Srilankaanse vrouwen vechten om 'Baby 81'

Een drie ŗ vier maanden oude baby in Sri Lanka die daags na de tsunamiramp werd gevonden en naar een ziekenhuis werd gebracht is de inzet geworden van een strijd tussen negen vrouwen. Allen beweren de moeder van het kind, in het ziekenhuis bekend als 'Baby 81', te zijn. Eťn vrouw dreigt zelfmoord te plegen als het kind niet aan haar wordt toegewezen.

Omdat het al tot een handgemeen kwam tussen verschillende vrouwen is de politie gevraagd een onderzoek in te stellen naar de herkomst van het jongetje. Mogelijk zal een DNA-test uitkomst moeten bieden, hoewel een dergelijk onderzoek prijzig is. Dokter K.R. Saseenthirian denkt dat de vrouwen echt geloven dat het kind van hun is. "Ze hebben een kind van die leeftijd verloren en alle baby's die zij bekijken zien er uit als hun baby."

Het jongetje werd door een oude man naar het Kalmunai Base-ziekenhuis in het oosten van Sri Lanka gebracht. Zijn naam dankt hij aan het feit dat hij die dag de 81ste was die werd afgeleverd. Veertig procent van de 31.000 slachtoffers in Sri Lanka zijn kinderen onder de achttien jaar. Ongeveer duizend kinderen verloren beide ouders.

Baby 81 wordt geclaimd door negen moeders
Baby 81 wordt geclaimd door negen moeders