Krajicek/Van Gemerden gekwalificeerd

Melle van Gemerden en Michaella Krajicek hebben zich beide geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. Voor Elise Tamaela duurde de kwalificatie een ronde te lang, zij verloor.

Van Gemerden speelde opmerkelijk eenvoudig zijn tegenstander van de baan. De Canadees Frank Dancevic werd met tweemaal 6-2 weggezet. Na zeges op Marco Chiudinelli en Filip Prpic is het toernooi voor Van Gemerden eigenlijk al een succes. Wie hij in de eerste ronde zal treffen is niet bekend.

Krajicek speelde een close partij tegen de Russin Galina Voskoboeva, die vooral met een goede eerste service doorkwam. De eerste set ging na een tie-break naar de Nederlandse. In de tweede set werd tweemaal een regenpauze ingelast. Bij 5-6 brak Voskoboeva de service van Krajicek en veroverde de tweede set. Krajicek schakelde vervolgens echter bij en de Russin was gezien (7-6 5-7 6-0).

Elise Tamaela trof met de Amerikaanse Angela Haynes een te sterke opponent. Een breek voorsprong in de eerste set kon ze niet vasthouden. Sterker nog, ze verloor vier spellen op rij en daarmee de eerste set, 4-6. In de tweede set ging het even gelijk op, waarna Haynes, wel gehinderd door regenpauzes, de zege naar zich toe trok.

Met Van Gemerden nemen nu vier Nederlandse mannen deel aan het enkelspel in het hoofdtoernooi. Ook Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels komen in actie. Bij de dames is Krajicek de enige Nederlandse.