voor dat er gedurende twee opeenvolgende races van dezelfde motor gebruik moet worden gemaakt. Bij overtreding van deze regel moet een coureur bij de tweede race achteraan de grid starten.

De reglementen vermelden ook echter dat een wagen die de finish van de eerste race niet haalt, met een nieuwe motor aan de volgende race mag beginnen. Het dus toegestaan voor een coureur, die bijvoorbeeld geen uitzicht meer heeft op een finish in de punten, tijdens de laatste ronde om zijn auto stil te zetten langs de baan en daardoor voor de volgende race van motor mag wisselen.

Charlie Whiting, de starter en raceleiding van de FIA, denkt echter dat teams deze maas in de Formule 1-wetten niet zullen misbruiken. Overigens, als een team van motor wisselt tijdens de trainingen of de kwalificaties, wordt de coureur wel gestraft. Hij zal dan tien plaatsen worden teruggezet op de startgrid.