'Jackson-slachtoffer' vertelt zijn verhaal

De (inmiddels) 15-jarige jongen die Michael Jackson heeft aangeklaagd wegens seksueel misbruik heeft zijn verhaal verteld aan een grand jury.

Het vermeende slachtoffer vertelde dat de zanger hem met geweld op het bed drukte om hem te molesteren. Ook moest de knul van Jackson alchohol drinken, terwijl artsen hem dat hadden afgeraden. Door kanker mist de jongen een nier. "Maar Michael zei dat ik het moest doen, dat het oké was", aldus de jongen.

Andere beschuldigingen zijn dat Jackson hem wilde leren masturberen. De jongen zegt dat hij de zanger niet intiem heeft aangeraakt. "Hoewel Michael wel wilde dat ik dat deed."

Melville en Jackson Hoewel er een televisieverbod zal zijn in de rechtzaal tijdens het proces heeft een Amerikaans tv-station al een oplossing bedacht om dit probleem te tackelen. Acteurs zullen dagelijks de gang van zaken in de rechtzaal naspelen. Er zijn al acteurs gezocht die op Jackson en rechter Rodney Melville lijken.

In Amerika bepaalt een jury van twaalf mannen en vrouwen of iemand schuldig is, de rechter bepaalt de straf. Het proces begint op 31 januari met het definitief kiezen van deze jury.